- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi Soydanayse
-
valla baslıga istinaden al benim kaynanayıda uzaya yolla bilezik bozar gene yollarım onu yeterki gelmesin :)))))))))
Ne dersen haklisin boyke kadina.Tam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Sizde suan en az benim kadar yanlis bir genelleme yapiyorsunuz o zaman. Bu gozler annesinin ogluna sarilmasini, aramasini kiskanan gelinler gordu. Benim kayinvalidemle bir sorunum olmadigi icin boyle dusunuyorum belki. Ama dedigim gibi erkeklerin rolu cok onenli. Kadinlar kapisirken erkekler napiyor?Emin olun kayınvalidenin iyi niyetli olduğunu hisseden hiç bir gelin kötü davranmaz,nefret etmez,çünkü ne umutlarla kuruluyor o yuvalar,evlenirken "kaynanamı ezeceğim,lafımı geçireceğim vs vs diyerek evlenen gelin görmedim ama aksine otoriter olmaya çalışan,ezen,oğlunu kıskanan çok kaynana gördüm " ( en başta benimki :) bu yönden çok kırgınım binbir umutla evlenip türlü entrikaların içine düşüp çok fazla yara aldığım için, karşımızda ki de bir anne belki ama bir annenin yapmayacağı herşeyi yapacak kadar bir ANNE..
Anlatamiyorum galiba. Kocanizada bu sekilde, bu uslupla anlatiyor musunuz annesini? O ne tepki veriyor? Zulum goruyorsaniz kocanizin halletmesi gerekiuor bunu. Habire kayinvalideye bilenerek bir sey degismeyecek. Esiniz izin vermese bu saygi sinirini ikinizde gecemezdiniz zaten.Siz şaka mısınız ? Annemin yaptığı 4 bilerziğe kadar alıp sonrada safsın vermeseydin diyen bir kadın. Bence nefretin en büyüğünü hak ediyor. Evet haklı saf ve iyi niyetli olan benim ! Ha birde benim ailem var ki , damatları onlara gittiğinde kuzu kesiyor, elini cebine attırmıyor, hürmet üstüne hürmet gösteriyor seviyor sayıyor. Maddi durumlarımız eşit aileler olarak.
Yemin ederim ayni bnm kayinvalidem bnde 4 senede tedaviyle hamile kaldim hamilelik kiyafeti aldim elaleme dedikodumu yapiyo o 6 yildr ayni etegi giyiyormus bnmde dugunde takilarimi aldi bana bi yazma dahi vermedi gorumcemin eski yazmasini verdi buyugumdur dedim saygi gosterdim hp kotuledi tamm dedim bsy demedim hp alttan aldim ama bu en sonki olaydan sonra affedemicegim bnmle gorumcem hamileyiz bn tup tedaviyle hamile kadm gorumcem dogl yolla bu ikinci gebeligi bn 26 yasindayim gorumcem 17 yasinda neymis gorumcem hp is yapiyormus hopluyo zipliyormus bn agirmisim hp yatiyormusum abartiyormusum bn nasil anne olucakmisim kizi hersey biliyormus bn bilmiyormusum bn ceviz badem yiyomusum kizi yemiyomus abartiyormusum yahu bntup bebekle hamile kaldim biraz riskli gecti ilk baslarda hp yattim suan da doktorum agir is yapma diyo kendime dikkat ediyorum ama gecen en kucuk bekar kaynimi doldurmus bana yollamis oda bnle kacga etti dovucekti esim kovdu onu bir gun sonra sebepsz kayinvalidem dovmeye geldi neymis bana terbiye verecekmis bayram geliyo bayraminada gitmicem evimiz cok yakinn bizde evi satip biraz uzaktan ev almayi dusunuyoruz yakin olunca olmuyo Allah yardimcimiz olsun canm yani alniycagin yalniz degilsnTam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Evet ya bnde oyuzden gelmistimBaşlik çok hoşuma gitti o yuzden geldim
Yok yere hayatı hem bize hem kendilerine zehir ediyolar, günahımıza giriyolar.Sonrada tahammülsüz insanlar olup çıkıyoruz, adımız arsız gelin oluyor, tabi biz yine şanslı olanlardanız , susup konuşamayıp neler çeken kardeşlerimiz var.Takdir ediyorum çok güzel anlatmışsınız.
