- 13 Haziran 2015
- 5.919
- 19.686
- 448
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
acayip merak ettim yazar mısınız rica etsemBir App (spor) var ama reklama girer mi? Hem ücretsiz hem de eşim ve yeğenim düzenli yaparak tığ oldular tüm vücuttan. Böyle bir şey yok. Disiplinle ve düzenli yapmak şart.
o nasıl oluyor??Acaba beyın gucuyle verebılır mıyız
etraf victoria secret de ben mi tontonumm..sanırım etrafınızdaki insanların hepsi victroya secret melekleri ile dolu ,
bune yaa 6 kilo için herkes sana bakıyor falan , önce psikiyatrıye sonra guatır tahlili yaptırın
Bahane derken?Gerçek yaşım sizin metabolizma yaşınızdan fazla. Azıcık dikkat etsem kilo veriyorum. Bahanelerin arkasına saklanmadan sağlıklı yaşama geçerseniz kilo verirsiniz. Sıkı diyete falan gerek yok bu yaşta bu kiloda.
Çok teşekkürlerCilek bögürtlen karadut gibi kirmizi meyveler
Avokado
Şili biberi
Kahve
Yesilçay
Kereviz
Yogurt
Metabolizmayi hizlandirir.
Bir de yürüyüş yap, mümkünse 5 dk tempolu yürü 1 dk koş.
Ben danisanlarima diyet yazmadan önce bu bilgileri veriyorum.
7den sonra yemek yok. Mide cok guruldarsa yogurt az meyve veya süt
Abur cubur yok ama ne yemek varsa evde yenebilir, siniri da yok doyana kadar.
Once bunu 1 hafta uygulayip metabolizmayi ortalamaya calisiyoruz.
Sonra diyet :)
HeUmarım fake konudur1,64 boya 61 kilo için bunca kahır.
Hı fake hiç işim yok zaten.Umarım fake konudur1,64 boya 61 kilo için bunca kahır.
Özelden yazarsanız sevinirim.Bir App (spor) var ama reklama girer mi? Hem ücretsiz hem de eşim ve yeğenim düzenli yaparak tığ oldular tüm vücuttan. Böyle bir şey yok. Disiplinle ve düzenli yapmak şart.
He
Hı fake hiç işim yok zaten.
merhabalar,Hanımlar herkese merhaba.22 yaşındayım.Boyum 164, kilom 61. Fakat ideal kilom 55.
6-7 kilo vermek istiyorum.Daha önce diyetisyene gittim bir ay sıkı bir diyete uydum fakat metabolizma yaşım 34 çıktı ve hiç kilo veremedim. Yani 34 yaşındaki bir kadının kilo verme hızı ile aynı. Bırakın su içsem yarıyor ibaresini ben pastanenin önünden geçerken beğendiğim bir pastaya bakmamla o pastanın kalorisi bana yükleniyor gibi.Kilo alırken kalça, basen, bacak ve yüzden alıyorum. Kendi çabamla bir buçuk ayda 63ten 61 e düştüm.Yürüdüm,yememe içmeme çok dikkat etti. Günde en az bir buçuk litre su içtim.Kalça ve bacaklarımdan gitsin istiyorum. Yani ben ne yaparsam bu metabolizma yaşı düşer, hızı artar. Lütfen yardım edin. Çevremden 6 kilo fazlam var diye aşırı kilolu muamelesi görüyorum.Kahvaltıda ekmek yememem, haşlanmış yumurta bol yeşillik, avakado, domates peynir yemem, çay yerine sabahları kefir içmem herkesin dikkatini çekiyor. Sürekli bu kadar dikkat edilir mi, insanın ömür boyu yediklerine dikkat etmesi çok kötü bir şey diyorlar. Bir kilo konusu geçince gözler direkt olarak bana çevriliyor.Müthiş bir psikolojik baskı var üzerimde. Eşim kilomu beğense de ben hoşnut değilim. Spor salonuna da şuanda gidemem. Maddiyat sıkıntı. Deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum.
