Bahçe Bakımı ve Çiçekler kılıç çiçeğim ölüyo :( yardım

prince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
450
541
103
1 hafta önce bi komşumuzdan kılıç çiçeği aldım. saksısından bana çıkardı bir kök verdi.eve geldim hazır toprak ve normal bahçe toprağıyla karışık bir toprak yapıp saksıya diktim.ama baktım sanki yaprakları kenardan kurumaya başlamış ve yapraklı pörsümüş ( çıkarttım çeçeği saksıdan suya koydum belki düzelir die ( fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar.çiçeğimin ölememesi ve yetişmesi için ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
bölüm modu yokmu ?? neden ilgilnilmiyo........

Son düzenleme:
kaç gündür cevap bekliyorum...ama sitede cevap veren yok...yada bölüm modu yok !!!! anlamadım ben,bölüm modu neden ilgilenmiyo....

Toprak İsteği : Yanmış çiftlik gübreli bahçe toprağı, yaprak çürüntüsü, bir miktar killi toprak ve dişli nehir kumu karışımıdır.

Su İsteği : Yazın bitkilere bol su verilip, yapraklara sık sık su püskürtmek gerekir.Toprak gereğinden fazla rutubetli tutulmamalıdır.

Isı İsteği : Kış ısısı 10 C dir.

Işık İsteği : Aydınlık havadar ve hafif güneşli yerleri severler.Az ışığa dayanıklıdırlar.

Gübrelenmesi : 5-9. aylar arasında haftada bir kez 1-2 gr. karışık gübre 1 lt. suda eritilerek verilir

Direkt güneş ışığında bitkilerde yanık lekeleri-yaprak kenarlarında kahverengi lekeler görülür.Çok gölgede kalan bitkilerde ise yapraklar dar ve uzun olurlar.

bu yazıyı internetten buldum. benimde kılıç çiçeğim vardı. bakamadım.öldü malesef. ilk diktiğimde yerini sevmediğini sanmıştım.sonradan bol bol tomurcuk verdi.kışın açık balkonda unuttum.soğuğa dayanamadı. benim gözlemlerim fazla güneşi ve soğuğu sevmiyor. ılık ortamlarda ve çok sulanmadan bakılması lazım.
unutmadan onunla konuşmayı ihmal etme. hani bir deney yapılmış bir suya güzel şeyler söylenmiş, diğerine hakaret vs. o kötü şeyler söylenen su bulanıklaşmış zamanla. o misal o da bir canlı. sevgini gösterirsen o da seni sevecektir.

Son düzenleme:

çok saol canım cvp verdiğin için.bende netten araştırdım ama işime yarayacak bişe bulamadım.şan çürüo ne yapmam lazım bilmiorum suda şuan çıkartıp yoprağamı gömsen acaba ?

inan farketmemişim yoksa cevap veriridim tatlım yaaa
tahminimce ; diktiğin saksı büyük gelmiş ,kökler ısınmamıştır .Saksı değişiminde dikkat edilecek en önemli husus mutlaka bir boy büyük saksıya geçirmektir.bu bitkinin ilk dikiminde de geçerlidir seçimlerimiz küçük saksı olmalı
kılıç çiçeği çok az su isteyen bir salon bitkisidir ,umarım çok fazla su vermemişindir
yada gün ışığı almıyordur direk güneş ışığı almıyan ama aydınlık bir yerde durmalı bitkimiz
umarım yararlı olmuştur
suyun içinde beklettiğin bitkiyi de aynen gün ışığı alan bir yerde tut canım bişicik olmaz püskül püskül kök salar. arsız bir bitkidir tek kırılan yaprakdan bile tutar :)
NOT:yinede tedirginim ,yeterli deyil açıklamalar dersen , resmini eklermisin bi bakayım- birde önce ki dikmiş olduğun saksıyıda resimle canım

Son düzenleme:
Kılıç bitkisi sukkulent(etli ve sulu) bir bitkidir ve yaşamı süresince az su ister. Köklendirirken suda ya da bol sulu toprakta değil, hafif nemli bir toprakta köklendirilmesi ve yaşatılmsı gerekir.

