bu ameliyatı bende olmak istiyorum ama kulağı dikmeleri ve dikiş izinin kalması çok korkunç. araştırınce korktum ve vazgecmek üzereyim iple de düzeltiliyormus bunu yaptıran yok mu hiç.
en büyük korkum kulağımda iz kalması ve kulaklarımda simetri bozukluğu olması ve giderek kulaklaırn eski hale gelmesi.
ben o kadar kulaklarımı kestirip diktiricem acıya katlanıcam ne için? kulaklaırm eskisi gibi olsun diye mi çok saçma değil mi.
handan aynı doktora amelıyat olmusuz. benım bır hafta oldu amelıyat olalı. ortası yapısık duruyo. kulak memesı ıle kulagın ust kısmı gozukuo karsıdan bakıldıgında. sargının acıldıgı gune gore bıraz acılma oldu ama orta kısmın daha cok acılması lazım. acılmaya devam edıyo mu bır haftadan sonra. yardımcı olursan sevınırım.:18:
bende orada olacağım kısmetse. Randevuyu aldım 2-3 ay içinde arayacaklarmış bana öyle dediler
canım çook geçmiş olsun. ameliyat olmak isteyen biri olarak bir sürü sorum var sana :) öncelikle kime oldun, ne kadara oldun, kulak biçimin yelken mi yoksa kepçe miydi? henüz bandı çıkarmamısındır sanırım ama çıkarınca görüntü istediğin gibi mi ve doğal mı yaz lütfen...
İsteyen olursa yarın ameliyattan sonra detaylarını yazabilirim herkes ayrı bişey yazmış aslında aklımda bisürü soru var asimetrik olur mu? Çok canım acır mı? 5 gün sargıda kalacagını soyledi doktor ama dayanabilecek miyim? bir de 6 aya yakın hassasiyet olur diyorlar açıkcası kafam karıştı. Doktorum arkadan kesinin yanında sol kulağımda kıkırdak fazlalığı oldugunu soyledi ve öndende kesi olcakmış inşallah öyle belirgin bir iz kalmaz oyy oyyy:18:
Canım, hiç korkma ve endişelenme.. Benim nerdeyse 2 AY olacak ameliyat olalı. Dikişler 40. günde düşmeye başladı ve orta kısımda açıldı. Şu an gayet normal duruyo karşıdan bakınca. Sakın kafana takıp kendini yıpratma. Daha ameliyatın çok yeni zamanla oturuyor şekli :)
ıcımı rahatlattın handan. cok tesekkur edıyorum. ama baska bı kaygım olustu sımdı de. ben cok yapısık dıye sargılar acılınca ucuncu gun takmamaya basladım tenıscı bandajını. sargılar cıkınca bır hafta gunduz uc hafta gece takacaksın demıstı doktor. gecelerı takıyorum ama gunduz dedıgım gıbı oldu. 3 gun taktım 4 gun takmadım. bu sefer de cok acılmasın.
ben 10 gün önce kepçe kulak ameliyatı oldum benden siz tavsiye hiç bulasmayın bırakın oldukları gibi kalsınlar sonuçta ameliyat ve ameliyatın kolayı diye bişi yok yaptırmayın ben cok pişmanım bir iyileşim bidaha böyle işlere kalkışmıcam yemin ediyorum
Hay ağzını öpeyim :) Ne kadar doğru söyledin... Yani arkadaşlar burdan ben de sesleniyorum.. Çok çok çok ciddi, hatta anormal (hatta hastalık düzeyinde diyelim) bir kepçeliğiniz yoksa SAKIN olmayın... Hayatta daha önemli şeyler var.. Estetisyenlere paralarınızı saçmayın boşyere.. Gidin bu parayı mis gibi sahilde güneşlenirken yemeye içmeye harcayın, kafanız rahat...
