ki ucu ... denek:( Ltfen bana akl verin...

sevgili

20.06.2010 / Yeni HaYaT
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
770
1
96
40
Bursa
konuya nereden başlayacağımı bi türlü bilemiyorum. sanırım biraz uzun anlatacağım ama hepinizin yardımına ve fikirlerine ihtiyacım var arkadaşlar...
sevgilimle birlikte aynı sokakta oturuyoruz ve ikimizde aynı köylüyüz. ailelerimiz birbirlerini uzun zamandır tanıyor. ama birlikte olduğumuzu bilmiyolardı. biz 1 seneyi geçkin birlikteyiz ve ciddi bir adım atmak istiyoruz. babam bi şekilde benim tuncayla birlikte olduğumu öğrenmiş ve annemi sıkıştırıyodu, ağzından laf almak için bi gece. annem bayağı söylemedi ama dayanamadı en sonunda dedi. o sırada bende kalktım ağlaya sızlaya bende anlattım dedim böle böle. biz çıkıyoruz sana gelip sölicektik ama herşeyimiz hazır olsun istedik. ev yapıyor tuncay o bitsin öle gelecektik. babam köpürdü yok bana dicektin, danışacaktın ben babayım, daha erken, ne gerek var görüşmene, tanıyoz işte falan filan. görüşme dedi. dedim hangi kız gidip babasına soruyo, baba ben tuncayla çıkabilirmiyim gibi dedim. anlamadı çemkirdi çemkirdi, bende ağlaya ağlaya gittim yattım. neyse ertesi gün biz ayrıldık dedim daha fazla uzamasın mevzu diye, şimdi bizi ayrı biliyor babam. tuncaya da dedim bu böle olmaz bayramdan sonra gelin isteyin diye.
bunların hepsi ramazandan önce oldu.
ben AÖF 4. sınıf öğrencisiyim. şimdilik tuncayın bir işi yok. babasının nakış makineleri var bi kaç tane onlarda çalışıyo bazen. tuncayda AÖF işletme mezunu. babam kesinlikle okulun bitmeden evlenemezsin, evlenirsende boynu bükük gider, hiç bişi yapmam gibi laflar diyomuş anneme. annemde gelip bana anlatıyor. biz en başından beri kurbandan sonra nişan, haziranın ilk haftası düğün diye düşünüyorduk hep. çünkü almanyada halaları var, haziranda hepsi bursaya gelecek ve tuncaya çok düşkünler. onlarda bu düğünü görsün istiyolar. eğer bitirebilirsemde haziranın ilk haftası AÖF sınavlarım var. yani bu durumda mümkün değil düğün gibi görünüyo. tuncayın tüm ailesi biliyo ve beni çok istiyolar, bir an önce evlenelim onlara göre. geçenlerde sevgilimin babası teyzemle konuşmuş kurbandan sonra kızı isteyeceğiz diye. teyzemde gelip anneme söylemiş dün. annemde bi güzel payladı beni. kesinlikle olmaz, babanla aranı yeni düzelttin bir daha bozma aranı. baban asla seni vermez. okulun bitmeden bu iş olmaz falan. delirtti beni. dedim ben öle bişi demedim, biz vazgeçtik. elli defa konuştum ailesiyle bekleyin daha zamanı var diye. annemde yok öle dememişsin, onlar geleceklermi. söle gelmesinler. tuncaya diyorum, oda ben artık aileme laf dinletemiyorum diyo.
birde o kadar heveslendim ki ben. ilk defa evliliği bu kadar çok istiyorum. hiç aklımda yokken bile gittim çeyiz aldım bissürü kendime. bütün mutfak eşyalarımı tamamladım. annemin haberi var bunlardan. babama diyemedim çeyiz aldım diye. bilse çok kızar bana.

ben bu kadar heveslenmişken bi destek bekliyorum annemden falan. hiç annemin umrunda değil. aldıklarımı getiremedim eve, babam görmesin diye. geçen cmrtesi istanbula gitti, o ara getirteyim dedim. annem bi ton laf söyledi. bende dayanamadım kızdım, hiç mi merak etmiyorsun anne dedim kızım ne almış diye. oda lafı çevirdi, ediyom da işte mırın kırın. :gitme:

şimdi evde bu konu açılmıyor bile. hiç bişi yokmuş gibi konuşmaya çalışıyorum babamla, ama içim ,içimi yiyor. her dediği kelime bana dokunuyor. sürekli sabır diyorum. bazen sabrımda kalmıyor. zaman bırakayım diyorum, yaşadıklarım beni çok üzüyor hep düşünceliyim acaba ne olacak. acaba nasıl olacak. ben haziranda olmasını çokkkk istiyorum. aileme de bi türlü açılamıyorum,çünkü benim fikrimi asla sormuyolar. onlar tamam dedi mi olacak bu iş.