Tıpkı böyle ! Ben iyi olmak istemesem zaten yakın taşınmazdım, ne umutlarla evlenip bir başıma kaldım koskoca şehirde. Evet benim kayınvalidemde otoriter olduğunu gösterme çabası var, bu yüzden istiyor ki herkesin yanında beni ezsin. Daha bu sabah tartışırken bana " kayınvaliden kötüde olsa insanların içinde iyi diyeceksin kötü davranmayacaksın ki seni iyi bilsinler " diye başkasından örnekler verdi. Çünkü beyni zehir. Çünkü aşırı akıllı kendisi..
Anlatamiyorum galiba. Kocanizada bu sekilde, bu uslupla anlatiyor musunuz annesini? O ne tepki veriyor? Zulum goruyorsaniz kocanizin halletmesi gerekiuor bunu. Habire kayinvalideye bilenerek bir sey degismeyecek. Esiniz izin vermese bu saygi sinirini ikinizde gecemezdiniz zaten.
Başlik çok hoşuma gitti o yuzden geldim
Evet ya bnde oyuzden gelmistim
Ahahahaha hepimiz hoş geldikEvet ya bnde oyuzden gelmistim
Başlik çok guzel ama her genç kadinin hayaliKızlar hüsrana uğrattıysam kusura bakmayın :))
Haklısınız öyle gelinler de olabilir ama benim çevremde inanın yok,kayınvalidenizle muhabbetiniz daimi olsun inşAllah,evet eşimede çok şey düşüyordu ama ilk zamanlar annesinin duygu sömürüleri ağlamaları ve doldurmalarıyla bir hayli evliliğimiz yıprandı,eşim de toydu oda ilk defa evlenmişti aslında onada kızmıyorum çünki kayınvalidemi biliyorum,onu hiç kimse durduramaz :) şimdi sakin herkes birbirni çok iyi tanıdı ama ben bu konuda çok hassasım, en güzel günlerim kaynanamın hırslarıyla geçti gitti.Sizde suan en az benim kadar yanlis bir genelleme yapiyorsunuz o zaman. Bu gozler annesinin ogluna sarilmasini, aramasini kiskanan gelinler gordu. Benim kayinvalidemle bir sorunum olmadigi icin boyle dusunuyorum belki. Ama dedigim gibi erkeklerin rolu cok onenli. Kadinlar kapisirken erkekler napiyor?
Olmuyor malesef olmuyor,o dediğiniz olmuyor, eşim uyardı oğlumu dolduruyosun bize değiştirdin dedi.Sen gelmiyosun oğlum da gelmiyor, bizden uzaklaştırdın dedi, kocama oturup gelinin ağzıyla konuşuyosun gelin doldurmuş yollamış seni dedi..Karşıma geçip oğlum adam olsaydı sen böyle olmazdın dedi ( adamlıkdan kastı ağzıma bitane vursaymış, lafını bana geçirirmiş ) böyle olmaZdın derken tek kabahatim, beni istediği gibi yönetememesi, yoksa ne bir saygısızlığım oldu şimdiye kadar ne de kötü bir sözüm..Anlatamiyorum galiba. Kocanizada bu sekilde, bu uslupla anlatiyor musunuz annesini? O ne tepki veriyor? Zulum goruyorsaniz kocanizin halletmesi gerekiuor bunu. Habire kayinvalideye bilenerek bir sey degismeyecek. Esiniz izin vermese bu saygi sinirini ikinizde gecemezdiniz zaten.
Ilahi limoncu sen çok yaşa emivalla baslıga istinaden al benim kaynanayıda uzaya yolla bilezik bozar gene yollarım onu yeterki gelmesin :)))))))))
Mune bacım oku lütfen üçüncü yıl ödülü yazıyorda ödül ne arkadaş kuru kuru kutlama
İstemem arkadaş...bari pro üyelik verin
Kaynanalık yapmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?