- 29 Mart 2014
- 145
- 187
- 63
Tebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütsün.Cok sagol Tuanacigim. Nasil tatlilar hep uyuyorlar kuzucuklar. Cok kücükler henüz. Tarif edilemez bir mutluluk.
Tatlım doktorunun yorumu önemli olan.Gerisine kulaklarını tıka.Boşyere kafanı bulandırma.Azıcık normal değerlerin üzerinde olması pek önemli değil.Hepsi normal değerlerde görünüyor bu tabloda,rahat ol.bugün dr a gittim tsh ölçtürmek için hemde başlamadan bir kontrol olayım dedim ultrason normal çıktı ama hormon değerleri şöyle yorumlarmısınız. serbest t3 referans aralığı 2-4.4 benim 2.56
serbest t4 // 0.93-1.7 // 2.13
tsh // .27-4.2 // 0.594
serbest t3 ile tsh normal serbest t4 yüksek dr gitmişti gösteremedim ama irem hanım o önemli değil çok yüksek değil dedi ama yine de endişelendim buğün estrefom ,folbiol,coraspin aldım yarın başlıyorum bana dua edin
Benim topiği ilk açtığımda ve yakın zamanda paylaştığım tedavi öncesi,tedavi sırasında ve sonrasında yapılacaklar hakkında yayınladığım çok değerli bilgiler var,mutlaka oku onları hazanumut.Ben 2.423 sayfa iken donasyon topiğinin tamamını 10 günde okumuş,notlar almıştım,bizim topik topu topu 393 sayfa ve verilen bilgiler de,tecrübelerinden faydalanılan kişilerden derlediğim özet ve çok değerli bilgiler,mutlaka topiğimizi baştan sona okumanı tavsiye ederim.Tüm sorularının cevabını fazlasıyla bulacaksın.arkadaşlar yarın başlıyorum bana tavsiyeniz varmı çok heyecanlıyım nar suyuna başlayacam onu biliyorum
Bizim topikte eskilerden vardı,ama unuttum adını huzurum.Kızlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz bende Firdevs hanima karar verdim.tandem uygulayabilirsiniz sana dedi.yumurtalarım 45 yaşındaki kadına ait dedi.bu tedaviyi yaptıran oldumu
Çok teşekkürler. Yok benim yaşım 27 yumurta yaşım 45 diyor doktirlarBizim topikte eskilerden vardı,ama unuttum adını huzurum.
Senin mi yaşın 45 anlayamadım,çünlü yumurtasını kullandığı donörün yaş aralığı min./max. 20/tarihleriniz 28 yaş arası oluyor.
Bildiğin donasyon ve tüp bebek tedavisinin eşzamanlı olarak,her ikinizin de adet tarihlerinizin ilaçla aynı zamana denk getirilmesiyle yapıldığını biliyorum.
Daha ayrıntılı bilgi derledim paylaşıyorum:
Tandem işlemi Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'mizde başarıyla gerçekleştirilen bir yöntemdir.
Tandem Siklus tedavisi 30 ve 40 yaş aralığında olan hastalar için uygulanması ideal bir tedavi yöntemidir. Özellikle 35 yaşını geçmiş bayanlarda yumurta rezervi ve kalitesi ciddi oranlarda düşmekte ve buna bağlı olarak tüp bebek tedavisinde kaliteli yumurta elde edimi zorlu bir hal almaktadır. Bu tür hastalarda tüp bebek tedavisinin başarı oranı da düşük seviyelerde izlemektedir.
Tandem Siklus yöntemi bu yaş aralığında hastalar için oldukça ideal bir tedavi yöntemi olmakla beraber, Tandem Siklus yönteminde hastanın kendisinin yanı sıra bir de donörün hazırlanma yöntemidir. Aslında donör kullanımının burada bir yedekleme sistemi olarak düşünmek gerekir çünkü hastanın kendi yumurta rezervi hali hazırda azalmış durumdadır. Bu noktadan sonra hasta kişinin kendi yumurtası gebelik şartlarını karşılayabilecek nitelikte değilse sadece donörden yumurta kullanımına gidilir. Lakin hastanın kendine ait kaliteli yumurta sayısı az da olsa, donörün yumurtaları ile birlikte kullanılarak başarı şansı oldukça yüksek aralıklara çekilebilmektedir. Bu durum hastaya kendi yumurtası ile çocuk sahibi olma şansını da vermektedir. Tandem Siklus yöntemi gebelik şansının yüksek aralıklarda olmasını isteyen ve kişinin kendi yumurtaları ile bir şans sahibi olmak adına tedavi arayışında olan hasta gurupları arasında oldukça popüler bir tedavi yöntemi olduğu söylenebilir. Tandem Siklus yönteminin başarı oranı bu bağlamda Yumurta Donasyonu Tedavisindeki başarı oranına yakın seviyelerdedir.
