ameliyat olalı bugun tam 34 gün oldu bende ankarada serdar öztürke'e oldum ama sanki tam istedgım gıbı olmadı ve şöyle bi sıkıntı yaşadım kulagın birinde orta kısımda yanı çukurluk var diğeri normal ve bu duurm ne olcak böyle bi sorun yaşayan oldumu acaba
devlet hastanesinde 2. bir doktordan tekrar randevu aldım. 1. sinden memnun kalmamıştım. yok dikiş makinesi yok şu bu diyerek soğuttu. bu gittiğim çok iyidir. ayağa kalkıp kulaklarıma yakından baktı. dikişi makinası demediği gibi üstelik rapor çıkarabilirsek ücretsiz olursun dedi. aynı hastanede farklı iki muamale??? ve şunu da dedi. yaşımı sordu 26 yaşındayım. yetişkin yaşta olduğun için %30 açılma olabilir dedi. 5--6 yaşlarında yapılır bu ameliyat asıl dedi. o yüzden her şeyi bil öyle ameliyata karar ver, benim revizyon olmamış hastamda oldu dedi. ve de iple olanı önermedi. çok da güzel anlattı neden olduğunu. birçok yöntem denendi ama sonuç alınamadı iple olmak çözüm değil dedi.
benımde orta kısmı dha ıcerde duruor cukur gıbı yani,doktora söyledıgımde kulagının yapısı böyle ben yapısıyla oynamadım sadece içeri çektim dedi.geçici bir durum değil yani...
resim koyuyum belkı diğer arkadaşlarda yorum yapmak ister 38.gün
çok istediğim gibi olmadı aslında ama yinede idare eder
nedeni üstlerin biraz daha yapısık olması lazımdı bence biri biraz daha acık duruyor gerçi simetri farklı olur demişti çok dikkatli bakınca anlaşılır demişti doktorum.yinede bilmyrm tam şeklini ne zaman alcak kulaklarım çok merak ediyrm sen olmusmuyudn ameliyat
ben ameliyat oldum 4 ay oldu tek kulaktan oldum ben(kulağımın üst kısmı 1 cm kadar açıktı o içeriye alındı,alt kısıma hiç dokunulmadı).resmı tam karsıdan çekmediğin için açıklık belli olmuyor tabi
canım tam şeklini ne zaman aldı yani hala ortalarında hala şiş var beklemelimiyim yoksa dokturumu arayıp begenmedıiğimi söylemelimiyim .sağk kulagımın üstü ve altı acık ortası yapısık gibi yani ahize gibi gelyr bana sinirlerimi bozuyor bu durum sanki hala şiş gibi diğer kulağıma göre büyük gibi geliyor.tam şekline ne zaman gelcek acaba?
bnm ilk zaman nasılsa sımdıde oyle seklı hıc degısmedi..zaten benım kulagımda şişme morarmada olmamıstı belkı o yuzden.senın şişse şişler indikçe toplar kendını..bnde dun kontrole gttım doktoruma kulagıma baktı ve dedıkı ıctekı dıkıslerın dısarı cıkmıs derının ustunetabı agladım orda..korkma dedı ve haftaya carsamba tekrar yapıcak kulagında cok sorun yoksa dokundurtma,bekle bıraz.benm 4 aydan sonra dikişler dısarı cıkmıs saka gbı..
Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum!
Bu bence gerçekten cesaret isteyen bir karar. Hem ameliyat açısından hem de sosyal çevrenizdeki 'ne gerek var saçma saçma işlerle uğraşıyorsun' tepkileri açısından.
Sonunda bu yıl ben de karar verdim ve 5 ocakta Sakarya'da ameliyat olacağım. Fakat anlamadığım şey araştırma hastanesi benden 1600 tl ücret istedi bu ameliyat için. Kiminiz ücretsiz olmuş, kiminiz ise bana söylenilen mebladan daha düşük bir ücretle ameliyat olmuşsunuz. Bilgisi olan varsa bunu açıklarsa sevinirim.
Bir de benim doktorum iple olanı önerdi :44: Ama kimse bu iple olan ameliyattan memnun değil, açılmalar yüzünden. Normal kesi ile olanında da açılma olduğunu söylüyorsunuz. Karar veremedim. İple olan daha ağrısız ve iyileşme süreci hızlı olacak, normal kesi ile olan ise kalıcı ama acılı olacak. Elbette bu acılara katlanmak zorunda olduğumu biliyorum, fakat ikisinde de açılma olacaksa hangisinin daha iyi olacağını bilmiyorum.
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
hadi ya çok geçmiş olsun canım inş dediğin gibi olur sinirlerim bozluyor çünkü tek kulagıma
merhaba inş senın ıcın hayırlısı olur..devlet hastanelerınde tek kulak için 1100, cıft kulak için 1600 tl amelıyat ücreti alıyorlar.2000 tl gıbı bır rakama ozel klınıklerde yaptıranda var.Amelıyat eskıden ücretsızdı suan ücretli..Açılma olayıda doktoruna ve senın kıkırdak yapına bağlı..Bende açılma olmadı fakat benım derımde ıctekı dıkıslerı kabul etmeyip dışarı attı..Bu birazda şans işi..Agrı sızı olayına gelınce benım hıc agrım olmamıstı buda kulakta yapılacak ısleme gore değisiyor.maalesef bnde 5 gun sonra tekrar oluyorum..
resim koyuyum belkı diğer arkadaşlarda yorum yapmak ister 38.gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?