- 13 Ağustos 2013
- 4.638
- 3.857
- 448
- Konu Sahibi atalente35
-
tabiki, ama herseye ragmen bekleme taraftariyim. ikinci hamileligimde 6. haftamda cok yogun bir kanamayla acile gittigimde acil doktoru kesenin kanla doldugunu, bebegin ve yolk kesesinin gorunmedigini, istersem hemen kurtaj yapabilecegini soylemisti. ogun o doktoru dinleseydim suan evladim olmayacakti. ne yazikki turkiye de doktorlar bos gebelik/sagliksiz gebelik yaftasini pek seviyorlar.
Evet beklemesi konusunda size sonuna kadar katiliyorum. Bana da beklenmesi gerektigini söylemislerdi. Her gün ayri bir dr her defasinda farkli seyler söyleniliyordu. En son drum karar senin dedi ister bekle ister kürtaj dedi. Biz de bekleme karari aldik ki drumda bu karari vermemi istiyordu. Olsun ama en azindan bekledim diyorum icimde bi pismanlik olmadi cok sükür. Keskelerle yasayacagina ben de beklenmesi tarafttariyimtabiki, ama herseye ragmen bekleme taraftariyim. ikinci hamileligimde 6. haftamda cok yogun bir kanamayla acile gittigimde acil doktoru kesenin kanla doldugunu, bebegin ve yolk kesesinin gorunmedigini, istersem hemen kurtaj yapabilecegini soylemisti. ogun o doktoru dinleseydim suan evladim olmayacakti. ne yazikki turkiye de doktorlar bos gebelik/sagliksiz gebelik yaftasini pek seviyorlar.
Ciddimisijiz yaa..benimde tipki sizinki gibi ilerliyo süreç dediginiz gibiAyni durumu ben 2 sene önce yasamistim. Testlerde hersey pozitif cikmisti. Kan degerlerim hergün 2 katina cikiyordu. Keza idrar degerleri de iyiydi. Haile birine göre yani. Sonra doktoruma gittim doktorum pek umutlu konusmadi benle. Ama biraz daha bekleyelim dedim. Bazen gec döllenme durumu olabiliyor dedi. Ama yine de pek umut vermemisti. Kanama falan olursa ya bana ya da hastaneye gir demisti. Bu süre icersinde her gün günde 2 kez olmak üzere kan verdim. Yanilmiyorsa bu 1 hafta sürmüstü. 1hafta sonrakizimin dogum günüydü. Herkes gittikten sonra kizimin banyosunu yaptirdim daha sonra da lavaboya gittim ve kanamam olmustu. Apar topar hastaneye gittik. Drlar baktilar falan evet kese var doktorumun dedigi gibi bebek yoktu ama kan degerim yüksekti. Beklememi söylediler ki öyle birden kürtaj olup sonrasinda pisman olmamam icin. Neyse 1 hafta boyunca kanamam oldu ama artik ben bu aciya dayanamadim. Bir gün ansizin hastaneye gittik ve tekrar baktilar ettiler kan degelerim düsüse gecmis artik bebek olmadiginin kaaatine vardik. Ister bekle kanamayla gecsin istersen de kürtaj yapalim dediler. Ben 2.yi sectim oldu ve bitti. Sonra rutin kontrol. Doktorumun bana dedigi sey istersen 6 hafta sonra tekrar hamile kalabilirsin sana kalmis dedi. Hani demem o ki bos gebelik aslinda kötü bisey degil. Eger tutarsa kötü olur. Yani allah korusun engelli olabiliyormus bebek. Tabi hersey allahtan. Umarim iyi sonuclar alirsin...
At bakalım usg ne
2 kere baktı öyle bi kağıt vermedi bana
Bide özele gidiyorum anlamadim bende aklimada gekmedi hic
1 haftadır migde bulantısı tüm belirtileri çekiyorum insallah değer goruruzBenim ilk gebeliğimde 8.haftaya kadar bekledik ama gelişmediğini söyledi doktor. Sonraki kontrolde de gelişme görmedi alacağız dedi. Başka doktora da onaylatıp kürtaj oldum.
