- 21 Aralık 2009
- 33.531
- 18.231
- 498
- Konu Sahibi sempatiksayilir
-
öğrenciler, yemiyor içmiyor iyi mekanlara gidiyorlar, onlarınki de ayrı biçim ben de öğrenciyim ama ne yediğimi ne içtiğimi kimse görmez, bir ufak çikolatanın bile fotoğrafını çekmem ne gerek,
ayrıca o telefonlar taksitle alınmış telefonlar ve içinde kontör de yoktur coguna baksanız
haklısınız, bende de var tuhaflıklar
bende cok karsıyım bı de ben su yemegı yaptım bakın der gıbı hava atmaları yok mu .....İnsanları anlamak..
Ne bu insanlardaki kibir..
Kibir kibir kibir.. nereye kadar ? ..
Facebook ta mesela..
İnsanlar önüne gelen yemeğin fotoğrafını çekip orda burda paylaşacağım diye, önlerindeki yemek soğuyor .
Çok mu önemli, senin yediğini onların görmesi ? Alan var alamayan var,
Amacın ne senin, iyi niyetli olmadığın belli ?
Kendi olsa neyse, bir de direkt yemeği çekiyorlar, hiçbir açıklaması olamaz bunun..
Bu örnekler daha da çoğaltılabilir
İnsanlarda bu kibir oldukça insanlıktan bahsedemeyiz diye düşünüyorum
Öğrencilik egosu farklı bir şey. Onu çoğumuz yaşadık. Ama şimdi komik geliyor insana yaş ilerledikçe.
Ancak aileler de şimdi farklı ve geniş imkanlar sunuyorlar. Demek bir şekilde öğrenci dahi olsa taksit dahi olsa görgüsüzlük dediğin şeye ulaşabiliyorsa kendi parasını kazanan insan neden ulaşamasın. Bunlar artık kıstas değil.
Sen de fazla baskılıyorsun sanırım kendini , nedenini anlamadım. Bence kimse senin yediğini, içtiğini takip etmiyor. Biraz rahat davran.
Cidden Çekirge ya,insan nasıl hevesleniyor "işte bunu ben yaptım,başardım" diye ve cümle aleme göstermek istiyorsun.Aynen
Bizim topiğin kızları da bilir
Ben mutfağa evlendikten sonra girdiğimden
Yemeklerim hep 'ilk' ti
Hani başardım gibisinden paylaşırdım önceleri
Şimdi yeni bişey bile denesem paylaşmıyorum
Cidden Çekirge ya,insan nasıl hevesleniyor "işte bunu ben yaptım,başardım" diye ve cümle aleme göstermek istiyorsun.
İnsanlık için küçük ama benim için çok önemli birşeydi.
Sağlık olsun..
Hayatımda hiçbirzaman o insanlardan olmadım ancak Kibir ne alaka? Oraya iskender fotosu koyarak nasıl kibirlenebilir bir insan? "Nihaha bakın ben çok özel biriyim o yüzden iskencer yiyorum siz zavallısınız siz yiyemezsiniz" şeklinde düşünüyosunuz sanırım çünkü başka türlü mümkün değil kibir kelimesi olaya uyum sağlamıyor..
Yiyecek yemeği olmayan insanların büyük ihtimal interneti bilgisayarı ve o tarz telefonuda yoktur zaten dolayısıyla face i check edemezler..
Hayatımda hiçbirzaman o insanlardan olmadım ancak Kibir ne alaka? Oraya iskender fotosu koyarak nasıl kibirlenebilir bir insan? "Nihaha bakın ben çok özel biriyim o yüzden iskencer yiyorum siz zavallısınız siz yiyemezsiniz" şeklinde düşünüyosunuz sanırım çünkü başka türlü mümkün değil kibir kelimesi olaya uyum sağlamıyor..
Yiyecek yemeği olmayan insanların büyük ihtimal interneti bilgisayarı ve o tarz telefonuda yoktur zaten dolayısıyla face i check edemezler..
