Kilo, alaycı tavırlar

Ay çevrenin işi gücü bitmiş senin 6 kilonamı takmış sor bakalım onlara neymiş?kuzum dış gördüğünle konuşmalarına müsade etme ben hoşlanmıyorum hayatın manası bu değilde tık ağızlarına ayy seviyeye bak 6 kilo nedir çok sıkıntı yaparsan da veremezsin ama etrafın sözüne bu kadar bakma lütfen daha 22 yaşındasın

Kilomuz dert edilecek kadar çok değil ama siz ağırlığından verdiği sıkıntıdan rahatsızsanız gerçekten sağlıklı beslenmeye başlayın. 22 yaş ta 34 yaş Çok çünkü. Dinç hissetmek için yapıyorum deyin. İnsülin direnci falan var ise zinciri kır.

1.60 boyum ve 63 kiloyum. benim de 10 kilo fazlam var o zaman. Spor yapın. sıkılaştırır iyice. o zaman zayıf görünürsünüz. Ben plates e gidiyorum herkes zayıfladın mı diyor.

Cilek bögürtlen karadut gibi kirmizi meyveler
Avokado
Şili biberi
Kahve
Yesilçay
Kereviz
Yogurt

Metabolizmayi hizlandirir.

Bir de yürüyüş yap, mümkünse 5 dk tempolu yürü 1 dk koş.

Ben danisanlarima diyet yazmadan önce bu bilgileri veriyorum.
7den sonra yemek yok. Mide cok guruldarsa yogurt az meyve veya süt
Abur cubur yok ama ne yemek varsa evde yenebilir, siniri da yok doyana kadar.
Once bunu 1 hafta uygulayip metabolizmayi ortalamaya calisiyoruz.

Sonra diyet :)

Bahane derken?
Ben anlatamadım sanırım. Benim kilo vermem 34 yaşında kilo vermesi durmuş bir kadınla aynı metabolizma hızında. Azıcık dikkat etsem kilo veriyorum dediğiniz sizin vücudunuz. Benim vücudum, benim metabolizmam azıck dikkat etsem gibi şeylerle kilo verdirmiyor.

metabolizma hizi cok onemli,
nasil artirirsiniz kismi da aslinda sizin genlerinizle ilgili olabilir.

Genelde haftada 3 gun spor derler,
benim de metabolizma hizim cok dusuktur, ve haftada 3 gun sporla artiramiyorum,
ben su aralar gunde yarim saat tempolu spor yapiyorum, her gun yapmaya calisiyorum, haftasonlari bazen kayniyor ama olsun.
Her gun tempolu yapinca anca metabolizmami hizlandirabiliyorum.
Tempoludan kastim da, ilk 5-10 dakikayi isinma gibi dusunursek kalan 20 dakikada nabzimi 140-150 civarinda tutuyorum.
tabata egzersizleri metabolizma hizlandirmak icin tavsiye edilir bir de,

Çok teşekkürler

60 kiloda ne var yahu. Abartmayın bence.kiloyu çok fazla kafaya taktığınız için fazla geliyor size ama değil.

evet boy kilo orantısına bakınca ideal gibi duruyor ama vücut analiz değerinizi bilmedğimiz için bir şey diyemeyiz. Ama çok tantana yapılacak , kendinizi boğacak bir durum yok , herhalde ilk defa kilo sorunu yaşıyorsunuz. ben kendimi bildiğimden beri kilolu olduğum için önceden çok fazla takardım ağlardım vs sonradan umursamamaya başladım . ilk tavsiyemde bu olsun . kafaya taktığınız andan itibaren modunuz düşer ,motivasyonunuz kaybolur hatta o stres ve üzüntüyle daha fazla kilo alırsınız. Kilonuzu küçümsemiyorum sizi de anlıyorum küçük kiloları vermek daha zordur iyi bilirim. kendinizi çok fazla sıkacağınız bir konu değil bilin sadece .

Acaba siz mi cok alingansiniz? Cunku kilo fazlaliginiz cok fazla degil. 160 boya 57 kiloyum ben herkes zayifsin diyor bana.

