• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu’ndan noter onaylı seçim vaadi..

Benim böyle bir mini projem vardı. Şartları şöyle;

1-Ülkede 80 yaş üstü hariç herkes oy vermek için okuma-yazma ön elemesine sokulacak.

2-Okuma yazma bilmeyenler elendikten sonra kalanların çok basit sorulara cevap vermesi istenecek, Türkiye'nin başkenti neresidir, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimdir, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kimdir gibi.

3-2.şıktaki sorulara doğru cevap verenler oy kullanma hakkına sahip olacak. Bu sorulara doğru cevap veremeyenler ülkeyi kimin yöneteceği konusunda söz sahibi olmayacak çünkü nerede yaşadıklarının, kimi seçtiklerinin farkında değiller zaten. Onun dışında her türlü vatandaşlık hakkından faydalanmaya devam edecekler tabii bir farkları olmayacak.

Mantıksız ya da olmaz bir şey mi bu siz söyleyin?

Çoooook mantıklı.

1-Ülkede 80 yaş üstü hariç herkes oy vermek için okuma-yazma ön elemesine sokulacak.

2-Okuma yazma bilmeyenler elendikten sonra kalanların çok basit sorulara cevap vermesi istenecek, Türkiye'nin başkenti neresidir, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimdir, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kimdir gibi.

3-2.şıktaki sorulara doğru cevap verenler oy kullanma hakkına sahip olacak. Bu sorulara doğru cevap veremeyenler ülkeyi kimin yöneteceği konusunda söz sahibi olmayacak çünkü nerede yaşadıklarının, kimi seçtiklerinin farkında değiller zaten. Onun dışında her türlü vatandaşlık hakkından faydalanmaya devam edecekler tabii bir farkları olmayacak.

Çok bomba olur.
ama tabi sonuçların ne olacağı malum olduğundan böyle bir sey asla yapılmaz:)

Cok mantikli bisey bence. Hatta 80 yas siniri yuksek 70 falan olmali cunku demans yuksek oranda goruluyor o yaslarda...

13 yıldır iktidarda olan partinin gitmesini isteyenler tam anlamıyla destek verebilecekleri bir parti liderleri
olmadığını beyan ettikleri sürece AKP iktidarı güçlenmeye ve iktidarda kalmaya devam edecek.
Muhalefete muhalefet ederek iktidar olunursa göreceğiz İnşallah.

Çoooook mantıklı.

Çok bomba olur.
ama tabi sonuçların ne olacağı malum olduğundan böyle bir sey asla yapılmaz:)

Cok mantikli bisey bence. Hatta 80 yas siniri yuksek 70 falan olmali cunku demans yuksek oranda goruluyor o yaslarda...

Bence bu parti bağımsız herkesin desteklemesi gereken bir şey. İnsan haklarına, demokrasiye aykırı bir tarafı da yok. Üstelik insanları oy kullanabilmek için bir nebze daha eğitimli olmaya iter belki.

En büyük seçmen kaybını iktidar partisi yaşar ama en azından bir derece daha kalifiye bir kitleye hitap etmiş olur onlar da.

Siyaseti filan geçin de şu üslubunuz bile nasıl bir karaktere sahip olduğunuzu gösteriyor. Siyasetçilerin hepsi aynı gözümde. Muhalefet muhalefet olsaydı ülke bu durumlara gelmezdi zaten.