Bunu sizin bebeğinize benzeterek yazmadım. Ama eşinize söyleyin sizi germesin.
Benim eşim ilk hamileliğimde rahattı sonrakinde pimpiriklenip durdu. Hep derdim ona rahat ol beni germe diye..
Hamilelikte bir dolu şeyle siz başedeceksiniz. Anneden çok babanın hamile olmasına sinir oluyorum.
İlk gebeliklerde probleme daha sık rastlanır. Hamilelik konusunda kişilerin yapacağı bir şey yok. Allah'ın dediği olur.
İnşallah kalp atışı duyarsınız..
ilk gebeliğniz sanırım, daha erken görünmeyebilir. herkesin durumu bir olmuyor benim 8. haftada görüldü ilk iki gebelikte,bir hafta daha bekleyin görünürBugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Benn 5 haftalık gıttımde 1 tane kese var dedı dr ama 2 tane konulmuştu embrıyo. Sonra ben dedım 1 tane daha yokmu. Baktı evet var ama ona gore daha kucuk kese var ama kesenin ıcınde de cocugun yasayacagı sıvı olusmus takıp edecez. Dedı. 1 tanesı tamm ama dıgerını bakcaz dedı. 10 gun sonra 1 tanesinden kalp atısı duyduk dıgerı az daha gelısmısama kalmıs 9.hafta 1 tanesı tamamen erımız kaybolmuştu tek gebelık olduBugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Olsun bunada şükür Rabbim uzun ömür versin .bende görürüm insallahBenn 5 haftalık gıttımde 1 tane kese var dedı dr ama 2 tane konulmuştu embrıyo. Sonra ben dedım 1 tane daha yokmu. Baktı evet var ama ona gore daha kucuk kese var ama kesenin ıcınde de cocugun yasayacagı sıvı olusmus takıp edecez. Dedı. 1 tanesı tamm ama dıgerını bakcaz dedı. 10 gun sonra 1 tanesinden kalp atısı duyduk dıgerı az daha gelısmısama kalmıs 9.hafta 1 tanesı tamamen erımız kaybolmuştu tek gebelık oldu
vajinal mi bakıyor karından mı bakıyor ultrasona?Bugün 6+1.günüm kese var ama bebek gözükmüyor acaba bosmu diye korkmaya başladım,doktor cumatesi gel dedi.sizce doktormu değiştirsem, yoksa beklesemmi?eşim çok taktı bugün gozukmedi diye bomba gibi.sizce napmaliyim yasayan varmi ..
Eşiniz buncacık şeye bomba gibiyse, Allahın izniyle yavrunuzu kucağınızı alır da büyütme aşamasına geçerseniz kesin patlar söyleyeyim. Çocuk işleri tee anne karnına düştüğü ilk andan itibaren sabır işleri. Haftanız erken, değerleriniz yüksek, muhtemelen bir hafta sonra daha net görürsünüz. 6 hafta ile 8 hafta arasında o kadar büyük farklılıklar oluyor ki mesela. 6. haftada bakıyorsunuz sadece kese var, 8. haftada bir gidiyorsunuz içinde küçük bir pıtırcık oluşmuş, güm güm kan pompalıyor. Azıcık sabır. İnşallah siz de güzel haberleri alır da rahatlarsınız biran önce.
benim ilkinde dış gebelik ikincide boş gebelik dediler, doktorun hatta hiç umudu yoktu ama 8. haftada göründü, sağlıklı iki kızım var şu an çok şükür. strese girmeyin adet döngünüz uzun olabilir, yumurtlama farklı olmuş olabilir, herkesin durumu bir olmuyor 3. gebeliğim 6. haftada görüldü mesela bende şaşırdım,yine görünmez sanıyordum ama her gebelik farklı
bende yasadım aynı şeyi beklemenı tavsıye ederım 8. haftaya kadar.
Bunları görünce çok sevindim banada bi umut oldu sabırsızlıkla bekliyorum8 haftaya kadar yolu var.
Karından baktıvajinal mi bakıyor karından mı bakıyor ultrasona?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?