- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
sizi o kadar iyi anlıyorum ki iki ay boyunca diyet yapıp veremediğimi biliyorum hipotroidi yaş faktörü vs neyse,.
Sabah 3 dilim kepekli ekmek yumurta, peynir, bol yeşillik
Ara öğün meyve
Öğle 3 dilim k ekmek salata çorba 6 yemek kaşığı pilav
Ara öğün meyve, yoğurt vs
Akşam 3 dilim k ekmek et, salata vs.
Şuan listede hatırladıklarım bunlar. Bunlara bir ay uydum ama veremedim. Tabi veremeyince bıraktım. Bu listeye yakın, kendimce çabalarla iki kilo verdim. Fakat benim zaten vücudumda yağ kitlem fazla olduğu için çok rahatsızım.Belim göbeğim yok ama bacak, basen kalça olduğu için bedensel çalışmalıyım sanırım.
164 e 61 çok görünmemesi lazım aslında. Acaba bu kadar vurguladığın için mi insanlar bunu çok görüyo. Ben 160 boya 63 kiloyum. İdealim 52. Ama kilomu göstermediğim söylenir. Bunun yaptığım sporla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca uyduğun beslenme tarzını beğendim. Ama spor da gerekli. Yoksa yürüyüş. Yoksa evde istikrarla takip edilen bir egzersiz.Hanımlar herkese merhaba.22 yaşındayım.Boyum 164, kilom 61. Fakat ideal kilom 55.
6-7 kilo vermek istiyorum.Daha önce diyetisyene gittim bir ay sıkı bir diyete uydum fakat metabolizma yaşım 34 çıktı ve hiç kilo veremedim. Yani 34 yaşındaki bir kadının kilo verme hızı ile aynı. Bırakın su içsem yarıyor ibaresini ben pastanenin önünden geçerken beğendiğim bir pastaya bakmamla o pastanın kalorisi bana yükleniyor gibi.Kilo alırken kalça, basen, bacak ve yüzden alıyorum. Kendi çabamla bir buçuk ayda 63ten 61 e düştüm.Yürüdüm,yememe içmeme çok dikkat etti. Günde en az bir buçuk litre su içtim.Kalça ve bacaklarımdan gitsin istiyorum. Yani ben ne yaparsam bu metabolizma yaşı düşer, hızı artar. Lütfen yardım edin. Çevremden 6 kilo fazlam var diye aşırı kilolu muamelesi görüyorum.Kahvaltıda ekmek yememem, haşlanmış yumurta bol yeşillik, avakado, domates peynir yemem, çay yerine sabahları kefir içmem herkesin dikkatini çekiyor. Sürekli bu kadar dikkat edilir mi, insanın ömür boyu yediklerine dikkat etmesi çok kötü bir şey diyorlar. Bir kilo konusu geçince gözler direkt olarak bana çevriliyor.Müthiş bir psikolojik baskı var üzerimde. Eşim kilomu beğense de ben hoşnut değilim. Spor salonuna da şuanda gidemem. Maddiyat sıkıntı. Deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum.
Victorya secret değil ama dalga geçen ablam. Boyu 160 kilosu 53.sürekli dalga geçmeler falan.sanırım etrafınızdaki insanların hepsi victroya secret melekleri ile dolu ,
bune yaa 6 kilo için herkes sana bakıyor falan , önce psikiyatrıye sonra guatır tahlili yaptırın
Ben cok kilolu bulmadim sizi ama sagliginiz acidan 5 kilo verseniz sanki iyi.bu arada bilmedigim icin soruyoeum diyetisyenlerde metobolizma yasi cikiyormu bende kilo alamiyorum malesef benimki daha kotu giydigim hicbirsey yakismiyor.nasil buluyolar o metobolizma yasiniHanımlar herkese merhaba.22 yaşındayım.Boyum 164, kilom 61. Fakat ideal kilom 55.