10271503_10153153666028328_7391608988703929891_n.jpg

Okypete:) Senin gibi aklı başında insanlarda arada yazmasa ben burayı iyice okuyup gülme yeri edinmiştim kendime:KK66: Bak yazanların hiçbirisi olayı eleştirmiyor hepsi bana saldırıyor:KK66: Neden çünkü acı gerçekler ortada:KK66:Seviyeden bahsediyorlar:) İyide gıllıçdarogli gibi birini savunanlara başka hangi seviyede konuşalım:KK66:) Savunduğunuz kişinin seviyesi ortada her açıdan:KK66: Siyasi, zeka, liderlik, bilgi... seviyesi ortada:KK66: Ee sizde onu savunanlarsınız:KK66: AKP secmenine en son laf edecek seviyede bile değilsiniz, çünkü AKP seçmeni, tarih boyunca inandığı kişilerin ardından gitmiş, desteklemiş secmen.Yani biyere körü körüne bağlı değiller.. Geçmişte menderesi, özalı desteklemiş seçmen çoğu..Şimdide inandıkları RTE nı destekliyorlar..
Ama ya ZAVALI CeHaPe seçmeni:KK66: Gıllıçdar kendi becerip oy bile veremez ama seçmenine '' Tıpış Tıpış Ekmeleddine oy vereceniz'' der, verirler. % 30 dan aşağı oy alırsam istifa edecem der, etmez, bir sonraki seçim yine oy verirler:KK66: Liderlik denen tek vasfı yoktur, yıllardır küfrettiği, Erdoğan ın darbeci, cuntacıları temizlemek için kullandığı, işi bitincede kaldırıp attığı cemaatle can ciğer olur, onlara bel bağlar yine oy verirler.....Gerçi RTE gidecek de, ABD mandasını bile kabul edebilecek seviyede olanları bile var:KK66:
Uzatmayayım yani tek bir vasfı, en ufak bir vizyonu, minnacık siyasi zekası olmayan adamin peşine koyun gibi takılıp giderler:KK66:)
Senelerdir onlarca seçim kaybederler ama yinede oy verirler:KK66: Birkez olsun ''ne olsa yine kaybedeceğiz bari bu seçim oy vermeyelim protesto edelimde artık kendilerine gelsinler'' demezler bu seçmenleri, aslında gerçek koyunlar ortadadır görebilene:))
Birde tabi azda olsalar,artik canına tak edip bu seçim başka partiye gidecek olanlar var yani bu sefer % 25 ide alamayacak cehape:))
Bu seviyeyi anlamazdını ama ben bu sayfaları okuyup cevap verme luzumu bile hissezmeyen o kocamaaaan AK parti seçmeninin duygularına tercüman olayum dedüm ehehehe
Hadi siz seviyenizce takılmaya bana saldırmaya ve dilinizde yazılmış bir yaziyi bile '' ne yazmış yeeea'' diye, gerizekalı gibi okuyamadığnızı dile getirmeye devam..
Ben sizin gibi boş değilim:)) İNTERNET sayfalarında pineklemiyorum:KK66:) Bu nedenle akşamları boş zamanlarda okuyup eğleniyordum ama yeter... Az ciddi olam gerçekleri yazayım sonrada ceza alıp tatile çıkayım:))Siz yazmaya bizde sizin içinde bulunduğunuz acziyete gülmeye devam:KK66: Üzgünüm ama durumunuz bu:).. Neydi parolanız'Yeterki Erdogan gitsin'':)) Zooooorrr
Hadi gıllıçdar fanları öpüldünüz anacım:KK66:)
göz kırpma ifadelerinden gözüm kör oldu. okuyamadım affedin.

O kadar cok göz kırpma ve Gülme işareti var ki aklıma weiss geldi birden. O da kimsenin mesajini alıntılamaz ortaya yazar ama saldırırdı. Bol bol da kinayeli biçimde smiley koyardı.
Kim kilicdaroglunu savunuyor anlamadım ama arkadasın kafayı baya iyi. Kahve içirmek lazım saat asırı :)

O kadar cok göz kırpma ve Gülme işareti var ki aklıma weiss geldi birden. O da kimsenin mesajini alıntılamaz ortaya yazar ama saldırırdı. Bol bol da kinayeli biçimde smiley koyardı.
Kim kilicdaroglunu savunuyor anlamadım ama arkadasın kafayı baya iyi. Kahve içirmek lazım saat asırı :)

valla benimde aklıma geldi weiss ama o değil bence, çünkü o uzun uzun açıklama yapardı, bu arkadaşta açıklama yok:KK53::KK53:
o daha incelikli laf sokardı, bu arkadaş bodozlama:KK53::KK53:
kulakları çınlasın, okuyosa selamlar:KK3::KK3::KK3::KK48::KK48:

neyse ben bu topiğe bi daha uğramıyım, çünkü o cımbız bu gece buraya gelecek:KK30:

