adamın işi yok
askerliğini yaptı mı tuncay?
senin daha okulun var...
evlenince ailesine söz geçiremeyen tuncay beyin anne babası ile aynı hane içinde mi yaşayacaksınız ?
Valla canım karşı tarafın ailesini önemsediğin kadar babanı önemsesen sorun kalmayacak zaten. Bu acele sadece haziranda akrabaları geliyor diye mi? Baban ne kadar mantıklı ve seni düşünüyor, daha flört döneminde kendi ailenin önüne karşı tarafı koyarsan işin var. Babasının nakış makinelerinde çalışıyor bazen demişsin, yani kendi işi düzenli geliri yok, yaşınız da küçük bu acele ne için ben gerçekten anlamadım? Ailesinin bu ısrarı oldu bittiye getirmek gibi geldi bana. Onlar çok istekli hemen olsun istiyor, senin ailen yavaştan alma niyetinde.. Uzun zamandır tanışıyor olabilirsiniz ama aile olmak çok farklı birşey, ailenin bu konuda farklı düşünceleri olabilir bunları da konuşmalısın. Kesinlikle babanı dinle, diplomanı ve mesleğini eline almaya bak, evlilik sonraki iş buyrunnnnnnnnn
aynı senin gibi hayatım, ufak tefek şeyleri korka korka alıyorum şimdi. Allah yardımcımız olsun.aah aahh canım tam 7 sene bekledik işi ciddiye bağlamak için...
okul bitsin dedik bitirdik okulları iş bulalım dedik iş de bulduk hem de iyi işler maddi sorunda yoktu sırf benim yaşım biraz daha büyüsün diye bekledik..iş bulduktan 1.5 sene sonra istemeye geldiler beni..
ben çeyiz bile hazırlayamadım korkumdan..hepsini nişandan sonra aldım.gözünüzde büyümesin bu aceleniz ne iş yok güç yok hayat tozpembe değil ki..sevgiliyken ii de evlenince gerçek hayat başlıo..bence babanı dinle ve hemen evlenmeye kalkma anladıım kadarıyla yaşınızda çok büyük değil arkanızdan kovalamıyorlar ya..
benimde tek tesellim o zaten, çok şükür asla vermem, kapım onlara kapalı demedi.Baban seni kesinlikle onlara vermem dememiş anladığım kadarıyla okulun bitmeden vermem demiş.O zaman sende okulunu bitir bu yaz olmasın varsın seneye yaza olsun ne olurki yine gelir halalarıtatile.Bence hiç babanı karşına alma okulunu bitir sonra evlenin.
haklı olabilirsin hayatım, belkide gereçkten acele ediyorumcanim cok acele ediyor olabilirsin. 1 senedir berabermissiniz, bak ben 5 bucuk yildir beraberim sevgilimle, daha ufukta bir nisan gozukmuyor. sartlar ne gerektiriyorsa onu yap, birbirinizi iyi tanidiginizdan, iyi anlastiginizdan emin olun. cocugun da ciddi bir isi olsun. acele etmeye gerek yok bence.
düğün hemen olacak demiyoruz ki. hazirana kadar inş. para biriktiririz gözüyle bakıyoruz. ve eminim eğer böyle bişi olsa ailelerimiz bize bu konuda destek çıkarlar.bizim de 4 seneye yakın süredir bi ilişkimiz var.ben de evlenmek istiyorum.
ama daha nişan bile yapamadık.
üniversiteden yeni mezun olduk ve şu an ikimiz de yüksek lisans yapıyoruz.
iş olmadan evlenmek çok mantıksızca olur bence..
evlilik tatlı geliyo insana evet.hele ki sevdiğin biri olunca..
ama mantıklı olmak lazım...nasıl geçineceksiniz?düğün dernek nasıl olacak?
herşeyi aileleriniz mi yapacak?
bence çok zor olur belki pişman bile olabilirsiniz..
acele etmeyin bence..
canım babam beni dinlemiyor. kendimi bile savunduğumda sen tercihini yapmışsın diyor banabence otur dogru duzgun babnla konus derdini anlat bu sene olmasada onumuzdeki sene evlenin veya okulun bitsin sonbaharda yada yaz sonu evlenin illa bu sene olcak diye diretirsen ailende inat yapar baban sadece okulun bitsin istiyor son sene birsey kalmamıs kendini uzme
keşke konuşabilseydim ama her şey benim dışımda gelişti. duymuş işte bi yerlerdenKeske herseyi acik acik babanla sakin bir zamanda siniri yatistiktan sonra konussaydin canim.....:hulya:
15 degil 25 yasinda genc bir bayansin....bazi kararlarina aileninde saygi duymasi gerekiyor....
