- 4 Şubat 2017
- 455
- 1.236
- 63
- Konu Sahibi Emoandrock
-
Sanirim bunu yapamadigm icin bi adim ileri gidemiyroum. Ama hayal ediyirum su dediginizi yapsam sen misin inat bana karsi der tekme tokat girersiHayrına günaha girmişsin hazır kavga çıkmış, ben olsam sen misin kavga çıkaran vermiyorum ula çöp yesin diyip dökerdim. Ne için kavga ettiği belli olsun bak bakalım bi daha diyo mu bişey.
Yani acikcasi, tabi sakiiiin yanlis anlamayin ama duzgunce soyluyorsa cokcok buyul bi sikinti yok. Terslemeden soyluyorsa... ama hem tersleyip hem de onlarin yannda soyluyorsa sikinti var tabii. Benzer kisi bende de var sizi suclamak afina demiyorum ama belki ben daha fazlalarini, herseye karisani gordugum yasadigim icin bu cok buyuk gelmedikonuşmak fayda etse çoktan ederdi. bazen kabul ediyor psikolojim bozuk diyor doktora mı gitsem diyor ama icraat yok. hayır yani yemeği az koyduğumu düşünebilir uyarabilir bunda sıkıntı yok ama misafir kadının yanında söylenmez bu beni o duruma düşürmemeli. ama kendisine sorsan hiç hatası yok ne varki bunlarda.
Sizin yorumunuzda kendimi buldum..Benim rahmetli babam da öyleydi..Herkese yedirir icirir ,dağıtır bonkör davranır ,rahmetli anneme gelince eline kuruş vermezdi...Bir de üstüne annemden kalan degerli yerleri ,tarlalari kendi karari ile cocuklarini düşünmeden satti..Herkes onu cok cömert diye hatirliyor ..Allah rahmet eylesin diyorum yine de.. Bir erkek önce eşine değer verecek.Fikirlerine saygı duyacak,dediğini bir düşünecek..Ahh ah..Benim eşimi sorarsaniz ; o da 15.yılında teslim oldu ancak kafasinin dikine gidip ,kendi kararlari dogrultusunda yaşamaktan Cok yıpratici bir durum bu kadın icin.Şimdi bana sormadan nefes almiyor (benzetme icin yazdim) ki bu kadarina gerek yok.Konu sahibini cook iyi anliyorum.Anlattigi tarz eşler iyi ,bonkör insanlardir ama sinirlendiklerinde karisiymis,kızıymış hicc düşünmeden herkesin icinde bile kalp kırarlar .Lütfen artık herkes sadece özünde iyi olmasın! Bütünsel olarak olsun mümkünse.Benim babama benziyor başkalarını yedirip içirip, ailesini ezen. Bir kez misafir geldi, bu dediğim de çok oldu 10 seneden fazla. Babam gelirken kola almış. Neyse yemek, çay, çayın yanına tatlı, kuruyemiş, meyve, en son kahve. Ve misafirler artık gitti. Babam onlar gidince tutturdu misafire kola vermediniz diye söylenmeye. Dedik ya ne zaman içeceklerdi gittiler napalım. İçimden de zıkkımın kökünü yesinler dedim. O yüzden ben misafir sevmiyorum, benim ve eşimin arkadaşları gelir yeriz içeriz sohbet ederiz ama kimse için kendimi paralamam. Allahtan eşim benden rahat, ben şunu da yapayım diyorum gerek yok der.
