- 4 Mart 2021
- 692
- 1.344
- 63
- Konu Sahibi GelecekBahar
-
Burada öle bi konu okumuştum. Kadın esinden bosanacak ama hamile kalmaya çalışıyordu. 35yasındayım bi daha nerden adam bulup evleneceğim bi tane de olsa cocuğum olsun diyordu.Ben şöyle bakıyorum kadının yaşı küçükse yeniden evlilik kurma hayali varsa bence çocuk yapmaması avantajına olur.
Ama kadın menapoza ramak kala evlenmisse ve son şansı ise anne olmak zaten kim inkar ederse etsin çoğumuzun içinde bu güdü var ozaman bu adama rağmen bile denenmeli.
O zaman Allah kurtarmışBenimki anakuzusu bile değildi.. Orda burda sokakta büyümüş. Ama anasına laf dedirtmezdi. Anası da öle oğluna çok düşkün vs de değildi. Varsa yoksa kedileri... Oğlu ameliyat oldu kedisi hasta diye bırakıp gelmedi oğlunun yanına.. Ama ynede oğlumu haklı gördüğü çok konu vardı çünkü oğlu sinsi yalancı iyi görünümlü şeytanın teki idi...
Hepsinü o bosanma sürecinde anladım. Kim bilir daha benden sakladığı ailevi sırları neler var...
Yani benim eş kişisi taraf ı elitte değil.... Annemde tam tersine aman kızm iyi olun modunda bi kadın.
Yani benimki zaten bastan fiyasko imişte işte... Cahilliğime mi salaklığıma mı neye versem bilemiyorum....
Bu kadr ayrıntı neden yazdm onu da bilemedim
Çocuk doğduktan sonra kimse çocuğundan pişman olmaz, sevgisi ağır basar zaten.Ancak çocuklu ve boşanmış bir kadin olmakla yalnız boşanmış bir kadin olmak ayni sey değildir bence de kesinlikle.Ben şöyle bakıyorum kadının yaşı küçükse yeniden evlilik kurma hayali varsa bence çocuk yapmaması avantajına olur.
Ama kadın menapoza ramak kala evlenmisse ve son şansı ise anne olmak zaten kim inkar ederse etsin çoğumuzun içinde bu güdü var ozaman bu adama rağmen bile denenmeli.
Ahahaha süper yapmıs... Ay ben gelemem ama öyle seylere... derdim ben kesin gelmeyin diye... Sevmem ben öle aile akraba ziyareti koca ailesi sülalesi... Ağırlamadım da valla.. Bi anası bi babası bi bacııs... Hos onlarda gelelim gidelim modunda değillerdi hiç... Birbirine tutkun değillerdi.Su detay var iki ay tatil var ya yazın o işte gözdesi kaynanalarin.
Oh iki ay gelsin hizmet etsin.
Mesela 12 ay sabit çalışan hiç tatili olmayan kadından beklenen ile öğretmenden beklenen aynı değil.
Boş gününü belirleyip eve dolan var.
Hatta kadın öğretmen arkadaşım o gün bulunduğu ilçenin pazariymis ve tüm akrabalar doluyormus eve.
Kadın gitmiş müdüre o günü doldurtmus.
Evet ya biz öğretmenler kaynanaların gözünde maaşlı ev hanımlariyiz, bunun da etkisi büyüktür. Hatta görücü usulü evliliklerde özellikle öğretmen gelin arıyorlarSu detay var iki ay tatil var ya yazın o işte gözdesi kaynanalarin.
Oh iki ay gelsin hizmet etsin.
Mesela 12 ay sabit çalışan hiç tatili olmayan kadından beklenen ile öğretmenden beklenen aynı değil.
Boş gününü belirleyip eve dolan var.
Hatta kadın öğretmen arkadaşım o gün bulunduğu ilçenin pazariymis ve tüm akrabalar doluyormus eve.
Kadın gitmiş müdüre o günü doldurtmus.
Bencillik doğru katılıyorum.Peki kadının kendini tatmin etmek için sırf annelik duygusunu tatmak için bir çocuğu babasız büyütmesi
Bu düpedüz bencillik Dasmeer hanım
Konu sahibi de bunu yapan üyeleri de bencil ve biraz kötü buluyorum . Şu an olan olmuş belki bu konuyu okuyan biri var diye yazıyorum yoksa çocuğunu Allah bağışlasın ama
Bu adamın bir yol olmayacağı belliyken niye çocuk yapılır benim aklım almıyor . Tabi ki zamanla değişebilir kötüye gidebilir hatta eşler ölebilir ama bu kadının elinde olan bir durum değil .
Lütfen kimse kendini tatmin etmek için çocuk yapmasın lütfen her ne olursa olsun bu çocuklar kırık büyüyor çünkü diğer çocukların babaları varken onların yok hemde en kötüsü varken yoklar. Birde konu sahibi yazmış çocuğu olacak az görüşürüz kızımla diye.