Tamam baban iyligni istiyor, okulun bitsin ondan sonra evlilik gibi büyük bir sorumluluk alman bencede daha mantikli.....ama bu denli sert cikismasina gerek yok...cocuk degilsin cünkü
Aslında bunu da çok isterdim ama bizde adet gibi bişi, nişanlı kız pek fazla beklemez babasının evinde. hemen düğün yapılır bi kaç ay içinde. onada razı değiller:1no2:aman tatlım derdin bu olsun... ne güzel bir dert şükret haline... ben de babamla sorun yaşadım evlenirken ama hepsi tatlı heyecanlardı, çocuğu beğenmedik istemiyoruz dememişler ki hele zamanı var demişler. sen boşver istemeye gelirlerse benim haberim yok dersin baban konuşur onlarla kızım okulunu bitirecek der belki de bir söz takılır sadece. düğünün de bu sene olmaz da seneye olur hem sen de bir işe girersin veya çeyizini tam bitirirsin çünkü kız evden çıkana kadar çeyiz bitmiyo hep eksik çıkıyo :)))
valla ne güzel seviyorsunuz birbirinizi işi gücü var evi ayrı. düğün de olur muhakkak
ha bi de baban seni kaybetmekten çok korkuyo emin ol. bunu gizler ama bütün babalar yaşar. anne ağlar anlatır ah kızım der ama baba böyle gösteriyo tepkisini, benim babam da öyleydi, beni kaybetmekten çok korktu hatta düğünümde benimle dans ederken ağladı babam :asigim: emin ol bütün sorun babanın seni çok sevmesi
bu günleri güzel yaşamaya bak bazen çık olayların dışına ve seyret, gülümse yaşanan güzelliklere
Allah pişman etmesin bir ömür mutlu olun inşallah
ay çok duygulandım ağlıyorum mafoldumben
elbette uymuyorsa yapabilecek bişi yok, mecbur onlar ayarlayacaklar. onlar Almanyada çalıştıkları için, her tarihte gelemiyorlar malesef. tüm ailesi denk gelecekti o tarihte. istedik ki herkes şahit olsun o günümüze. ama kısmet...halalarının gelmesi okulundan önemli değil ki, ya onlar geç gelsin yada düğüne katılmasınlar.
benim düğünüm tatile denk gelmediği için bazı sevdiklerim düğünüme gelemedi ama sorun etmedim. önemli olan tarihin bana ve aileme uymasıydı neyse sorun o değil. malesef hayatta herşey bizim planlarımıza uymuyor. bayramda istemeye gelseler inan ki baban terslemez onları ki tanışıklarmış da zaten. ama acele edeyim diye elinize yüzünüze bulaştırmamalısınız. şimdi nişanlansan da okulun bitmeden sakın ha evlenme. tuncay da işini gücünü kurmaya baksın bir an evvel, evlilik sonra...
Bu anlattıklarımdan karşı tarafın ailesini önemsediğim sonucunu nasıl çıkartabiliyorsun? eğer öyle bişi olsaydı kendi aileme diretirdim günlerce hayır olacak diye. ağzımı açıp tek kelime demedim. ayrılın konuşmayın dedi, tamam dedim babama. ertesi gün sordu ne yaptınız diye dediğin gibi baba dedim. kız kardeşiyle her zaman konuşurdum, tuncaydan öncede. onunla görüşmeyeceksin dedi, tamam dedim. daha tuncayın ailesini karşıma alıpta ben şöyle istiyorum demedim.Valla canım karşı tarafın ailesini önemsediğin kadar babanı önemsesen sorun kalmayacak zaten. Bu acele sadece haziranda akrabaları geliyor diye mi? Baban ne kadar mantıklı ve seni düşünüyor, daha flört döneminde kendi ailenin önüne karşı tarafı koyarsan işin var. Babasının nakış makinelerinde çalışıyor bazen demişsin, yani kendi işi düzenli geliri yok, yaşınız da küçük bu acele ne için ben gerçekten anlamadım? Ailesinin bu ısrarı oldu bittiye getirmek gibi geldi bana. Onlar çok istekli hemen olsun istiyor, senin ailen yavaştan alma niyetinde.. Uzun zamandır tanışıyor olabilirsiniz ama aile olmak çok farklı birşey, ailenin bu konuda farklı düşünceleri olabilir bunları da konuşmalısın. Kesinlikle babanı dinle, diplomanı ve mesleğini eline almaya bak, evlilik sonraki iş buyrunnnnnnnnn
Rabbim büyük sözüme yazmasın ama sağlığım yerinde olduktan sonra tek başıma da kalsam asla aç kalmam. kendime bakacak kadar gücüm var çok şükür. inşallah araları da güzel olur.Canım benim babam da evlenmeme karşı değildi, eşimi de beğeniyor ama sırf biricik kızının eşi diye, eşim hiçbir şey yapmamasına rağmen ona karşı, mesafeli duruyor.Ne zamandır tanışıyorlar, merhabadan sonra konuşmaları tıkanıyor.Babam kastıkça, eşim de kasıyordu.Hala da öyle kaldılar.Bence senin baban da kızım büyüdü evleniyor diye üzülürken bir yandan da, senin okulu bitirip mesleği eline almanı istiyor.Babam bana kaç gece konuşma yapmıştı hatırlıyorum, evlenince ev hanımı olma, eşinin işleri iyi olursa bile dünya hali bu bir bakarsın ayrılmışsınız, sen kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmaya bak.Bağımlı olma eğtimini yarıda bırakma vs. tamam baba tamam diyordum hala anlatıyordu :)) bence senin baban da doğal olarak önce kendi özgürlüğünü kazanmanı, en azından eline diplomanı almanı beklerken, sevgilinin de işinin olmaması onun kafasını kurcalıyor olabilir.Bunda da haklı.Bence sevgilin de babana kendini kabul ettirmek bir yana, ilişkinizin sağlığı için bir iş bulmalı.Cicim ayları geçtiği zaman bu şekilde evlenirseniz üzülürsün. Sevgilinin ailesi de bu kadar baskı kurmamalı, seni de hemen evlenmeliyim moduna sokmuşlar.Bu ne acele.Ama illa iş ciddiye binsin istiyorsan gene de babanla konuş, okulu bitirmeden evlenmeyeceğim söz ama biz en azından sözlenmek istiyoruz de.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?