Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Cok sagol Tuanacigim. Nasil tatlilar hep uyuyorlar kuzucuklar. Cok kücükler henüz. Tarif edilemez bir mutluluk.
Tebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütsün.
Şimdi uyurlar canım :) tuananın dediği gibi daha sonra uyutmayacaklar valla bizimki 15 günden sonra başladı uyutmamaya

bugün dr a gittim tsh ölçtürmek için hemde başlamadan bir kontrol olayım dedim ultrason normal çıktı ama hormon değerleri şöyle yorumlarmısınız. serbest t3 referans aralığı 2-4.4 benim 2.56
serbest t4 // 0.93-1.7 // 2.13
tsh // .27-4.2 // 0.594

serbest t3 ile tsh normal serbest t4 yüksek dr gitmişti gösteremedim ama irem hanım o önemli değil çok yüksek değil dedi ama yine de endişelendim buğün estrefom ,folbiol,coraspin aldım yarın başlıyorum bana dua edin

arkadaşlar yarın başlıyorum bana tavsiyeniz varmı çok heyecanlıyım nar suyuna başlayacam onu biliyorum

Kızlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz bende Firdevs hanima karar verdim.tandem uygulayabilirsiniz sana dedi.yumurtalarım 45 yaşındaki kadına ait dedi.bu tedaviyi yaptıran oldumu

Tatlım doktorunun yorumu önemli olan.Gerisine kulaklarını tıka.Boşyere kafanı bulandırma.Azıcık normal değerlerin üzerinde olması pek önemli değil.Hepsi normal değerlerde görünüyor bu tabloda,rahat ol.
arkadaşlar yarın başlıyorum bana tavsiyeniz varmı çok heyecanlıyım nar suyuna başlayacam onu biliyorum
Benim topiği ilk açtığımda ve yakın zamanda paylaştığım tedavi öncesi,tedavi sırasında ve sonrasında yapılacaklar hakkında yayınladığım çok değerli bilgiler var,mutlaka oku onları hazanumut.Ben 2.423 sayfa iken donasyon topiğinin tamamını 10 günde okumuş,notlar almıştım,bizim topik topu topu 393 sayfa ve verilen bilgiler de,tecrübelerinden faydalanılan kişilerden derlediğim özet ve çok değerli bilgiler,mutlaka topiğimizi baştan sona okumanı tavsiye ederim.Tüm sorularının cevabını fazlasıyla bulacaksın.

Kızlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz bende Firdevs hanima karar verdim.tandem uygulayabilirsiniz sana dedi.yumurtalarım 45 yaşındaki kadına ait dedi.bu tedaviyi yaptıran oldumu
Bizim topikte eskilerden vardı,ama unuttum adını huzurum.
Senin mi yaşın 45 anlayamadım,çünlü yumurtasını kullandığı donörün yaş aralığı min./max. 20/tarihleriniz 28 yaş arası oluyor.
Bildiğin donasyon ve tüp bebek tedavisinin eşzamanlı olarak,her ikinizin de adet tarihlerinizin ilaçla aynı zamana denk getirilmesiyle yapıldığını biliyorum.
Daha ayrıntılı bilgi derledim paylaşıyorum:

Tandem işlemi Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'mizde başarıyla gerçekleştirilen bir yöntemdir.

Tandem Siklus tedavisi 30 ve 40 yaş aralığında olan hastalar için uygulanması ideal bir tedavi yöntemidir. Özellikle 35 yaşını geçmiş bayanlarda yumurta rezervi ve kalitesi ciddi oranlarda düşmekte ve buna bağlı olarak tüp bebek tedavisinde kaliteli yumurta elde edimi zorlu bir hal almaktadır. Bu tür hastalarda tüp bebek tedavisinin başarı oranı da düşük seviyelerde izlemektedir.

Tandem Siklus yöntemi bu yaş aralığında hastalar için oldukça ideal bir tedavi yöntemi olmakla beraber, Tandem Siklus yönteminde hastanın kendisinin yanı sıra bir de donörün hazırlanma yöntemidir. Aslında donör kullanımının burada bir yedekleme sistemi olarak düşünmek gerekir çünkü hastanın kendi yumurta rezervi hali hazırda azalmış durumdadır. Bu noktadan sonra hasta kişinin kendi yumurtası gebelik şartlarını karşılayabilecek nitelikte değilse sadece donörden yumurta kullanımına gidilir. Lakin hastanın kendine ait kaliteli yumurta sayısı az da olsa, donörün yumurtaları ile birlikte kullanılarak başarı şansı oldukça yüksek aralıklara çekilebilmektedir. Bu durum hastaya kendi yumurtası ile çocuk sahibi olma şansını da vermektedir. Tandem Siklus yöntemi gebelik şansının yüksek aralıklarda olmasını isteyen ve kişinin kendi yumurtaları ile bir şans sahibi olmak adına tedavi arayışında olan hasta gurupları arasında oldukça popüler bir tedavi yöntemi olduğu söylenebilir. Tandem Siklus yönteminin başarı oranı bu bağlamda Yumurta Donasyonu Tedavisindeki başarı oranına yakın seviyelerdedir.

