- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
- Konu Sahibi Soydanayse
-
- #141
Ben sana hak verdim.
Bazıları alışveriş yapma demiş. Neden? Varsa paran yapacaksın tabi. Kime ne?
Sömürülmen de eşinin suçu. Bu kadar pasif olmasa seni ezdirmez kendini de kullandırmaz.
Havalar güzelken hem dolaşıp hem de netten ev ara. Bu fısatı kaçırma. Eşine de dersin kiralık ev buldum hadi bakalım. Biraz emrivaki yap kurtul o mahalleden.
Siz çok fenasın diyenler kv sıkıntısı yaşamamış ya da kendisi çektirenler sanırım. Siz hiç enayi yerine kondunuz mu ? Toplumda rezil edildiniz hakkınız yendi mi? Saf yerine konudunuz mu , ben yaşadım hepsini kadın terzileri basan sorunlu biri kimbilir neler var daha . Ya hu her şeyde bosanın diye ahkam kesenler burada fenasın demiş. Az insaf vicdan .Tam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Siz çok fenasın diyenler kv sıkıntısı yaşamamış ya da kendisi çektirenler sanırım. Siz hiç enayi yerine konunun mu ? Toplumda rezil edildin hakkınız yendi mi? Saf yerine konunun mu , ben yaşadım hepsini kadın terzileri basan sorunlu biri kombili neler var daha . Ya hu her şeyde bosanın diye ahkam kesenler burada fenasın demiş. Az insaf vicdan .
Kesin ceza yerim bu mesaj üzerine
Mala el koy kesinlikle ve sana olan borçlarını ödedikleri taktirde geri vereceğini söyle
Laf söz ederlerse de safmısınız vermeseydiniz de
Benim de kayınvalideye altın kaptırmışlığım var yaramı deşdi bu konu
10 bine yakın alacağımız var altınlar+verilip yerine getirilmeywn sözler+doğumlarımda takılması gereken altınlar vs.
Toplam 10 bini bulur
Ama ne yazıkki üstümde mülkleri yok
Yemin ederim ayni bnm kayinvalidem bnde 4 senede tedaviyle hamile kaldim hamilelik kiyafeti aldim elaleme dedikodumu yapiyo o 6 yildr ayni etegi giyiyormus bnmde dugunde takilarimi aldi bana bi yazma dahi vermedi gorumcemin eski yazmasini verdi buyugumdur dedim saygi gosterdim hp kotuledi tamm dedim bsy demedim hp alttan aldim ama bu en sonki olaydan sonra affedemicegim bnmle gorumcem hamileyiz bn tup tedaviyle hamile kadm gorumcem dogl yolla bu ikinci gebeligi bn 26 yasindayim gorumcem 17 yasinda neymis gorumcem hp is yapiyormus hopluyo zipliyormus bn agirmisim hp yatiyormusum abartiyormusum bn nasil anne olucakmisim kizi hersey biliyormus bn bilmiyormusum bn ceviz badem yiyomusum kizi yemiyomus abartiyormusum yahu bntup bebekle hamile kaldim biraz riskli gecti ilk baslarda hp yattim suan da doktorum agir is yapma diyo kendime dikkat ediyorum ama gecen en kucuk bekar kaynimi doldurmus bana yollamis oda bnle kacga etti dovucekti esim kovdu onu bir gun sonra sebepsz kayinvalidem dovmeye geldi neymis bana terbiye verecekmis bayram geliyo bayraminada gitmicem evimiz cok yakinn bizde evi satip biraz uzaktan ev almayi dusunuyoruz yakin olunca olmuyo Allah yardimcimiz olsun canm yani alniycagin yalniz degilsn
Fazlasiyla cevapta vermissiniz ama iciniz rahatlamamis neler yasadiniz Allah bilir artik.
Taşinin, az gorusun, mesafe koyun, maddi bir alisverisiniz olmasin...
Ne diyim ki canım valla bilemiyorum. Yalan işi çok zor iş. Çok tehlikeli işler. Aman kendini uzak tut. Seni, bu derdi yaşayan anlar. Nasrettin hoca ne demis.Evet çok aşırı işine geldiği gibi yalan söyler. En ufak şeye bile, yaprağa sararken limon sıkar çocuklar ekşi olmuş deyince yaprak küçüktü ilk toplanan yaprak ekşi olur der anne limon koymuşsun derler inkar eder bunu bile inkar eder. Kadına dedim ki evlendiğim gecenin sabahı kolumdan hediyelik bir bilerziği aldın dedim aa kim ben mi ben almadım ne saçmalıyosun dedi inkar etti sonra eşiminde şahit olduğunu hatırlayınca duraksadı tamam sus yaptırcam ben herşeyini dedi ne gelen var ne giden. Ya dediğim gibi ben artık onların iğnesini bile istemem başlarına bir iş gelirsede benim kapımı çalmaya yüzleri olmaz en azından. Mesele bana yaptıklarını hazmedememem ve ders vermek istemem. Böyle ders mi olur ? Olur. Napalım eşimle güzelce konuştuk anlamadı, biraz küstüm gitmedim anlamadı, sürekli bana hizmet ettirip kendini yüceltiyordu eltilerine karşı bunuda fark edince ben iyice darıldım. Bir gün bir yere gidecekmiş aradı saat 2de 4de eve gelicez yemek yap dedi, böyle havadan konuşuyorlar ya anlatıyım bilsinler, neyse evimden götürüyorum herşeyi çünkü yemek yapcak malzeme bile yok ve bana liste veriyo şunu yap diye nasıl olsa benim evimde var ve benden ne yerse kâr. O gün sen yatmışsın 11e kadar, yemekte yapar bir insan o saate kadar uyumak yerine temizlikte yapar evide pislik götürüyor. Neyse yemeği söylene söylene yaptım çünkü zoruma gitti bu resmen iyi niyetimi kullanmak, yanında görümcesiyle geldi eee görümce diyecek ki bak geline nasıl söz geçiriyor yemeğini bile yaptırıyor onlar geldiler ben eşyalarımı alıp gittim evime tek kelime etmeden. Ardımdan 3 gün kapıma geldi noldu diyecekmiş bana bende kırgınım konuşmak istemiyorum, üçüncüsünde açtım, utanmadan derdin ne bilmem ne diyo ne olacak sizsiniz tüm sorun yeter artık dedim ( konuşmuştuk birde eşim çağırma artık demişti ona rağmen sizin lafınız değil benim lafım geçer nisbeti yaparak çağırmaya devam etti ben hep huzursuzluk çıkmasın kafasındaydım eşim üzülmesin diye alttan alıyordum ) o gün tartıştık ilk kez ve bana ne dese benim bir suçum yok siz kocanla kendiniz birbirinizi yemişsiniz. Buz gibi soğudum o gün ondan. Yalancı, inkarcı ve riyacı. Bir insan oğlu çağırma huzurumuz kaçıyor demesine rağmen niye çağırır gelini ? Kocasına bile binbir tane yalan söyleyen kadından ne beklersin..