şimdi size soruyorum. bu durumda ben ne yapabilirim? ailemi bi şekilde ikna etmek istiyorum. eğer bayramdan sonra gelirlerse her şey daha da kötü olacak, babam çok serttir bu konuda. gelmeyin desem karşı taraf alınıyo, bizi beğenmiyomusunuz, istemiyomusunuz gibi. Derler ya iki ucu ..... değnek. Aynen o misal :çok üzgünüm:

aah aahh canım tam 7 sene bekledik işi ciddiye bağlamak için...
okul bitsin dedik bitirdik okulları iş bulalım dedik iş de bulduk hem de iyi işler maddi sorunda yoktu sırf benim yaşım biraz daha büyüsün diye bekledik..iş bulduktan 1.5 sene sonra istemeye geldiler beni..
ben çeyiz bile hazırlayamadım korkumdan..hepsini nişandan sonra aldım.gözünüzde büyümesin bu aceleniz ne iş yok güç yok hayat tozpembe değil ki..sevgiliyken ii de evlenince gerçek hayat başlıo..bence babanı dinle ve hemen evlenmeye kalkma anladıım kadarıyla yaşınızda çok büyük değil arkanızdan kovalamıyorlar ya..

Baban seni kesinlikle onlara vermem dememiş anladığım kadarıyla okulun bitmeden vermem demiş.O zaman sende okulunu bitir bu yaz olmasın varsın seneye yaza olsun ne olurki yine gelir halalarıtatile.Bence hiç babanı karşına alma okulunu bitir sonra evlenin.

canim cok acele ediyor olabilirsin. 1 senedir berabermissiniz, bak ben 5 bucuk yildir beraberim sevgilimle, daha ufukta bir nisan gozukmuyor. sartlar ne gerektiriyorsa onu yap, birbirinizi iyi tanidiginizdan, iyi anlastiginizdan emin olun. cocugun da ciddi bir isi olsun. acele etmeye gerek yok bence.

adamın işi yok

askerliğini yaptı mı tuncay?

senin daha okulun var...

evlenince ailesine söz geçiremeyen tuncay beyin anne babası ile aynı hane içinde mi yaşayacaksınız ?

bizim de 4 seneye yakın süredir bi ilişkimiz var.ben de evlenmek istiyorum.
ama daha nişan bile yapamadık.
üniversiteden yeni mezun olduk ve şu an ikimiz de yüksek lisans yapıyoruz.
iş olmadan evlenmek çok mantıksızca olur bence..
evlilik tatlı geliyo insana evet.hele ki sevdiğin biri olunca..
ama mantıklı olmak lazım...nasıl geçineceksiniz?düğün dernek nasıl olacak?
herşeyi aileleriniz mi yapacak?
bence çok zor olur belki pişman bile olabilirsiniz..
acele etmeyin bence..

adamın işi yok

askerliğini yaptı mı tuncay?

senin daha okulun var...

evlenince ailesine söz geçiremeyen tuncay beyin anne babası ile aynı hane içinde mi yaşayacaksınız ?

adamın işi var, kendi işleri var.
askerliğini yapalı 2 sene oldu
ben 25 yaşındayım, okul benim gözümde bitti.
aynı evde değil, kendi evi var ve herşeyi hazır.
ailesine söz geçiremiyor olmasına hak veriyorum, çünkü çok hevesliler. ailenin ilk büyük çocuğu torun olarakta. bir an önce evliliğini görmek istiyolar.:çok üzgünüm:

bence otur dogru duzgun babnla konus derdini anlat bu sene olmasada onumuzdeki sene evlenin veya okulun bitsin sonbaharda yada yaz sonu evlenin illa bu sene olcak diye diretirsen ailende inat yapar baban sadece okulun bitsin istiyor son sene birsey kalmamıs kendini uzme

Keske herseyi acik acik babanla sakin bir zamanda siniri yatistiktan sonra konussaydin canim.....:hulya:

15 degil 25 yasinda genc bir bayansin....bazi kararlarina aileninde saygi duymasi gerekiyor....

