Merhaba arkadaşlar, bu kepçe kulak sıkıntısından kurtulmak günümüzde artık çok kolay.. bende malesef bu ameliyatı olmak zorunda kalan yani takıntı yapanlardanımgeçen sene ocak ayına kadar bu ameliyatı devlet karşılıyormuş ancak artık karşılamamaya başlamış, ben ameliyatı tıp fakültesinde oldum 825,00 TL tuttu. o da anestezi masrafları, malzeme masrafı adı aıltında, ameliyat local anestezi ile yapıldı, ameliyata girmeden önce ne serum ne de sakinleştirici bir iğne yapmadılar, ben ilk başlarda çok korktum hatta bana lütfen iğne yapın sakinleşmem lazım diye de doktoruma söyledim fakat onlar o kadar rahatlardı ki gülümseyerek bana gerek olmadığını, zaten hiç bir şey hissetmeyeceğimi söylediler, bende baktım kararlılar bir an önce başlasın diye dua etmekten başka çare bulamadım, ilk başta kulaklarımdan iğneler yaparak uyuşturdular, iğneler biraz yakıyor ama dayanılmayacak gibi değil, hatta yavaş yavaş yaparlarsa daha az acıdığını farkettim çünkü ilaç yakıcı biraz, iğneleri iki kulağıma da uyguladıktan sonra ameliyata başladılar, bir hoca asistan ve hemşire girdi ameliyata, gerçekten hiç bir şey hissetmedim, hafiften ağrıyan yerler olduğunda hemen iğne yaparak uyuşturdular, sohbet havasında güzel bi ameliyattı, hatta müzik falan da açtılar gayet rahat geçti, yaklaşık 2,5 saat sürdü ameliyatım, sol kulağımla daha çok uğraştı nedense bilmiyorum aslında şekli aynıydı ama kıvrım vermek için uğraştığını söyledi hoca, neyse ameliyatım biter bitmez kulağımda yanma şeklinde sızlamalar başladı, bunlar normalmiş, bir antibiyotik bir de ağrı kesici yazdı doktorum, elaastik bandajla kulağımı başımı oldukça sıkı bi şekilde sardılar, iki saat dinlenip eve geldim, ameliyat korkulacak bir durum değil ama sonrasında 3 gün yatamadım çok ağrım oldu benim, ilaçlarla dayanmaya çalıştım, 1 gün sonra pansumana gittim tekrar sarıp gönderdiler 5. gün bandajlarım çıktı hafif bir saç bantı taktım gece gündüz çıkartmıyorum ama sıkı değl, zaten saç bantı çok kaşındırıyor, hatta o kadar sıkı sarmışlarki alnımda bi yara bile olmuş bugün tam bir hafta oldu, kulaklarımın şişi oldukça azaldı ama eriyen dikişler duruyor, birde kulaklarımın arkasında hafif bezeler oluşmuş, ama ağrım yok, sertlik var birazcık, bu da ne zaman geçer bilemiyorum, şimdi kulaklarım çok orantılı görünüyor ama ilk gün ki gibi yapışık hala, zamanla birazcık açılır dediler, eski haline dönermi dedim dönmez dediler, bilemiyorum beklemedeyim, ama şimdilik memnunum yalnızca arkasındaki kçük bezecikler beni düşündürüyor, umarım öyle kalmaz ya da büyümez, yani ağrı yok ama ne bileyim, hastanede çok uzak olduğundan gidip gösteremedim, malum kar yağışı da başlayınca mahsur kaldım resmen, şimdilik bu kadar ameliyat olmay düşünen arkadaşları buradan bilgilendireceğim, durumun gidişatı açısından, herkese iyi geceler..
