benim kulaklarım zaten üst kısmından düzeltme olmalı mutlaka çünkü üst kısmı açık ama biri diğerine göre daha hafif.bende korktum şimdi istediğim gibi olmazsa diye ameliyat olcağım doktordan önce başkasına göstermiştim biri yandan öbürü hem yan hem üstten olmalı gibi konuşmuştu,ama ameliyat olcağım doktor bişey demedi birinde çok hafif dedi sadece şekilsel olarak şöyle olcak diye göstermedi,ben doktora ameliyattan 1 gün önce gidip tarif edeyimmi onlar kendileri bilirler diye hiç düşünmemiştim.eskisinden daha kötü olmasın Allah korusun sen tarif etmişmiydin? geceleri çok düşünmeye başladım artık çok zorlanıcakmıyım ağrılarım çok olurmu vs diye :S buarada bandajı gündüzleri ne kadar süre taktın hala takıyormusun? geceleri ne kadar takmaya devam ediceksin? birde ameliyata giderken bandajı alıpmı gideyim nasıl bir bandaj bu ? birde kıkırdağın sert olması neyi etkiliyor? cevapların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden
bence kesinlikle nasıl olmasını istediği söyle ben söylememiştim ama doktorum çok fazla incelediği için bişey demedim bende senin gibi doktor kendi bilir napcağını diye düşündüm fakat üst kısım güzel olmadı doktorumun kendide üst kısmı beğenmedi şuanki haliyle pek kafama takmam fakat bide açılma riski diyo yani son halinde değil şuan kulağım o yüzden kesin konuş doktorla ne kadar çok konuşursan o kadar için rahatlıyo zaten.Bana 1 ay dolunca çıkarabilirsin bandajı dedi şuan banyoya girdiğimde çıkarıyorum sadece 27. günümdeyim,arada birde kulağıma bakmak için açıyorum ama ben kulağımın şişliği ve siyahlığı tamamen gidene kadar takmayı düşünüyorum hemde alıştım bu bandaja bandajlı halimide beğendim açıkcası :) ameliyata giderken götürürsen iyi olur ama ilk gün koca bir bandaj sarcagı için takmassın doktoruna gösterirsin bu olurmu diye felan,ben 11 tl ye nike'dan tenisci bandı aldım ama onu kullanamadım çok fazla acıttı kulağımı evde saç bandı vardı onu kullandım hala kullanıyorum anneme pazardan 3 tane daha aldırdım 4 tane bandajım var değişmeli kullanıyorum 2 banyoda 1 değişiyorum bandı.Kıkırdağın sert olması üzerine kesinlikle yatamamanı ve giysileri giyip çıkarırken değdiğinde bile hafif ağrımasına sebep oluyo,sert bir darbe yersen kulağında dayanılmaz bir ağrıya sebep olacağını tahmin ediyorum.Ben teşekür ederim aklına gelen her soruyu sorabilirsin ben cevaplamaktan yardımcı olmaktan çok keyif alıyorum :)
bende 1 hafta sonra kulağımın şişliği nerdeyse belli olmuyordu ama herkeste aynı olmuyo bazısında nerdeyse hiç şişme olmuyo bazısında 1 ayda şişlik düzeliyo o neye göre bilmiyorum,şuan kulağım hafif siyahlıklar var 25. günümdeym şişlik dışardan hiç belli olmuyo üstüne yatma olayı bu işin en kötü tarafı bence benım kıkırdağım hala çok sert düz yatmaya alıştır derim kendini :) ama en sonunda kulakların düzeldiğinde tamamen iyileştiğinde hatırlamassın bile o zorlukları ben daha şimdiden unuttum herşeyi :) umarım sonuçta istediğin gibi olur o zaman senden mutlusu olmaz benim çokda istediğim gibi olmadığı halde mutluyum bide tam istediğim gibi olsaydı herhalde yere göğe sığmazdım :)
buarada açılma riski 1 ay sonra bitiyormu? birde şişlik ve kulak siyahlığı dışarıdan bakınca belli oluyormu?ağrıların bittimi ne kadar sürdü ağrılar?aklıma geldikçe yazıyorum çok kafamda sorular var
3 ay dan sonra üstüne yatabildiklerini söylüyodu burda bazı arkadaşlar benimde kıkırdak yumuşamaya başladı çok az ama başladıgına göre 3. ayda bende yatabilirim diye tahmin ediyorum ameliyatı ol bitsinde uyuması kalsın bulursun bi yolunu :),Bandaj hafif sıkmalı bence kayıp düşmemesi açısından bendeki bandajı annem pazardan almış 1,5 tl ye tam bu ameliyat için uygun bir bant çok sıkarsa kulağını çok acıtıyo benim ilk 2 hafta bu bandajda sıkıyodu ben kulağımın hemen yanına pamuk koyuyodum bandaj biraz havada kalıyo baskı azalıyodu bu gibi yöntemleri ilk haftalar kullanabilirsin bana doktorum bir ayı doldurunca takmana gerek yok dedi ama ben devam edecem tamamen düzelene kadar şuanda hafif siyahlık var şişlik dışardan belli olmuyo ama elimle dokununca belli oluyo biraz şiş hala 28. günümdeyim.Açılma riskine gelince bana doktorum 1 sene sonra daha açılma ihtimali kalmaz diyebılırım demişti ama tabi bu açılma darbe yeme kulak çekilmesi vs ekstrem durumlar için geçerli.3 gün önce gitmiştim doktora orta kısmın daha açılmaz üst kısım az bişe açılabilir dedi,uzun süre bantsız durmadıgım içinde açılma konusunda pek bişey diyemeyeceğim 15 dk bantsız duruyorum kulak ondan sonrada açılırmı bilemicem umarım açılmaz :)Ağrılarım şuanda neredeyse hiç yok ve 10. günümde neredeyse hiç rahatsız etmiyodu ilk 10 günse ara ara ağrı artıyodu ama dayanılmıcak gibi değildi açıkçası şuan hatırlamıyom bile ağrıları :) Sen ne zaman olucan ameliyatı ?