Öncelikle şunu belirteyim. Ben zaten yediğim içtiğim şeylere önce sağlık, sonra formda kalmak için dikkat ediyorum. Sadece kahvaltı yazdım çünkü biraz uzattığımı söyledim. Sabah 250 ml kefir, haşlanmış yumurta, domates, avakado, kivi, bol yeşillik ve peynir yiyorum. Ben öğle yemeğini çorba salata, ya da bir kase yoğurt ve sarı leblebi ile geçiriyorum.Ana yemek yemediğim için ikindi yine sarı leblebi yiyorum, bir elma falan da oluyor. Daha sonra akşam yemeklerimde haşlanmış et, bazen balık, daha çok haşlanmış sebzelere yer veriyorum. yoğurtlu ıspanak,brokoli, karnabahar, yada pırasa yemeği. Haftada bir gün kaçamak yapıyorum. Dediğim gibi bu beslenme ile 63 ten 61 e düştüm. Diyetisyene gitmiştim o ise bana.merhabalar,
Metebolizma yaşınızın yüksek çıkması vücudunuzda yağ kitlenizin fazla olmasıyla da alakalı. Size hak veriyorum kilo vermeye çalışmak zor bir durum ama kendinize bahane buluyorsunuz sanki. Kilo vermek için kalori açığınızın olması lazım.Yani yaktığınızdan daha az yiyeceksiniz ya da daha fazla kalori harcamanız lazım. Siz farkında değilsiniz ama demekki sandığınızdan daha çok şey yiyorsunuz .
34 yaşındaki metebolizma sizin söylediğiniz gibi aşırı kötü bir şey değil :) Mesela ben 35 yaşındayım ve tiroid hastasıyım yani metebolizmam yaşıtlarıma göre bile daha az çalışıyor.(devamlı ilaç kullanıyorum) Bunu bahane edip çabalamaktan hiç vazgeçmiyorum. 1,75 boyum var şuan 64 kiloyum.(bu yaz aldığım 4 kilo fazlam var 4 aydır vermek için çabalıyorum.) Sonuçta ben 35 yaşında bir de tiroid hastası olmam durumuna sığınıp, su içsem yarıyor deseydim şuan en az 70-75 kiloydum. sağlıklı yaşamak için ömür boyu dikkat etmemiz gerekiyor. Önce bunu kabul edin. Hayatınıza günde 1 saat yürüyüş ekleyin.kefir her sabah içerim üzerine çayımıda içerim. Birgün akşam yemeğinde fazla yesem ertesi gün geçiştiririm. Kayvaltıda 1 dilim ekmek yerim sadece.(pazar günleri kaçamak yaparım bazen :) ) Demek istediğim bu benim sağlıklı yaşamam için gerekli bir düzen siz önce bunu kabullenmeli ve beslenmeye bakış açınızı yeniden değerlendirmelisiniz.
Deneyim ve görüşüm biraz acımasız olacak ama kendinizi bahanelerle avutuyorsunuz .Hayatınıza hareket katmalı ve aşağıda yazdığım şeylere dikkat etmelisiniz.
NOT: Tekrar ediyorum (TLC den alıntıdır: )tartı yalan söylemez.// Kahvaltınız sağlıklı ama ondan sonra ne yediğiniz hiç yok. Akşam yemeğini kaçta yersiniz?? poğaça ,kek, börek çikolata tatlı kaçamaklarınız muhakkak olmalı. Akşam karbonhidrat yani pilav makarna yememelisiniz. Paket ürünlerini hayatınızdan çıkarmalısınız. Gece atıştırmak asla yok. İstediğiniz kiloya inince de kuralları biraz gevşetip yine sağlıklı beslenmeyi bırakmamanız lazım. Yoksa böyle yasak ödül psikolojisiyle verdiğiniz kiloyu tekrar alırsınız.
Özellikle instagramda sağlıklı beslenmeyle ilgili çok faydalı sayfalar var. Onları takip etmenizi öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?