Kibir

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Bi önceki konumda sözlü tacize uğradığımı ama şikayet edecek kadar güçlü olmadığımı söylemiştim. Burda o gücü topladım ve biraz sonra dilekçemi müdüre teslim edeceğim.

Bahsedeceğim konu benim kendimle ilgili sorunum. Ben günlük hayatta kendimi her ne kadar pasif görmesem de çoğu şeyde sesimi çıkaramayan biriyim.

En basiti evimi temizlemeye gelen kadın, son gelişinde sadece evin tozunu almış parayı almış ve gitmiş. Hem de arkadaşıyla birlikte gelmiş sucuklu yumurta bile yemişler evde. Salonumda sigara içmişler . 2 aydır düzenli gelen kadın bi de. Memnundum da. Ama ben kadını arayıp rahatsızlığımı dile getirmek için bile kirk takla attım kendimle savaştım. Sesim titreyerek çok üzüldüm falan diye kendimi ifade edebildim.

Bu örnekleri çoğaltabilirim.

Dün psikologa gittim. Bana kibirli olmamı tavsiye etti. Kırıcı olmam gerektiğini karşıdaki insandan çok kendi duygularımın önemli olduğunu , işimi yaptırabilmek için hükmedici olmam gerektiğini, eğer kararlı olmazsam kibirli olmazsam herkesin beni değersiz göreceğini söyledi.

Hatta bu şikayet konusu için de dedi ki " şikayet etmen senin kendine ne kadar değer verdiğini gösterir " ben şikayet ederken bile adamın kızlarını düşünecek kadar hassas davranıyorum.

Sonra psikolog dedi ki, iyi niyet istismara yol acar. Kötülük yapmazsın zaten ama iyi niyetli olmaktan vazgeç artik dedi.

Ben nasıl kibirli olcam ? Kibirli olan ve her işini kolaylıkla çözebilenler, kimsenin uzemedigi bayanlar lütfen bana akil verin.

Eşim de benden bu konuda çok şikayetçi. Artik kendi çıkarlarını düşün bu kadar pasif olma diyor. Başım derde girince hep eşim arka mi topluyor. Yani bundan 1 sene önce temizlikçi kadınla esim muhatap oluyordu . Eskisi gibi değilim ama yine de ben oldum diyemiyorum.

Son düzenleme:
Matematik cok kolay sana nasil davraniliyorsa sende öyle davranacaksin. Ne eksik ne fazla. Hayattaki en degerli varliklarimiz kendimiziz. Sesini cikarman lazim. Ben bana yapilan en kucuk bir saygisizligi bile buyuk tepkiler verip cirkinlesebiliyirum ama en azindan icimde tutmuyorum. Sende öyle ol

Bence o psikologun önce tedavi görmesi lazım. Durumunuza getirdiği izahlar ne kadar saçma! Kibirli olun diye tavsiye mi olur? Ki onlar tavsiye de vermezler.

ben hak vermeye başladım ona. Dediği çok yöntemi denedim ve faydasını gördüm.

Matematik cok kolay sana nasil davraniliyorsa sende öyle davranacaksin. Ne eksik ne fazla. Hayattaki en degerli varliklarimiz kendimiziz. Sesini cikarman lazim. Ben bana yapilan en kucuk bir saygisizligi bile buyuk tepkiler verip cirkinlesebiliyirum ama en azindan icimde tutmuyorum. Sende öyle ol

hah işte bunu nasıl yapacağım ?

Takipteyim...:) dogumdan sonra bir anac bir anac oldum ki sorma...rrsmen karakter degistirdim...pat pat konuşan ben sus pus oldum...gerçi agir seyler yasamadim senin gibi ama bir suskunum epey
Gerci takmiyorum da yani icimde buyutup...bir tuhaf oldum yani...

Eski konunu okudum...muhtemelen en fazla donup aciyorum size derdim adamlara en fazla onu da demezdim belki su an ki ruh halimle hatta takmazdim bile...oysa ki yanlış...sikayet etmek en dogrusu...

Kibirli olmak seni değerli yapmaz. Aksine değersiz olursun. Dinimizde de kibir gunahtir. Bunun yerine net kararlarınız olmalı. O temizlikçiyi arayıp şikayetinizi net bir dille bildirip gelip tekrar temizlik yapması gerektiğini söyleyin hayır derse sizinle bir daha çalışmıyorum demeniz yeterli.
Eskiden bende kimseye rahatsızlığımı dile getirmezdim. En basitinden karnım tok olsa bile arkadaşım yemek yemek isteyince tokum demezdim o kendini rahat hissetsin diye. Ve bu özelliğim yuzunden çok suistimal edildim. Şimdi çok netim hayır demeyi öğrendim. Üstüme gelene sessiz kalmıyorum artık.