Bende de durum aynı..Bi de benim açıkça beni istemeye geldiklerinde bizim kız yumurtayı zor kırar, ben kızını öven tiplerden değilim dedi
Bende hani bakın isteyince olmayacak şey yok edasında paylaşım yapıyodum kendi çapımda
O da bir şeymi. Benim arkadaş listemde oyun için eklediğim birkaç kişi vardı. Oyun için olduklarından profillerine giripte bakmıyordum. Birgün bir kızın paylaşımı duvarımda çıkmış. Aman Allah'ım kız tamponun içindeki adet kanının fotoğrafını çekip face koymuş ve adet kanlarıyla resimler yapmış onlarıda koymuş açık açıkta ne olduğunu yazmış. Yaptığı resimlere açık seçik küfürlü yorumlar falan yazmış. Hemen sildim kızı. Hastaydı kız sanırım.
sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,
fakat anlatamıyorum galiba
Sorun şu,
Neden sadece yemeğin fotoğrafı ???
Ya kardeşim sen kendini çek, yemek kenardan çıkar buna kimse bir şey diyemez,
adam alıyor telefonu üstten direkt yemeği çekiyor
Geçenlerde biri paylaşmış meyve tabağı eriktir çilektir odur budur, ama direkt üstten çekmiş, ona nıye yedin niye aldın diyen mi var, yok, ama o illaki o siteye koyacak, bakın ben keyf yapıyorum mesajı gizliden.
Erik mi diyeceksiniz, geçenlerde aldığı son model ıphone fotoğrafını çekeni gördüm, hem de kutusuyla hem görgüsüzlük hem kibirdir bu. Görgüsüzlük ile kibiri karşılaştıran arkadaş olmuş, çok çok farklı şeyler değil. Kibirin olduğu yerde görgüsüzlük de vardır, görgüsüzlüğün olduğu yerde de kibir.
Bu konu burda ne cok tartisildi yahu. Ne kadar tahammulsuzsunuz.. Siz nasil yediginiz yemegin fotografini paylasmaktan hoslanmiyorsaniz, baskalari da hoslaniyor. Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi? Rahatsiz olan takip etmez.
Bu gorusun sahipleri de hep 'cani ceken var, alan var alamayan var' diye arabesk edebiyatiyla kendini savunur. Yahu en luks restorantdaki yemegin maliyeti en fazla ne kadardir ki? Neyi caniniz cekip alamiyorsunuz? Akilli telefonunu ve internetiniz olduguna gore..
anlaşıldı ki karşıt görüşler de fazla
ben alamıyor değilim zira ben alamıyorum arkadaşlarım da paylaşmasın o fotoğrafları gibi bir söz söylemedim. elbet alamayanlar vardır,szin çevrenizde olmayabilir bu hiç olmadıklarını göstermez
ayrıca lütfen alan alamayan gibi sınırlamayalım, yiyip yiyemeyen de söz konusu
gerçek şu ki
bir cesaret facebook hesabınızı verseniz burada belli olan bir şey var
sizin hesabınızda da bu tarz fotoğrafları göreceğiz demek ki
kendinizi alamayan edemeyen yok gibi avutmayın yaptığınızı kamuflle etmek için alamayan edemeyenin olmadığını kastediyorsunuz
insanların ne olduklarını ne yaşadıklarını bilemezsiniz
O da bir şeymi. Benim arkadaş listemde oyun için eklediğim birkaç kişi vardı. Oyun için olduklarından profillerine giripte bakmıyordum. Birgün bir kızın paylaşımı duvarımda çıkmış. Aman Allah'ım kız tamponun içindeki adet kanının fotoğrafını çekip face koymuş ve adet kanlarıyla resimler yapmış onlarıda koymuş açık açıkta ne olduğunu yazmış. Yaptığı resimlere açık seçik küfürlü yorumlar falan yazmış. Hemen sildim kızı. Hastaydı kız sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?