Kibirlenen insanlar..

Öğrencilik egosu farklı bir şey. Onu çoğumuz yaşadık. Ama şimdi komik geliyor insana yaş ilerledikçe.
Ancak aileler de şimdi farklı ve geniş imkanlar sunuyorlar. Demek bir şekilde öğrenci dahi olsa taksit dahi olsa görgüsüzlük dediğin şeye ulaşabiliyorsa kendi parasını kazanan insan neden ulaşamasın. Bunlar artık kıstas değil.
Sen de fazla baskılıyorsun sanırım kendini , nedenini anlamadım. Bence kimse senin yediğini, içtiğini takip etmiyor. Biraz rahat davran.

haklısınız, bende de var tuhaflıklar

Ben mesela kalemin üsütne iple isim yazıyorum
Yeğenimin öğretmenine hediye hazırlayıp paylaşmıştım ( değişik bi hediye istiyordu öğretmenler günü için )
Sence ben görgüsüz müyüm şimdi ?
Kıytırık bi ip kaç TL olabilir, haberi bile yoktu sürpriz yapmak istedim
Biraz geniş düşün
Herşeyi bu kadar irdeleme, ha görgüsüzse bile o onun sorunu değil mi ?

bende cok karsıyım bı de ben su yemegı yaptım bakın der gıbı hava atmaları yok mu .....
bosverın bence cunku kıbırlı ınsanlar bıtmez zaten kıbırlı ınsanlar bence kendılerını asagıda hıssettıklrı ıcın kıbırlenıyorlar

Son düzenleme:
Hayatımda hiçbirzaman o insanlardan olmadım ancak Kibir ne alaka? Oraya iskender fotosu koyarak nasıl kibirlenebilir bir insan? "Nihaha bakın ben çok özel biriyim o yüzden iskencer yiyorum siz zavallısınız siz yiyemezsiniz" şeklinde düşünüyosunuz sanırım çünkü başka türlü mümkün değil kibir kelimesi olaya uyum sağlamıyor..

Yiyecek yemeği olmayan insanların büyük ihtimal interneti bilgisayarı ve o tarz telefonuda yoktur zaten dolayısıyla face i check edemezler..

evet aldığım şeyi bile şeffaf poşette taşımamaya özen göstermeye çalışıyorum bilmiyorum yanlış mıdır

ayrıca ulaşması sorun değil, ulaştığını millete yayması sorun

Aynen
Bizim topiğin kızları da bilir
Ben mutfağa evlendikten sonra girdiğimden
Yemeklerim hep 'ilk' ti
Hani başardım gibisinden paylaşırdım önceleri
Şimdi yeni bişey bile denesem paylaşmıyorum
Cidden Çekirge ya,insan nasıl hevesleniyor "işte bunu ben yaptım,başardım" diye ve cümle aleme göstermek istiyorsun.
İnsanlık için küçük ama benim için çok önemli birşeydi.
Sağlık olsun..

Cidden Çekirge ya,insan nasıl hevesleniyor "işte bunu ben yaptım,başardım" diye ve cümle aleme göstermek istiyorsun.
İnsanlık için küçük ama benim için çok önemli birşeydi.
Sağlık olsun..

Bi de benim açıkça beni istemeye geldiklerinde bizim kız yumurtayı zor kırar, ben kızını öven tiplerden değilim dedi
Bende hani bakın isteyince olmayacak şey yok edasında paylaşım yapıyodum kendi çapımda

yok facebook internet lüks değil artık, telefondan bile en ufak paketle ulaşılabiliyor görüyoruz tarifeleri, internet dediğiniz nedir ki artık face bağlanmak için sınırsıza ihtiyacınız yok 100 mb bile yeterlidir bence girip paylaşılanları görmek için

potansiyel kibirlidir o insanlar
ieride büyük boyutta şeylere sahip olursalar elbet kibirlenecek insanlar onlardır
yalansa yalan deyin.

Arkadaslarim genelde benle ayni seviyedeler ,dolayisiyla ultralux resim paylasmiyorlar.Sosyeteden arkadasim da yok.ben de orta halli bir insanim .Paylasilan bir seyide canim istemedi zaten alabildigim seyler.
Ben de paylasiyorum Iskender,erik ya da yaptigim boregi.Alamayan ya da yapamayan arkadasim yok..
Paylasimlardan rahatsiz oluyorsaniz ,bitirin arkadasliginizi ya da hesabinizi kapatin.
Benim hosuma gidiyor guzel resimler.

