Aminn.Rabbim kiseyi hayal kirikligina ugratip pisman.etmez inssllah..
Annem ablam teyzem abilerim çok dil döktüm anlattim.Ben evlenicem ben ayni hayati sürece yakin olupta mutsuz olmami mi istiyorsunuz neler neler dedim..Anlamadilar yargiladilar,kırdılar...sanki uzak birini yabanci birini sevmek kabahatmis gibi cok buyuk kabahat islemisim gibi kirici laflar..Bunlar boyle dusunuyorsa Babam alasini dusunur kat kat tepki verirdi.biliyordum korktum Babama diyemedim.Babam cok kati.Abimde birini sevmisti kizin ailesi ırkçilik yüzünden vermiyordu.Babam abime saydi saydi neden boyle bir iliskiyi devam ettin neden.basta onlemini almadin neler neler soyledi.üc yillik beraberliklerine aldirmadan.unut gitsin sana kiz mi yok bir suru imali laflar.O anda bizi dudundum ayni seyleri banada diyecekti eminimOnların isteyebileceği bi evlilikte de sen mutsuz olabilirsin. Anlayamıyorum böyle aileleri. Kendileri mi bir ömür boyu hayat sürecek adamla yoksa sen mi. Bunları oturup ailenizle konuşamıyor musunuz? Aileniz bu kadar iletişime kapalı mı? Ya da göz göre göre kızlarının mutsuz olması hoşlarına mı gidiyor? Hiç üzülmüyorlar mı? Bu na rağmen hala görücü usulu çevremizden mi olsun diyorlar. vs vs daha bir çok soru sorabilirim sanırım. Elalem için yaşamamalı bu kadar da.. Yazık yani hem size hem karşı tarafa. Bunu için mucize istemeyin bence ailenizle konuşun.
Maddi gelir degil uzak şehir ve yabancı oldugu icin olmaz deyip kestirip attilar.israr ettim tanisin taniyin dedim tmm dediler sonra yine tanimaya gerek yok biz kararliyiz olmaz...O olmaz bu olmaz biz gencler robotmuyuz...Siz ne derseniz o anne babasiniz ya hakkiniz...peki bizim hakkimiz..Sizin istediginizle mutlu olamadim benim vebalim benim hayatim o ne olucak...Pess valla, sen evlendiğin kişiyle iyi olmazsan, ailenle altlı üstlü otursanız bile kaç yazar? Ne yapacaklar, Eros'un okunu mu atacaklar? Bağnazlıkta son nokta. Çocuğun tüm geleceğine sen karar ver.... Yaw en azından bir tanısalar di mi? Arkadaşının maddi geliri az diye olabilir mi bu saçma tepkileri?
Annem ablam teyzem abilerim çok dil döktüm anlattim.Ben evlenicem ben ayni hayati sürece yakin olupta mutsuz olmami mi istiyorsunuz neler neler dedim..Anlamadilar yargiladilar,kırdılar...sanki uzak birini yabanci birini sevmek kabahatmis gibi cok buyuk kabahat islemisim gibi kirici laflar..Bunlar boyle dusunuyorsa Babam alasini dusunur kat kat tepki verirdi.biliyordum korktum Babama diyemedim.Babam cok kati.Abimde birini sevmisti kizin ailesi ırkçilik yüzünden vermiyordu.Babam abime saydi saydi neden boyle bir iliskiyi devam ettin neden.basta onlemini almadin neler neler soyledi.üc yillik beraberliklerine aldirmadan.unut gitsin sana kiz mi yok bir suru imali laflar.O anda bizi dudundum ayni seyleri banada diyecekti eminim
Uzak şehir ne demek? Siz hangi şehirdesiniz o nerede?Maddi gelir degil uzak şehir ve yabancı oldugu icin olmaz deyip kestirip attilar.israr ettim tanisin taniyin dedim tmm dediler sonra yine tanimaya gerek yok biz kararliyiz olmaz...O olmaz bu olmaz biz gencler robotmuyuz...Siz ne derseniz o anne babasiniz ya hakkiniz...peki bizim hakkimiz..Sizin istediginizle mutlu olamadim benim vebalim benim hayatim o ne olucak...