Tandem Siklus tedavisinde hastanın tedavi geçmişi (şayet varsa) ve buna ek olarak AMH hormon testi istenmektedir. Bu testin istenmesindeki neden AMH hormon seviyesine ilişkin olarak ilaç dozu ve tedavi sürecinin hazırlanabilmesi olarak gösterilebilir.

Çok teşekkürler. Yok benim yaşım 27 yumurta yaşım 45 diyor doktirlar

Çok teşekkürler. Yok benim yaşım 27 yumurta yaşım 45 diyor doktirlar
Tatlım o zaman kendi yumurtalarını hiç karıştırma derim,ne olursa olsun kromozom bozuklukları oluyor 40 yaş sonrası,zaten tüp bebekte sınır 43 yaş,eğer yumurta yaşın 45 ise , boşuna şansını azaltma ve paranı heba etme derim ben.Direk yumurta donasyonu yaptır ki,tutma olasılığını artır.en fazla 3/4 adet embriyo yükleyecekler zaten,tamamını sağlıklı,genç yumurtadan almak varken,kendi yumurtalarınla şansını azaltmış olacaksın.Ben şansını yükselt,azaltma derim.
Benim tavsiyem bu,tabii ki sen bilirsin.Ama ben olsam anne olma yolunda,şansımı artıracak ne varsa yapardım,eğer anne olmak istiyorsam,şansımı azaltacak hiçbir olasılığı değerlendirmeye bile almazdım canım.
Alla yardımcın olsun ,ilk denemede sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah.

Kimle göRüssem tüp bebekde sonuç alırız diyorlar. Ama benim hiç umudum yok çünkü görünün koy klavuz istemez.doktor konusunda kararsızim berk beymi Firdevs hanımi. Kısmet olursa ekim ayında başlamak istiyorum

kanbar arkadaşım cevap verdiğin için teşekkür ediyorum ben 2 yıldır üyeyim diğer topiktede genelde okuyorum burayıda okudum ama atlata atlata okudum yine okurum zaman kaybetmemek için sormuştum okumak günler alabilir benim acil öneriye ihtiyacım var olduğundan hani aklınıza farklı bişey gelir diye neyse teşekkür ediyorum

Uzun ve Acılı zamandan sonra yeniden merhaba arkadaşlar,

Aramıza yeni arkadaşlar katılmış, onlara hoş geldiniz diyorum. Doğum yapanları kutlar, yakında doğuma gireceklere şimdiden Allah tamamına erdirsin ve sağlıklı bir şekilde kucaklarına alsınlar diliyorum. Biz onların hem çok yakın hemde yüzlerini hiç göremeyeceğimiz teyzeleriyiz. Ne mutlu bizeki, bir sürü yeğenlerimiz olacak.

Bilmeyenler için kısaca ben:
41 yaşındayım, yumurta rezevliği- erken menapoz, 1. donasyon Firdevs hanım, 3 embiryo transferi, gebelik oluştu ve 17. Haftada düşükle sonuçlandı. 2. ve 3. transfer yine Firdevs hanım, sonuçlar negatif. Bu süreçten sonra 2 defa histereskopi oldum, rahim yapışıklığı oluşmuş olduğu için.
4. Transferimi HİT' te yaptırmaya karar verdim. Önce rahim filmim çekildi, Çok şükür rahmimde sıkıntı oluşmamış. Bu defa sıkıntım rahim zarının yeterince kalınlaşamaması oldu. Transfer öncesi rahmime fizik tedavi uygulandı. 3 adet embiryo transfer edildi. Sonuç hamileydim. 6. haftada kalp atışını gördüm ve 2 gün sonra maalesef düşük gerçekleşti. Düşük sonrası tahmin edeceğiniz gibi çok zor, inanmak istemiyoruz, kabullenmiyoruz. Neden, neden diye.

