kibir ve gösteriş

Kendinizin farkinda olup bunu torpulemeye calisma isteginiz guzel.
Kimin ne olaxagi hic belli olmaz bugun hava atmaya calistiklarinizin yarin havasinda bogulabilirsiniz hayatta hicbirseyin garantisi yok.
Esinizin aileisni kucumsuyorsunuz ama onlarin soyadini tanisyorsunuz bu esinize saygisizlik herseyden once adama sen kimsin ki kucumsuyorsun diye sorarlar.
Muhtemelen asagilik koplenksiniz var gosterisle parayla saygi kazanmaua calisyorsunuz.
Benim bir yengem sizin gibi gosterisi hava atmayi cok sever inan ailede kimse kale almiyor arkasindan herkes dlaga geciyor birakin saygi gormeyi alay kobusu oluyor bu kotulugu kendinize yapmayin

yok değil şimdilik belli etmemek için elimden geleni yapıyorum teşekkürler yorumunuz için

Bizim gelınımız aynen sizin gbi
Kendısı ve evi için aldıgı tüm esyaları bizim işyerine yollatır
kargo bize gelir , ben teslim alırım.
kardesımle aynı ısyerınde calıısyoruz.
eve ya da kendı ısyerıne ıstemez
ve her gorusmemızde aldıgı seylerı falan anlatır
çok komık oluyor
ben ona baktıgımda içimden dalga gecıyorum.
sizin eşinizin ailesi de sizinle dalga gecıyordur buyuk ıhtımal
çnk bu davranıslar dısarıdan bakıldıgında cok bellı oluyor.

Bu dıygunun kaynağını bulmaya çalışın. Karşı taraftan bi gıcıklık almadıkça bu duygu pek oluşmaz heleki sizin gibi özeleştiri yapabilen mantıklı birinde hiç oluşmaz belliki kötü biri değilsiniz. Demekki bi iğnelenme durumu var.
Mesela şu mu var siz yapmasanız onlar kemdilerini üstün görecekler gibi bi algınız mı var ezilme korkunuz mu var kendinizi dinleyin sorunun özünü bulun

Öncelikle kendinize sormanız gereken soru: neden eşimin ailesinin beni kıskanmasını istiyorum? Olmalı bence.
O insanlara karşı neden bir üstünlük kurmak istiyorsunuz?
Kendinizi onlardan üstün sayıp,kıskanılacak insan konumunda olmak istiyorsunuz?

Bu soruların cevaplarını ben kendimde bulamıyorum,bi insan neden böyle hesaplar peşinde koşar anlamıyorum. Belki sizde cevapları vardır.

teşekkür ederim cevabınız için insanız işte nefis terbiyesi yapmak gerekiyo. pek hoşlanmıyorum ailesinden gerçekten iğneliyorlar belkide bu yüzden

Bir de Türkçe yorum yazayım. Sonradan görme olduğunu bu kadar belli etme bari ya baba evinde görmeyince işte evlenince ne oldum delisi oluyorsunuz yazık sonra bir bir elinizden uçuyor o eşyalar filan
En büyük hobim de yüksekten uçarken düşüşe geçip ele güne karşı kuyruğu dik tutmaya çalışanları izlemek hem de büyük bir zevkle

Adı üzerinde kendi yorumunuz gibi özeleştiride bulunmuş ve takındığınız tavrın eleştrilecek tarafı olduğunun farkındasınız. farkındalığınız sizi zamanla frenleyecektir inş. gerekli övgü destek sözlü yakınlık vb yakınlaşmaları eşinizin ailesinden görmediğiniz için elinizde maddesel olan şeylerle övünme üstünlük çabası içine girmişsiniz. farkında biri olarak rahatsızlık duyup bunu törpülemeniz gerekiyor. kötü görünüyor.elki içinde 10 larca iyilik barındıran biriyken seytanın bile en sevdiği olduğu iddia edilen kibire tav oluyorsunuz. ayrıca size yapılan yorumları dikkatlice okuduğunuzda sizin gibi düşünmeyen sizin g,bi bakmayan insanların nasılda şaşahalandığını sırf sizin gibi kibirli olmadıkları için çok mükemmel olduklarını dolaylı olarak ifade ettiklerini okumuşsunuzdur. sizinde farkında olmadan başkalarına geçirdiğiniz duygu bu aslında. kibir insanın kalitesini bozan en kötü davranışları yaptırır insana. farkındasınız ama düzelecektir inş

''Kimin sizin hakkınızda düşüncelerini önemsiyorsanız o kişi sizin sahibinizdir.'' diye bir söz okuduğumdan bu yana acaba şöyle düşünürler mi gibi yersiz bir şey zihnimi meşgul etmiyor.

Ayrıca her yeni eskir,her doğan ölür. Hz. Amine'nin vasiyeti....

parayla herkesin sahip olacağı şeylerden ziyade şahsiyetin ve kişiliğine kattığın değerlerle havan olsun.

Yav sen kimi kekliyorsun önceki konunda nişanlım demişsin şimdi de eşim diyorsun bir de ev eşyaları çeyiz alırken mi hava atıyorsun nedir?

Canım ama onu ilk derdi bilerek aldığım eşyaları bizimkilerin oraya göndertiyorum ki görümcem kıskançlıktan çatlasın fakir ezik şey
bana komık ve özentı gelıyor
çaydanlık aldı gecenlerde bizim şirkete yolladı
çelik caydanlık almıs

ıkı gun snr porselen caydanlık almıs
bu hafta da demliği cam olan bı caydanlık almıs
hergun bı kargo gelıyor artık fenalık geldı onun adına imza atıp teslım almaktan.

Ne o çaycılığa mı başlayacakmış bu kadar çaydanlık toplamış allah allah.... Bir konunuzu okumuştum hatırlıyorum da yani sonradan görme evlenmeden maddi durumu kötü müydü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…