Ne bileyim senden alıntı yapıp içimi döktüm sanırım belki ayrılmayi düşünen kadınlar okur lütfen korunun bu çocukların vebali de sizin üzerinize çünkü
Cocugunuz yok bu adama sizi baglayan ne varki bosanmak zor bir karar olsun.O kapidan ciktiktan sonra hayat boyu gorme konusma zorunlulugunuz bile yok.Ogretmensiniz niye bunlari kendinize reva goruyorsunuz.Meslegi olmayan cocugu olan ailesi bile arkasinda olmayan insanlar bosaniyorda.Merhaba kızlar.üç yıllık evliyim uc yılıma tek sıgan huzun oldu.Ailemden cok uzakta yasıyorum eşimin ailesiyle yakın mahalledeyiz.Evliligimin ilk gununden ıtıbaren ailesinin hayatına gore plan yaptk desem yerı eşim ögretmen bende ögretmenim ben evlendikten sonra atandim çocugumz yok.Ailesinin her cumartesı toplanma gunu var o gun kızları ogulları gelinler orda toplanacak sabah on akşam on çoluk cocuk konuşacak bişey de yok unıversite mezunu eşimle ikimiziz kardeslerı okumamış ilk evlendıgim zaman bana sunu getır bunu gotur kalk çay demle falan derdi ablası babamın sokugunu dık anenmın utusunu yap hic bişey demezdim yapardım kavga gurultu olmasn dıye sonra eve gelnce eşimle kavga ederdim gitmek istemiyorum barı sabahtan gitmeyelim çok sıkılıyrm dıye birde zazalar yanimda cogu zaman turkce konşmuylar anlamıyrm turkçe bildikleri halde zazaca konşuyolar sende ogren dıyorlardi eşime ne desem boş ne anlatsam kar etmiyordu gormcedir yapar sudur budur işimde yoktu gidecek yerimde koça sehirde sokaklırnda az aglamadım.sonra eve temel gıdalar dısında bişey almazdı maasını bile soylemiyordu ben kazanıyorum sen degil .bana kırk yılda bi kıyafet alsa en adısıni aliyordu ablamlarda bundan gıyıyo senin ne fazlan var diyordu.O gunler gecti atandım bu sefer maasımı vermedim para mi vermiyorum dıye kavgalar cıkardı.beni ailesine aileme sıkayet etti ailesine sizi sevmiyo ıstemıo falan ailesine karsı kendimi anlatmak bana yaptıklarını anlatmak için ne sözler sarfettm ama ogulları.ailmden bırı gelse yuzune bakmıyo eve bişey almıo calşmadıgım zamanlar bana babam harclık verıyordu onu verıyodum eşime çalıştıktan sonrada kndm aliyrm zatn sonra evlilk danşmanına gıdelimm dedim gittik zor bela orda hep beni şıkayt etmkle ugrastı belki psıkolg bni degistirir dıye parasını da bn oduyrdm .baktım bişey cıkacagı yok bıraktık psıkolog paramızı birleştirmeyı tavsıye etti dınleyp birleştirdim sonra biraz ıyı oldu gıbı ama kavgamiz hic tukenmedi en son babam bana geldi ıkı gun bizde kaldı falan yedı içti lafını yaptı bnde kavga ettm bana vurdu babami aradım hemen geldi bu arada ailem yurtdısında cok kızdı ilk defaa aileme anlattm evliligimi ve babam cok uzuldu eşime cok kızdı ben sana kızımı köle dıye vermedım falan kayınvaldemlerde oglunu tuttu gıtmemi beklediler ama biz devm etmeye karar verdik.uzerinden bir bucuk yıl gectı eşimn ailesine arasıra gidıyorum eşim ailme benmle gıtmyr yanlız gıdıyorum bu kurbanda ıkı gun geldi şimdi geldiginden bu yana ailesine beni ıkı cumaertesidr gotrmk içn ortalıgı yıkıyo bas bas bagırıo ustume yuruyr bnde daha da kotu olmasn dıye gidiyorm ama yuzune bakmak istemiyorum boşanmak istiyorum ama bir yıl tayın alamıyrm ayrıı yasasam burda kimsem yok tek kalsam ailem razı gelmez artk dayanamıyrm boşanmak çok zor bir karar işim var cocugum yok ama ha deyince olmuyor sizce ne yapmalıyım hayatımızda bişeyler degişirmi
Öğretmenim, memleketler den çok uzaktayız ve zorunlu hizmet bitince eşimin memleketine tayin alıcaz büyük ihtimal. Korkutuyorsunuz beniHalen enteresan olduğunu düşünüyorum ben ,ayni şartlarda, cok benzer yapilarda evlilikler biliyorum sorunsuz gidiyor.Ama öğretmen arkadaşlarım eğer esinin memleketine giderse mutsuz oldu hep.Bu arada ben de öğretmenim ayrıştırma amacı ile yazmadım yani.
