- Konu Sahibi Soydanayse
-
Tam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Baştan mesafenizi koysaydiniz özellikle sen de vermesiydin altınları lafindan sonra daha az üzülürdünuz. Erkekler için aileleri önemli evet eşimiz için sabredelim diyoruz hep ama biz de kendi aileniz için önemliyiz bizi ailemiz de bizim uzulmemizi istemez. Biraz kendimize sahip çıkalım. Karşımızdakinin kötülüğüne kötülükle cevap vermeyelim ama sınırlarımız olsun o sınırları kimse geçemesin ne kv, n esimiz ne de ailemiz.
üslubunuz böyleyse kayınvalide az bile yapmış.
Üslubum ilk günden böyle değildi yorum yapmadan önce yorumlara göz gezdirin olur mu.
Ay bos ver canm bu durumu yasamayan bilemezÜslubum ilk günden böyle değildi yorum yapmadan önce yorumlara göz gezdirin olur mu.
Bende anlamadım sonunu kaynanaya bağladımAnlamadım konumla alakasını ama ? :)
Cok koniksiniz ya milletin parasi dediginiz kocasinin parasi karisina bakmakta kocanin gorevi tamm ailesine yardm edicek etmicek diye bsy yok ama bu kadarda abartili olmaz takilari almakta ne herhalde sz evli deglsiniz de boyle yorum yapiyorsunuzgerek yok yorumlara göz gezdirmeye. anlatışınızdan belli. kocamın parasını yiyosunuz ne demek. senin kocansa onun oğlu. kendi paranı kazan kendin ye. milletin parasına ne karışıyosun.
Ayrica tavsiyem kocasiyla da bu konulari konusma o da senelerdir bu kadinla yasadigina gore muhtemelen ona benzemistir iyice yuz goz olursun.Canim valla cok iyi yapmissin.hak ediyor lar malesef.kimsenin annesi kizina bunlari yapmıyor anne diyenlere diyorum.yuzsuz kadin uzak dur mesafe mesafe.
gerek yok yorumlara göz gezdirmeye. anlatışınızdan belli. kocamın parasını yiyosunuz ne demek. senin kocansa onun oğlu. kendi paranı kazan kendin ye. milletin parasına ne karışıyosun.
Cok koniksiniz ya milletin parasi dediginiz kocasinin parasi karisina bakmakta kocanin gorevi tamm ailesine yardm edicek etmicek diye bsy yok ama bu kadarda abartili olmaz takilari almakta ne herhalde sz evli deglsiniz de boyle yorum yapiyorsunuz
Aynen oyle ya sende bos ver yasamayan bilemez Allah yardmcin olsunKendini yorma lütfen böyleleri sadece suçlamayı bilir. Açarsın bakarsın profile tek olumlu yorum yoktur emin ol.
Aynen oyle ya sende bos ver yasamayan bilemez Allah yardmcin olsun
Başlığı görünce istemsizce güldüm ama hemen hemen yaşadıklarımı sende gördüm. Altın konusunda ve iyi niyeti sömürme, saf yerine konulma konusunda. En güzelini yapıp kademe atlamışsın ve kendini ezdirmemeye baslamissin. Ayıbı gayibi yok bu işin. Saygı başka, enayi yerine koyup ezmek başka. Sen ufak ufak ev bakmaya başla. İnternetten bak sitelerden bak. Akşamları tv izlerken eşinin yanında bak aaaa burası ne güzelmiş felan gibi eşine göster ki niyetinin halaa devam ettiğini görsün. Bence uzaklaş yapacak birşey yok. Kork korkmazdan, utan utanmazdan demişler.
Aaaaaa evet pardon şimdi hatırladım. Kullanıcı adına bakmadım direk konuyu okuyup yoruma daldım kusura bakma.Evet sanada anlatmıştım bir kaç şey hatırladın mı :))
Aaaaaa evet pardon şimdi hatırladım. Kullanıcı adına bakmadım direk konuyu okuyup yoruma daldım kusura bakma.
Bide şu yalan söyleme meselesi vardı dimi yanlış hatırlamıyorsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?