Keşke evlenmeseydim

Gelmiş geçmiş olsun, inşallah artık çok mutlu bir hayatınız vardır

Bir de konu sonuna ekleme yapın, ışığı gören yorum yapmasın herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalırsınız

Konumu okuyup benden sonra bile yazanlar olmuş.Yillar sonra buraya yazdilarima bakmak geldi içimden.Neler yaşamışım ne kadar üzülmüşüm hiç değmezmiş.4 sene önce kızımı da alıp sonra çıktım o evden ve çıkarken bosanma davası açtım.3.5 sene her gün yalvardı ağladı sızladı ama dönmedim.Bir ay öncede evlendi kendisi Kızimla sakin ve kararlarımı verwbildigum bir hayat yaşıyorum. Keşke yılları kendime zindan etmeseymisim.Hepinize teşekkür ederim. Gücümüz içimizde unutmayalım.

Sizi sımsıkı kucaklıyorum. Kızınız da sizin gibi güçlü olacak inşallah ben inanıyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Konunun tarihine bakmadan yazmıştım ben de bir şeyler. Şimdi görünce tüylerim ürperdi. Harikasınız, ayağınıza taş değmesin…

Keske ilk yazdığınızda çocuğunuz yokken bu kararı verseymişsiniz ama doğmuş yavrucak.En azindan bundan sonra mutlu ve dik bir yaşam sürersiniz ana kız, mutluluklar dilerim

Iyi oldugunuza sevindim ❤ Allah sizin ve kizinizin yolunu acik etsin

+1 eş memleketi idi benim de ve bende öğretmenim. Ve the and

Çok enteresan ama hep böyle denk geliyor maalesef
Evet maalesef... Ben de en cok kk de rastladım bu duruma.. Burada cok okudum ve sizinle hemfikirim..

Bi de su var kadın öğretmen, eşi ise özel sektör ise o da çok sıkıntı... Bunu da cevremde ve burada gözlemleme sansım oldu.

Çok enteresan ama hep böyle denk geliyor maalesef
Enteresan birşey yok.
Genelde biz öğretmenler klasik Anadolu çocuğuyuz.
Marjinal ailelerde yetişen kesimden degiliz.
Haliyle evlendiğimiz adamlar da geleneksel aile cocuklari.
Kız aileleri genel olarak birşey karismayan daha tolereli olurken erkek ailesi karışan oğlum da oğlum kafasında olunca bu oluyor.
İçlerinde on numara aile yok mu var ama az iste.
Çoğunluk bunu yaşıyor ben eş ailesi memleketine gitmedim ama aynı ildeyiz eşimle ben aynı memleketteniz .
Arkadaşım Adana'ya gitti kendisi egeli.
Bir yılda on yıl yaşlandım diyor hoş onun kaynanası daha modern gorunumlu bir kadın okumuş netflixten dizi izleyen kadin ama ogulcu o da.

Halen enteresan olduğunu düşünüyorum ben ,ayni şartlarda, cok benzer yapilarda evlilikler biliyorum sorunsuz gidiyor.Ama öğretmen arkadaşlarım eğer esinin memleketine giderse mutsuz oldu hep.Bu arada ben de öğretmenim ayrıştırma amacı ile yazmadım yani.

Ve iyi ki evladınız var... Ben cocuk olmadan bosansa idin kısmına da karsıyım ya... Bazen bazı durumlarda ve bazı kişilerde o cocuklar olmalı.... Benim 2evladım var ne güzel zamanında iyi ki yapmışım diyorum.
Evlilikte aldığım en güzel karar

(Çocukların psikolojik süreçleri/gelecekteki karsılasacakları sorunlar vb durumları yorumumdan ayrı tutuyorum.
İnsan üzülüyor ama bu kısmı yne de ayrı tutuyorum.)

valla iyi ki varlar iyi ki anne olmuşum rabbim sizin evladınızı da size bağışlasın

Ben de bunun sadece öğretmen ile alakalı olmadığını düşünüyorum birçoğumuz başka meslekte olsa orta gelirli aile çocuklarıysak birçoğumuz da köy kökenli oluyor buralarda kendini geliştiren erkek annesi namı değer kaynana aşırı despot oluyor .
Kizlarin annesi kendini ezdirme seni okuttum benim kaderimi çekme diyor mesela.
Böyle büyüyen kadınla bunun tam ziddi ana kuzusu oğlan çocuğu evleniyor ve sonra çatışma başlıyor.
Bunların içinde kadın ile kendini ayrı birey gören deger veren erkeklerin evliligi sürüyor diğerininki bitiyor
Olay bu bence.