Çocuk yapıp boşanmış konu sahibi.Cocugunuz yok bu adama sizi baglayan ne varki bosanmak zor bir karar olsun.O kapidan ciktiktan sonra hayat boyu gorme konusma zorunlulugunuz bile yok.Ogretmensiniz niye bunlari kendinize reva goruyorsunuz.Meslegi olmayan cocugu olan ailesi bile arkasinda olmayan insanlar bosaniyorda.
Bence genel manada çoğu kimse kötü giden evliliği kurtarmak için ya da tatmin için çocuk yapmıyor. Hele ki bu devirde ben sanmıyorm ki bi kadın o kdr anaç olsun. Simdiki zamanda gezelim eğlenelim kim cocul kahrı derdi çekecek düşüncesi çok çok hakim.Peki kadının kendini tatmin etmek için sırf annelik duygusunu tatmak için bir çocuğu babasız büyütmesi
Bu düpedüz bencillik Dasmeer hanım
Konu sahibi de bunu yapan üyeleri de bencil ve biraz kötü buluyorum . Şu an olan olmuş belki bu konuyu okuyan biri var diye yazıyorum yoksa çocuğunu Allah bağışlasın ama
Bu adamın bir yol olmayacağı belliyken niye çocuk yapılır benim aklım almıyor . Tabi ki zamanla değişebilir kötüye gidebilir hatta eşler ölebilir ama bu kadının elinde olan bir durum değil .
Lütfen kimse kendini tatmin etmek için çocuk yapmasın lütfen her ne olursa olsun bu çocuklar kırık büyüyor çünkü diğer çocukların babaları varken onların yok hemde en kötüsü varken yoklar. Birde konu sahibi yazmış çocuğu olacak az görüşürüz kızımla diye.
Ne bileyim senden alıntı yapıp içimi döktüm sanırım belki ayrılmayi düşünen kadınlar okur lütfen korunun bu çocukların vebali de sizin üzerinize çünkü
En azindan boşanmış bu dik duruşu sağlayabilmek,buna da şükür. Çünkü şu an bile popüler bir sürü konu var boşanmamak icin at gözlüğü takanBencillik doğru katılıyorum.
Ama maalesef bu güdü ile baş etmek de zor.
Menapoza ramak kala evlenen bir kadının çocuk yapma isteğini anlayabiliyorum.
Son şansı kaçırmak istemiyorlar.
Çünkü bazısı için çocuksuz olmak o durumla baş etmek imkansiz.
Herkes ister huzurlu aile de yasamayi anne baba mutlu sağlıklı ama bu hep mümkün olmuyor.
Bütün hayatı tek başına kenardan izlemek bu da kolay değil kadın için hele bu toplumda.
Realist konuşmak gerekirse bu sitede bile kaçta kaç kadın eş ailesi yada başka sebebten sorun yaşıyor ben en yaşamayani bile laf aralarında goruyorum açıkçası bunların boşanma ihtimali de an meselesi ama en az iki çocukları var ve bu kişiler bakiyorim baskasina doğurma diyor.
Keşke uygulamasi okadar basit olsa.
Çocuk yapma isteğine ket vurani tebrik ediyorum.
Ama uğursuz dolandırıcı sabıkalı adam değilse menapoza girmeye ramak kalan kadınin da çocuk istegini anlayabiliyorum.
Cesursun tebriklerÖğretmenim, memleketler den çok uzaktayız ve zorunlu hizmet bitince eşimin memleketine tayin alıcaz büyük ihtimal. Korkutuyorsunuz beni
Uzakta kalmaya devam edin benceÖğretmenim, memleketler den çok uzaktayız ve zorunlu hizmet bitince eşimin memleketine tayin alıcaz büyük ihtimal. Korkutuyorsunuz beni
Evet bende arada tebrik ediyorum kendimiCesursun tebrikler
Doğunun çok ücra bi yerindeyiz, eşimin memleketinde yedi yıl çalışmışlığım var. Tüm arkadaş ortamım hala ordadır çok severim.Tabi başka daha özel sebepler de var,bu yüzden düşünüyorum olabilir diye..Ama yorumunuzu görünce bi korktum yalan yokUzakta kalmaya devam edin benceya da yakın olsa da aynı şehir olmasın
Ama o zaman muhtemelen bekardınız .Ayni sey değil. Tercih sizin tabiki ,mutluluklar dilerimDoğunun çok ücra bi yerindeyiz, eşimin memleketinde yedi yıl çalışmışlığım var. Tüm arkadaş ortamım hala ordadır çok severim.Tabi başka daha özel sebepler de var,bu yüzden düşünüyorum olabilir diye..Ama yorumunuzu görünce bi korktum yalan yok
Büyük bir kısmında bekardım,ilk evlendiğimiz yılda ordaydık eşim daha sonra atandı..Haklısınız ayni şey değil kesinlikle..Teşekkür ederimAma o zaman muhtemelen bekardınız .Ayni sey değil. Tercih sizin tabiki ,mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?