Fakat biz çok dirençli, asla vazgeçmeyen anne adaylarıyız. Bende vazgeçmedim ama çok korkuyorum. Hamile kalabiliyorum bu güzel. Ama gebeliğimi devam ettiremiyorum. Bu nasıl çözülecek.....

Bu siteye yeni katılanların benim Yaşadığım problemleri bilmeleri mümkün değil. Yeni arkadaşlar sadece tek şansım donör yumurtası. Onu Alıp geleceğim, kaç para, hizmet nasıl, otel, uçak, paket....vs soruların başındalar. Ben ve benim gibi arkadaşlar da Kıbrıs'ın her Şeyini biliyoruz artık. Uzmanlaştık bu konuda. Kimsenin güzel sesine, tipine ilgisine bakmıyoruz biz artık. Bize verebileceklerine Bakıyoruz.

Ben yurtdışında yaşıyorum. Buradaki kadınlarda bizim gibi sürekli bilgi alış verişinde bulunuyorlar. Benim doktorum gelecek ay için tekrar transfer yapmayı planlıyor. Tabi öncelikle kanımdaki bazı değerlere bakılacak. Bugün kan verdim. Fakat son haftadaki Yaşadığım düşük sonrası çok kan kaybettim ve vucüdümün dinlenmeye ihtiyacı var.

Bugün Yaşadığım ülkedeki doktorumun tavsiyesi üzerine hamile adaylarında uzman Akupunktur ve Uzakdoğu uzmanı olan bayanla görüştüm. başarısız tüp bebek tedavilerinin vücudumuzda yaratmış olduğu sıkıntıları ve psikolojik sıkıntıların nasıl OLDUĞUNU Anlattı. Aşırı hormon yüklemesi sonucu hormon dengemiz bozuluyor, rahim kalınlaşsa bile istenilen ısıyı, kan depolamasını yapmıyormuş. Cuma günü 1.5 saatlik seansım var. Beni ve rahmimi transfer Gününe kadar hazırlayacak. Bu hazırlık süresi ne kadar zaman alır henüz bilmiyorum. Denemediğimiz tedavi Şekli kalmadı gibi. Bakalım bu nasıl sonuçlanacak.

Bu kadar bilgiyi neden yazdım arkadaşlar.... Benim gibi sorunu olan Arkadaşlara destek, yeni katılan Arkadaşlara ise donasyon tedavisinin her zaman başarılı olamayacağının örneğini vermek. Tüp bebek merkezlerini, donorleri, fiyatları araştırırken unutmayınız ki sizin durumunuzun nasıl OLDUĞUNa dikkat çekmek istedim.

Iyi Akşamlar, sevgiyle kalın.

Merhaba arkadaşlar,
Yukarıdaki listeye baktım da herkesin farklı farklı dertleri var. Umarım hepiniz en kısa zamanda kucaklarınızı dolduracak bebişlerinize bir an önce kavuşursunuz.
Ben de Kıbrıs 'ta tüp bebek düşünüyorum. Ancak benimki cinsiyet seçimi için olacak. Hepinizin bu konuda anlayışlı davrandığını bildiğim için buraya yazmaya karar verdim. Forumunuzu biraz okudum ve ne zorluklar yaşadığınızın farkındayım ama insanlık işte. Bazı şeyleri elde edince farklısını arıyor.
Aslında ben bundan 4 yıl önce bir kez Kıbrıs'ta tüp bebek denemesinde bulundum. Dr. Savaş Özyiğite gitmiştim o zaman. Ama istediğimiz cinsiyette embriyo oluşmamıştı. Bu yüzden transfer yaptırmamıştık. O günlerde Savaş bey Microsort sperm ayrıştırma yöntemi kullanmaya başlayacaklarını ve o yöntemle tekrar deneme yapabileceğimizi söylemişti ama biz çok hayal kırıklığına uğradık ve denemek istemedik. Normal yollardan bir çocuk sahibi daha olduk. Bu çocuğumuz da kız. Bu durumdan dolayı çok mutluyum aslında iyi ki de kız olmuş diyorum çünkü ablasıyla çok iyi anlaşıyorlar ve kıza kız kardeş olmalı gerçekten ama erkek bebek isteğimiz devam ediyor. Bir denemede daha bulunacağız.
Ben özellikle cinsiyet seçimi yaptıran arkadaşlara sormak istiyorum. Geçmişi okudum ama spermlerde herhangi bir ayrıştırma yapılıp yapılmadığını görmedim. Sizin tedavi olduğunuz klinikte böyle bir metod uygulandı mı? Yoksa yumurtalar rastgele mi döllendi? Tekrar hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Sevgiler...