Istersenz sorulari bn yanitliyim 6 ay oldu ustune yatiyorum cok rahat. Arkadaki dikisler kiminde bir ayda dusuo kiminde gec. Bnmkiler siyah siyh gorunuodu elimle yoldum:) ama bnmkiler cok durdu aslinda onlar dusmus ama bn korkudan ellemedgm icn kalms ole
ben önümüzdeki ay olucam ameliyatı yaklaştıkça korkuyorum beni çok iyi anlıyorsundur sanırıminşallah benimde ağrısız olur ve bandaj çok takmama gerek kalmaz benim migrenim var sıkınca başımı ağrıtmaz umarım ondan da korkularım var uyumayı ise ilk başlarda uyuyamayıp sonra uyurum heralde alışırım bende pazardan baktırayım anneme bandajı 1 ay sonrada geceleri takmak daha mantıklı olur bencede çünkü uyurken dönünce kulağın arka kısmından üstüne yatarız falan gerek yok öyle riske demi? 1 yılçok uzun zamanmış Allah kimseye açılması gibi bir şeyi göstermesin. siyahlık ne siyahlığı ? çok belli oluyormu? birde ilk ameliyattan sonra yüzde de mi şişlik oluyor?
Merhaba arkadaslar,persembe gunu bu ameliyatı oldum,arastırma hastanesinde.genel anestezi ile uyutuldum,ameliyata giderken ustumdeki herseyi cikarttilar,sedyelerle ameliyathaneye gittim,cokk korktum ben surekli agliodum,ameliyata girene kadar agladim hep.gozumu actigimda hala ameliyathanedeydim,birisi basimda hasta ayildi odaya cikaralim diodu :)) hicbirsey hatirlamiyorum,genel anesteziyi tavsiye etmiolar pek ama bence cok iyi bisey,gerci herkesin bünyesinde farkli etki yapabilir beni hic rahatsiz etmedi,narkozu hemen attim bünyemden,gel gelelimm isin kulak kismina :) valla bugun ucuncu gunum bikere bile kulagima bakmadim acayip korkuyorum bakmaya bakamiyorum,gerci kafamda koca bi sargi var,doktor cikarip tenisci bandi takabilirsin demisti ama,yapamiyorum,degisik bi psikolojiye girdim yaa resmen tirsiyorumbuarada ben ameliyat gecesi yani persembe hastanede kaldim,agri sizi pek hissetmedim cunku hemsireler surekli agri kesici verdiler saolsunlar damardan,ama kesinlikle hic rahat degilim,hareket edemiyorum,uyuyamiyorum,zor yani
tabi çok iyi anlıyorum ameliyat sonrasından daha zor öncesi :) bence geceleri kulak tamamen iyileşe kadar tak bandı zaten rahatsız etmiyo 2. haftadan sonra riske girmeye gerek yok evet 1 yıl çok uzun ama cefa çekmedende sefa olmuyo :) kulaktaki siyahlık kulak kepçesinde önden bakınca belli olan hafif bir siyahlık bende neredeyse geçti diyebilirim ameliyattan sonra yüzde hafif şişlik oldu sanırım bana sadece babam ve teyzem yüzündemi şişti demişti ama ben şiştiğini farketmiyodum belki 1-2 kilo almıs gibi görünürsün o kadar :)
Merhaba arkadaslar,persembe gunu bu ameliyatı oldum,arastırma hastanesinde.genel anestezi ile uyutuldum,ameliyata giderken ustumdeki herseyi cikarttilar,sedyelerle ameliyathaneye gittim,cokk korktum ben surekli agliodum,ameliyata girene kadar agladim hep.gozumu actigimda hala ameliyathanedeydim,birisi basimda hasta ayildi odaya cikaralim diodu :)) hicbirsey hatirlamiyorum,genel anesteziyi tavsiye etmiolar pek ama bence cok iyi bisey,gerci herkesin bünyesinde farkli etki yapabilir beni hic rahatsiz etmedi,narkozu hemen attim bünyemden,gel gelelimm isin kulak kismina :) valla bugun ucuncu gunum bikere bile kulagima bakmadim acayip korkuyorum bakmaya bakamiyorum,gerci kafamda koca bi sargi var,doktor cikarip tenisci bandi takabilirsin demisti ama,yapamiyorum,degisik bi psikolojiye girdim yaa resmen tirsiyorumbuarada ben ameliyat gecesi yani persembe hastanede kaldim,agri sizi pek hissetmedim cunku hemsireler surekli agri kesici verdiler saolsunlar damardan,ama kesinlikle hic rahat degilim,hareket edemiyorum,uyuyamiyorum,zor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?