Ve bu adamla aynı hayatı yaşamaya devam ediyorsunuz ne güzel.Sanirim bunu yapamadigm icin bi adim ileri gidemiyroum. Ama hayal ediyirum su dediginizi yapsam sen misin inat bana karsi der tekme tokat girersi
Duygusal şiddet uyguluyomus zaten yeteri kadar. Uygulayacagi fiziksel siddetten mi korkuyorsunuz?? Zaten eger onda böyle bir potansiyeli goruyorsanız bu boşanmanız icin yeterli bir sebep degil midir?? Aklinizda cocuk yapma fikri varsa aman öteleyinn. Esinizin ruh ve sinir hastaliklari bolumune gidip acilinden tedavi gormesi gerek. Sizi fena pıstırmış. Siz köle degilsiniz, kendinize gelin. Sizi kaybedebilecegi gercegiyle yüzleşmesi gerekiyor. Bu şekilde devam etmek istemediginizi, bu iliskinin sizi bedenen ve ruhen yordugundan bahsedin. Bilindiği üzere bir iliskiyi ayakta tutan en onemli seylerden üçü; sevgi, saygı ve sadakat. Sevgi ve saygı kalmamış zaten, gerisini siz düşünün. Kendinizi mutsuz bir evlileğe mahkum etmeyin. Gerekli görüsmeyi ve konusmayi onunla yapin, duzelmiyorsa veya duzelmeyi res ediyorsa yolunuza bakın. O sizi sevip saymiyor olabilir ama siz kendinizi sevip sayın.Biliyirum cogu seyi bilerek yapiyor. Mesela bu tarz biseyi yapmisti. Et almistk hepsini tabagi da kirip lavibaya falan dokmustu. Biliyorum bilerek gosteri ici yapiyor adimmmm gibi eminim. Ama ben yaprlsam. Vurur dover. Eminimm. Belki de sindirdi beni bilmiyorim. Ama kendini gostermek icin deli gibi dover
Hep mi bole erkekler ya hep miKeşke kase kase göndereydin nerde görülmüş kavanozla aşure dağıtıldığı pis adam. Deli mi ne? Benimki de sen yapamazsın aşureyi beceremezsin diyo. Ben annem yapınca yerim sen kendininkini ye dedi. Öküz herif. Bunların cinsinden cinsine değişiyo karakteri herhalde
10 bile gec:)))) hafiz olacakmis cocugu cok istyormus. Gunaha giriyorum durduk yere. Ya bi sor bakalim anasi istycek mi ya da cocuk?Peki ne zaman adım atacaksın?
Kazara hamile kalırsan çocuğundan ayrı kalabilecek misin?
Kocan bu kafayla ilkokul biter bitmez yani 10 yaşında çocuğu yatılıya verir. Sen de öylece izlersin bu korkaklıkla.
Tabiiiiii asla inanilmaz. E bana anlatlsa boyle biri ben de inanmam kii. Cunku inanlmaz yardm sever. Yani solenmez bole seyler ama, biri yardm istediginde para verir fazla fazla hatta sacar yani. Yolda bi yasli gorse alir evine goturur bu mahalledeyse. Vs... ya yine de kotu degil. Ama o kisiligiii. Ama siniri... o saygisizca bencilce asagilamasi. Jerseyi yok ediyirr. O babasindan gordugu ogrendigi siddettttEşiniz şu dışardan görünce çok iyi ama içerde aslan kesilenlerden anlaşılan birine anlatsan inanmaz senin dedigine böyle tipler kendilerini dışarı mükemmel gösterir,
İyiyken herkes iyi zaten önemli olan o kötü halde nasıl davrandıgı,
Allah yardımcın olsun.
Ayniyiz... gerci ben kestiriyorum tepkisini.. iyice de alistirdim biliyor musunuz beni sindirmesine. Hep boyleydi ama daha fazla olmasina ben sebep oldumTepkisini hic kestiremiyorum daha fazla rezillikte çıkarabilir yapar o beklerim. Ama geçenlerde ailesinin yanında beni azarladiginda ben de eskisi gibi susmak yerine cevabını verip onu bozdum bisey diyemedi, ruh haline bagli yine de kestiremiyorum ondan korktugumdan degil de insanlara daha fazla rezil olmak istemiyorum
Cok rahat konusuyorusnuz. Evet coook haklisiniz ama o hanfendinin de icinde ne firtinalar kopuyodur. Tamamen kisilik meselesi. Kimisi bi anda kesip atabilir kimisi cooook dusunur. Yuva yikmak inanin kolay degilYa kusura bakmayında siz çalışıyorsunuz da ne oluyor? 15 dk geç geldiniz diye 2 gün laf duyuyormuşsunuz. Ekonomik özgürlük var, sıkıntı var ama Allah dayanacak güç veriyor öyle mi? Allah keşke dayanacak güç yerine, adamı kapıya koyacak akıl ve güç verse size...
Siz mi verdiniz doktor mu?Özellikle bu yaziniz bana çok tanidik geldi...anlatsam sayfalar sürer..size tek önerebilecegim antidepresan kullanacak yenemedigi kontrol edemedigi ani öfkeleri icin düsük doz yeterli oldu bize ...hamdolsun dünya varmis dedim...terapi bile gördu ama bu ehlileştirilicek bi durum olamiyor malesef öfke kontrolü korkunc bisey
Ya sinir disinda da artk olay iyice kendini goatermeye geldi. Surekli bi saygi sorunu var. Kucuklugunde goremeisginden midir nedir. Saygi duy baba saygi duy bana. Ben kocanim yerini bil vs. Biktim yani. Sirf siniri de gecti bence artk konu. Ya da ben ole dusunuyirum blmiyrium. Ama surekli saygu saygi diyen birjnin ezikligi vardir. Artk ole dusunyroumSiz mi verdiniz doktor mu?