mrb kayra bacım okudum yazdıkjlarını dilerim bu sefer alırsın kucagına geçmişte yaşadıklarını tamamen silmesede onları hafifletecek bir deil iki bebegin olur duam diger bacılarla oldugu gibi senlede inşaallah

flora bacım benim 4 kızım vardı cinsiyet seçimi için gittim aynı senin gibi çok araştırdım ya eşimden alına örnekle benim yumurtam döllenince erkek sperm çıkmazsa diye ama eşimden örnek alınınca heyecandan ölecektim acaba ardarda bu kadar kız oldu y bulamazlarsa diye birde yumurtam azdı 6 tane ikisi küçüktü 6 tısıda doluydu ama 6 taneden ya hepsi kız tutarsa diye heyecanla bekledim ama işin uzmanları kullandıkları yöntemle erkek spermi bulduklarını döllemeyide ona göre yaptıklarını çok düşük bir ihtimalin hepsi kız olacagını belirtti .hatta amaçlarının erkegi bulduktan sonra döllenen yumurtanın 5.güne geldiginde a kalite olmasının önemli olduguydu.yumurtalarım toplandı bana 6 sınında döllemeye hazır yumurta oldugu söylendi başladık beklemeye 5 gündoldu transfer sabahı 6 yumurtadan 4 dünün 5.güne ulaştıgı yalnız 3 tanesinin a kalite erkek birinin ise kalitesi bozuk embriyo oldugu söylendi.3 transfer gerçekleşti degerim 7.gün 11,94 falandı sonra yavaş katladı 12.günden sonra çok güzel katlandı bir kese gözüktü kese gözüktü kalp atışı başladı o ara kanamamda oldu.biz düşecek sandık ama şükür bırakmadı beni. hamileligim digerleriyle aynı geçti.bebegim dogdu maşallah saglıklı.şuan küçük kızımın ikizi gibi hatta eşim diyor altını sen degiştirirken erkek olduguna inanıyorum bu küçük kızın ikizi gibi:) kız yüzlü oglan maşallah dilerim rabbimden sana bir deil iki tane saglıklı oglan versin amin

Cevabin icin cok tesekkur ederim tuana. Bizim ilk denememizde sperm ayristirma yapmadilar. Benim de 6 yumurtam dollenmisti ve 3 tanesi kiz oldu. Digerleri de saglikli degildi. Simdi de ayni sey basimiza gelsin istemiyorum. O yuzden sordum. Peki ne kadara mal oldu sana. Seni de yoruyorum bebisinle ama cevap verebilirsen sevinirim. Dualarin icin de sagol. Insallah kavusurum ben de oglusuma. Kizlarina ve ogluna uzun ve mutlu omurler diliyorum. Allah onlari sana bagislasin.

amin flora. ilaçlar gidip gelme 2 kışi tüm masraflar 18 bin tl kadar tuttu.ama bunun 5000 eurosu zaten hastane aldı geri kalnın bi kısmı ilaç bi kısmıda ordaki kalma yol ücreti gerçi siteyi baştan okursan taksi tutmadan nerde ne kalkıo adlarını yazdım taksi maksi tutsaydım belki 500 tl kadar artardı masraf.

ben hepsinin kız yada hepsinin erkek olma ihtimalini sormuştum gitmeden önce araştırma aşamasında yani bierkekte hep y yada hep x olurmu die daha başımıza gelmedi demişlerdi.belki mikroenjeksiyonla ayrıştırınca daha büyük ihtimalle saglıklı a kalite gelişir duamız bu yönde müjdeyi alıp bu sitede hamileyim diye yazacagın günler yakın olacak inşallah.duamız senle.benim için temenilerin için ayrıca teşekkür kalp kalbe karşıdır bunu unutma

Cevabin icin cok tesekkur ederim tuana. Benim korkum spermde y bulamamalari degilde ayristirma yapip yapmadiklariydi. Gecen sefer ayristirma yapmadan rasgele dollediler. Transfer yaptirmadigim embriyolar icin cok uzulmustum. Hala da uzuluyorum. Erkek olma olasilkklari simdi daha fazla demekki. Hayirlisi ileride pisman olmamak icin bir deneme daha yapmak istiyorum. Kaderimizde varsa olur yoksa en azindan ben elimden geleni yaptim derim.

Merhaba Tuanacığım,
Geçmişi silmemiz imkansız. Silmekte istemiyorum, onlar benim canlarımdı. Güçlü olmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum artık. Sağlıklı olsun bir tane olsun canım. Hem benim hem de bebeğim için en sağlıklısı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…