O da bir şeymi. Benim arkadaş listemde oyun için eklediğim birkaç kişi vardı. Oyun için olduklarından profillerine giripte bakmıyordum. Birgün bir kızın paylaşımı duvarımda çıkmış. Aman Allah'ım kız tamponun içindeki adet kanının fotoğrafını çekip face koymuş ve adet kanlarıyla resimler yapmış onlarıda koymuş açık açıkta ne olduğunu yazmış. Yaptığı resimlere açık seçik küfürlü yorumlar falan yazmış. Hemen sildim kızı. Hastaydı kız sanırım.

böyle bir şey bırakın görmeyi duymak bile aklımın ucundan geçmezdi, çok tuhaf.

Bu konu burda ne cok tartisildi yahu. Ne kadar tahammulsuzsunuz.. Siz nasil yediginiz yemegin fotografini paylasmaktan hoslanmiyorsaniz, baskalari da hoslaniyor. Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi? Rahatsiz olan takip etmez.

Bu gorusun sahipleri de hep 'cani ceken var, alan var alamayan var' diye arabesk edebiyatiyla kendini savunur. Yahu en luks restorantdaki yemegin maliyeti en fazla ne kadardir ki? Neyi caniniz cekip alamiyorsunuz? Akilli telefonunu ve internetiniz olduguna gore..

görgüsüz insan çok.... her yerde. aslında buna bir çeşit teşhircilik de denebilir. yemek teşhirciliği.

tartışmaya çok açık bir konu benim içinse konulmasa daha iyi olur gibi kibir değilde görgüsüzlük bence

Buna kibir diyemeyiz, görgüsüzlük daha uygun olur. Fotoğrafı görenlerin durumu olmadıgından canının çektiğini sanmıyorum.. Nefis bu. O anda o yemek yoktur sende canın çekmiştir.. Demek değildir ki durumun yok ki restorana gidesin.
Yediklerinin fotoğrafını paylaşan insanların yaptıklarını saçma bulmamla birlikte, elbet bir bildikleri vardır diyorum.. İsteyen istediğini yapmakta özgür

anlaşıldı ki karşıt görüşler de fazla
ben alamıyor değilim zira ben alamıyorum arkadaşlarım da paylaşmasın o fotoğrafları gibi bir söz söylemedim. elbet alamayanlar vardır,szin çevrenizde olmayabilir bu hiç olmadıklarını göstermez

ayrıca lütfen alan alamayan gibi sınırlamayalım, yiyip yiyemeyen de söz konusu
gerçek şu ki
bir cesaret facebook hesabınızı verseniz burada belli olan bir şey var
sizin hesabınızda da bu tarz fotoğrafları göreceğiz demek ki

kendinizi alamayan edemeyen yok gibi avutmayın yaptığınızı kamuflle etmek için alamayan edemeyenin olmadığını kastediyorsunuz
insanların ne olduklarını ne yaşadıklarını bilemezsiniz

Evet benim facebook ve instgrqm hesabimda oldukca fazla yemek ve restoran fotografi gorursunuz. Cunku turkiyede 30kusur ile gitmis, daha fazlasina gitmeye devam edecek(meslek geregi) bi insanim. Nerde ne yenir iyi bilirim. Tum mufettis aradaslarima nerde ne yenir sorar, anlatirim. Ha mufettis olmasaydim da koyardim cok begendigim yemegin fotografini. Sonucta sosyal medyanin amaci paylasim. Fotograf, dusunce, sarki vb.

Hesabimda yedigim yemegi yapamayacak insan olup olmadigini bilemem, ancak bir yargim vardir ki akilli tekefonu olup, interneti varsa bi insanin, max. 20 liralik yemegi alir diye dusundum sizlerin yazdiklarindan sonra.

Bi cok arkadas yazmis ama reklamlari, manav, market fln kapatalim. Ha mesela gecen ay antepteydim, memleket abartmiyorum kebap kokuyo, bunun yaninda sokaklar suriyeli dolu. Napalim gaxiantepteki restoranlari kapatasinlar mi?

vaaov,biraz sanatçı ruhlu bir arkadaş sanırım kendisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…