:KK48::KK48::KK48:

Ayyy anlayış abidesi bak anlamış ;))) Ayhh Allah ım bu işte anlamış hali;)) Eer bunun lideride ancak olsa olsa gıllıçdarogli olur;)))Seçmeninin lideri;)) Tencere kapak yani;))))

arkadaşım sizin yorumları okuyunca siyaseti falan unuttum ben telaşlandım,

her yorumun sonunda göz kırpmışsınız,Allah şifa versin gözünüze ne oldu?

ayrıca tartışmanın bir üslubu vardır bunu bilmeyen insanlar da tartışmamalıdır bence.

Weiss kendini cok guzel ifade ederdi.Boyle avam,boyle dusuk cumlelerle yazmazdi.O lafi dokundururdu gercekten.Bana "pembe" tarzi gibi geldi.Hatirlarsiniz.O da bolca noktalar koyar,gulucuk eksik etmez,ne dedigi anlasilmazdi.O da Kilicdaroglu demezdi mesela.O da cirkinlesince tam cirkinlesirdi.Ama pembenin vizyon bir level daha ustteydi.Hakkini yemeyeyim.Pembiş derdim tartisma esnasinda kizardi:KK53: Bebisleri buyutup doner aramiza belki.Ikisine de selam olsun.

Weiss kendini cok guzel ifade ederdi.Boyle avam,boyle dusuk cumlelerle yazmazdi.O lafi dokundururdu gercekten.Bana "pembe" tarzi gibi geldi.Hatirlarsiniz.O da bolca noktalar koyar,gulucuk eksik etmez,ne dedigi anlasilmazdi.O da Kilicdaroglu demezdi mesela.O da cirkinlesince tam cirkinlesirdi.Ama pembenin vizyon bir level daha ustteydi.Hakkini yemeyeyim.Pembiş derdim tartisma esnasinda kizardi:KK53: Bebisleri buyutup doner aramiza belki.Ikisine de selam olsun.

pembe kim ben kaçırmışım onu?

taraflı değil bu yorumum yazılanları okudum dısardan bi göz olarak. insanların kendilerini ifade ediş şekli eğitim seviyelerini kendilerini ne kadar geliştirdiklerini ya da geliştiremediklerini ortaya koyuyor. bana inanmayan herkes tarafsızca yazılanları okuyabilir. insanları aşağılamaya çalışmalarından bile ucuzluk akan insanlar var

taraflı değil bu yorumum yazılanları okudum dısardan bi göz olarak. insanların kendilerini ifade ediş şekli eğitim seviyelerini kendilerini ne kadar geliştirdiklerini ya da geliştiremediklerini ortaya koyuyor. bana inanmayan herkes tarafsızca yazılanları okuyabilir. insanları aşağılamaya çalışmalarından bile ucuzluk akan insanlar var
Tarafsız bir göz olarak kimisi mizansen yaklaşmış ki siyasette sıkça baş vurulan bir yoldur özgüvenin verdiği bir yaklaşım mevcut iktidar partisinin taraftarı olmak, her zaman kolaydır asıl zor olan muhalefet olmaktır muhalefete güçlü lider lazım kılıçtaroğlu nun dürüstlüğüne inanıyorum ama icraatte başarılı olacağına inanmıyorum bugün benim gibi düşünen birçok kişi vardır.

weiss güzel yazardı, kendini güzel ifade ederdi çok nadir ağır kelimeler kullanırdı, donanımlıydı, sezarın hakkı sezara.

Sizlerden ricam burada üyeliği olmayan biri hakkında yazıp ona cevap hakkı vermemeniz.

Back
X