- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Belki kendisini öyle sevecek, sempatik bulacak.
Onun adına karar vermesiniz mi acaba?
Ameliyat falan, sırf estetik görüntü kaygısı sebebiyle hem de...
İşte bir tek bunu yaşayan kişinin fikrini almadığınıza göre, gerçekten ‘fikirlerle’ ilgilendiğinize kanaat getirdim:)Doktorumuzun da fikri böyle.Bunlari tartışacak değilim..Hepsi bir yana özellikle fikirlerle ilgileniyorum..
İşte bir tek bunu yaşayan kişinin fikrini almadığınıza göre, gerçekten ‘fikirlerle’ ilgilendiğinize kanaat getirdim:)
Bir de şimdi diğer arkadaşlar fikirlerini yazsınlar, bilgi havuzunda toplansın.
Katılyorm ve küçük çocuk daha. Bu zamana kadar kepçe olup hayatı btmş kmse görmedm.. estetik içn küçücük çocuğu amelyata sokmak blemyorm.Belki kendisini öyle sevecek, sempatik bulacak.
Onun adına karar vermesiniz mi acaba?
Ameliyat falan, sırf estetik görüntü kaygısı sebebiyle hem de...
Benim oğlum 5 aylık olcak. Oda öyle.. yerim onun kulaklarınıbabası da öyleydi küçükken büyüdükçe kulakları düzeldi. Küçücük çocuğu sırf kulağı kepçe diye ameliyata sokmayın.. kendisi rahatsz olursa düşünürsünüz.
Sadece sorunuza cevap veriyorum; Kulak bantlama yöntemi ile kulakların kepçesindeki şekil bozukluğunun önüne geçilebilmesi, 6 aylıktan küçük çocuklar için geçerli. Hatta ve üstelik, hekimler tarafından bu işlemlerin 3 hatta 6 aya kadar yapılabileceği söylenmekle beraber, bu tekniklerin başarısı hormonlar azalmaya ve kulak sertleşmeye başladığından azalıyor.Bir yakınımın çocuğu için çok ciddi çözüm arandı bir süre, oradan biliyorum. Çok doktor gezildi.
Şunları çok net öğrendik;
Bu yöntemin işe yarayacağı tek dönem yenidoğan dönemi. Çünkü anneden geçen östrojen hormonlarına bağlı olarak , kulaklar bu dönemde oldukça esnek oluyorlar. Bu dönem içinde çeşitli bandaj ve kalıplarla şekillendirme mümkün oluyor.
Her halükârda 1 yaş çok geç. Para peşinde olanlar hariç, hiç bir aklı başında doktor 1 yaş için önermeyecektir bu yöntemi diye düşünüyorum.
Sağlıkçı değilim.
Cok fazla mi kepcelik? Belki oyle sever siz simdilik cok ustune dusmeyin.
Bende de var ama bence cok sevimli duruyorasiri derecede bir kepcelik degil, kulaklarim da buyuk degil coook seviyorum gelisimine bagli olarak çocuğunuzunki de yakisabilir
Cok fazla mi kepcelik? Belki oyle sever siz simdilik cok ustune dusmeyin.
Bende de var ama bence cok sevimli duruyorasiri derecede bir kepcelik degil, kulaklarim da buyuk degil coook seviyorum gelisimine bagli olarak çocuğunuzunki de yakisabilir
Hayır.. benim oğlum zaten daha 5 aylık.. babası kepçeydi.. büyüdükçe kulakları normal kaldı şuan hiç kepçi gibi durmuyor.. ve oğlum sırf estetik görüntüsü için ameliyat ettirmem. Eğer kulakları büyüdüğünde de kepçe kalırsa kendi kararlarını kendi verdiği zaman ameliyatını kendisi yaytırtır.. ben küçükken ona bunu çektirtmem..Zaten o karar için çok erken ama madem 4/5 yaşına kadar devam ediyor gelişimi şunu da yapsaydım demek istemiyorum..Siz extra bir şey yaptınız mı acaba?
Rahmetli teyzemin oğlu da öyleydi . Teyzem sinir olurdu ama büyüdükçe düzeldi. Belki büyüdükçe düzelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?