Kepçe kulak...

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
1 yaşındaki oğlumda kepçe kulaklık var..Simdeden gören "Kepçe kulak" diye seviyor büyüğünden onu yaralayacağını düşünüyorum ameliyat ile mümkünmus ve en erken 6 yaşında...4/5 yaşına kadar kıkırdağın gelişimi devam ettiğinden..Acaba o zamana kadar satılan kulak bantlarıyla bunun düzelmesi sağlanabilir mi? ( Yatarken kulagi açılıyor çünkü)Sağlıkçilar veya bu dertten muzdarip olanlarin fikirlerine ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler

(Sorun üretenler var ya da okunduğunu anlayamayan arkadaşlar...ben Ameliyata karar verdik yaşını bekliyoruz denedim madem gelişimi devam ediyor geç kalmamak için elimden bir şey gelir mi yapıp sonuc alanlar var mı fikir almaya geldim :))

Son düzenleme:
Belki kendisini öyle sevecek, sempatik bulacak.
Onun adına karar vermesiniz mi acaba?
Ameliyat falan, sırf estetik görüntü kaygısı sebebiyle hem de...

Doktorumuzun da fikri böyle.Bunlari tartışacak değilim..Hepsi bir yana özellikle fikirlerle ilgileniyorum..

Doktorumuzun da fikri böyle.Bunlari tartışacak değilim..Hepsi bir yana özellikle fikirlerle ilgileniyorum..
İşte bir tek bunu yaşayan kişinin fikrini almadığınıza göre, gerçekten ‘fikirlerle’ ilgilendiğinize kanaat getirdim:)

Bir de şimdi diğer arkadaşlar fikirlerini yazsınlar, bilgi havuzunda toplansın.

Benim oğlum 5 aylık olcak. Oda öyle.. yerim onun kulaklarını babası da öyleydi küçükken büyüdükçe kulakları düzeldi. Küçücük çocuğu sırf kulağı kepçe diye ameliyata sokmayın.. kendisi rahatsz olursa düşünürsünüz.

Belki kendisini öyle sevecek, sempatik bulacak.
Onun adına karar vermesiniz mi acaba?
Ameliyat falan, sırf estetik görüntü kaygısı sebebiyle hem de...
Katılyorm ve küçük çocuk daha. Bu zamana kadar kepçe olup hayatı btmş kmse görmedm.. estetik içn küçücük çocuğu amelyata sokmak blemyorm.

6 yaşındaki çocuğu estetik ameliyata mı sokacaksınız sırf dış görünüşü için? Doktorunuz da öyle demiş sorun yok o zaman(!)

Çocukların vücut bütünlüğüne müdahale eden bu tip uygulamaların sağlık sorunu yaratmadığı sürece ailenin talebine bağlı olmasına karşıyım. 6 yaşında çocuk yahu... Çok korkunç.

Lastikle falan düzelmez.

Zaten o karar için çok erken ama madem 4/5 yaşına kadar devam ediyor gelişimi şunu da yapsaydım demek istemiyorum..Siz extra bir şey yaptınız mı acaba?

Sadece sorunuza cevap veriyorum; Kulak bantlama yöntemi ile kulakların kepçesindeki şekil bozukluğunun önüne geçilebilmesi, 6 aylıktan küçük çocuklar için geçerli. Hatta ve üstelik, hekimler tarafından bu işlemlerin 3 hatta 6 aya kadar yapılabileceği söylenmekle beraber, bu tekniklerin başarısı hormonlar azalmaya ve kulak sertleşmeye başladığından azalıyor.Bir yakınımın çocuğu için çok ciddi çözüm arandı bir süre, oradan biliyorum. Çok doktor gezildi.
Şunları çok net öğrendik;
Bu yöntemin işe yarayacağı tek dönem yenidoğan dönemi. Çünkü anneden geçen östrojen hormonlarına bağlı olarak , kulaklar bu dönemde oldukça esnek oluyorlar. Bu dönem içinde çeşitli bandaj ve kalıplarla şekillendirme mümkün oluyor.

Her halükârda 1 yaş çok geç. Para peşinde olanlar hariç, hiç bir aklı başında doktor 1 yaş için önermeyecektir bu yöntemi diye düşünüyorum.

Sağlıkçı değilim.

Cok fazla mi kepcelik? Belki oyle sever siz simdilik cok ustune dusmeyin.

Bende de var ama bence cok sevimli duruyor asiri derecede bir kepcelik degil, kulaklarim da buyuk degil coook seviyorum gelisimine bagli olarak çocuğunuzunki de yakisabilir

Ben de en geç ilk 6 ay diye biliyorum yalnız kulak bantlarina baktığımda 0/2 yaş yazıyor kafamı kurcaladı... teşekkürler vakit ayırdığınız için

Hayır sevemez. Fiziksel görünüşü dört dörtlük olmayan hiç kimse kendi bedenini sevemez, bedenini olduğu gibi kabul edip mutlu olamaz. Mutlaka sorun yaşayacak, psikolojisi bozulacak. O yüzden dünya standartlarına uymayan her uzuv yapılabilecek en küçük yaşta estetik ameliyat ile düzeltilmelidir (!)

Tabi ki böyle de kabulüm Allah başka dert vermesin Çok şükür..Ben elimden geleni yapayım da zaten ilk 6 ayı kaçırmışım kısmet

Zaten o karar için çok erken ama madem 4/5 yaşına kadar devam ediyor gelişimi şunu da yapsaydım demek istemiyorum..Siz extra bir şey yaptınız mı acaba?
Hayır.. benim oğlum zaten daha 5 aylık.. babası kepçeydi.. büyüdükçe kulakları normal kaldı şuan hiç kepçi gibi durmuyor.. ve oğlum sırf estetik görüntüsü için ameliyat ettirmem. Eğer kulakları büyüdüğünde de kepçe kalırsa kendi kararlarını kendi verdiği zaman ameliyatını kendisi yaytırtır.. ben küçükken ona bunu çektirtmem..

Eşimin kardeşinin burnu büyük eşimin de kulakları büyük. Ikisi 30 lu yaşlara geldikleri halde birbirlerinin dikkat çeken yerleriyle dalga geçip gülüp eğleniyorlar.
Ama ikiside memnun hallerinden .şakaya vurmuşlar alınmıyorlar bile. Bir defasında neden birbirinizin kusurlariyla ugrasiyorsunuz dediğimde bizim için sorun yok sen de rahat ol demişti.

Ileride çocuğunuz belki kulaklariyla mutlu olacak belki çok dalga konusu olup kirilacak bunu elbette bilemeyiz.

Ama keske insanlarimiz insanların dış görünuşü hakkında dalga geçme huyundan vazgeçse. Onların bu tavrı yüzünden tüm estetik ameliyatlar.
Bana abim ben ergen yaslarimdayken disi yamuk dediği için gidip dislerimi duzelttirmistim . Belki o böyle bir şey demese böyle bir operasyona gerek bile duymayacak belki disim yamuk da olsa o halimi aynada sevimli görecektim.

Fikir olarak da konu sahibi çocuk sizin çocuğunuz nasıl mutlu hissedecekseniz öyle yapın. Cok düşünülüp Bir karar verilmişse en güzeli saygı duymaktir diye dusunenlerdenim. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…