Tandem Siklus tedavisinde hastanın tedavi geçmişi (şayet varsa) ve buna ek olarak AMH hormon testi istenmektedir. Bu testin istenmesindeki neden AMH hormon seviyesine ilişkin olarak ilaç dozu ve tedavi sürecinin hazırlanabilmesi olarak gösterilebilir.
Tatlım o zaman kendi yumurtalarını hiç karıştırma derim,ne olursa olsun kromozom bozuklukları oluyor 40 yaş sonrası,zaten tüp bebekte sınır 43 yaş,eğer yumurta yaşın 45 ise , boşuna şansını azaltma ve paranı heba etme derim ben.Direk yumurta donasyonu yaptır ki,tutma olasılığını artır.en fazla 3/4 adet embriyo yükleyecekler zaten,tamamını sağlıklı,genç yumurtadan almak varken,kendi yumurtalarınla şansını azaltmış olacaksın.Ben şansını yükselt,azaltma derim.Çok teşekkürler. Yok benim yaşım 27 yumurta yaşım 45 diyor doktirlar
Cevabin icin cok tesekkur ederim tuana. Bizim ilk denememizde sperm ayristirma yapmadilar. Benim de 6 yumurtam dollenmisti ve 3 tanesi kiz oldu. Digerleri de saglikli degildi. Simdi de ayni sey basimiza gelsin istemiyorum. O yuzden sordum. Peki ne kadara mal oldu sana. Seni de yoruyorum bebisinle ama cevap verebilirsen sevinirim. Dualarin icin de sagol. Insallah kavusurum ben de oglusuma. Kizlarina ve ogluna uzun ve mutlu omurler diliyorum. Allah onlari sana bagislasin.flora bacım benim 4 kızım vardı cinsiyet seçimi için gittim aynı senin gibi çok araştırdım ya eşimden alına örnekle benim yumurtam döllenince erkek sperm çıkmazsa diye ama eşimden örnek alınınca heyecandan ölecektim acaba ardarda bu kadar kız oldu y bulamazlarsa diye birde yumurtam azdı 6 tane ikisi küçüktü 6 tısıda doluydu ama 6 taneden ya hepsi kız tutarsa diye heyecanla bekledim ama işin uzmanları kullandıkları yöntemle erkek spermi bulduklarını döllemeyide ona göre yaptıklarını çok düşük bir ihtimalin hepsi kız olacagını belirtti .hatta amaçlarının erkegi bulduktan sonra döllenen yumurtanın 5.güne geldiginde a kalite olmasının önemli olduguydu.yumurtalarım toplandı bana 6 sınında döllemeye hazır yumurta oldugu söylendi başladık beklemeye 5 gündoldu transfer sabahı 6 yumurtadan 4 dünün 5.güne ulaştıgı yalnız 3 tanesinin a kalite erkek birinin ise kalitesi bozuk embriyo oldugu söylendi.3 transfer gerçekleşti degerim 7.gün 11,94 falandı sonra yavaş katladı 12.günden sonra çok güzel katlandı bir kese gözüktü kese gözüktü kalp atışı başladı o ara kanamamda oldu.biz düşecek sandık ama şükür bırakmadı beni. hamileligim digerleriyle aynı geçti.bebegim dogdu maşallah saglıklı.şuan küçük kızımın ikizi gibi hatta eşim diyor altını sen degiştirirken erkek olduguna inanıyorum bu küçük kızın ikizi gibi:) kız yüzlü oglan maşallah dilerim rabbimden sana bir deil iki tane saglıklı oglan versin amin
mrb kayra bacım okudum yazdıkjlarını dilerim bu sefer alırsın kucagına geçmişte yaşadıklarını tamamen silmesede onları hafifletecek bir deil iki bebegin olur duam diger bacılarla oldugu gibi senlede inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?