- 17 Kasım 2015
- 187
- 96
- 48
- Konu Sahibi Emoandrock
-
Cok haklisiniz. Evet boyle oturmus. Bu tepkileri asla gormeid. O konuda da coooooookk kizginim kendime. Benim kirigim oldu ameliyat oldum ben. Asla tam anlamiyla tepki veremeidm. Nekadar aptalca dimi? Cok yumusak kalpliyim cok. Yani bu farkli bi durum aslinda yumusak kalpli olmak da degol. Hali altina supurup ugrasamama bitkinlik bosvermislikAdama karşı çıkacak tek başına ayaklarının üstünde duracak cesaretin yok malesef. Gücün var ama cesaretin yok. Hayat seni o konuma yavaş yavaş getiriyor ama. Olacak olan zamanı geldiğinde olacaktır. İnş hakkında hayırlısı olur. Başka evlilikler böyle mi demişsin. Böyle olan da bir hayli fazla böyle olmayan da var. O evliliklerinde başka başka sorunları var. Evliliğinde sorun yaşamayan işinde yaşıyordur. Sınav dünyasında yaşıyoruz boşanıp başkasıyla çok mutlu olurum diye pembe rüyalara dalma yine çok mutsuz olabilirsin. Önce sağlığın yerinde çok şükür de çünkü daha sağlığı yerinde olmayan bir sürü insan var. Sonra biz kocalardan ibaret değiliz ki kavga edince dünya bitiyormuşcasına kahrolalım. Olabilir tartışmalar her zaman olur karşıda çıkılır polis te çağırılır karakola bile gidilir. Ama sen normalde de naif kırılgan birisin sanırım. Hiçbi zaman gerekli tepkiyi vermemişsin. Bi kere öyle bi kavgadan sonra aramış telefonla açmış susmuşsun ben olsam o telefonu asla açmazdım. Tamamen yok sayardım onu. Suratına bakmazdım isterse 1 ay isterse 5 ay. Taki pişman olana dek sürdürürüm. Anlama şekline bağlı. Gerekirse evi terk edecek kadar gözünü karartman gerekiyor. Ve 6 yıldır hiç böyle bi tepki görmemiş o adam senden. Evlilik bu şekilde oturmuş ilk aylar olsaydı bormal seni tanımıyo henüz derdim. Ama keşke çaresine daha önce baksaydın. Babana annene herşeyi anlat mutlu olmadığını kayınvaliden dahil herkese anlatmanı öneririm. Eşin bilsin senin mutsuz olduğunu. Mutsuzkende sana yıktığı görevleri yapma. Yemek yapma temizlik yapma misafir ağırlama. Bunları sadece sen mutlu olduğunda içinden geldiği zaman yaptığını hissettirmen lazım. Bide aşure yapmışsın. Bir an evvel ailene anlat bi büyükler otursun konuşsun. Bi kaç ay annene gidebilirsin kafanı dinle. Sonra da aile terapisti şartı koy. Mutlaka bi uzmana görünün
Ya aslında haklı, ben de bulaşıklık sevmiyorum kötü duruyor, çayı da akşamdan döküp çaydanlığı yıkamak gerek. Ama bunlar erkek işi değil, yada kendisi yapacak beğenmediği yerde. BİM’in çamaşır suyunu kullanmadım bilmiyorum, ama aynıdır sanırım. Ben çamaşır suyunu sadece klozette kullanıyorum.Aaa herseyden anlar. Bi bayana cevap verdim dun. Evdeki camasir suyunu neden bimin markasindan aliyorum domestos almiyroum diye kavga eden biri. Neden cayi aksamdan cope dokmuyorum sabah dokuyorum diye kavga eden biri. Tezgahta plastik bulasikligi tutma dandik duruyo diye karisan biri....
Neee guzel yazdiniz ozunde iyi olmasin butunsel olsun diye. Ah iste tam anlamiyla buuu. Parasal yonden hic oyle seyler yasamadim. Bana da bonkordur ama digee dedikleriniz dogruuSizin yorumunuzda kendimi buldum..Benim rahmetli babam da öyleydi..Herkese yedirir icirir ,dağıtır bonkör davranır ,rahmetli anneme gelince eline kuruş vermezdi...Bir de üstüne annemden kalan degerli yerleri ,tarlalari kendi karari ile cocuklarini düşünmeden satti..Herkes onu cok cömert diye hatirliyor ..Allah rahmet eylesin diyorum yine de.. Bir erkek önce eşine değer verecek.Fikirlerine saygı duyacak,dediğini bir düşünecek..Ahh ah..Benim eşimi sorarsaniz ; o da 15.yılında teslim oldu ancak kafasinin dikine gidip ,kendi kararlari dogrultusunda yaşamaktan Cok yıpratici bir durum bu kadın icin.Şimdi bana sormadan nefes almiyor (benzetme icin yazdim) ki bu kadarina gerek yok.Konu sahibini cook iyi anliyorum.Anlattigi tarz eşler iyi ,bonkör insanlardir ama sinirlendiklerinde karisiymis,kızıymış hicc düşünmeden herkesin icinde bile kalp kırarlar .Lütfen artık herkes sadece özünde iyi olmasın! Bütünsel olarak olsun mümkünse.