6-7 kilo vermek istiyorum.Daha önce diyetisyene gittim bir ay sıkı bir diyete uydum fakat metabolizma yaşım 34 çıktı ve hiç kilo veremedim. Yani 34 yaşındaki bir kadının kilo verme hızı ile aynı. Bırakın su içsem yarıyor ibaresini ben pastanenin önünden geçerken beğendiğim bir pastaya bakmamla o pastanın kalorisi bana yükleniyor gibi.Kilo alırken kalça, basen, bacak ve yüzden alıyorum. Kendi çabamla bir buçuk ayda 63ten 61 e düştüm.Yürüdüm,yememe içmeme çok dikkat etti. Günde en az bir buçuk litre su içtim.Kalça ve bacaklarımdan gitsin istiyorum. Yani ben ne yaparsam bu metabolizma yaşı düşer, hızı artar. Lütfen yardım edin. Çevremden 6 kilo fazlam var diye aşırı kilolu muamelesi görüyorum.Kahvaltıda ekmek yememem, haşlanmış yumurta bol yeşillik, avakado, domates peynir yemem, çay yerine sabahları kefir içmem herkesin dikkatini çekiyor. Sürekli bu kadar dikkat edilir mi, insanın ömür boyu yediklerine dikkat etmesi çok kötü bir şey diyorlar. Bir kilo konusu geçince gözler direkt olarak bana çevriliyor.Müthiş bir psikolojik baskı var üzerimde. Eşim kilomu beğense de ben hoşnut değilim. Spor salonuna da şuanda gidemem. Maddiyat sıkıntı. Deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum.
Ben ketemdeki diyetisyene gitmiştim. Ever orda metabolizma yaşı, yağ, su her şey çıkıyor.Ben cok kilolu bulmadim sizi ama sagliginiz acidan 5 kilo verseniz sanki iyi.bu arada bilmedigim icin soruyoeum diyetisyenlerde metobolizma yasi cikiyormu bende kilo alamiyorum malesef benimki daha kotu giydigim hicbirsey yakismiyor.nasil buluyolar o metobolizma yasini
Ketem derkenBen ketemdeki diyetisyene gitmiştim. Ever orda metabolizma yaşı, yağ, su her şey çıkıyor.
Victorya secret değil ama dalga geçen ablam. Boyu 160 kilosu 53.sürekli dalga geçmeler falan.
Benim bir nebze mutlu olmama tahammülü yok. Annemle kilom hakkında bir şey konuştukça geliyor bana laf sokmalar falan.Geçen Lcw tayt aldım small aldım üzerime çok güzel oldu. Sana o olduysa xsmall var mı bende alayım diyor. Kendisi eşinden ayrıldı.Sürekli anneme eşimle ilgili bir şey anlatınca gözünü bana dikiyor. Benim eşimde şuan görevde ailemle kalıyorum. Geldiğim günden beri sürekli benimle uğraşıyor.
Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi. Her ilde var mutlaka. Bu bir kurum. Bulunduğunuz ilde de vardır. Siz google da arama yapın. Mesela Osmaniye Ketem yazın. Nerde olduğu çıkarKetem derken
Peki randevu alip direk gidebiliyormuyim hani ne diyerek gitmem gerek diyetisyenmi diyecegimKanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi. Her ilde var mutlaka. Bu bir kurum. Bulunduğunuz ilde de vardır. Siz google da arama yapın. Mesela Osmaniye Ketem yazın. Nerde olduğu çıkar
Yani her ketemde var mı bilmiyorum ama vardır bence. Müsait bir zamanınızda Bulunduğunuz ilin ketem kurumuna gidip sorabilirsiniz. Diyetisyen va mı ya da randevu alabilir miyim diye.Peki randevu alip direk gidebiliyormuyim hani ne diyerek gitmem gerek diyetisyenmi diyecegim
Ben Gıda mühendisi olduğum için beslenme ilgi alanım biraz.diyetisyenlere hele ara öğünlere inanmıyorum.açlık hormonu salgılanabilmesi içinÖncelikle şunu belirteyim. Ben zaten yediğim içtiğim şeylere önce sağlık, sonra formda kalmak için dikkat ediyorum. Sadece kahvaltı yazdım çünkü biraz uzattığımı söyledim. Sabah 250 ml kefir, haşlanmış yumurta, domates, avakado, kivi, bol yeşillik ve peynir yiyorum. Ben öğle yemeğini çorba salata, ya da bir kase yoğurt ve sarı leblebi ile geçiriyorum.Ana yemek yemediğim için ikindi yine sarı leblebi yiyorum, bir elma falan da oluyor. Daha sonra akşam yemeklerimde haşlanmış et, bazen balık, daha çok haşlanmış sebzelere yer veriyorum. yoğurtlu ıspanak,brokoli, karnabahar, yada pırasa yemeği. Haftada bir gün kaçamak yapıyorum. Dediğim gibi bu beslenme ile 63 ten 61 e düştüm. Diyetisyene gitmiştim o ise bana.
