Kibir

Ben artık sizin psikologtan tereddüt etmeye başladım

Hiç bir uzman yönlendirme yapmaz,

Bu yaptığının bilimle bağdaştığını düşünmüyorum. Bu verdiği tavsiyeyi herkes verir. Ki tavsiye de veremez. Psikolog altta yatan nedenleri bulmalı. Ve farkındalığınız için yardım etmeli. Bunun dışında kalan şeylerin bu işin özüyle ilgisi yok. @Astoria çok daha iyi bilir. Yanılıyorsam birde o izah etsin.
Kesinlikle haklısın

1 buçuk senedir
Psikolog, psiyatr, psikoterapi desteğini aynı anda alan olarak söylüyorum

o zaman uzman olduğuna emin mi diyeyim ?
Yani yazdım ya, yaptığını söylediği anormal.

Ya da gittiğini hayal ediyor.

Çünkü çok saçma tavsiye veren uzman psikolog
Acaba yüksek lisans yapanlara mı uzman deniliyor? Ben bunu bilmiyorum

Benim danıştığım yüksek lisans yapmış
Uzman klinik psikolog yazıyor

Kesinlikle haklısın

1 buçuk senedir
Psikolog, psiyatr, psikoterapi desteğini aynı anda alan olarak söylüyorum
Türkiye'de psikoloji çok suistimal edilen bir alan. Doğru düzgün yetkinliği olmayan insanlarda konuşuyor. Bir terapist bir programda şöyle demişti. Bir kadın arkadaşı boşanmakla alakali terapistte gitmiş. Terapist de ben senin kocanı tanıyorum. Kocan sıkıntılı bir adam boşan demiş. Programda ki terapistte bunu duyduktan sonra çok kızdığını söyledi. Görüş ya da fikir beyan edemez dedi.

Bu olaya tepkisiz kalmadığına çok sevindim umarım lehinde sonuçlanır..

Türkiye'de psikoloji çok suistimal edilen bir alan. Doğru düzgün yetkinliği olmayan insanlarda konuşuyor. Bir terapist bir programda şöyle demişti. Bir kadın arkadaşı boşanmakla alakali terapistte gitmiş. Terapist de ben senin kocanı tanıyorum. Kocan sıkıntılı bir adam boşan demiş. Programda ki terapistte bunu duyduktan sonra çok kızdığını söyledi. Görüş ya da fikir beyan edemez dedi.
Kesinlikle öyle

Avukatla psikoloğun farkı burda işte

Biri yönlendirir, biri sorar
Ama ikisi de sırları dinler

Doğru kelime "kibir" olmamalı..."hayır demeyi bilmek" desek daha mantıklı.

Konuyu dağıtmak istemem ama...doğru örnek olacak mı bilmem şöyle ki ;

Malum hamileyim...şehir dışındaki anne-babama 5 günlüğüne geldim. Doğum ve sonrası bir süre gelemem. Aynı zamanda burdan bebegim için gerekli olan bazı şeyleri almak v.s. hepsi bir arada. Gün boyu doktordan başlayıp 2 gün sonra yola çıkacağımiz için ve tekrar ugrayamayacagimdan çıkip bebegimin bazı ihtiyaçlarına baktim, eve geldim ayaklarim çok ağrıyordu,(7 saat sadece yarim saat oturarak dolaştım). Annem emekli ama hala çalisiyor (öyle keyifi bir iş değil, işi ağır). Benden yarim saat sonra annem geldi. Zil çaldı, annem girdi, üstunü değistirmeye gecti, mutfaga geçtim açız yemek yiyeceğiz. Annemin hemen arkasından gene zil çaldı babam kapıyı açtı : komşu teyze ve 2 torunu geldiler bi güzel geçtiler, oturdular, annemi işten geldiğini, yemek saati olacağın bir sey yapmasa bile dinlenmesi gerektiğini düşünmeyen torun sahibi olmuş ama adap bilmeyen bir insana ne demeli ?! Hoşgeldiniz dedim, elini öptüm, 15 dk oturdum ama yorgunluktan bel ağrisindan kibarlik yapacagim diye neden vaktimden çalan birini eğlendireyim ?! Komşu teyzenin vakti çok olabilir ama ben anne babamla sadece bu aksam vakit gecirecektim, yarın eşim geliyor ve burdaki bazi esyalarimi toparlayip sonraki gün yola çikacagiz. 15 dk sonra baktim annem çay demleme v.s ikram faslina geçmiş, açıkçası karnim açken ve yorgunken her gün burada olabilecek, 40 yılda bir kapımı çalmış biri olmayan düşüncesiz bir insana şirinlik yapamam. Dedim ki "kusura bakmazsanız ben bugün cok yoruldum ve siz gelmeden önce uzanmıştım, zil çalınca annem geldi diye kalktım, odama gecip uzanip dinlenecegim, anne senle de yemek hazirlayacaktik ama..."