Sen yine erken anlamışsın. Benimki 1 buçuk sene sonra dank etti. Temmuzda 2 seneyi doldurduk. Baya geç kendime geldimEşimin olduğu kadar benimde suçum ben bunu inkar edemem ki. Gel dediler geldim git dediler gittim iyilik olsun diye saygı sevgi görüyim diye. Ama bunun yanlış olduğunu anladığımızda artık 5 aylık evliydik. Ve annesi önüne geçilemeyecek bir insan. Diyorum ya ne yaptıysak olmadı, bende bu şekilde paçamı kurtarmayı düşünüyorum işin açığı. Tabii o zamanda kocamı arayıp arayıp neler ister kim bilir. Ben yedirsin demiyorum annesi babası mecbur yapacak ama birazda onlar bize yapsın yeter biz mi enayiyiz ? Benim ailem başka memleketten gelirken bile eli boş gelmeyelim diye mutfak alışverişi ya da evin eksiğini alıp geliyorlar, kayınpeder ise daha bir gün olsun beni arayıp birşeye ihtiyacın var mı demiş insan değil..
Aynen oyle canm cahil insanlara laf anlatmak zordur bu dunyada oyuzden yuz goz olmuyorum en iyisi uzak durmakAllahım ya ne cahil insanlar var. Evet 17 yaşında ikinci çocuğa hamile kalmak marifet çünkü ilkide oyun oynarken oldu herhalde. Ne ayıp, ne yazık. Bebeğiniz için üzülmeyin zorlamış sizi gelmesi kazanmışken meleğinizi dünya umurunuzda olmasın eşiniz evde yokken kapınızı bile açmayın.
hemen hemen senle ayni seyi yasadim gibi bisi bana borcumuz dediler ama o kina gunu insanlarin icinde elime kattigi ceyregi bile sonradan geri aldiklarndan bu yana zerre kadar guvenim yok onlara ben esimle bu eve geldigimde annemin taktigu taki olmasa ac kalicaktik annemin taktigi takiyi verip bununla evin masrafini yaparsiniz dediler ayy aklima geldikte nefret ediyorum onlardanTam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
hemen hemen senle ayni seyi yasadim gibi bisi bana borcumuz dediler ama o kina gunu insanlarin icinde elime kattigi ceyregi bile sonradan geri aldiklarndan bu yana zerre kadar guvenim yok onlara ben esimle bu eve geldigimde annemin taktigu taki olmasa ac kalicaktik annemin taktigi takiyi verip bununla evin masrafini yaparsiniz dediler ayy aklima geldikte nefret ediyorum onlardan
Ne diyim ki canım valla bilemiyorum. Yalan işi çok zor iş. Çok tehlikeli işler. Aman kendini uzak tut. Seni, bu derdi yaşayan anlar. Nasrettin hoca ne demis.
Bana damdan düşeni getirin. Yani bilmeyen çok eleştirir seni cirkef görür. Sen boşver. Ben anlıyorum ne psikolojide olduğunu. Çünkü damdan düştüm ben. Yasamayan bilemez.
O neki sohpen bile evimizde yoktu afedersin dusunsene kocanla beraber olcan gusul alamican ya :) ne cektik beHah işte seninkilerde insanlık varmış. Benim evimde bir sürü eksik vardı paspasından tut halısına kadar eksikti yerde yiyorduk yemeği herşeyi alamamıştık vaktimiz yoktu ben başka şehirde oturuyordum iki gün kalabilmiştim gerisini düğünden sonra alırız dedik düğünden sonrada durumumuz olmadı. Ben tam dokuz ay yerde yedim yemeğimi. En azından benim takılanımı verip evinin eksiğini gör diyebilirlerdi. Anne diyorlar ya o anne gelinini geç oğlunun bu durumuna rağmen sürekli para tırtıkladı. Aklıma geldikce cinnet geçiriyorum. Nasıl sabrettim.
Tam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Ay keşkeeee ışınlansalar art niyetli olanlarSen eşinin yüzüne gül onu kendine inandır. Önemli olan burda koca da iş bitiyor. Ay Allah yardımcın olsun. Okurken sinir oldum Bende de var öyle kaynana artı laf sokan trip atan görümce
O neki sohpen bile evimizde yoktu afedersin dusunsene kocanla beraber olcan gusul alamican ya :) ne cektik be
Yok sohpen taktirdik sora anla artik :)Aa napıyodunuz peki kv evine mi gidiyordunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?