Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Canım işler güçler herzaman olur,bebeğine biran önce kavuş bence tatlım..
Bu Mutluluğu erteleme ve daha sık bekliyoruz seni aramıza.
doğru söylüyorsun kanbarcım bu gidişle bende bir iki ay daha çalışıp işten ayrılmayı düşünüyorum çünkü bana bir hafta da olsa izin verebilecek bir iş yeri değil burası onun için biraz daha maddi açıdan rahatlayıp ayrılıcam inşallah denemede de pozitifi görürsek işte o zaman iş falan görmez zaten gözüm beni en iyi anlayacak kişilerden biri de sensin zaten bu durum da sen nasıl yaptın bu izin meselelerini hatırladığım kadarıyla sende çalışıyordun dinlenmek için ne kadar zaman ayırdın birde Firdevs hanımlar istanbulda hangi doktorla çalışıyorlar acaba

Zaten bende Firdevs hanımla denedim ilk donasyonumu malesef olmadı.. Tüm değerler gayet iyiydi.. Hiç birşey yok gibiydi ama olmadı ( Tekrar denemeyi düşünüyoruz.. Ben donasyonu çok zor kabul ettim.. O yüzden psikolojik olarak hiç rahat değilim.. Mutsuz ve umutsuz bir dönem geçiriyorum

Son düzenleme:
Kanberciğim bilgilerim:

Kyra34/İstanbul/ 41 yaş/ 3 tüp bebek/ 1. Tüp bebek 4.5 aylık düşük/ yumurta donasyonu/ Doğuş T.B.M/ Firdevs hanım/ Nisan 2015

Günaydın Kyra34. Ben mayısta düşünüyorum tedaviyi ve bu aralar yapılırsa o zaman 2 ay sonra yani mayısta tedavim yapılabilir o zaman. Benim rahmimde tam olarak ne var anlamadım ama doktor tıkalı tüpümün olduğu tarafta bir çöküntü var dedi.Sen de operatif histeroskopi oldun o zaman.Baya da uzun sürüyormuş ya, korkuyorum ben ameliyat olmaktan ama mecburen yaptırıcam. Canım sen nerede yaptırdın, ne kadar ödedin fiyat konusunda da hiç bilgim yok, araştırıyorum ama bulamadım.

Günaydın Espoirs,

Evet canım bende operatif histeroskopi oldum. Bayılınca 2 saati anlamıyorsunki. Rahmin içinini tamamen defalarca detaylı tarıyor. İyiki uzun sürmüş dersin. Korkmana gerek yok, opersayon sonucu ağrı falan olmuyor çünkü. Derin bir uykudan uyanıyorsun, o kadar.

Ben çok az ücret farkı ödedim, sigortam büyük kısmını ödedi. Yaklaşık 7.5 TL tuttu. Ben Memorialde oldum.

İlk muayeneye gittiğin dönemde önemli canım. Adetinin son günü en iyi zaman. O dönemde rahim çok net görülüyor. Rahmin içi adet kanaması ile temizleniyor ve yeni oluşacak endometrium da henüz kalınlaşmadığı için.
Muayene olacağın doktora histeroskopi yaptırmak istediğini ve ne zaman adet göreceğini söylemelisin mutlaka.

Opersayon sonunda aynı gün hasteneden tanurcu oluyorsun. Kısaca güle oynaya girip-çıkıyorsun. Benim operasyonumu yapan dr aynı zamanda tüp bebek ile de uğraşıyor. İstersen özelden isim ve telini verebilirim. Bizim gibilerin durumunuda çok iyi biliyor.

Son yıllarda yapılan bazı klinik çalışmalarda, rahim içerisinden alınan biopsinin tüp bebek ..

Son yıllarda yapılan bazı klinik çalışmalarda, rahim içerisinden alınan biopsinin tüp bebek tedavilerinde embriyoların tutunma oranlarına pozitif etkisinin olabileceği gösterilmiştir.