Kibirli olmak seni değerli yapmaz. Aksine değersiz olursun. Dinimizde de kibir gunahtir. Bunun yerine net kararlarınız olmalı. O temizlikçiyi arayıp şikayetinizi net bir dille bildirip gelip tekrar temizlik yapması gerektiğini söyleyin hayır derse sizinle bir daha çalışmıyorum demeniz yeterli.

yaa bu aklıma gelmedi. Ben kendim temizledim evi. Keske söyleseydim de gelip tekrar temizleseydi. Özür diledi önemli değil dedim. Off çok kızdım şimdi kendime

ben hak vermeye başladım ona. Dediği çok yöntemi denedim ve faydasını gördüm.
Bu yaptığının bilimle bağdaştığını düşünmüyorum. Bu verdiği tavsiyeyi herkes verir. Ki tavsiye de veremez. Psikolog altta yatan nedenleri bulmalı. Ve farkındalığınız için yardım etmeli. Bunun dışında kalan şeylerin bu işin özüyle ilgisi yok. Astoria Astoria çok daha iyi bilir. Yanılıyorsam birde o izah etsin.

Kavram karmasi yasayan bir psikologun varligina, bir uyenin de "Nasil kibirli olabilirim?" sorusuna sahit oluyoruz. :kahve:

Bu yaptığının bilimle bağdaştığını düşünmüyorum. Bu verdiği tavsiyeyi herkes verir. Ki tavsiye de veremez. Psikolog altta yatan nedenleri bulmalı. Ve farkındalığınız için yardım etmeli. Bunun dışında kalan şeylerin bu işin özüyle ilgisi yok. Astoria Astoria çok daha iyi bilir. Yanılıyorsam birde o izah etsin.

bilmiyorum.

Bende çoğu konuda pasif olmakla beraber, hak yedirme ve taciz konularında çirkefimdir. Bi çizgi var aslında. O çizgiyi 1 kere geçmeyr bakar. Sizi taviz eden adam size bakıp “Kadında ki fiziğe bak be. Gel de bu kadını arzulama” diye düşündü. Bunu açıklayacak cesareti bile olmayan, ahlaksız bi adam. Kızlarını düşünün, bunun için şikayet edin. Sapık bu insanlar, kızına bile yan gözle bakma potansiyeli var benim için.

Bigün sokakta biri elimi tuttu yanımdan geçerken. Geçiştikten sonra dönüp baktı ve güldü. O gün sokağın ortasında bağırmazsam ne zaman bağıracaktım? O iğrenç gülüşten sonra eve gidip yapacağım şey ağlamak olacaktı. Ağlamadım, bağırdım. Rezil ettim. İçimi döktüm. Susmadım. Bu çok önemliydi. Çünkü içimde ki boyun eğmeyen kadını gördüm. Bence sizde bu olayla kendi içinizdeki güçlü kadını görün. Hepimiz tacize ve tecavüze uğrama ihtimali ile yaşıyoruz. Sizi sizdrn başkası savunamaz.

Kibir olayını anlamadım bence bu başınıza daha çok sorunlar açar.
Sadece yerinde tepki vermeniz yeterli,belki özgüven sorununuz ile alakalıdır.
Fakat kibirli olmak çok çok farklı bir durum sözlük anlamına bakacak olursak ''kendini üstün görme büyüklenme '' anlamını taşır,ki bence bunu yapmayın!

Bana kibirli olmamı tavsiye etti. Kırıcı olmam gerektiğini karşıdaki insandan çok kendi duygularımın önemli olduğunu , işimi yaptırabilmek için hükmedici olmam gerektiğini, eğer kararlı olmazsam kibirli olmazsam herkesin beni değersiz göreceğini söyledi.

psikologa gittiğine emin misin? bunlar ne biçim tavsiyeler. kibrin iyi bişey olduğu nerde görülmüş?

kibir kötü birşey ben de insanları kırmamaya özen gösteririm. ama sinirlendim mi ağzıma geleni söylerim. içimde kalıp beni rahatsız edeceğine, söyleyeyim karşımdaki düşünsün.

Pskologun kibirli ol demesi çok enteresan..Gerektiği şekilde davran, hakkını yedirme falan dese anlarım ama kibir çok ayrı bir durum :/

Kibir olayını anlamadım bence bu başınıza daha çok sorunlar açar.
Sadece yerinde tepki vermeniz yeterli,belki özgüven sorununuz ile alakalıdır.
Fakat kibirli olmak çok çok farklı bir durum sözlük anlamına bakacak olursak ''kendini üstün görme büyüklenme '' anlamını taşır,ki bence bunu yapmayın!

yapamiyorum zaten diyorum. O yüzden mi mutsuzum diyorum. Nasıl kendimi düşünen kimsenin üzemedigi biri olabilirim diye soruyorum. Fitratimda yok zaten böbürlenme

Kibirli değil ama bazen bencil olmak gerekiyor. Bende psikologtan yardim aldım. O bana karşımdaki insanlarım yerine kendimi fazla koyduğumu yani çok fazla empati yaptığımı bunun bana zarar verdiğini söyledi. Anlayışlı olmak çok güzel bir erdem ama sana zarar verene kadar. Belli sınırların olsun, özellikle hizmet karşılığı ödeme yaptığın biri varsa. Sen ona bedava iş yaptırmıyorsun. Haklıysan sonuna kadar savunmalısın. Taciz konusunda da bende şikayet etmen gerektiğini düşünüyorum. Ama bu konuda şahitlerin olacak mi vs. Bunları iyi hesapla. Zor durumda kalma. Tam olarak sikayetinin altini doldurarak git mudurun yanina

Back
X