Önce silkelen bir kendine gel, 61 kilosun 161 değil. 3-5 kilo verilemez bir kilo değil, zamana yay yavaş yavaş verirsin. Diyelim ki vermedin, ne olacak. Hayat çok kısa ve bu kadar küçük meseleleri kafana takarak geçmemeli.

merhabalar,
Metebolizma yaşınızın yüksek çıkması vücudunuzda yağ kitlenizin fazla olmasıyla da alakalı. Size hak veriyorum kilo vermeye çalışmak zor bir durum ama kendinize bahane buluyorsunuz sanki. Kilo vermek için kalori açığınızın olması lazım.Yani yaktığınızdan daha az yiyeceksiniz ya da daha fazla kalori harcamanız lazım. Siz farkında değilsiniz ama demekki sandığınızdan daha çok şey yiyorsunuz .
34 yaşındaki metebolizma sizin söylediğiniz gibi aşırı kötü bir şey değil :) Mesela ben 35 yaşındayım ve tiroid hastasıyım yani metebolizmam yaşıtlarıma göre bile daha az çalışıyor.(devamlı ilaç kullanıyorum) Bunu bahane edip çabalamaktan hiç vazgeçmiyorum. 1,75 boyum var şuan 64 kiloyum.(bu yaz aldığım 4 kilo fazlam var 4 aydır vermek için çabalıyorum.) Sonuçta ben 35 yaşında bir de tiroid hastası olmam durumuna sığınıp, su içsem yarıyor deseydim şuan en az 70-75 kiloydum. sağlıklı yaşamak için ömür boyu dikkat etmemiz gerekiyor. Önce bunu kabul edin. Hayatınıza günde 1 saat yürüyüş ekleyin.kefir her sabah içerim üzerine çayımıda içerim. Birgün akşam yemeğinde fazla yesem ertesi gün geçiştiririm. Kayvaltıda 1 dilim ekmek yerim sadece.(pazar günleri kaçamak yaparım bazen :) ) Demek istediğim bu benim sağlıklı yaşamam için gerekli bir düzen siz önce bunu kabullenmeli ve beslenmeye bakış açınızı yeniden değerlendirmelisiniz.
Deneyim ve görüşüm biraz acımasız olacak ama kendinizi bahanelerle avutuyorsunuz .Hayatınıza hareket katmalı ve aşağıda yazdığım şeylere dikkat etmelisiniz.
NOT: Tekrar ediyorum (TLC den alıntıdır: )tartı yalan söylemez.// Kahvaltınız sağlıklı ama ondan sonra ne yediğiniz hiç yok. Akşam yemeğini kaçta yersiniz?? poğaça ,kek, börek çikolata tatlı kaçamaklarınız muhakkak olmalı. Akşam karbonhidrat yani pilav makarna yememelisiniz. Paket ürünlerini hayatınızdan çıkarmalısınız. Gece atıştırmak asla yok. İstediğiniz kiloya inince de kuralları biraz gevşetip yine sağlıklı beslenmeyi bırakmamanız lazım. Yoksa böyle yasak ödül psikolojisiyle verdiğiniz kiloyu tekrar alırsınız.
Özellikle instagramda sağlıklı beslenmeyle ilgili çok faydalı sayfalar var. Onları takip etmenizi öneririm

Öncelikle şunu belirteyim. Ben zaten yediğim içtiğim şeylere önce sağlık, sonra formda kalmak için dikkat ediyorum. Sadece kahvaltı yazdım çünkü biraz uzattığımı söyledim. Sabah 250 ml kefir, haşlanmış yumurta, domates, avakado, kivi, bol yeşillik ve peynir yiyorum. Ben öğle yemeğini çorba salata, ya da bir kase yoğurt ve sarı leblebi ile geçiriyorum.Ana yemek yemediğim için ikindi yine sarı leblebi yiyorum, bir elma falan da oluyor. Daha sonra akşam yemeklerimde haşlanmış et, bazen balık, daha çok haşlanmış sebzelere yer veriyorum. yoğurtlu ıspanak,brokoli, karnabahar, yada pırasa yemeği. Haftada bir gün kaçamak yapıyorum. Dediğim gibi bu beslenme ile 63 ten 61 e düştüm. Diyetisyene gitmiştim o ise bana.
Sabah 3 dilim kepekli ekmek yumurta, peynir, bol yeşillik
Ara öğün meyve
Öğle 3 dilim k ekmek salata çorba 6 yemek kaşığı pilav
Ara öğün meyve, yoğurt vs
Akşam 3 dilim k ekmek et, salata vs.
Şuan listede hatırladıklarım bunlar. Bunlara bir ay uydum ama veremedim. Tabi veremeyince bıraktım. Bu listeye yakın, kendimce çabalarla iki kilo verdim. Fakat benim zaten vücudumda yağ kitlem fazla olduğu için çok rahatsızım.Belim göbeğim yok ama bacak, basen kalça olduğu için bedensel çalışmalıyım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…