Sizin ona cevap vermenizi saygısızlık olarak görüyorsa gerçekten sıkıntılı bir süreç yaşıyorsunuz.Allah Sabr versin..Ya olayi hep kendi benligine ceviriyir. Neden dedigini yapmiyormusum neden hep cevap veriyirmusum vs. Saygi diye diye olecek. Yoklugunu cektigi sey hep.
Evet yazmistim buna benzer bisey. Soyle ki, ben icten ice bana hakaretlerine bagliyorum.. profosyenel bisey blmiyirum. Amaa yakinlasamiyorum. Kendi istegimle yanina gitmiyorum mesela. O hep geliyir ve bundan cokcok sikayetci. Benim icin gorev gibi bisey yani. Olsun bitsin... ben hic bi keyif almiyorum afedersiniz ama.. sogudumu duaunuyirum. Cunku ben asla boyle degildim bu konuda. Yani binnnnde bir istyorum binnnnde bir. O da birkac gun aramiz iyi oluyor anlaysli oluyor(genel anlamada gun icindeki konularda) o zaman. Bununla ilgli bi yorumunuz mu var acaba? Merake ttim gercektenÖzel ama bir şey sorabilir miyim? İstemezseniz cevap vermeyebilirsiniz..eşinizle alakalı cinsel sıkıntılarınız var mı? Onun tatmin olamaması, ten uyuşmazlığı vs vs..( geçmiş yorumları okumadım konuşulduysa bilemiyorum)
Siz kolay affettikçe yaptığı önemsizleşiyor. Şiddetin affı olamaz. Tamam sinirlidir, öfke kontrolü problemi vardır farkındaysa tedavi olmalı. Bir de bu kadar basit şeylere sinirlenmesi çok zor sizin açınızdan. İlerde çocuk olursa aynısını çocuğa da uygulayacak, bağıracak dövmese de çocuğu korkutacak. Ben ne kadar çeksem de çocuğuma yapılmasını kaldıramazdım. Çok iyi düşünün.Ne yalan soyliyim siniri heeep vardi. Ama soyle ki sinirlenir soylenir ben hep alttan alir ya kus ayrilmayalm dersim. Sevgiliydik ya.. yatisirdi ederdi hatasini anlardi iyi olurduk. En baslarda da vursugunda ya da jttiginde pisman olup kendini karanlik odaya kapatmsligi var. Amaaaaa.... olaylar tekrar edince asssssla pismanligi kalmadi
Ya canim. Bunlar erkegin isi degil ki. Suan yazarken bile ole sacma geliyor ki aciklamam. Biz gece yatana kadar cay iceriz. Tam yatarken kapariz. Cay icinde kaynar. Tortusunu posete dokuyorum posete zarar veriyir. Camasir suyunun kokusu basimi agritiyor biminki cok kotu kokmuyir bi de uygun aliyordum. Sanane yani dimi. Niye domestos olmiyormusjm. Ya ne alaka? Bildigindeb degil ki. Dandikmis ucuz diye aliyormusjm bunjn en iyisi domestosmus. Falannn filanYa aslında haklı, ben de bulaşıklık sevmiyorum kötü duruyor, çayı da akşamdan döküp çaydanlığı yıkamak gerek. Ama bunlar erkek işi değil, yada kendisi yapacak beğenmediği yerde. BİM’in çamaşır suyunu kullanmadım bilmiyorum, ama aynıdır sanırım. Ben çamaşır suyunu sadece klozette kullanıyorum.
Valla tamda benim yasadigim gibi. 7 sene oldu evleneli ve gectigimiz cumartesi cok buyuk bir patlama yasadim. Sus sus nerye kadarCanim benim.. ben 4 sene oldu evleneli ve inanki hic birsey degismedi ve degismiyor.. biz sadece daha sabirli olmayi ögreniyoruz ve daha da cok susmayi.. benim esim hersey cok iyi yürüdügü anda hic olmadik yere hata ariyor ve tartisma icin birsey bulmaya calisiyor.. bende ayni nezaman bosanmayi düsünsem hersey yoluna giriyor.. ben ilk baslarda cok agliyordum daha yeni yeni ögreniyorum umursamam lazimmis.. ama gercekten insan yaslaniyor kendimi en az 15sene daha da yasli hissediyorum
Cocuga yapacagini hic dusunmedim mesela ama aklima gelen hep nedir bilir misinzj? Cocugun onunde cekinmeden benle kavga etmesi ve cocugun bana sifri saygi duymasi..Siz kolay affettikçe yaptığı önemsizleşiyor. Şiddetin affı olamaz. Tamam sinirlidir, öfke kontrolü problemi vardır farkındaysa tedavi olmalı. Bir de bu kadar basit şeylere sinirlenmesi çok zor sizin açınızdan. İlerde çocuk olursa aynısını çocuğa da uygulayacak, bağıracak dövmese de çocuğu korkutacak. Ben ne kadar çeksem de çocuğuma yapılmasını kaldıramazdım. Çok iyi düşünün.
