kibir ve gösteriş

Size de oluyordur derken? valla bana olmuyor çünkü öyle şeylerle hava atacak yaşı geçtiğimi düşünüyorum okul çağlarında oluyor öyle şeyler. Eşinin ailesini kıskandırmak için para harcayıp marka alıyorsanız kendi kesenize yazık ediyorsunuz sırf çalışıyorum da alıyorum demek için gereksiz ve kendi egonuzu tatmin etmekten başka bir şey değil. Ayrıca hem kıskansınlar hava atayım diye alıyorum diyorsunuz hem de belli etmemeye çalışıyorum diyorsunuz bu da tezat biz buna halk dilinde görgüsüzlük diyoruz

Eski konulariniza baktim.

Su eltimden biktim konusuda sizinmis.

Hani size telefon alindi diye kiskancliktan agladigini dusundugunuz kayinvalidenizle oturan lohusa eltiniz.

Orada size yazik degilmi sizde bahsetemeyin telefondan hem belki lihusa depresyonundadir baska birsey icin aglamistir diye yorum yapmistik.

Sizde ben onu kiskandirmaya calismadim demistiniz.

O konuyla bu konuyu birlestirince acidim eltinize.

Hem kadin kayinvalideyle oturuyor hem lohusa hemde sizin gibi sahip olduklariyla cevresini kiskandirmaya calisan bir eltisi var.

Universite okumus olabilirsiniz. Maasiniz olabilir. Nisanliniz size son model telefon alabilir. Bunu sahip olanlarin gozune onlari aglatacak kadar sokmayin.

Mutevazi olmak, merhametli olmak bunlar iyi seylerdir. Parayla alinmaz.

Mesela facede aynadan selfie cekilip teldeki isirilmis elmayi gosterme cabasi ne kadar komikse alinan koltukla vazoyla hava atma cabasida okadar komik.
Koltuk yav koltuk cocuklar ustune isiyor uyurken

Burda sıze bılmıs bılmıs yapan bıcok kısının kendınıze yaptıgınız elestrıyı kendı kendılerıne yapabılecek cesarete sahıp olmadıklarını dusunuyorum

Tavsıye ıstedıgınız noktada ıse bu duygu ben en ıyısı olmalıyım en mukemmel olmalıyım duygusundan gelıyor aslında

bu dusuncenın bı faydası olmadıgı gıbı her anlamda yıpratıcı oldugunu bunun samımıyetden cok uzak oldugunu yasınız ılerledıkce anlarsınız

Ve zamanla kendılıgınden gecer bunun bılıncınde oldugunuz ıcın sızde de gececektır

Yorumları okuduysanız içinizdeki kötü niyetli sese sahip olan tek insanın siz olmadığınızı anlamışsınızdır zaten. Bu bazen kendine yapılanı karşıya yaparak öç alma duygusu, bazense başka insanların sana yaptığının bedelini bambaşa insanlardan çıkararak o insanların da sana aynı şekilde davranmasını engelleme hissiyle yapılır. Birileri, belki de eşinizin ailesi sizi belki de sizin övünülecek bir şey görmediğiniz özellikleriyle böbürlenerek pasifleştirmeye çalışmışlar ve siz de "sizin bahsettiğiniz de bir şey mi alın öyleyse bir de buna bakın" tarzında bir savunma mekanizması oluşturmuşsunuz. Bunu eşyalar veya maddi değeri olan nesnelerle yapmanızın sebebinin ben maddiyatçı insanlara karşı mücadele ettiğiniz ve onların bu dilden anladığını düşündüğünüz için olduğunu düşünüyorum. Ne demişler sizin anlatabildiğiniz karşıdakinin anlayabildiği kadardır. Paranın, malın, mülkün prestij kazandırdığını düşünen bir insanla akademik bilginizi kullanarak mücadele edecek değilsiniz elbette. Fakat burada asıl mesele bence mücadele etmek zorunda mısınız?