Ben şöyle bakıyorum kadının yaşı küçükse yeniden evlilik kurma hayali varsa bence çocuk yapmaması avantajına olur.
Ama kadın menapoza ramak kala evlenmisse ve son şansı ise anne olmak zaten kim inkar ederse etsin çoğumuzun içinde bu güdü var ozaman bu adama rağmen bile denenmeli.

Zaten ilk mesajimda yazdım bu benim karşılaşmalarım muhakkak tesadüftür diye.Ama çok farklı mesleklerden arkadaşlarım var ,bunların içinde çalışmayı seçmeyip evde yaşayanlar da dahil ,ya da öğretmenden daha kariyerli olanlarda var.Ama bana enteresan gelen kısmı mutsuz olanların öğretmenler olması.Mutlu olan yok mu ,muhakkak vardır ama benim gördüklerim hep böyle olunca bana enteresan gelen kısmı bu

Benimki anakuzusu bile değildi.. Orda burda sokakta büyümüş. Ama anasına laf dedirtmezdi. Anası da öle oğluna çok düşkün vs de değildi. Varsa yoksa kedileri... Oğlu ameliyat oldu kedisi hasta diye bırakıp gelmedi oğlunun yanına.. Ama ynede oğlumu haklı gördüğü çok konu vardı çünkü oğlu sinsi yalancı iyi görünümlü şeytanın teki idi...
Hepsinü o bosanma sürecinde anladım. Kim bilir daha benden sakladığı ailevi sırları neler var...

Yani benim eş kişisi taraf ı elitte değil.... Annemde tam tersine aman kızm iyi olun modunda bi kadın.

Yani benimki zaten bastan fiyasko imişte işte... Cahilliğime mi salaklığıma mı neye versem bilemiyorum....

Bu kadr ayrıntı neden yazdm onu da bilemedim

Su detay var iki ay tatil var ya yazın o işte gözdesi kaynanalarin.
Oh iki ay gelsin hizmet etsin.
Mesela 12 ay sabit çalışan hiç tatili olmayan kadından beklenen ile öğretmenden beklenen aynı değil.
Boş gününü belirleyip eve dolan var.
Hatta kadın öğretmen arkadaşım o gün bulunduğu ilçenin pazariymis ve tüm akrabalar doluyormus eve.
Kadın gitmiş müdüre o günü doldurtmus.

Peki kadının kendini tatmin etmek için sırf annelik duygusunu tatmak için bir çocuğu babasız büyütmesi
Bu düpedüz bencillik Dasmeer hanım

Konu sahibi de bunu yapan üyeleri de bencil ve biraz kötü buluyorum . Şu an olan olmuş belki bu konuyu okuyan biri var diye yazıyorum yoksa çocuğunu Allah bağışlasın ama
Bu adamın bir yol olmayacağı belliyken niye çocuk yapılır benim aklım almıyor . Tabi ki zamanla değişebilir kötüye gidebilir hatta eşler ölebilir ama bu kadının elinde olan bir durum değil .
Lütfen kimse kendini tatmin etmek için çocuk yapmasın lütfen her ne olursa olsun bu çocuklar kırık büyüyor çünkü diğer çocukların babaları varken onların yok hemde en kötüsü varken yoklar. Birde konu sahibi yazmış çocuğu olacak az görüşürüz kızımla diye.
Ne bileyim senden alıntı yapıp içimi döktüm sanırım belki ayrılmayi düşünen kadınlar okur lütfen korunun bu çocukların vebali de sizin üzerinize çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…