Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Ali Mezdeği tecrübeli ve işin ehli biri ben de ona sordum zaten,telefon ettim,ismimi ve tel. nomu aldılar ertesi gün operasyon mu yoksa ip ile asma tekniği mi diye sordular ben de operasyon istediğimi söyledim ve tek kulağımın kepçe olduğunu da özellikle belirttim ki fiyatta indirime gitsinler malesef 4000 TL bana fazla geldi,şimdi devlette yaptırmanın yollarını arıyorum,çoğu dr. evrakla uğraşmak ve özele gelmenizi istediği için devlette olmaz,çok zor falan diyorlar ama,devllette olan arkadaşları okumuştum forum da,araştırmalarım devam ediyor

merhaba,oncelikle gecmiş olsun,ben de ali mezdegi'ne gitmeyi düşünüorm,sormak istedigim bi kac soru var; nasıl şimdi memnun musun durumdan? açilma oldu mu hiç ve de ne kadar ücret ödedin ? cevap verirsen cok sevinirim kolay degil karar vermek sen de biliosundur :)
umarım sertligi gecmiştir artık..

arkadaşlar bugün ameliyat olalı 22 gün oldu ben tek kulaktan olmuştum ameliyatımı kulağımı ilk gördüğümden bu zamana bayağı iyileşti şekli felan daha güzel oldu benim kulaklarım birbirinden bayağı farklıydılar şuansa bir miktar daha benzerler kulak memesi ameliyat olduğum kulagımda biraz çıkık aslında tam olması gerektiği gibi fakat diğer kulağımın kulak memesi o kadar yapışıkkı diğeri çıkık gibi duruyor ameliyatlı kulağımın üst kısmıda diğerine göre çok az açık bu haliyle çok memnun olmasamda diğer halinden iyi,umarım dahada açılmaz zaten çok açık değildi biraz açılırsa boşa ameliyat olmus olucam.eğer çok kepçe olsaydımda kulağım bu hale gelmiş olsaydı sanırım çok memnun olurdum.iyileşme sürecide iyi yani hızlı,bence kıkırdak hala çok sert onun dışında şişlik ve morluk 10 gün içerisinde dışardan belli olmuycak kadar geçiyor kendim dokununca hafif şiş oldugunu hissedebılıyorum.Arkadaşlar çok rahatsızsanız mutlaka olun derim bu ameliyatı fakat benım gıbı çokda rahatsızlık vermeyen kimsenın alay etmediği bir durumunuz varsa olmayın derim.durumum dahada değişirse yine yazarım herkese geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun öncelikle inşallah daha fazla açılmaz,bende ameliyat olucam yakın zamanda ve genel anestezi ile olucam ben ameliyat olduktan sonra nasıl süreçler bekliyor gece uyurken yan yatamıyormusunuz vs anlatabilirmisiniz?

Bndede varlr 6 ay oldu bn duş tan ciktikca yoluyom kabuk onlr hic acimiyo:)) annmde yoluyrm die kizio

benin 1 buçuk yıl oldu ve kabuk olanlar zaten hafif elinle uğraştığında dökülüyor fakat bu öyle değil sanki yollarsam birşey olacak gibi

teşekür ederim,ben tek kulağımdan olduğum için uyku problem olmuyor fakat 24. günümdeyim kıkırdak hala çok sert kesinlikle üstüne yatamam kıyafetımı çıkarırken bile az bişey temas etti bayagı acıdı.şuanda dokunmadıkça bir ağrı yok çok ara sıra hafif dikiş yerlerınde sızlamalar oluyor iyileşme süreci kıkırdağın sertliği hariç bence hızlı oluyor yani şişlik bayagı azaldı morluk gitti sayılır.bana sorarsan lokal ol hiç gerek yok genel anesteziye korkulacak bişey değil.umarım herşey istediğin gibi olur şimdiden geçmiş olsun sanada :)

çok teşekkür ederim korkuyorum aslında ama olmak istiyorum da :) doktor genel anestezi ile diye söyledi bende bir şey demedim artık umarım genel olduğuma pişman olmam. ben 2 kulaktanda olucak üstüne 24 günde yatamazsam çok zor olucak demekki :S morluk ve şişilik ne kadar zaman sürüyor? okula gitceğim için morluk ve şişlik olmamalı benim için :S

doktorunuz kimdi acaba ve ne kadara oldunuz ? :44:

bende 1 hafta sonra kulağımın şişliği nerdeyse belli olmuyordu ama herkeste aynı olmuyo bazısında nerdeyse hiç şişme olmuyo bazısında 1 ayda şişlik düzeliyo o neye göre bilmiyorum,şuan kulağım hafif siyahlıklar var 25. günümdeym şişlik dışardan hiç belli olmuyo üstüne yatma olayı bu işin en kötü tarafı bence benım kıkırdağım hala çok sert düz yatmaya alıştır derim kendini :) ama en sonunda kulakların düzeldiğinde tamamen iyileştiğinde hatırlamassın bile o zorlukları ben daha şimdiden unuttum herşeyi :) umarım sonuçta istediğin gibi olur o zaman senden mutlusu olmaz benim çokda istediğim gibi olmadığı halde mutluyum bide tam istediğim gibi olsaydı herhalde yere göğe sığmazdım :)