Gectim odama, 3 saat oldu kadın 60 küsür yaşında, hiç mi adap bilmez, annemin işten eve 2 vasita ile yolu 1,5 saat. Bence annem de "siz oturun ben yemekhazirlayacagim aksam yemegi yenilecek" demeliydi, ben annemin ne yapacağına ve başının üstüne kimi çıkaracağına karar veremem ama benim hayatımdan kimse calamaz. Odamdayim ve dinleniyorum,karnim aç, babamin evi, istesem geçer tost yapar yanlarina oturur yerim üstelik hamileyim, bu saat oldu hala birilerinin keyfi olsub kalksın da yatmadan 2 lokma tiyeyim diye bekliyorum. Ben kibarca aklı basında birinin demeye bile gerek bırakmdan anlayacagi düzeyde yanlarinda durup.kendimi yormadim en azindan bunu yaptim ama bazilari bunu bile anlamayacak kadar şuursuz.

Lütfen kimse misafirperverlikten söz etmesin, kendi keyfi yerinde karnini doyurmus, annem kapidan girdikten.5 dk sonra aksam vakti evime dalan annemin sabah 06:30'da evden cikip aksam 19:00 da geldiginin bilincinde, yemegini yemediginin idrak edecek yasta birine ben kibarca "yorgunum" diyebildim....konu sahibine en azindan bunu yapabilirsin diyecektim ama ne kadar dogru anlatabildim bilmem. Konuyu dağıtmak istemedim, lütfen anlayişla karşılayacağınizı umuyorum.

Ç
astoria , psikolog bana ne derse onu yapıyorum. Hala kendi kararlarımı kendim veremiyorum. Başım çok sıkıştığında mail atıyorum ben çok zor durumdayım diye hemen bana ne yapacağımi söylüyor. Ben de onun dediğini yapıp hayatımı yoluna sokuyorum. Bazen çok zorlaniyorum.

Mesela haftaya cuma temizlikçi gelecek. Bana hic is yapmamami diğer odaya geçip ayaklarımı uzatıp kitap okumami söyledi. Şimdi bunu yapmak benim için çok zor. Kadın orda benim evimi temizleyecek çok zorlanacak ama ben ona cay bile dökmeyeceğim. Kendi çayını kendi demleyecek. Şimdiden kendimi hazırlıyorum elimi sürmeyeceğim hicbir işe. Hepsini kendi yapmalı diye. Sonuçta para ödüyorsun ve kendini ödüllendirmek için eve yardımcı alıyorsun o yüzden kendine eziyet edip kovasını değiştirme dedi.

Böyle işte[/QUOTE

Çok özür dileyerek burcunu merak ettim...biliyosaniz yukseleninizi...burc falan cok anladigimdan degil...sadece bu.kadar hassas, aşırı empati.kurabilen insan.evladınin burcu nedir...bir de ordan bakmak istedim.

Bir teyzem var yillarca cok.hassas bir insandi, şen sakrak.gozukur kimseyi incitmezdi...bir gun beyin kanamasi gecirdi...olumden dondu...çok sukur ayni E.Gündeş gibi bir araz birakmadi ama...gel gelelim belli yastan sonra huy degisti...bayiluyorum yeni model teyzeme...misal yullarca nasil icine artiysa...simdi bir oshbet esnasinda aykiri bir sey olsa, kafasina taksa pat diye sevmedigi insana veya takildigi konuya " ama sen de bi keresinde boyle demistin, hakkin yok, o iş öyle degil, hayir ben.öyle düsünmuyorum deyip yuzlerine vuruyo...atmayin.icinize...haaa be yapmiyomuyum...yapmamayi hep beraber ögrenicez.

Psikologunuzun yönlendirmeleri bana doğru geldi sadece 'kibir' burada doğru kelime değil yoksa gösterdiği yollar mantıklı. kendine değer verdiğin kadar değer görürsün. Kibirli olma sadece gerektiği yerde gerektiği kişiye hak ettiği cevabı ver.

Back
X