Araştırmacılar bunun altında yatan mekanizmayı, hasarla uyarılan bir pozitif reaksiyon olarak açıklamaya çalışmışlardır.
Üreme sorunları alanında önemli dergilerden birisi olan Fertility & Sterility'de yayınlanan makaleye göre bebeğin ana rahmine tutunmasında önemli rolü olabilecek bir protein olan makrofaj inflamatuar protein 1B'nin (MIP-1B) düzeylerinin artışı gebelik oluşmasına destek olarak değerlendirilmiştir..
Yulia Gnainsky ve arkadaşları daha önce tüp bebek denemeleri başarısız olan hastalarda rahim içi parça alınması işleminin gebelik oluşmasına pozitif etkisinin altında yatan mekanizmayı belirlemek için çalışma yapmışlardır. Kontrol ve çalışma gruplarından adetin 21. Gününde rahim içinden örnek almışlar. Aynı adetin 8 ve/veya 11-13. günlerinde gruplardan rahim içinden de parça alınmıştır.
Çalışmanın bulguları aşagıdaki gibidir:
Deney grubundaki rahim içi örneklerinde bebeğin tutunmasında önemli rolü olduğu bilinen bazı moleküllerin ve hücrelerin (makrofaj/dendritik (HLA-DR+CD11c+), tümör nekrozis faktör-alfa, interleukin -15, proinflamatuar sitokinler, makrofaj inflamatuar protein 1B gibi) sayısında ve düzeylerinde artış gözlenmiştir.
Bu moleküllerin artışı ise gebeliğin gidişatı ile pozitif bağlantılı olduğu bilinmektedir.
Bu bulgulara dayanarak rahim içi örnek alınması işlemi rahimin gebelik oluşumuna hazırlanmasında kolaylaştırıcı etkisi olduğunu sonucuna varılmıştır. Aynı ekip 2009 yılında Fertil-steril ‘de yayınlanan çalışmasında da rahim içi örnek alınmasının bazı genlerin protein üretimlerini modüle ettiğini göstermişti.
Başka çalışmacılar da (Li ve Hao), poliplerin (rahim içi et parçası) ve embriyo transferinden 2 hafta önce kalınlaşan rahim iç dokusunun alınmasının tüp bebek hastalarında başarılı gebelik şansını artırdığını not etmişler. Araştırmacılar tüp bebek hastalarında, embriyonun tutunma oranlarına lokal rahim içi hasarın (injury) olası pozitif etkisini vurgulamışlar.
Bununla birlikte, her rahim içi hasarlanma elbette pozitif bir etki yapmamaktadır. Bu etkinin ne zaman olduğu çok önem taşımaktadır. Karimzade ve arkadaşları geçen yıl yaptıkları randomize kontrollü bir çalışmalarında, tüp bebek tedavisi sırasında önceden değil ama yumurta toplama günü yaratılan lokal rahim içi hasarın, embriyo tutunma oranı klinik ve devam eden gebelik oranlarını önemli ölçüde azalttığını gösterdiler. Rahim içi hasar rahim iç duvarının hassasiyetini bozmakta ve bu sebeple tüp bebek tedavisinin gidişatına negatif etkisi göstermektedir.
Dolayısıyla rahim için hasarın bir önceki adetin yaklaşık olarak 3.
haftasında gerçekleşmesi en faydalı sonucu veriyor görünmektedir.
Tüp bebek tedavisinde rahim içi hasarından kaynaklanan pozitif bu etkinin kesin olarak doğrulanması için daha fazla çalışma yapılması beklenmektedir.

Kanbar canım nasılsın?

Eskisi gibi giremiyorsun, dikkat et kendine canım.
Malum ikizler zorluyor,miğde bulantılarıma ilaç ta çok fayda etmedi,o yüzden giremedim,bugün de bayağı zorluyor.
Kanbarcığım sana sorum var.

Bahçelievler'deki doktorla ilgili. Bu doktor normal kadın doğum uzmannı mı, yoksa tüp bebek uzmanı mı. Birde bu doktorun iletişim bilgilerini gönderirsen seviniriz.

Ben transfer öncesi ve sonrası Bahçelievler Aile Hastanesi'ndeki Tüp Bebek uzmanı ve aynı zamanda Kadın Doğum Uzmanı Ali Osman Koyuncuoğlu ile devam ediyorum,çünkü kendisinden çok memnunum.Ayrıca eşim ve benim Ali Bey'le iletişimimiz çok iyi,çok seviyoruz kendisini.Telefonu:0212 441 41 42 den dahili 4433 ten yardımcısı Mehtap Hanım'dan randevu alabilirsiniz.
Canım Firdevs Hanım'ın çalıştığı doktor ve ismi,telefonunu yukarıda paylaştım.
Ben transfer tarihinde 3/4 gün önce 2 haftalık izne ayrıldım ve dinlendim transfer sonrası,izinden sonra da riskli gebelik nedeniyle Rapor veriyor doktorum,zaten bu halde çalışmama imkan yok,ikizler çok zorluyor,sürekli baş dönmeleri,miğde bulantıları,öğürtüler,aşırı halsizlik,yeterki ikizlerimi kucağıma sağlıklı bir şekilde almamı nasip etsin Rabbim,onlar için katlanırım her cefaya,onlar benim canlarım.

Doğuş Firdevs Hanımla başladık yola ilk deneme idi.. Malesef olmadı
Benimde ilk donasyon denemem olacak simdiden korkmaya basladim ya olmazsa diye tabiki firdevs hnm elinden geleni yapacaktir ama takdir allahin.inslh ikinci denemende evladina kavusursun

Kanbarcim nasil oldun iyimisin ? Bebisler iyimi? Guzel guzel buyuyorlardir inslh.
Rabbim sağlıkla kucağıma almamı nasip etsin,bir sorun yok canım.
Ancak benim miğde bulantılarım beni çok zorluyor,inşallah geçer.

canım benim inşallah bu denemende bebeklerin saglıklı kucagına dogar inşallah inşallah

Benimde ilk donasyon denemem olacak simdiden korkmaya basladim ya olmazsa diye tabiki firdevs hnm elinden geleni yapacaktir ama takdir allahin.inslh ikinci denemende evladina kavusursun
Canım hepimizde aynı endişeler var. Ben 4. Yü deneyeceğim. Kolay mı. Sen elinden geleni yap, hertürlü hazırlığını tamamla. Eksik, kafanı kurcalayan ne varsa araştır, netleştir. Sonrası dua etmeye kalıyor. Onuda hepimiz adına yapmaya çalışıyoruz.

Olumlu düşün,böylesi hem seni mutlu eder,hem de henüz sonuç belli değilken boşyere kendini üzmemiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…