4 aylikti ikimizinde acelesi yoktu 1 sene daha beklemeyi dusunuyorduk.Ama ailem rahat birakmadi israrla hayir dedigim taliplere evet de evet de deyip durdular.Sevdigim bunu ögrenince beni kaybetmekten kortu.Ailene anlat bana bir sans versinler beraber üstesinden gelelim ikna edelim bir isim koyalim dedi.Bende baskasi olacagina o olsun dedim.Ailem ona hayir hayir ayni anda baska taliplere evet evet...Ben kabul etmedim talipleri.Sevdigimide onlara kabul ettiremedim.Kaç aylık bir ilişki?
Elalem ne derr dertleri.Valla kusura bakma ama ailen çok cahil. Evet dışarıda kız da erkekte çok ama insanlar mutlu değil. Irkla, mezheple, hemşerilikle vs mutlu olunmaz. İnsan olmak lazım.
Ayri şehirden ve yabanci oldugu icin.Benim kendi çevremden ve ilimden onlarinda onayladigi biriyle gorucu usulu istiyorlar.
6 saatlik yol benim sevdigimin şehrine gitmemi istemediler.Evet akraba evliligi,kendi çevrelerinden bildigi insanlarla olsun istiyorlar.O kusilerde iyidir muhakkak ama burda yasayacaklardi seni verebilmek icin..Tek sebeb bu tanimadilar bileUzak şehir ne demek? Siz hangi şehirdesiniz o nerede?
Bir de yabancı derken?? Akraba ile mi evlendirmeyi planlıyorlar?
Severek ayrildik unutamiyoruz ailem onunla evlenmemi onaylamadi.Çaresizdim ona git dedim gitti 2 kere döndü yine git dedim.O da biliyor birbirimize çok aşığız gitmesi gerekiyordu.unutamiyorum defalarca yazmak aramak sesini duymak istiyorum o da öyle.unutmak çok zorrrbir mucize Allahim
Lütfen tartip öyle konusun insallah boyle bir durumla bas basa gelmezsinizde benim ne yasadigimi bilmezsinizEee ailenin eften püften sebebiyle onaylamamasını dinlersen, gün gelir pişman olursun. Senin aklın yok mu da karar veremeyecektin. Sanki hırsızla-katille evlenmeye çalışıyodun da engel olmaları gerekti..
Bu ailelerin izin vermeme tribine de bitiyorum valla.
Çocuk 2 kere dönmüş hem de, çocuğa yazık olmuş.
Sevdiğini silmeden önce düşünecektin, geçmiş olsun ne diyelim
Biliyorum ikimizde biliyordukGelseydi kavuşsaydınız aşk olmazdı zaten...
Elalem ne derr dertleri.
Sizin yaşadığınız şehre gelemez mi Erkek Gelemedi bu seferde onun ailesi olmaz dedi.Tabi bizimkiler temelli diye şart kostu..Ve benim yasadigim sehrin hayat sartlari onun sehrinden dsha pahali sikinti cekerdik.onun sehri dsha iyiydi.
İkimizde hala seviyoruz.Zorluklara gogus gerebilecegimden emin degilim Ailem cok katı onlara galip gelemezsem diye takrar dönemiyorum ona yine yorulumuz ayriliga dusersee diye dusunemeden edemiyorum.Çok seviyorsan, eğer yine ailenin sözünü dinlemeyeceksen, kararlıysan git konuş bence..
Yoksa içinde hep bir ukte kalır. Zamanla ailene de kin beslersin, kendine de.
Eğer gerçekten tüm zorluklara göğüs gereceksen, sevgiline dön, o da hala istiyorsa kendinize yeni bir sayfa açın
Allah razi olsun.dualariniza ihtiyacim var..Rabbim buyuk ondan istiyorum. O ol derse olur.Acimi sineye cektim bekliyorum.Bir umutt bir yol.Acıyı da neşeyi de veren Rabbime sukurler olsun.Rabbim kuluna yuklenemeyecegi yuku yuklemezTeselli olmayacak biliyorum ama bazen şer sandığımız şeylerin altında aslında hayır gizlidir. Allah hakkında hayırlısını versin. Ailen haksızlık yapıyor belki sana ama inan ailede çok önemli. Sakın ezip geçme onları. Bir süre konuyu açma. Akışına bırak. Çok zor gönül yarası çekmek ama başka çaren yok gibi duruyor. Hem belki zaman ilişkinde mükemmel gördüğün şeyleri tekrar gözden geçirmeni sağlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?