Tamam baban iyligni istiyor, okulun bitsin ondan sonra evlilik gibi büyük bir sorumluluk alman bencede daha mantikli.....ama bu denli sert cikismasina gerek yok...cocuk degilsin cünkü

aman tatlım derdin bu olsun... ne güzel bir dert şükret haline... ben de babamla sorun yaşadım evlenirken ama hepsi tatlı heyecanlardı, çocuğu beğenmedik istemiyoruz dememişler ki hele zamanı var demişler. sen boşver istemeye gelirlerse benim haberim yok dersin baban konuşur onlarla kızım okulunu bitirecek der belki de bir söz takılır sadece. düğünün de bu sene olmaz da seneye olur hem sen de bir işe girersin veya çeyizini tam bitirirsin çünkü kız evden çıkana kadar çeyiz bitmiyo hep eksik çıkıyo :)))
valla ne güzel seviyorsunuz birbirinizi işi gücü var evi ayrı. düğün de olur muhakkak
ha bi de baban seni kaybetmekten çok korkuyo emin ol. bunu gizler ama bütün babalar yaşar. anne ağlar anlatır ah kızım der ama baba böyle gösteriyo tepkisini, benim babam da öyleydi, beni kaybetmekten çok korktu hatta düğünümde benimle dans ederken ağladı babam :asigim: emin ol bütün sorun babanın seni çok sevmesi
bu günleri güzel yaşamaya bak bazen çık olayların dışına ve seyret, gülümse yaşanan güzelliklere
Allah pişman etmesin bir ömür mutlu olun inşallah
ay çok duygulandım ağlıyorum mafoldumben

halalarının gelmesi okulundan önemli değil ki, ya onlar geç gelsin yada düğüne katılmasınlar.
benim düğünüm tatile denk gelmediği için bazı sevdiklerim düğünüme gelemedi ama sorun etmedim. önemli olan tarihin bana ve aileme uymasıydı neyse sorun o değil. malesef hayatta herşey bizim planlarımıza uymuyor. bayramda istemeye gelseler inan ki baban terslemez onları ki tanışıklarmış da zaten. ama acele edeyim diye elinize yüzünüze bulaştırmamalısınız. şimdi nişanlansan da okulun bitmeden sakın ha evlenme. tuncay da işini gücünü kurmaya baksın bir an evvel, evlilik sonra...

Canim üzüldügün seye bak allasen:teselli:
Bence babanin tepkisi senin evlenmene degil.
Hangi baba kizinin sevdigi,düzgün ve tanidik bir ailenin ogluyla evlenmesine karsi gelir ki?
Babanin kizdigi sey, Tuncay'la görüseüyor olmandir, yani babalar gercekten kizlarinin sevgilisi olmasini kabullenemiyorlar, biranda parliyorlar, olmazlar, hayirlar falanlar filanlar kocaman bir kargasa yasaniyor.
Ama emin ol ki bütün bunlar "hayir" demek degil Bir babanin verdigi dogal bir reaksyon:)
Inan söz kesildikten sonra geriye dönüp baktiginda ben bu olaylarami üzüldüm diyeceksin.
Hepsi gereksiz üzüntüler. Zamani var herseyin, biraz daha sabirla bekle.
Ayrica yurtdisindaki akrabalari icin kafani yorma, dügünü yapacak olan erkek tarafi onlar düsünsünler.
Ben nisanlima dügün ne zaman olacak diye sormuyorum bile, onun ailesi bir tarih belirler, bizede sorarlar uyarmi uymazmi, uyarsa ne ala uymazsa baska bir tarihe alinir.
Bunlar tatli dertler, Allah baska dert vermesin. Bayramdan sonra biz sözlendik diye konu acarsan hic sasirmam)) ayni evrelerden gectim bende, hatta cok cok cok daha zoruydu, ama Allaha sükür oldu.

Hepsi geceeer güzel günler gelir

öptüm mutluluklar..

baban önce okulun bitsin demiş bence beni destekliyor diye sevinmelisin annene de kızma kadın arada kalmış seni de idare ediyor babanı da.bence okulun bitene kadar bu konuyu açma hem bu arada iş bulup çalışırsınız.hem baban sormaz mı tuncay a kızıma nasıl bakacaksın nasıl geçindireceksin diye.şimdi para pul önemsiz gibi gözukebilir biz birbirimize aşık olduktan sonra herşeyi atlatırız diye düşünebilirsin ama öyle olmuyor maalesef.tuncay a söyle ailesi daha istemeye gelmesin
sabırlı olmak lazım benzer dert benim basımda da var ama önce okul ve iş derim ben.yarın bir gun Allah korusun o insanla bozuşsan birşey olsa kendi işin olursa kendine yetersin dünya hali nede olsa

