- 22 Ekim 2018
- 1.999
- 2.430
- 133
- Konu Sahibi atalente35
-
Aynen başka doktora gidin bende aynı şeyi yaşadım doktor görmedi alttan bile görmedi başka doktor gttim bebegi gördü biz de gördük.Oz
Ozaman cumartesiyi bekliyim yine bişey görmezse başka doktora giderim
benim ilk çocuğumda böyle oldu dr ümitsiz konuştu baya moralim bozulmuştu sonra kan sulandirici asprin verdi bunu kullan bi belki bebek canlanır bi hafta sonra kontrole gel hazırlıklı gel ama kürtaj olabilirsin demişti bi hafta sonra gittiğimde bebek görüldü çok şükür belki de geç döllenmeden olmuştu böyle başka bi dr görün biBugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Canim ya hele dur bi sakin olun Ayni durumu bizde yasadik 1 hafta sonra 7 arti 2 de kalp atisini duyduk merak etme insallah duyarsiniz kalp atislarinjBugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Henüz gözükmediği için kalp atışıda henüz olmazKalp atışı duymadınız mı?
Ayni durumu ben 2 sene önce yasamistim. Testlerde hersey pozitif cikmisti. Kan degerlerim hergün 2 katina cikiyordu. Keza idrar degerleri de iyiydi. Haile birine göre yani. Sonra doktoruma gittim doktorum pek umutlu konusmadi benle. Ama biraz daha bekleyelim dedim. Bazen gec döllenme durumu olabiliyor dedi. Ama yine de pek umut vermemisti. Kanama falan olursa ya bana ya da hastaneye gir demisti. Bu süre icersinde her gün günde 2 kez olmak üzere kan verdim. Yanilmiyorsa bu 1 hafta sürmüstü. 1hafta sonrakizimin dogum günüydü. Herkes gittikten sonra kizimin banyosunu yaptirdim daha sonra da lavaboya gittim ve kanamam olmustu. Apar topar hastaneye gittik. Drlar baktilar falan evet kese var doktorumun dedigi gibi bebek yoktu ama kan degerim yüksekti. Beklememi söylediler ki öyle birden kürtaj olup sonrasinda pisman olmamam icin. Neyse 1 hafta boyunca kanamam oldu ama artik ben bu aciya dayanamadim. Bir gün ansizin hastaneye gittik ve tekrar baktilar ettiler kan degelerim düsüse gecmis artik bebek olmadiginin kaaatine vardik. Ister bekle kanamayla gecsin istersen de kürtaj yapalim dediler. Ben 2.yi sectim oldu ve bitti. Sonra rutin kontrol. Doktorumun bana dedigi sey istersen 6 hafta sonra tekrar hamile kalabilirsin sana kalmis dedi. Hani demem o ki bos gebelik aslinda kötü bisey degil. Eger tutarsa kötü olur. Yani allah korusun engelli olabiliyormus bebek. Tabi hersey allahtan. Umarim iyi sonuclar alirsin...Bugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
6+4 de görüldü benim ki 7 hafta içinde kalp atışı duyuldu bi anormallik olsaydı değerlerin düzenli bi şekilde yükselmezdiBugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Yaniliyorsunuz. Ben de yurtdisindayim ama atiyorum 5 haftalik hamile bile olsaniz kesenin icinde en azindan bir nokta görülür. Bos gebeligi yasayan biri olarak söylüyorum bunu.bebegi gormeyi beklemek icin 12. haftaya kdar vakit oldugunu biliyor muydunuz? muhtemelen bilmiyordunuz cunku doktorlarin cogu da bilmez ya da kabul etmez.
yurtdisinda 12. haftadan once kalp sesi bile dinletmezler. bizim doktorlar sagolsun 6. haftada bos gebelik ve kurtaj i yapistiriyorlar.
size tavsiyem, olabildigince bekleyin. gec dollenmedir biseydir, 12 haftalik olana kadar kese gorunen her gebelik beklenebilir.
yolk kesesidir bahsettiginiz. yolk kesesi bebekten once gorunur.Yaniliyorsunuz. Ben de yurtdisindayim ama atiyorum 5 haftalik hamile bile olsaniz kesenin icinde en azindan bir nokta görülür. Bos gebeligi yasayan biri olarak söylüyorum bunu.
Tabi ki haklisiniz. Ama durum her zaman sizde ki gibi olmuyor maalesef. Ben de o dönemi bekleyerek gecirmistim ama sonuc hüsran. Bazen dee gec döllenme olabiliyor. Bendebu istinaden beklemistim ki drumda beklememi önermisti. Kanamam oldugundabile bekleyelim demisti. Düsünün artikyolk kesesidir bahsettiginiz. yolk kesesi bebekten once gorunur.
bos gebelik tabiki olabilir, ama bunun tespiti icin aceleci olmamak gerekir.
son adetimin uzerinden 4 ay gectikten sonra hamile oldugumu ogrendim dusunun. keseyi ve kalp atisini gorene kadar 3 hafta gecti.
doktorum hafta hesaplamak icin kese boyutu ya da kan sonucunu dikkate almayip beklemeyi onermek yerine sat a baksaydi acilen kurtaja alinirdim
kesin
tabiki, ama herseye ragmen bekleme taraftariyim. ikinci hamileligimde 6. haftamda cok yogun bir kanamayla acile gittigimde acil doktoru kesenin kanla doldugunu, bebegin ve yolk kesesinin gorunmedigini, istersem hemen kurtaj yapabilecegini soylemisti. ogun o doktoru dinleseydim suan evladim olmayacakti. ne yazikki turkiye de doktorlar bos gebelik/sagliksiz gebelik yaftasini pek seviyorlar.Tabi ki haklisiniz. Ama durum her zaman sizde ki gibi olmuyor maalesef. Ben de o dönemi bekleyerek gecirmistim ama sonuc hüsran. Bazen dee gec döllenme olabiliyor. Bendebu istinaden beklemistim ki drumda beklememi önermisti. Kanamam oldugundabile bekleyelim demisti. Düsünün artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?