ne güsel yazmışsın vanım, benim ameliyat sürecime oldukça benziyor.gerçi ben senden epeyce kıdemliyim bu ameliyat mevzusunda:)benim senden farklı olarak ağrım sadece 1 akşam sürdü,sabaha çok daha iyiyidi,birde ertesi gün pansuman yaptı dr um evet sonrasında ise sadece kulak bandajı taktı.bu yeterli diye biliyorum ama fazlasından zarar gelmez sanırım:)birde kulak bandajınıda(medikalcilerde satılan kulak ameliyatına özel)sadece uyurken taktırdı,yoksa çok sıkıyor bir,bi de gün içinde insan arasında çok görsel açıdan iyi olmuyor.benin dr umun açıklamasına göre ki çok güveniyorum kendine; uyurken takmadaki mantık, farketmeden kıvrılmayı önlemek.mantıkende öyle,yoksa bi bandaj yapıştıracaksa,ameliyat olmaz yıllarca bandajlı dururduk çözülürsü problemimiz:)dimi ama..neyse sen genede içinin rahat ettiği gibi yap bence.bir de belki dr umun tekniği biraz farklı, başka dr lar devamlı taktırıyor olabilir bilemiyorum.neyse canım gelmiş geçmiş nasılsa,yakında fotoda ekleyeceğim ben görürsün güsel kulişlerimi,umarım sen de çok çok mutlu olursun:)öptüm:)Merhaba arkadaşlar, bu kepçe kulak sıkıntısından kurtulmak günümüzde artık çok kolay.. bende malesef bu ameliyatı olmak zorunda kalan yani takıntı yapanlardanımgeçen sene ocak ayına kadar bu ameliyatı devlet karşılıyormuş ancak artık karşılamamaya başlamış, ben ameliyatı tıp fakültesinde oldum 825,00 TL tuttu. o da anestezi masrafları, malzeme masrafı adı aıltında, ameliyat local anestezi ile yapıldı, ameliyata girmeden önce ne serum ne de sakinleştirici bir iğne yapmadılar, ben ilk başlarda çok korktum hatta bana lütfen iğne yapın sakinleşmem lazım diye de doktoruma söyledim fakat onlar o kadar rahatlardı ki gülümseyerek bana gerek olmadığını, zaten hiç bir şey hissetmeyeceğimi söylediler, bende baktım kararlılar bir an önce başlasın diye dua etmekten başka çare bulamadım, ilk başta kulaklarımdan iğneler yaparak uyuşturdular, iğneler biraz yakıyor ama dayanılmayacak gibi değil, hatta yavaş yavaş yaparlarsa daha az acıdığını farkettim çünkü ilaç yakıcı biraz, iğneleri iki kulağıma da uyguladıktan sonra ameliyata başladılar, bir hoca asistan ve hemşire girdi ameliyata, gerçekten hiç bir şey hissetmedim, hafiften ağrıyan yerler olduğunda hemen iğne yaparak uyuşturdular, sohbet havasında güzel bi ameliyattı, hatta müzik falan da açtılar gayet rahat geçti, yaklaşık 2,5 saat sürdü ameliyatım, sol kulağımla daha çok uğraştı nedense bilmiyorum aslında şekli aynıydı ama kıvrım vermek için uğraştığını söyledi hoca, neyse ameliyatım biter bitmez kulağımda yanma şeklinde sızlamalar başladı, bunlar normalmiş, bir antibiyotik bir de ağrı kesici yazdı doktorum, elaastik bandajla kulağımı başımı oldukça sıkı bi şekilde sardılar, iki saat dinlenip eve geldim, ameliyat korkulacak bir durum değil ama sonrasında 3 gün yatamadım çok ağrım oldu benim, ilaçlarla dayanmaya çalıştım, 1 gün sonra pansumana gittim tekrar sarıp gönderdiler 5. gün bandajlarım çıktı hafif bir saç bantı taktım gece gündüz çıkartmıyorum ama sıkı değl, zaten saç bantı çok kaşındırıyor, hatta o kadar sıkı sarmışlarki alnımda bi yara bile olmuş bugün tam bir hafta oldu, kulaklarımın şişi oldukça azaldı ama eriyen dikişler duruyor, birde kulaklarımın arkasında hafif bezeler oluşmuş, ama ağrım yok, sertlik var birazcık, bu da ne zaman geçer bilemiyorum, şimdi kulaklarım çok orantılı görünüyor ama ilk gün ki gibi yapışık hala, zamanla birazcık açılır dediler, eski haline dönermi dedim dönmez dediler, bilemiyorum beklemedeyim, ama şimdilik memnunum yalnızca arkasındaki kçük bezecikler beni düşündürüyor, umarım öyle kalmaz ya da büyümez, yani ağrı yok ama ne bileyim, hastanede çok uzak olduğundan gidip gösteremedim, malum kar yağışı da başlayınca mahsur kaldım resmen, şimdilik bu kadar ameliyat olmay düşünen arkadaşları buradan bilgilendireceğim, durumun gidişatı açısından, herkese iyi geceler..
Hayır ben Fethiye'de Mahmut Sunay'a oldum. Herşeyden gayet memnun kaldım.Sadece bu biraz açılma hariç. Sanırım o da kulak yapımdan kaynaklı. Şubatta tekrar görüşeceğim. Eğer doktorda gerekli görürse 2. bir ameliyat daha düşünüyorum maalesef :/Sizde mi salih beye ameliyat olmuştunuz ?
slm, öncelikle çok geçmiş olsun ameliyata kadar olan anı çok güzel bir şekilde anlatmışsın gerçekten, ama biliyorum ki sende herkesin kulağı nasıl merak ediyorsundur, en azından ameliyat sonrası ve ilerideki günler için fotolarda koyarsan sevinirim, herkesin aklından soru işaretleri kolaylıkla silinmiş olur...
