kestane için yardım

xoxzi16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
1.177
1
116
Bursa
kızlar pazardan kestane aldım fırında pişrmek istedim
ama kesipmi koyuluyo yoksa kesilmedenmi emin olamadığımdan iki türlüde koydum a yrabbi kestanelr 10 dakka geçmedi fırından patlama sesleri bi geldi fırınım mahvoldu bütün içi kestane hemen çıkarayım dedim dışardada patlatı mafoldumben
gelleim sizlere nasıl pişiriyosunuz şunu fırında
ben ortadan keser tencereye koyar üstüne azıcık su bi tanede şeker atar pişirirdim güya değişiklik yapacaktım ama mahvoldu heryer

önce yıka sonra üzerlerine birer çentik atıp ağzı kapaklı bi teflonda pişir hem çok lezzetli oluyor hem de patlamalarla fırınını mahvetmekten kurtarırsın

bende kesip yapiyorum ,hic patlama olmadi,acaba arada unuttugunmu patladi,,,
canimda cekmedi degil yani,bi avuc gonderirmisin bu tarafa:kedi:

tam kesme değilde çizik at arkalı önlü daha rahat soyulur
çiziği attıktan sonra yarım saat 1 saat suda beklet sonra tepsiye koy üzerine elinde su serp biraz
at fırına
o patlayanlarda için kurt olanlar yada kurt tarafından yenmiş içi boşluklu olanlar
kestanelerin delik olmamasına dikkat et bi kaç kez benimde başıma geldi =)

kestaneye bayılırım, genelde pişirmeden yerim pişmesini beklemeye sabredemem
pişirirkende ortalarına kesik atar suda bekletirim bi saat falan sonra da fırın tepsisine dizerim
kızarıp nar gibi oluncada alırım zemuszemus
uff olsa da yesem :asigim:

Ben firinimi son dereceye koyuyorum basta, ônceden isitiyorum (270&#176 Sonra kestanelere ucundan biraz kesiyorum ve tepsiye dizip arada bir çevirip pisiriyorum. Toplasan 10-15 dakikani alir pisirme süresi. [/B] Nefis oluyor, yemede yaninda yat

bende kesip yapiyorum ,hic patlama olmadi,acaba arada unuttugunmu patladi,,,
canimda cekmedi degil yani,bi avuc gonderirmisin bu tarafa:kedi:
göndermemi hemen cokacimcoook afiyet ola

önce yıka sonra üzerlerine birer çentik atıp ağzı kapaklı bi teflonda pişir hem çok lezzetli oluyor hem de patlamalarla fırınını mahvetmekten kurtarırsın

hiç su koymuyormuun

kestaneleri enlemesine kesiyorum,bir iki saat suda bekletiyorum. (kestaneci sölemişti)
ondan sonra ocakta elektrikli gözünde veya saç,ve ya teflonda olabilir pişiriyorum, közde gibi oluyo,fırnı hem kirletmiyorum hemde elektrik yakmaya gerek yok,
hatta akşam yaptım hımmmmmmmm.
nefisss,

kızlar bne de pişirirken üzerine toz şeker ve tuz ekiyorum toz şeker süper yakışıyorrrr 2 kaşık yeter

canım kestaneleri teflonda pişiriken kaşıkla falan karıştırıyormusun?ben kestane pişirmediğimden bilmiyorum .haftasonu pazardan aldım fırına attım kestimde ama benimkilerde patladı vede çok kuru olduya çok tuttum heralde fırında.

kızlar ben öyle çok şey bilmem hamarat felanda değilim ama bu konuda iddalıyımmm

kestanelere çizik atıp tepsiye koyuyorum sonra ocakta pişiriyorum üzerini örütp arada bir karıştırıyorum kısık ateşte15-20 dk. süper oluyor mutlaka deneyin

tabi pişince diğer tarafını döndürecen kızzz,
ama bak mutlaka kestikten sonra suda beklet çokk güzell oluyooooo.
fırında güzel olmazz,
suda beklet ocakta yap,memnun kalacan.

Arkadaşlar ben kestane çıktığından beri her hafta pazardan mutlaka alırım ama bu seneki kestaneleri hiç beğenmedim çoğu kurtlu ve kabuğu kendiliğinden ayrılmıyor. Yıllardır alır ve teflon tavada yaparım ilk defa bu sene kurt gördüm her hafta farklı yerden alıyorum ama hep aynı sizin aldıklarınız nasıl

canım bizim evde kestaneleri kocişim yapar
gelen misafirlerimde bayılır kocişim kestanelerine

önce bir güsel yıka cnm
yarıya kadar çizik atçiziği sivri yerinde at cnm şişko yerlerinden değil açılması çok rahat oluyo
fırına sadece 1 çaybardağı kdr su koy hatta daha az koyabilrisn
normalde susuzda yapılır ama kociş eccük su ekliyo içi yumuşuyor önce bölelikle
suyunu tam çektir sonra da 15 dk fırında tut kendi kendine kavrulsun
kabuğu sertleşsin iyice ki açılması daha kolay oluyor
birde hiç soğumadan yemek lazım soğuyunca kabuktan ayrılması zorlaşır
biz kocişle hemen yemeden hepsini açıyoruz sonra yemeğe başlıyoruz
afiyet olsun şimdiden

Canım ben hem ortadan kesik atıyorum hem de azıcık üst tarafını kesiyorum. Sonra teflon tencereye atıyorum.Tencerenin kulplarından tutup sallaya sallaya pişiriyorum. Enfes oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…