Canım benim babam da evlenmeme karşı değildi, eşimi de beğeniyor ama sırf biricik kızının eşi diye, eşim hiçbir şey yapmamasına rağmen ona karşı, mesafeli duruyor.Ne zamandır tanışıyorlar, merhabadan sonra konuşmaları tıkanıyor.Babam kastıkça, eşim de kasıyordu.Hala da öyle kaldılar.Bence senin baban da kızım büyüdü evleniyor diye üzülürken bir yandan da, senin okulu bitirip mesleği eline almanı istiyor.Babam bana kaç gece konuşma yapmıştı hatırlıyorum, evlenince ev hanımı olma, eşinin işleri iyi olursa bile dünya hali bu bir bakarsın ayrılmışsınız, sen kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmaya bak.Bağımlı olma eğtimini yarıda bırakma vs. tamam baba tamam diyordum hala anlatıyordu :)) bence senin baban da doğal olarak önce kendi özgürlüğünü kazanmanı, en azından eline diplomanı almanı beklerken, sevgilinin de işinin olmaması onun kafasını kurcalıyor olabilir.Bunda da haklı.Bence sevgilin de babana kendini kabul ettirmek bir yana, ilişkinizin sağlığı için bir iş bulmalı.Cicim ayları geçtiği zaman bu şekilde evlenirseniz üzülürsün. Sevgilinin ailesi de bu kadar baskı kurmamalı, seni de hemen evlenmeliyim moduna sokmuşlar.Bu ne acele.Ama illa iş ciddiye binsin istiyorsan gene de babanla konuş, okulu bitirmeden evlenmeyeceğim söz ama biz en azından sözlenmek istiyoruz de.?

Valla canım karşı tarafın ailesini önemsediğin kadar babanı önemsesen sorun kalmayacak zaten. Bu acele sadece haziranda akrabaları geliyor diye mi? Baban ne kadar mantıklı ve seni düşünüyor, daha flört döneminde kendi ailenin önüne karşı tarafı koyarsan işin var. Babasının nakış makinelerinde çalışıyor bazen demişsin, yani kendi işi düzenli geliri yok, yaşınız da küçük bu acele ne için ben gerçekten anlamadım? Ailesinin bu ısrarı oldu bittiye getirmek gibi geldi bana. Onlar çok istekli hemen olsun istiyor, senin ailen yavaştan alma niyetinde.. Uzun zamandır tanışıyor olabilirsiniz ama aile olmak çok farklı birşey, ailenin bu konuda farklı düşünceleri olabilir bunları da konuşmalısın. Kesinlikle babanı dinle, diplomanı ve mesleğini eline almaya bak, evlilik sonraki iş buyrunnnnnnnnn

İmzamı atıyorum....

canım inan bana baban okadar haklıki dediğini tut kesinlikle derdinize ne oldu yaa şuan hayat sana okadar toz pembe güzüküyo nan evlenince öle olmuyo herşey çok zorlaşıyo bekleyin ne olacak keşke bizimkilerde bekleseydi evlenin diye diretmeselerdi

biz çıkıyorduk eşimle çıkdığımız duyuldu daha bize bile sormadan nişan yaptılar aileler biz zaten ciddiydik ama henüz erken diyodum ama bizi dinleyenmi var sonra okullarımız bitti daha iş yok güz yok hemen evlendirdiler bizi oysaki birçok hayallerimiz vardı işimizi bulacaktık eşim askerliğini yapacaktı ama nerdeeeeee neymiş çok uzamış hemen olacakmış keşke bizimkilerde senin ailen gibi olsalardı ozaman heveslendik ama evlendikten sonra ne oldu yaaa dedik Allahtan Yüce Rabbim hep yanımızdaydı işimiz hep yaver gitti ama şimdi ddaha eşim askere gidece 6 ay bırak boşver aceleye getirme emin ol ailen çok haklı ......