Eki Görüntüle 892645 Eki Görüntüle 892646
Teşekkür ederim. :) Yeni resim henüz çekilemedim fakat şuan şiş ve uyuşuk olması dışında aynı :)
tabiki canım kulaklarım son şeklini alsın resim eklerim sizler için, son şeklini alması 3 ayı buluyor dedi doktorum, zaten öncesi yok çünkü hep saçlarımla saklardım kulaklarımı ama sonrasını mutlaka ekleyeceğim iple çekiyorum arkasındaki dikişlerden kurtulmayı ve normal şeklini alacağı günü. sevgilerimle..
Merhaba arkadaşlar, bu kepçe kulak sıkıntısından kurtulmak günümüzde artık çok kolay.. bende malesef bu ameliyatı olmak zorunda kalan yani takıntı yapanlardanımgeçen sene ocak ayına kadar bu ameliyatı devlet karşılıyormuş ancak artık karşılamamaya başlamış, ben ameliyatı tıp fakültesinde oldum 825,00 TL tuttu. o da anestezi masrafları, malzeme masrafı adı aıltında, ameliyat local anestezi ile yapıldı, ameliyata girmeden önce ne serum ne de sakinleştirici bir iğne yapmadılar, ben ilk başlarda çok korktum hatta bana lütfen iğne yapın sakinleşmem lazım diye de doktoruma söyledim fakat onlar o kadar rahatlardı ki gülümseyerek bana gerek olmadığını, zaten hiç bir şey hissetmeyeceğimi söylediler, bende baktım kararlılar bir an önce başlasın diye dua etmekten başka çare bulamadım, ilk başta kulaklarımdan iğneler yaparak uyuşturdular, iğneler biraz yakıyor ama dayanılmayacak gibi değil, hatta yavaş yavaş yaparlarsa daha az acıdığını farkettim çünkü ilaç yakıcı biraz, iğneleri iki kulağıma da uyguladıktan sonra ameliyata başladılar, bir hoca asistan ve hemşire girdi ameliyata, gerçekten hiç bir şey hissetmedim, hafiften ağrıyan yerler olduğunda hemen iğne yaparak uyuşturdular, sohbet havasında güzel bi ameliyattı, hatta müzik falan da açtılar gayet rahat geçti, yaklaşık 2,5 saat sürdü ameliyatım, sol kulağımla daha çok uğraştı nedense bilmiyorum aslında şekli aynıydı ama kıvrım vermek için uğraştığını söyledi hoca, neyse ameliyatım biter bitmez kulağımda yanma şeklinde sızlamalar başladı, bunlar normalmiş, bir antibiyotik bir de ağrı kesici yazdı doktorum, elaastik bandajla kulağımı başımı oldukça sıkı bi şekilde sardılar, iki saat dinlenip eve geldim, ameliyat korkulacak bir durum değil ama sonrasında 3 gün yatamadım çok ağrım oldu benim, ilaçlarla dayanmaya çalıştım, 1 gün sonra pansumana gittim tekrar sarıp gönderdiler 5. gün bandajlarım çıktı hafif bir saç bantı taktım gece gündüz çıkartmıyorum ama sıkı değl, zaten saç bantı çok kaşındırıyor, hatta o kadar sıkı sarmışlarki alnımda bi yara bile olmuş bugün tam bir hafta oldu, kulaklarımın şişi oldukça azaldı ama eriyen dikişler duruyor, birde kulaklarımın arkasında hafif bezeler oluşmuş, ama ağrım yok, sertlik var birazcık, bu da ne zaman geçer bilemiyorum, şimdi kulaklarım çok orantılı görünüyor ama ilk gün ki gibi yapışık hala, zamanla birazcık açılır dediler, eski haline dönermi dedim dönmez dediler, bilemiyorum beklemedeyim, ama şimdilik memnunum yalnızca arkasındaki kçük bezecikler beni düşündürüyor, umarım öyle kalmaz ya da büyümez, yani ağrı yok ama ne bileyim, hastanede çok uzak olduğundan gidip gösteremedim, malum kar yağışı da başlayınca mahsur kaldım resmen, şimdilik bu kadar ameliyat olmay düşünen arkadaşları buradan bilgilendireceğim, durumun gidişatı açısından, herkese iyi geceler..
