kıdem tazminatı

İşe mutlaka gitmeli. Çıkarılıp çıkarılmadığını sormalı.çıkarıldın derlerse tazminatını almadanda çıkmasın. Evraklarını imzalamasın
 
İşveren salakmış. Çalışma koşullarında esaslı değişikliği(yer değişikliği) işçi kabul etmezse, sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir ve yalnızca kıdem tazminatı ina hak kazanır.

Ancak burda işveren 'bidaha gelme' diyerek, işçinin iş akdini işveren feshederse işçi hem kıdem hem ihbar tazminatı alır.

Hem korkmayın, her öle işe gelmeyeni 3 gün sora işveren işten attım diyemez. Savunmasını almak zorunda, almayınca şekil sakat olduğundan yine işçi kıdem, ihbar tazminatını alır.

Ama mahkemeyle fln uğraşırsınız tabi.

O yüzden, eşiniz işten ayrılış evrakını imzalarken iyi okuSun.

İşyerİ değişikliğini kabul etmiyorum, bu nedenle işten ayrılıyorum tarzı bi şey imzalatorlarsa yalnızca kıdem, işyeri değişikliğini kabul etmeyen işçinin iş akdinin feshedildiğini bildiriyorum tarZI bi yazı imzalatorlarsa, hem kıdem hem ihbar tazminatına hak kazanır.
 
merhaba eilenn sana birşey sormak istiyorum benim eşim 2002 veya 2003 yıllarında 17 yaşındayken bir iş yerinde sigortasız çalışmaya başladı 2 sene sonra askere gitti 15 ay askerlik +1 yıl hiç çalışmadı sonra 2006 senesinde tekrar aynı işyerinde çalışmaya başladı ve yine sigortasız olarak. işveren 2009 yılında sigortasını başlattı ve halen aynı işyerinde sigortalı olarak çalışmaya devam ediyor. işverenin iki ayrı farklı konu üzerine iş yeri var ancak işyerinin bir tanesi kendi üstüne diğeri eşinin üstüne .öğrendiğimiz üzere işveren sürekli eşimi ve diğer çalışanları bir eşinin şirketine bir kendi şirketine sigprtada giriş çıkış göstermiş sürekli ama arada gün yenmemiş.ama eşim hiç yer değiştirmedi sürekli işverinin kendi üzerine olan işyerinde çalıştılı.şimdi bu işyeri kapanacak ve işverenin eşinin üzerine kayıtlı işe geçmeleri isteniyor ama iş sektörleri farklı çalışma şartları çok ağır şimdi eşim bu işyerine geçmek istemezse bir hak talep edebiliyormu?
ayrıca işveren sigortasız çalıştığı zamanlar eşime sizin güvenceniz benim, hakkını vereceğim,bahane olarak sigortaya ihtiyacın mı var evli değilsin vs.gibi laflar diye diye sigorta yapmamış ve bi ara yardım amaçlı biz istemedik kendi gönlünden verdi evlenirken 6 bin tl verdi sonradan öğrendiğimiz üzere bunu tazminat olarak göstermiş sigortaya ama bize demedi öyle bir şey ve hiç bir yere imza atmadı eşim.
bizim haklarımız nedir ne değildir bir yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden çok çok teşekkür ederim.
 
İşsizlik maaşına başvurmak için çıkış belgelerimi istiyorum desin gidip.. Eğer devamsızlık olur tutanak tutulursa 3 gün sebepsiz işe gelmemekten haklı sebeple çıkarıldığı için tazminat alamaz... Bu arada ben mali müşavirim sözylediklerime güvenebilirsiniz
 

eşiniz tazminat ile ilgili birşey imzalamadıysa işveren her ne kadar ben şu zamanda 6bin verdim o tazminattı gibi savunma yapamaz öyle bir hakkı yok eşinizin burada ki tek hatası yaşı kaç olursa olsun sigortasız çalışmayı kabul etmesi olmuş neyse şimdiye bakarsak eşiniz çalıştığı işyeri kapanacak yeni yere geçmeme hakkına sahip şartları kendisine uymadığından dolayı. sgk ya gidip şikayet edebilirsiniz eğer işveren tazminatını vermiyorum derse yanınada iki şahit aldımı her türlü o giriş çıkışlarda haklı bulunur
 
çok teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…