Reactions: kki
merhaba bende 2008 yılında bu amelıyatı oldum ama hıc ıstedıgım gıbı olmadı kısmetse şubat ayında olucam ama dr lara guvenemıyorum dr.salıh emre uregen e olucam sanırım olanlar var mı ıstedıgı gıbımı cevaplarınızı beklıyorum

diltuana kulakların cok hos olmus takıntı oldu bende bu ıkıncı kez yaptırıcam husrana ugramak ıstemıyorum dr salıh emre bey e oldun sanırım bende olucam ona ama guven problemım var

benimde çok korktuğum bi durum üstüne yatamamak malesef :S sırt üstü hiç uyuyamam nasıl olcak bilmiyorum :S birde benim kulağımın biri kepçeliği çok az,ondan açılma olanları falan okudum buda korkutuyor o kadar bıçak altına yatıp açılması çok zor bir durum olur,ne güzel sen atlatmışsın inşallah en kısa zamanda iyice iyileşirsin :) ameliyat günüm yaklaştıkça korku bastı banada genel anesteziyle olcağım halde sence gerçekten korkulcak bir şey var mı?

Ameliyatta korkulcak hiçbirşey yok sonrası önemli kulağını koruman gerekiyo vs. benim kulağımın üst kısmı açık olmuş doktorum belki üst kısım açılır biraz daha ama ortası daha açılmaz dedi ama eğer dediği gibi olursa eskisinden daha çirkin bir görüntü olucak ve pişman olucam ameliyat olduguma umarım olmaz öyle bişey şuan onun korkusu var bende.bence doktoruna söyle çoğunlukla üst kısmın açılmasında şikayet ediyolar de ona göre tedbirli davransın bence,benim kulaklarım birbirinden çok farklıydı ameliyat olduğum kulakta çok kepçe değildi diğeri bayağı yapışıktı ben aynı olmalarının derdindeydim malesef olmadı eski halinden sadece bir adım daha iyi diyebilirim ama üst tarafın dahada açılma riskinin olması beni çok endişelendiriyor.Dediğim gibi ameliyat kolay ondan kesinlikle korkma zamanda gerçekten çabuk geçiyo benim 26 gün olmuş nasıl geçti anlamadım öyle aman aman dayanılmıcak bir ağrımda olmadı şuan kulağımın görüntüsüde normale yakın sadece kıkırdak çok sert o konuda pek bi ilerleme olmadı 6 ayı bulabıleceği söyleniyo kıkırdağın tamamen eskı halıne gelmesi ama bana sorarsan güzel olursa kulakların kesinlikle değer,bu arada kulağını ilk gördüğündeki hali çok kötü gelebilir ama kesinlikle öyle kalmıyor umarım herşey istediğin gibi olur senin durumunu şuan çok iyi anlıyorum o yüzden elimden geldiği kadar yazıp içini rahat tutmak istiyorum :) gerçekten ameliyat öncesi psikolojide çok zor .Bide senin kulakların nasıl çok kepçemi biri biraz daha açık demişsin meslea tam olarak kulaklarını tarif edermisin?

benim kulaklarım zaten üst kısmından düzeltme olmalı mutlaka çünkü üst kısmı açık ama biri diğerine göre daha hafif.bende korktum şimdi istediğim gibi olmazsa diye ameliyat olcağım doktordan önce başkasına göstermiştim biri yandan öbürü hem yan hem üstten olmalı gibi konuşmuştu,ama ameliyat olcağım doktor bişey demedi birinde çok hafif dedi sadece şekilsel olarak şöyle olcak diye göstermedi,ben doktora ameliyattan 1 gün önce gidip tarif edeyimmi onlar kendileri bilirler diye hiç düşünmemiştim.eskisinden daha kötü olmasın Allah korusun sen tarif etmişmiydin? geceleri çok düşünmeye başladım artık çok zorlanıcakmıyım ağrılarım çok olurmu vs diye :S buarada bandajı gündüzleri ne kadar süre taktın hala takıyormusun? geceleri ne kadar takmaya devam ediceksin? birde ameliyata giderken bandajı alıpmı gideyim nasıl bir bandaj bu ? birde kıkırdağın sert olması neyi etkiliyor? cevapların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…