Hele şu ameliyatın size Psikolojik maliyeti Kat ve Kat çok daha yüksek.... Gidin hayatınızı kulağınızın arkasında dikiş izi olmadan mis gibi yaşayın, bırakın biraz açık kalsınlar.. Beğenen böyle beğensin :)
Kafanız rahat olsun demişsinde bu kadar insanın kafası rahat olmadığı için burda..Bekara karı boşamak kolaydır diyeceğim ama sen ameliyatta olmşsun yinede har vurup harman savurmşsn..Burda mesele başkasının beğenmemesimi sanıyorsun yani? Bir insanın tüm hayatı boyunca aynada ilk baktığı yer kulağı olması bitmeyecek bir psikoloji..Bak ben 10 ay önce %100 kusursuz değiller..Ama zaten öncedende değildiler..Şimdi en azından açıklık kısa kesitiriyorm kulak arkasına saçlarımı atabiliyorm...Fotoğraf öncesi hemen elim saçıma gitmiyor yıllardır yaptığım saçı artık yapmıyorm...Hee halen psikojim tam düzelmedi halen arada milletin kulaklarına bakarım..Zaten farketmeyn kişi sayısı çok çok fazla..Ama iç huzur önemlii..Allah kimseyi pişman olcak duruma getirmesin..İyi ki olmuşum Allah göstermesn açılsaydı eski haline gelseydi tekrar olurdum..Ya 22 senenin psikilojisini bir anda atmanız mümkün değil..Ben bantla kulağımı yapıştırp hayal ederdm kendimi..Bütün sülalemin kulak şeklini biliyorum..Kulak izi diyorsun..Kaç kez kuaföre gittim bir kişide farketmedi ama ben dedim dikkt edin amelyt oldum estetik vs vs diye..Zaten gizli saklı olcaksınz bncede olmayn..Hiç birşey sizin iç huzurunz kadar öenmli değil..Pendik marmara hastanesinde 560 TL ye oldum..VE eminim bir çoğumuz için çok çok değecek bir para..Ben olduğm zaman çalışmıyorm üni yeni bitmşti biriktire birikte denkleştrdm ki ben 1500 e razıydım..Bakın tüm sülalem biliyor iş çevrem biliyor..Niye saklim ki..Burda çoğu kişisi nerdeyse kendinden bile saklayacak..Gerçi benm babamda hastaneye yattığmda doktordan öğrendi :) Ama onun haricinde herkes biliyordu..Burda herkesin bilmesi gerekn tek şey var..1 yıldır söylüyorm halende seöylrm..Benm gibi yaparsanız Allahın izni ile mutlu olursunuz..Burda amaç kepçe olmamak saçları rahatça kesitrmek değil mi? Ozaman kusursuz kulak beklemeyin..Yok bir milim sağ açıkmış yok sol azcık yapışık mış..Delirdiniz mi kızlar..Çoğu insanın zaten asimetrik..Önemli olan kepçe olmamak..Zaten dünyada insanın ilk kulağına bakan bizden başka kimse yok..Ayrıca izler gittikçe azılıyor..Kuaför bile anlamıyor daha ne olsun ya :) Allah hepinize sağlıklıklı günler nasip etsin..Hakkında hayırlısı ne ise olsun..