Annesi yapmayınca paşa paşa yedi amaHep mi bole erkekler ya hep mi
Inanin gozlerim doldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Daha once de yazidm ya.. bir ton gunaha giriyroum her bana cikisinda icimdan olmus babasina beddua ediyroum. Bu sekil sinirli agrasif sideete egilimli biri olmasini sagladigi icin.... insanlara burada yazarken ozunde iyi diyirum benmle dalga geciyirlar. Evet oozunde gercekten iyi. Amaaaa o kisiligi varya. Bi anda parlayan.. karisina vurmak ona anormal bisey gelmeyen(cunku babasi da dover sover ve saygi gostermezmis) he o da iyi biriymia guuya. Ama sinirliymis! Ben nasil duzeltuim ki? Bi anda bisey diyorum megerseem saygisizca bisey demisim. (Ben sok) bi anda gulusurken kopuruyor masayi itiyor kakiyor. Sisamiyorum cildiriyorum cunku bi anda bole kavga cikmasina. Soyleniyirum ben de bu sefer tokat vs. Niye? Susmuyormusum zaten ainirlenmis...Anlattıklarınızda babamı gördüm. Pire için yorgan yakan cinsten. Nerden ne için kızacağı asla belli olmaz. Annemin canını yedi. Ben çocukken boşansalar diye çok çok dua ettim. Ama annem bizim için sabretti. (Bu arada asla fiziksel şiddet yoktu ne anneme ne bize. Ama her an patlamaya hazır bombayla yaşamak da şiddetin alasıdır) Ego tavan herşeyi ben bilirim kafası, her şey güllük gülistanlık en pat bir kavga, nedenini asla anlayamıyorsun.
Neyse sonuç ne mi oldu, annem hastalık sahibi oldu genç yaşında vefat etti. Babam annemin kaybına zor dayandı ölüp ölüp dirildi ama ne fayda. Şimdi melek gibi bir adam oldu, ama ona karşı benim içindeki yangın sönmüyor. Saygımı gösteriyorum baba olarak ama ötesi istesem de umrumda olmuyor. Anneme de çok kızgınım neden çekti bu adamı diye, 36 yaşındayım bazı sevmediğim ama bir türlü değiştiremediğim huylarım var bence tel sebep çocukluğum.
Neyse bir de bu ortamda yaşayan bir çocuğun gözünden bakarsınız diye anlatmak istedim. Allah yardımcınız olsun, belki eşiniz törpülenecektir ama ihşallah iş işten geçmeden yapar bunu. Gerçi hayat birini düzeltmek için çok çok kısa.
Insanin icini kopurtiyorlar kendinden sogutuyorlar. Aile hep ailee. Yetistiren bu erkekleri yetistiren annelerin pof poflamasi. Babalarib da karilarina hayvan gibi davranip cocuklarina booyle ornek olmalariAnnesi yapmayınca paşa paşa yedi ama
Diyorum ya artik bitkin ve yirgunum. Bu psikolojik bi durum emiiinim. Inanin cook kavga olaylar oluyor. Buraya her kavgada yazmak istyorum cunku konuscak kimsem olmadigi icin. Yani ablam var ama kimse biseyi blmiyot. Konuscak kimsem olmadigi icin sizlerle konusunca cooook rahatlyorum. Ama oyle bi haldeyim ki su formu acip dertimi anlatmaya dahii useniyorum. Ole bitkinimBu adam asla degişmez asla.
Neden gençliginizi heba ediyorsunuz. Ben boşandıgımda sizin yasınızdaydım. Anneniz 2 aglar sonra susar. Hemen bir iş bulun ve birikim yapın ev tutun. Sonra boşanın. Ablanızıda yanınıza alın. Böyle hayatmı olur. Dünyaya bir daha gelinmiyor canım. Ne demek sürekli şiddete maruz kalmak. Piskolojik şiddet fiziki şiddetten daha beter insanı yok eder. Hiçmi kendinizi sevmiyor kıymetinizi bilmiyorsunuz. Bırakın şunu ne hali varsa gördün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?