Sevgili kızçelerim, benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlarım :)
Dün itibariyle ameliyat tarihimi aldım. Doktorum çok mu çok sevimli, iç rahatlatıcı ve açıksözlü :) Sizler sayesinde cesaretini toplayan biri olarak yorumumu atayım dedim
Yalnız ufak bir problemim varDoktorumun anlaşmalı olduğu bir medikalci var sanırım. Ameliyat sonrası kullanmam gereken saç bandını ondan temin edersek 400 tl diyor. Bana fazla geldi :S Sizler nereden aldınız bu saç bantlarınızı ve ne kadardı?
Hepsinden önemlisi internet üzerinden bu bandı alan arkadaşlarım varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Çünkü hepimiz ülkenin farklı farklı yerlerindeyiz, internetten olursa ben de sizin memnun kaldıklarınızdan birini alırım :)
Ameliyat tarihi bile beni böylesine mutlu ediyorsa sonrasını düşünemiyorum :) Bu arada bijüterilerde küpe bakmak oldukça keyifli birşeymiş
Tuhafiyelerde 2 liraya aldığın bantlar gayet iyi iş görüyor :)
Dün itibariyle ameliyat tarihimi aldım. Doktorum çok mu çok sevimli, iç rahatlatıcı ve açıksözlü :) Sizler sayesinde cesaretini toplayan biri olarak yorumumu atayım dedim
Yalnız ufak bir problemim varDoktorumun anlaşmalı olduğu bir medikalci var sanırım. Ameliyat sonrası kullanmam gereken saç bandını ondan temin edersek 400 tl diyor. Bana fazla geldi :S Sizler nereden aldınız bu saç bantlarınızı ve ne kadardı?
Hepsinden önemlisi internet üzerinden bu bandı alan arkadaşlarım varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Çünkü hepimiz ülkenin farklı farklı yerlerindeyiz, internetten olursa ben de sizin memnun kaldıklarınızdan birini alırım :)
Ameliyat tarihi bile beni böylesine mutlu ediyorsa sonrasını düşünemiyorum :) Bu arada bijüterilerde küpe bakmak oldukça keyifli birşeymiş
Canım ameliyat fiyati, hangi hastane detay verirmisin?
Çok sıkı ve bol olmamalı ben 1 tl ye aldığım çok sıkmayan bandı kullandım hiçde sorun yaşamadım.Ama alırken enlemesine uzun olanlar var onları tercih et kulağını tam kaplasınAma sıkılığı önemli değil mi?
400tl mi ? oha yani niye okadar fazla ya? ben almanyadan gelecegim. ameliyatin fiyatina göre yanima para alacagim.simdi korkutdun beni. birden 400tl isterlerse biraz soka girerim
daha önce ameliyat olanlardan birde duyalim.bandajlar nekadar? ve eczaneden alinmiyormu?
Arkadaşlar merhaba;
biraz uzunn uzunn yazıcam kusuruma bakmayın amacım sadece bilgilendirmek ve yardımcı olabilmek :)
Yaklaşık 1.5 senedir bu başlığı takip ediyorum ama üye olmak yeni nasip oldu 1.5 sene önce çocukluğumdan
beri beni asosyal kılan çekingen biri yapan bu kulaklardan kurtulmaya karar verdim ve bu foruma yöneldim
sürekli takip edip yazılarınızı okudum.Kimi olumsuz kimi olumlu yorumlar vardı kulakta açılmalar,ağrılar,sızılar vs
ama ben o kadar çektimki bu Allah'ımın bana nasip gördüğü kulaklardan acı falan hiç bişi umrumda değildi
tek problem aileme anlatabilmem ve maddi imkanlardı önümde duran ve çevremdeki insanların tepkileriydi.Her gün
düzenli takip ediyordum yorumları en sonunda topladım cesaretimi anneme anlattığım duyduğum rahatsızlığı
annem destek oldu bana her anlamda.Artık tek sorun doktordu bir kerede kurtulmak istiyordum 2. bir ameliyat
olsun istemiyordum o yüzden özellere yöneldim en sonunda Beşiktaş da bi yere karar kıldım '3000'tl ücret ve
ameliyat olalı 8 ay falan oldu o kadar mutlu ve memnunum ki hayatım değişti diyebilirim.Gelen öz güven ve rahatlığı
söylemiyorum bile umarım hepiniz aynı şekilde rahatlarsınız mutlu olursunuz benim gibi..
Eğer hala ameliyat olmak ile olmamak arasında kalan varsa kesinlikle düşünmesin en azından benim kaybedicek birşeyim
yoktu eski halinden daha kötü olamazdı..Ağrı sızı olayları zaten en küçük problemler bir kere bile şikayet etmedim
amacıma ulaşmış gibi hissettim belki o yüzden.kesi yöntemiyle oldum ip gibi yöntemler sorun yaratabiliyor isteyen merak
eden arkadaşlarım varsa her soruya yanıt verebilirim ameliyat öncesi,sonrası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?