Soyle anlatiyim yani arkadaslariyal evlendikten sonra cokcok az gorusmeye basladi bin sukur.. hakkini yiyemem. Bi tane cook yakin arkadasi var. Goya saygi duyuyor. Bi kere sevgililik donemnde ben kocamin yanindayken gelip dedi ki, bugune kadar beni ornek aldin yavas yavas kendi kisilgini oturtma zamanin. Tarzinda bisey. Sok oldum. Saygisizliga bakinnnn. Bu ne diyo saygisiz dedigmde kafasi guzel bosver dedi. Cok hafif icmisti evet arkadasi. Ama kafasi ucup gidecek kadar asssdla degildi. Saygi duyan arkadasi goruyir musunuz? O arkadasinin agzinun icine bakar. Acayip sayar onuSizin ona cevap vermenizi saygısızlık olarak görüyorsa gerçekten sıkıntılı bir süreç yaşıyorsunuz.Allah Sabr versin..
Ayrıca Saygı isteyen kişi önce kendi davranışlarını kendisini düzeltir ki beklediği saygıyı görsün.Eşinizin arkadaşları arasında saygınlığı var mıdır Nasıldır ??
çevresinden göremediği saygıyı da sizden bekliyor olabilir mi acaba ??
Evet durum çok açık çevresinde kuramadığı göremediği saygınlığı sizden görmek istiyor Aşağılık kompleksi yani ..Soyle anlatiyim yani arkadaslariyal evlendikten sonra cokcok az gorusmeye basladi bin sukur.. hakkini yiyemem. Bi tane cook yakin arkadasi var. Goya saygi duyuyor. Bi kere sevgililik donemnde ben kocamin yanindayken gelip dedi ki, bugune kadar beni ornek aldin yavas yavas kendi kisilgini oturtma zamanin. Tarzinda bisey. Sok oldum. Saygisizliga bakinnnn. Bu ne diyo saygisiz dedigmde kafasi guzel bosver dedi. Cok hafif icmisti evet arkadasi. Ama kafasi ucup gidecek kadar asssdla degildi. Saygi duyan arkadasi goruyir musunuz? O arkadasinin agzinun icine bakar. Acayip sayar onu
Bu tur insanlar kendilerinden okadar eminki, hic kendisilerini degismek istemiyorlar diye düsünüyorumValla tamda benim yasadigim gibi. 7 sene oldu evleneli ve gectigimiz cumartesi cok buyuk bir patlama yasadim. Sus sus nerye kadaro gunden belli gorusmuyorum ve ciddi anlamda bisey degismese devam etmek istemiyorum
Aynen etrafindaki insanlara kendi pencerelerinden bakiyorlar. Kendilerini oyle bi kusursuz goruyorlarki. Sadece karsisindakileri kusurlu goruyorlar. Inanin benim icin artik son nokta, hepimizin hakkinda hayirlisi olsunBu tur insanlar kendilerinden okadar eminki, hic kendisilerini degismek istemiyorlar diye düsünüyorum
Boylesi kiymetli yemin ediyirum. Asla asla laf soyletmez ona. Bir kere evden gidecek duruma geldim ciddi ciddi deidm ki ben yarn evden gidiyorum. Kavga etmistik o adam yuzunden. Ama onla gorusmycem demedi bir turlu diyemediEvet durum çok açık çevresinde kuramadığı göremediği saygınlığı sizden görmek istiyor Aşağılık kompleksi yani ..
Eşiniz kendini ruhsal ve bedensel açıdan yetersiz ve değersiz hissediyor olmalı ki Sizin üzerinde baskı kuruyor.
Ne guzel cesaretinizi toplamisiniz tebrik eidyroumAynen etrafindaki insanlara kendi pencerelerinden bakiyorlar. Kendilerini oyle bi kusursuz goruyorlarki. Sadece karsisindakileri kusurlu goruyorlar. Inanin benim icin artik son nokta, hepimizin hakkinda hayirlisi olsun
Ruuh hastalariiiii:))))Aynen etrafindaki insanlara kendi pencerelerinden bakiyorlar. Kendilerini oyle bi kusursuz goruyorlarki. Sadece karsisindakileri kusurlu goruyorlar. Inanin benim icin artik son nokta, hepimizin hakkinda hayirlisi olsun
Valla cesaretmi diyim artik burama kadar geldimi diyim. Ben bugune kadar ona fazlasiyla fedakarlik onu fazlasiyla alttan aldigimi dusunuyorum. Bunu tabi kendim icin yaptim. Ilerde geriye bakip pismanliklar ve keskeler yasamim diye. Donup baktigimda cok sukur hic bir keskem hic bir pismanligim yok. Ben bir adim attim, bakalim Rabbim kaderimizde ne yazmis ?Ne guzel cesaretinizi toplamisiniz tebrik eidyroum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?