Ara öğün meyve
Şuan listede hatırladıklarım bunlar. Bunlara bir ay uydum ama veremedim. Tabi veremeyince bıraktım. Bu listeye yakın, kendimce çabalarla iki kilo verdim. Fakat benim zaten vücudumda yağ kitlem fazla olduğu için çok rahatsızım.Belim göbeğim yok ama bacak, basen kalça olduğu için bedensel çalışmalıyım sanırım.
bu arada ben Gıda mühendisiyim..bi diyetisyen değilim ama beslenme konusunda ilgi alNım var. Ve o programa göre iyili diyetisyeninizi bırakmışsınız. Gözüme çarpan ilk hat leblebi yemek.. sarı leblebi nohutun çok işlem görmüş hali.. ve sağlıklı beslenmede işlenmiş gıdaya pek yer yok.. çiğ kuruyemiş, çiğ badem ya da ceviz yiyin 2-3 tane onun yerine ve ara öğünleri mümkün olduğunca azaltarak 2 öğüne geçin..ben hayAtta ara öğüne inanan bi insan değilim ki yeni eğilimde o yönde...2 öğün arası minimum 5 sAat olmalı ve serbest gününüzde sadece 1 öğününüzü serbest yapınÖncelikle şunu belirteyim. Ben zaten yediğim içtiğim şeylere önce sağlık, sonra formda kalmak için dikkat ediyorum. Sadece kahvaltı yazdım çünkü biraz uzattığımı söyledim. Sabah 250 ml kefir, haşlanmış yumurta, domates, avakado, kivi, bol yeşillik ve peynir yiyorum. Ben öğle yemeğini çorba salata, ya da bir kase yoğurt ve sarı leblebi ile geçiriyorum.Ana yemek yemediğim için ikindi yine sarı leblebi yiyorum, bir elma falan da oluyor. Daha sonra akşam yemeklerimde haşlanmış et, bazen balık, daha çok haşlanmış sebzelere yer veriyorum. yoğurtlu ıspanak,brokoli, karnabahar, yada pırasa yemeği. Haftada bir gün kaçamak yapıyorum. Dediğim gibi bu beslenme ile 63 ten 61 e düştüm. Diyetisyene gitmiştim o ise bana.
Ara öğün meyve
kesınlıkle katılıyorum ara ögun denılen sey leptın hormonunu bozuyor aralıklı oruc mantıgı yanı gunde 2 gün yemek lazım ınsanların bıyolojık saatıne uyan bu dayadılar 3 ana 3 ara herkes seker hastası oldu ınsulın tepetaklak cunku bır ızın vermıyorlar kı leptın calıssın leptın yemek yedıkten 4 saat sonra calısmaya baslıyor ne kadar calısırsa okadar ıyı saglıklıyız yag yakıyoruz demektır e 6 ogun yıyen bırınde leptın calısamaz tam calısacagı zaman yemek saatı gelıyor cunkuBen Gıda mühendisi olduğum için beslenme ilgi alanım biraz.diyetisyenlere hele ara öğünlere inanmıyorum.açlık hormonu salgılanabilmesi için
bu arada ben Gıda mühendisiyim..bi diyetisyen değilim ama beslenme konusunda ilgi alNım var. Ve o programa göre iyili diyetisyeninizi bırakmışsınız. Gözüme çarpan ilk hat leblebi yemek.. sarı leblebi nohutun çok işlem görmüş hali.. ve sağlıklı beslenmede işlenmiş gıdaya pek yer yok.. çiğ kuruyemiş, çiğ badem ya da ceviz yiyin 2-3 tane onun yerine ve ara öğünleri mümkün olduğunca azaltarak 2 öğüne geçin..ben hayAtta ara öğüne inanan bi insan değilim ki yeni eğilimde o yönde...2 öğün arası minimum 5 sAat olmalı ve serbest gününüzde sadece 1 öğününüzü serbest yapınve farkı göreceksiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?