Köklü olarak ayrılan ve çoğaltılan kılıçlar aslında çok kolay tutar, siz daha kuru bir yerde muhafaza edin.

çokk teşekkür edyorum arkadaşlar verdiğiniz cvplar için çokk sağolun...1 hafta suda kaldı köklenmedi malaesef bende çıkardım yine saksıya diktim ve güneş,gün ışığı gayet güzel alıo.geriye kalan tek bişey var bilemedim ben evet büyük bir saksıya diktimm.sanırım bu yüzdenmi oldu ? o zaman yarın küçük bir saksıya dikeyim ben.bakalım nasıl olacak...

oy canım benimmm hemen bi haftada köksalmaz
suya koydunmu unutacaksın ,bi bakmışsın ki köklenmiş kikikiki
bitkiler ,çiçekler sabır ister sevgi ister sakın sabırsız olma emi tatlım

Sürekli yerini değiştirmeyin, şoka girer ve yaşamsal faaliyetleri yavaşlar. Bırakın büyük saksıda kalsın, henüz kök salmamışken büyük saksı küçük saksı hiç önemli değildir. Unutun onu orada kurcalamayın, toprağını da çok ıslatmayın yoksa çürür. Güle güle büyütün..

oy canım benimmm hemen bi haftada köksalmaz
suya koydunmu unutacaksın ,bi bakmışsın ki köklenmiş kikikiki
bitkiler ,çiçekler sabır ister sevgi ister sakın sabırsız olma emi tatlım

tijencim o zaman bidaha çıkartıp suyamı koyayım Allahım çiçek ne hal olacak elimde ama onu çok seviorum büyümesini istiorum.

ben henüz kayıt oldum ve ilk okuduğum yazı senin sorun oldu.ben yıllardır kılıç çiçeği yetiştiriyorum.evimde aynı çiçekten kendim köklendirip saksısıyla hediye ederim.ama kökten ayrılan kılıç çiçeği hemen toprakla buluşmalı ,rüzgarsız yerde ama havadar.güneşi direk görmeden ama ılık yerde çok güzel büyür.ama illaki sevgi ve sevgi sözleri daha çabuk serpilmesini sağlar.sıksık yerini değiştirmemelisiniz.yerini sevdiyse korkmayın.o sizi kolay kolay terk etmez .birde suyunu çok vermiyeceksiniz ki kökü çürümesin

ayy canım çok saoll.ama şimdi napcam hemen toprağa dikmiştim baktım pörsümeye ve sararmaya başladı.çıkarttım suya koydum baktım uçları tellenmedi 1 hafta kaldı suda.sonra yine toprağa diktim .şimdi sırada en son artık napim

tijencim o zaman bidaha çıkartıp suyamı koyayım Allahım çiçek ne hal olacak elimde ama onu çok seviorum büyümesini istiorum.

hayır tatlım elleşme artık rahat bırak garibimi
dinlensin ,bi kendine gelsin ,kurcalama kurcalarken ölecek yafs
üzülme , tecrübe ediniyorsun çiçeklerle bitkilerle uğraşmak zamanla öğrenilir sende öğreneceksin kimbilir ne çiçekler yetiştireceksin :)
evimde 19 yıllık kılıç çiçeğim var
evliliğimle bir büyüyen çiçeklerim var ,zamanla öğreniliyor

tamam canım bıraktım onları ya maşallah ne güzel bakmışsız onca sene.inş bende öle büyütür bakabilirim canım.

canım bizimde var kılıç çiçeği maşallah uzadı gitti saksısı küçüktür belki biz özen göstermiyoz ama gene büyüyor

hepinize çok teşekkür ederim arkadarşlar.hemen hemen hepsini yaptım.pencerenin önüne koydumiaz su veriorum ve bebe aspirini suya karıştırıp verdim...inşaAllah tutar çiçeğim büyürler

hepinize çok teşekkür ederim arkadarşlar.hemen hemen hepsini yaptım.pencerenin önüne koydumiaz su veriorum ve bebe aspirini suya karıştırıp verdim...inşaAllah tutar çiçeğim büyürler

inş açar komşuna sordunmu niye böyle oldu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…