İnsanların egolarıyla savaşıp, onları ezmeye çalıştığınız zaman aslında onlar tarafından yönetilmeye başladığınızı fark ettiğinizde bu tavrınızdan vazgeçeceksiniz. Evet siz eşyalar alıyorsunuz, kıyafetler, marka takılar vs fakat onların kıskanacağını, dikkatlerini çekeceğini düşündüğünüz şeyleri alıyorsunuz. Belki de onların sevdiği markalardan ya da zaten onlar marka seviyor diye marka ürünler alıyorsunuz. Siz onların zevklerine para harcıyorsunuz, kendinizi mutlu etmek için değil. Mutsuz bir ruh asla pozitif hisler besleyemez. İhtiyacınız olan insanlara karşı iyi olmak değil, insanlara karşı iyi hisler besleyebilecek ruh haline sahip olmak. Sağlıklı bir psikolojiye sahip bir insan asla bir başkasının negatif -aşağılanmışlık, eksiklik, ezilme vs- hislerinden haz duymaz, sizin kendinizdeki kırgınlıkları halletmeniz gerek. Bunları görmüş olmanız ve "ama onlar hak etti" dar boğazından geçmiş olmanız bile iyileşme aşamasına geçebileceğinizin bir göstergesi.

Ben bir gelinim ve bu anlattıkların genellikle bana yapılıyor.
Ve sadece şunu söyleyebilirim ki sırf bu davranışları yüzünden hepsinden ayrı ayrı nefret ediyorum.

hiç sahip olmadığım bir duygu.

sadece arkamdan kötü konuşan 2 arkadaşımla ortak arkadaşlar sebepli görüşmek zorunda kalmıştık. ikisi de sürekli hava atma tribinde evlenmek tek amaçları olan özde ezik görünüşte havalı tipler.

dönüşte ikisi de kocalarıyla arabalarına bindiler. ben de kendi arabama tektim.

üç araba birlikte gidiyoduk ve benim araba biraz atiktir onları atlatıp önlerine geçtim ve arayı açtım aynadan baktım yok oldular gerimde ikisinin de kocası benm kadar araba kullanamıyor yani 1.5 sene oldu benim öğreneli üstelik.

çok eğlendim manyak mıyım neyim.

Bu devirde boyle insan kaldi mi yahu?
Esyanizla degil dusunceleriniz ve davranislarinizla one ciksaniz keske,bakin one ciksaniz diyorum hava atsaniz bile demiyorum.

Çok itici duruyor olsa gerek. Konu bile cok itici cunku yenemezsiniz icinizden geliyorsa

Sadece eşinizin ailesine karşı mı böyle? Arkadaşlarınıza? Akrabalarınıza?
Bu duyguları onlar tarafından bişeyler gördükten sonra mı hissetmeye başladınız?

Okumakla ne alaka herkes kabul etsin hepimizde kibir var bunlar insani duygular kotu olsada . Bence kibrinizn farkina varmaniz guzel bisi sonucta kibrinizi kontrol edicek sizsiniz ve buraya konu acarak bu hissi yenmek istiyorum diyerek bir adim atmissiniz kalkip asagilayici yorum yapmak sacma neyse kibrinizi yenmek icin bir tavsiye birini elestirdigimde kendime cok yaparim, aynanin karsisina gecer ve yaptigim hatalari kendime solerim kendimi bir guzel yererim sizde deneyin belki ise yarar.

Konunun hepsini okumadım ama gereksiz bazı yorumlarda olmuş.konu sahibi zaten bu durumdan rahatsız ve sıkıntı olarak görüyor.bunu törpülemek için yardım istemiş.direkt eleştirmek bazılarında alışkanlık olmus

Konu sahibi buradaki ego şişirmek için yazılan yorumları takma.
Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsin, evine bir şey alıyorsan mutlu olmak için al.
İnsanların değeri parayla da ölçülmez kimsenin durumu yok diye küçümsememeyi öğrenmelisin.

Bir insan kendi kendine bunu soruyorsa eger kendine frende yapabilir diye dusunuyorum. Valla bunu oz guvenle karistiranda oluyor. Ikisini ayirt etmek gerek.

Kibirli ve pahalı eşyalara sahip olmayı istediğinizde saygın biri olduğunuzu mu hissediyorsunuz çevrenizdekiler tarafından önemsendiğinizi falan

isin zor bu ses ozellikle kimin icin konusuyor sorunun baslangici olmali buri damarina mi basti ezmeye calisti felan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…