Kafanız rahat olsun demişsinde bu kadar insanın kafası rahat olmadığı için burda..Bekara karı boşamak kolaydır diyeceğim ama sen ameliyatta olmşsun yinede har vurup harman savurmşsn..Burda mesele başkasının beğenmemesimi sanıyorsun yani? Bir insanın tüm hayatı boyunca aynada ilk baktığı yer kulağı olması bitmeyecek bir psikoloji..Bak ben 10 ay önce %100 kusursuz değiller..Ama zaten öncedende değildiler..Şimdi en azından açıklık kısa kesitiriyorm kulak arkasına saçlarımı atabiliyorm...Fotoğraf öncesi hemen elim saçıma gitmiyor yıllardır yaptığım saçı artık yapmıyorm...Hee halen psikojim tam düzelmedi halen arada milletin kulaklarına bakarım..Zaten farketmeyn kişi sayısı çok çok fazla..Ama iç huzur önemlii..Allah kimseyi pişman olcak duruma getirmesin..İyi ki olmuşum Allah göstermesn açılsaydı eski haline gelseydi tekrar olurdum..Ya 22 senenin psikilojisini bir anda atmanız mümkün değil..Ben bantla kulağımı yapıştırp hayal ederdm kendimi..Bütün sülalemin kulak şeklini biliyorum..Kulak izi diyorsun..Kaç kez kuaföre gittim bir kişide farketmedi ama ben dedim dikkt edin amelyt oldum estetik vs vs diye..Zaten gizli saklı olcaksınz bncede olmayn..Hiç birşey sizin iç huzurunz kadar öenmli değil..Pendik marmara hastanesinde 560 TL ye oldum..VE eminim bir çoğumuz için çok çok değecek bir para..Ben olduğm zaman çalışmıyorm üni yeni bitmşti biriktire birikte denkleştrdm ki ben 1500 e razıydım..Bakın tüm sülalem biliyor iş çevrem biliyor..Niye saklim ki..Burda çoğu kişisi nerdeyse kendinden bile saklayacak..Gerçi benm babamda hastaneye yattığmda doktordan öğrendi :) Ama onun haricinde herkes biliyordu..Burda herkesin bilmesi gerekn tek şey var..1 yıldır söylüyorm halende seöylrm..Benm gibi yaparsanız Allahın izni ile mutlu olursunuz..Burda amaç kepçe olmamak saçları rahatça kesitrmek değil mi? Ozaman kusursuz kulak beklemeyin..Yok bir milim sağ açıkmış yok sol azcık yapışık mış..Delirdiniz mi kızlar..Çoğu insanın zaten asimetrik..Önemli olan kepçe olmamak..Zaten dünyada insanın ilk kulağına bakan bizden başka kimse yok..Ayrıca izler gittikçe azılıyor..Kuaför bile anlamıyor daha ne olsun ya :) Allah hepinize sağlıklıklı günler nasip etsin..Hakkında hayırlısı ne ise olsun..
sevgili hem cinsim noki pardon methiye :) hem cinsim diorum özellikle mevzuyu anla işte :) bende bundan 6 ay önce senin paylaştığın fotolardan güç alarak tabiri caizse gaza gelerek ve bu kulak sorunundan senin gibi kurtulmayı ümit ederek gittim kendini beğenmiş egosu tavan yapmış bi şarlatana emanet ettim kulakları.. tabi bu şarlatan ameliyattan önce ağzından bal damlayan müthiş yetenekli olduğunu iddaa eden bi zattı ama ameliyattan sonra 360 derece döndü parayı aldı tabi .. her neyse konumuza dönecek olursak 6 ayda eskisi gibi olmasada 2. aydan sonra kulaklar iyice açıldı.. şu an yine kepçeyim aynı zamanda asimetrik.. hala geceleri yatarken bandaj kullanıorum.. eskisi gibi sert olmasada.. sen benden tecrübelisin 6 ay oldu bu kulaklar dahada açılırmı ve hala kıkırdakda sertlik var bu sertlik gidecekmi yani ameliyattan önceki gibi elastik esnek en ufak darbeden sakınmayacağım kulaklar olcakmı.. yoksa bir ömür boyu böyle sert ve en ufak darbeden kendimizi sakıncazmı ki öyleyse böyle ömürmü biter.. şu an mesela sen kulaklarını eğip bükebiliomusun eskisi gibi sağlıklı bi şekilde kullanabiliomusun yatarken hiç bi rahatsızlık duyuyomusun ?? psikolojimi allak bullak eden bu soruları cevaplayıp yardımcı olursan çok memnun olurum şimdiden teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?