- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Siz elinizden ne geliyorsa yapın.Belki bir nebze düzelme olur.Çocuklar fazla acımasız çünkü bu konularda.Siz anne olarak her haliyle seversiniz elbette ama yaşıtları bu sebepten dalga gececeklerdir.Keşke ebeveynler çocuklarını bu konularda egitebilse..
.Her konuda fikirleri olanlara da çok takılmayın.
Kardeşim de kepçe kulak ve bu onu daha sevimli tatlı gösteriyor. Hatta kulaklım diye seviyorum hoşuna gidiyor. Yaşı da 20. Bence kararı ilerde oğlunuza bırakın.
Nicin buraya soruyorsunuz ameliyat ettirebilirsiniz ve bunun hesabini hic kimseye vermek zorunda degilsiniz..ayrica gunumuzde akran zorbaligi cok ilerlemis boyutta..o vakte kadar ne yapilacagini da yine bir hekime danisin
Benim kızımın da kulakları, bebekken çok kocaman ve kepçe gibiydi. Kayinvalidem, yapıştır onun kulaklarını dedi ama ben hicbir sey yapmadım. Büyüyünce ne kepçe kulak kaldı, ne büyüklüğü. Çok normal şekilde ve büyüklükte kulakları var. Bekleyim, zaman gösterir ne olacağını.
Oglumun kulaklari kepce , hic düşünmedim bu konuyu , ameliyati var buyudugunde rahatsiz olursa olur ameliyati
Sadece bir kere okulda bir cocuk kepce kulak demis , gulup gecti oglum , su pandemi doneminde saclarini uzatti kulaklari kapandi , zaten yakisikliydi daha da yakisikli oldu kuzum
Sac uzatmayi deneyebilirsiniz ama diz bu mevzuya takilirsaniz o daha cok takilir , kendine guvenen cocuk yetistirin bu tarz seyleri dert etmeyin
bantla düzeleceğini ben de sanmıyorum, sağlıkçı değilim, çocuğu boşuna rahatsız etmeyin, zaten bu tip şeyler takarsanız kullanırsanız çocuk kulaklarının sorunlu olduğuna inanmaya başlar, mutlu olacaksa da olmaz. Anne figürü çok önemli, onu o haliyle sevdiğinizi bilmeye ihtiyaç duyuyor, daha 1 yaşında süt bebeği.
benim bebeğim 18 aylık, doğduğunda kepçe kulak olacak demiştik, sonra o dediğimizi bile unuttuk, ben çocuğuma bakınca güzel bir çocuk görüyorum, hala kepçe mi farkında bile değilim. Kepçe kulağın kriterini de bilmiyorum, sorun da değil. Oğlumu sık sık dünyanın en güzel bebeği diye söyleyerek seviyorum, dişleri de ayrık, üstelik şimdiden çürükleri var, genel anestezi ile dolgu önerildi, anestezi kelimesini duyduğumuzdan beri diş fırçalamaya odaklandık. sağlık önemli, inanın gerisi teferruat.
siz bant gibi dışarıdan müdahaleler yaptıkça sorun gibi algılayacağı bir uzvu olacak, işte bu psikoloji tehlikeli. Hele bir de kulakları büyüdükçe kepçelik giderse, şu sürekli vücudunu beğenmeyen özgüveni düşük kişilerden olur, kesin bende bir kusur vardır diye düşünür. Yapmayın etmeyin, düşünmeyin bile bunu. Bu yüzden akran zorbalığı da olacağını sanmıyorum
Sağol. Küçük çocuklar herzaman icin güzeldir, hele hele annesi babası için en güzelidir. Bizde çok laf işittik, kızım küçükken. Bütün sülale biraraya geldiği zaman, ille birisi derdi, Oooo bu kıza ilerde uçak lazım olmaz, bu kulakları la helikopter gibi uçar diye. Neler duyduk, neler. Ama yaşımı alırken, vücut büyüdü ama kulakları büyümedi, simdi çok normal durumda.Maşallah..Allah razı olsun en azından gönlümü rahatlattiniz..
Canım artık düzelmez o kulaklar üzgünüm. Benim de kulaklarım öyle. Yaşım da 30 oldu neredeyse ama artık yaptırmam sanırım. O çocuk büyüdüğünde uyurken yastıkta kulağı ağrıyacak. Benim agriyor son 3 4 senedir Mesela . Şimdiki çocuklar cok acımasız. Kepçe kulağı da seven insan olduğunu zannetmiyorum. Tabiki ameliyat yaptır. Doktor da önerdiyse. Kepçe kulak zaten doğuştan olan Bir sey değil. Ben hiç 10.günlük bir bebegin kepçe olduğunu görmedim mesela. Şuan düzelmez. Yine de icinde kalmasın dene istersen baska yöntemler.
Çok amin..Sağol. Küçük çocuklar herzaman icin güzeldir, hele hele annesi babası için en güzelidir. Bizde çok laf işittik, kızım küçükken. Bütün sülale biraraya geldiği zaman, ille birisi derdi, Oooo bu kıza ilerde uçak lazım olmaz, bu kulakları la helikopter gibi uçar diye. Neler duyduk, neler. Ama yaşımı alırken, vücut büyüdü ama kulakları büyümedi, simdi çok normal durumda.
Sizinki sonradan mi oldu. Benimki de sonradan bir de iple ameliyat gibi bisey vardi amaKepçe kulak genetikse ameliyat yapılsa bile tekrar eski haline gelebilir diyor doktorumuz..bir de sonradan gelişen kepcelik var bu duzeltilebilirmis..
Aslinda bende onu anlatmaya calistim size , siz bu konuda dogal davranirsaniz o da kendine guveniyle bir sorun olmadigini dusunur ayni benim oglum gibi , kaygilanmayinBenim derdim onun derdi olması olur..Bu kaygıyla fikir rica ettim.. teşekkürler
Kızım doğduğunda kulakları normaldi. Sonradan kepçe oldu. Şuan 2 yaşında. Bizde genetik aslında. Küçükken kepçe oluyoruz yaş ilerledikce normal haline dönüyo.1 yaşındaki oğlumda kepçe kulaklık var..Simdeden gören "Kepçe kulak" diye seviyorbüyüğünden onu yaralayacağını düşünüyorum ameliyat ile mümkünmus ve en erken 6 yaşında...4/5 yaşına kadar kıkırdağın gelişimi devam ettiğinden..Acaba o zamana kadar satılan kulak bantlarıyla bunun düzelmesi sağlanabilir mi? ( Yatarken kulagi açılıyor çünkü)Sağlıkçilar veya bu dertten muzdarip olanlarin fikirlerine ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler
(Sorun üretenler var ya da okunduğunu anlayamayan arkadaşlar...ben Ameliyata karar verdik yaşını bekliyoruz denedim madem gelişimi devam ediyor geç kalmamak için elimden bir şey gelir mi yapıp sonuc alanlar var mı fikir almaya geldim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?