Selamlar Kityycim ve ketojenik diyete niyetlenmiş gönül dostlarım :)
Ketojenik diyet tam da bana göre uyarlanmış gibi bir diyet. Makarna,pilav türü şeyleri olursa yerim veya basit diye yapar yerim :) et ve süt ürünlerineyse bayılırım. Uzun zamandır niyetleniyordum fakat okulla ilgili durumlarımdan dolayı erteliyordum. Artık ertelemek istemiyorum. Bu hafta başlamayı planlıyorum.
Sabahları omlet veya haşlanmış yumurtalı, peynirli,zeytinli güzel bir kahvaltı; öğlenleriyse beyaz veya kırmızı etli bir yemek akşama da yüksek ihtimalle fırında tavuk veya tavuk şiş tarzı şeyler yemeyi planlıyorum.
Kittycim yazılarını okudum, kilogram başına belli bir protein almak gerekiyormuş ama bunu çok sıkıntı yapmamıza gerek yok galiba değil mi canım? Ben biraz aç gözlüyümdür de sevdiğim bir şey varsa dibini görene dek yerim doysam bile :) örneğin sadece akşamları 1 kg fırında tavuk yiyebilirim :))) çok severim çünkü. Haşlama yiyemem ama fırındaysa tepsiyi bitirebilirim :) bu sorun olur mu acaba diye endişe ediyorum? Bir doktora sordum 2,3 haftalık bir dönemin vücuda çok zararı olmaz dedi. Yine de sizlere de danışmak istedim :)
Aklıma takılan diğer soruysa halsİzlik veya baş dönmesi yapıyor mu? Normalde tansiyonum çok düşük,herhangi bir sağlık problemim yok şükür, yıllardır öyle sadece. Tuz hiç aramam belki ondan kaynaklanıyor bilemiyorum. Okulda falan düşüp bayılmaktan korkuyorum, tansiyonum düşerse :) böyle bir problem olur mu diye endişe ediyorum.
Ben ek destek alacağım diyet süresince. Solgarın tonalin clasını edindim 1300 mg günde 2 adet alıcam. Normalde balık yağı kapsülü kullanıyorum, her sabah uyanır uyanmaz 2 adet alıyorum. Ona devam edicem. Bir de hardline ın thermo carnitin likitinden edindim. Haftada 3 gün 40 dk hitt koşu antrenmanı yapmayı planladım. Akşamları da uyumadan 15-20 dk kadar pilates düşünüyorum. Bir de zencefilli 5i biyerde çayını haftada 5 gün günde 2 fincan içicem. Kullananlar memnun olduklarını söylediler.
Güncel kilom 60, ilk etapta 5 kilo vermeyi hedefliyorum. Aklımdaki soru işaretleri kalkınca hemen başlıycam diyete :)
Aynen canım ben de etçil bir insanımdır, makarnayı pilavı etin tavuğun yanına garnitür diye yerim, garnitürümü sebzeyle değiştirdim oldu sana ketojenik diyet :) Bu yüzden de zorlayıcı olmadı benim için.
Ketocalculator diye aratırsan google da, alman gereken besin değerlerini hesaplayan ingilizce siteler bulacaksın.Proteini çok fazla almak iyi değil, çünkü fazla proteini glikoza çevirebiliyormuş vücut, o zaman da hem ketozise giremiyor hem de kas kaybediyormuşsun.
Kilo*1,3-1,8 gr protein öneriliyor canım.yani 70 ila 110 gr arası protein alman gerek ideal olarak.
Carb da başlangıçta 30 gr ı geçmeyin deniyor.İlk 2 hafta fln 30 gr alıp, yavaş yavaş arttırarak 50 gr a kadar çıkarabilirsin.
90 gr protein 360 kcal
30 gr carb 120 kcal
Etti toplam 480 kcal.1200 kalorilik bir diyet yapacaksan, 1200-480= 720 kcal de yağdan alman gerekiyor.720 kcal= 80 gr yağ yapar.
Diyetkolik sitesinde yiyeceklerin besin değerleri var.Ya da bence daha iyisi myfitnesspal uygulaması indirip kullan, o senin için günlük aldığın tüm değerleri hesaplıyor.
Hedefler kısmına 1200 kcal- %10 carb, %30 protein, %60 yağ diye dirersin.İşleri çok kolaylaştırıyor.Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ben, gayet güzel ve yeterli.
İnce hesaplarla uğraşamam dersen, sadece carb ı azaltıp yeterli protein ve iyi yağlardan zengin beslensen bile işe yarayacaktır.
Etler, sebzeler, kuruyemişler, peynirler, kaymak, tereyağı,yumurta, zeytinyağı ile beslenirsin.İlk 2 hafta meyve ve süt yoğurt yemesen iyi olur, sonrasında da az tüketirsin olur biter.
Güzel haberlerini bekliyorum :)