Keşke evlenmeseydim

Burada öle bi konu okumuştum. Kadın esinden bosanacak ama hamile kalmaya çalışıyordu. 35yasındayım bi daha nerden adam bulup evleneceğim bi tane de olsa cocuğum olsun diyordu.
Tabi adamın onun bosanma isteğinden vs haberi yoktu.

Sonra ne yaptı bilmiyorum...

O zaman Allah kurtarmış
Bundan sonra çocuklarınız ile çok çok mutlu olun.

Çocuk doğduktan sonra kimse çocuğundan pişman olmaz, sevgisi ağır basar zaten.Ancak çocuklu ve boşanmış bir kadin olmakla yalnız boşanmış bir kadin olmak ayni sey değildir bence de kesinlikle.
Çocuğun sorumlulukları ağırdır ve isteseniz de eski eşinizi göz ardı edemezsiniz devamli hayatinizin bir yerinden çıkar.Hele daha çocuk yokken sorun olduğu belliyse yazık oluyor yavrulara.Ama dünyanın sonuda değil, iyi ve eğitimli bir anne daha çok yorulur ama sorunu çözer

Ahahaha süper yapmıs... Ay ben gelemem ama öyle seylere... derdim ben kesin gelmeyin diye... Sevmem ben öle aile akraba ziyareti koca ailesi sülalesi... Ağırlamadım da valla.. Bi anası bi babası bi bacııs... Hos onlarda gelelim gidelim modunda değillerdi hiç... Birbirine tutkun değillerdi.

Evet ya biz öğretmenler kaynanaların gözünde maaşlı ev hanımlariyiz, bunun da etkisi büyüktür. Hatta görücü usulü evliliklerde özellikle öğretmen gelin arıyorlar

Bencillik doğru katılıyorum.
Ama maalesef bu güdü ile baş etmek de zor.
Menapoza ramak kala evlenen bir kadının çocuk yapma isteğini anlayabiliyorum.
Son şansı kaçırmak istemiyorlar.
Çünkü bazısı için çocuksuz olmak o durumla baş etmek imkansiz.
Herkes ister huzurlu aile de yasamayi anne baba mutlu sağlıklı ama bu hep mümkün olmuyor.
Bütün hayatı tek başına kenardan izlemek bu da kolay değil kadın için hele bu toplumda.
Realist konuşmak gerekirse bu sitede bile kaçta kaç kadın eş ailesi yada başka sebebten sorun yaşıyor ben en yaşamayani bile laf aralarında goruyorum açıkçası bunların boşanma ihtimali de an meselesi ama en az iki çocukları var ve bu kişiler bakiyorim baskasina doğurma diyor.
Keşke uygulamasi okadar basit olsa.
Çocuk yapma isteğine ket vurani tebrik ediyorum.
Ama uğursuz dolandırıcı sabıkalı adam değilse menapoza girmeye ramak kalan kadınin da çocuk istegini anlayabiliyorum.

Cocugunuz yok bu adama sizi baglayan ne varki bosanmak zor bir karar olsun.O kapidan ciktiktan sonra hayat boyu gorme konusma zorunlulugunuz bile yok.Ogretmensiniz niye bunlari kendinize reva goruyorsunuz.Meslegi olmayan cocugu olan ailesi bile arkasinda olmayan insanlar bosaniyorda.

Öğretmenim, memleketler den çok uzaktayız ve zorunlu hizmet bitince eşimin memleketine tayin alıcaz büyük ihtimal. Korkutuyorsunuz beni

Çocuk yapıp boşanmış konu sahibi.

Bence genel manada çoğu kimse kötü giden evliliği kurtarmak için ya da tatmin için çocuk yapmıyor. Hele ki bu devirde ben sanmıyorm ki bi kadın o kdr anaç olsun. Simdiki zamanda gezelim eğlenelim kim cocul kahrı derdi çekecek düşüncesi çok çok hakim.

Ha ama su da var nasıl kimse bosanmak için evlenmiyor ise cocuklar babasız kalsın diye de cocuk yapmıyor.
Öngörülmüyor bazen...

Ama ben yne de çocuklu boşanmış kadınları, psikolojik olarak hayata daha güçlü adımlar atıyor olarak görüyorum.
Çevremde çocuksuz bosanan arkadaslarım hep boslukta...
Sanki dünyanın sonu geldi.
İnsana uğraş lazım sanırım... Hele bu uğraş kendi canın kanın olursa tadından yenmiyor. Ha bi de toplum baskısı... Yaşıtların evlenmis cocuğu var bosanmıs olsa bile cocuğu var ve o yne aile sen teksin mantığı sanırım....

En azindan boşanmış bu dik duruşu sağlayabilmek,buna da şükür. Çünkü şu an bile popüler bir sürü konu var boşanmamak icin at gözlüğü takan

Uzakta kalmaya devam edin bence ya da yakın olsa da aynı şehir olmasın
Doğunun çok ücra bi yerindeyiz, eşimin memleketinde yedi yıl çalışmışlığım var. Tüm arkadaş ortamım hala ordadır çok severim.Tabi başka daha özel sebepler de var,bu yüzden düşünüyorum olabilir diye..Ama yorumunuzu görünce bi korktum yalan yok

Ama o zaman muhtemelen bekardınız .Ayni sey değil. Tercih sizin tabiki ,mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…