Ben anlamadım seni. Baban haklı sonuna kadar.
Sen daha okuyorsun, işin yok. Sevgilinin işi yok, ARASIRA babasının nakış makinalarında çalışıyor. Askerliğini de muhtemelen yapmadı.
Nasıl evleneceksiniz ki siz zaten?
Bak abla tavsiyesi sana. Acele etme. Yokluk bacadan girince, aşk kapıdan çıkar. Yanlış anlaşılmak istemem. Para pul elbette önemli değil. Ama ikinizin de ayaklarının üzerinde durabildiğiniz zamana kadar beklersen bambaşka bir evlilik yaşarsın, beklemezsen bambaşka.
Şöyle düşün, halaları bile ne kadar önemli olmuş kararlarını belirlemede. Aile babanın haberinin olmadığı birşey konusunda teyzene haber gönderiyor. Yani senin babanın ertlemek istemesi yada haberinin olmaması kaale alınmıyor. Yani lafın kısası baskın bir aile. Sevgilin ve sen bu aileye bağımlı olarak evleneceksiniz şu anda. Senin teyzenle babası konuşabiliyorsa babanı çok da takmadan, yarın seni hiç takmazlar. Bu saygı meselesidir. Baban seni daha vermeden nasıl bu kadar gelin güvey olabiliyorlar, kız babası bu yahu. Tabi sen seçeceksin evleneceğin kişiyi ama babanın onca yıllık emeğinin hatrına dikkate alınmalı diyorum. Ki adamcağızın söyledikleri doğru. Düşünsene sevgilin askere gidecek sen kayınvalide, kayınpeder ve birbirine çok bağlı, çok düşkün bir sürü sülale üyesi ile başbaşa kalacaksın. Babanın hatırını şimdi saydırmazsan o günlerde canını sıktıklarında hiç saydıramazsın.
Bekle bir sene, ne olacak? Sevgilin de askere gitsin, belki kısa dönem yapar, üniversite mezunuymuş. O zaman başı dik ayaklarının üzerinde duran iki genç yetişkin gibi evlenir kendi düzeninizi kurarsınız. Şimdi o ailenin düzenine mecbursun, unutma.

Son düzenleme:
aynı senin gibi hayatım, ufak tefek şeyleri korka korka alıyorum şimdi. Allah yardımcımız olsun.

benimde tek tesellim o zaten, çok şükür asla vermem, kapım onlara kapalı demedi.

haklı olabilirsin hayatım, belkide gereçkten acele ediyorum ama benimde kendimce sebeplerim var...

düğün hemen olacak demiyoruz ki. hazirana kadar inş. para biriktiririz gözüyle bakıyoruz. ve eminim eğer böyle bişi olsa ailelerimiz bize bu konuda destek çıkarlar.

canım babam beni dinlemiyor. kendimi bile savunduğumda sen tercihini yapmışsın diyor bana bu beni o kadar çok üzüyor ki anlatamam mafoldumben

keşke konuşabilseydim ama her şey benim dışımda gelişti. duymuş işte bi yerlerden
keşke annem babam o gece konuşurken ben hiç kalkmasaydım, bu konu hakkında yüz göz olmasaydım diyorum şimdi

Aslında bunu da çok isterdim ama bizde adet gibi bişi, nişanlı kız pek fazla beklemez babasının evinde. hemen düğün yapılır bi kaç ay içinde. onada razı değiller:1no2:

elbette uymuyorsa yapabilecek bişi yok, mecbur onlar ayarlayacaklar. onlar Almanyada çalıştıkları için, her tarihte gelemiyorlar malesef. tüm ailesi denk gelecekti o tarihte. istedik ki herkes şahit olsun o günümüze. ama kısmet...
bu arada ben uzun zamandır çalışıyorum zaten çok şükür. işimle ve mesleğimle ilgili bi sıkıntım yok:Saruboceq: bu benim ikinci üniversitem.

Bu anlattıklarımdan karşı tarafın ailesini önemsediğim sonucunu nasıl çıkartabiliyorsun? eğer öyle bişi olsaydı kendi aileme diretirdim günlerce hayır olacak diye. ağzımı açıp tek kelime demedim. ayrılın konuşmayın dedi, tamam dedim babama. ertesi gün sordu ne yaptınız diye dediğin gibi baba dedim. kız kardeşiyle her zaman konuşurdum, tuncaydan öncede. onunla görüşmeyeceksin dedi, tamam dedim. daha tuncayın ailesini karşıma alıpta ben şöyle istiyorum demedim.
evimde huzurum olsa ben senelerce kocaya gitmem, koca olsun bu gece olsun diyenlerden değilim. bu konuyu unutsunlar, bana laf sokmasınlar tamam. ama her konuşmalarında iğneleyici konuşmaları beni üzüyor. ben buna dayanamıyorum. bu yaşıma kadar böyle bişi yüzünden asla ailemle karşı karşıya gelmedim. şimdi bu durumdan nasıl çıkacağım diye bocalıyorum. he evet karşı tarafıda kendimce düşünüyorum, çünkü Allah kısmet ederde o aileye gelin gidersem, onlarında gönlü olsun. ilerde siz böyle böyle yapmıştınız diye yüzüme söyleyecekleri tek kelimeleri olmasın istiyorum.senağlama

Rabbim büyük sözüme yazmasın ama sağlığım yerinde olduktan sonra tek başıma da kalsam asla aç kalmam. kendime bakacak kadar gücüm var çok şükür. inşallah araları da güzel olur.
Sizede Allah yardımcı olsun tatlım.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…