Kilo alma programi ile yarisma

Doktorunuzun dahi aklına gelmeyebilir,siz muhakkak test isteyin derim...

Ben çok çektim hem zayıflıktan hem de sağlığımın bozukluğundan,teşhisi yıllarımı aldı,şimdi aynı dertten muzdarip herkese çölyak testi yaptırmalarını öneriyorum.

hemen yazınızı inceleyeceğim ve hangi bölüme hangi taleple gitmek gerekiyor?

hemen yazınızı inceleyeceğim ve hangi bölüme hangi taleple gitmek gerekiyor?

Gastroenteroloji bölümüne gidip gastroenteroloji uzmanına "çölyak" olmaktan şüphelendiğinizi ve test yaptırmak istediğinizi söylerseniz onlar size mutlaka yardımcı olurlar.

Açmış olduğum konuda aklınıza gelebilecek her türlü soruya cevap bulabilirsiniz,yine de aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorularınızı cevaplamaya çalışırım
:31:

Gastroenteroloji bölümüne gidip gastroenteroloji uzmanına "çölyak" olmaktan şüphelendiğinizi ve test yaptırmak istediğinizi söylerseniz onlar size mutlaka yardımcı olurlar.

Açmış olduğum konuda aklınıza gelebilecek her türlü soruya cevap bulabilirsiniz,yine de aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorularınızı cevaplamaya çalışırım

evet okudum orada varmış sorumun cevabı gereksiz oldu sorum kusura bakmayın:)
bahsettiğiniz sorunlardan hiçbirini dahi yaşamıyorsak da şüphelenmeli miyiz yani bu rahatsızlıktan, doktor soracak sonuçta ne gibi sıkıntılardan ötürü bu şüphede olduğumu sadece hızlı kilo alamıyor olmam sebep midir buna? üstelik bu ay düzenli ve bol yiyerek 4 kilo aldım. merak ediyorum cidden varsa bu rahatsızlık sonuçta ülkemizde yaygın değil diye doktorların da aklına gelemeyebilir dediğiniz gibi.
varsa vakit kaybetmeden tedavi olmak gerek

evet okudum orada varmış sorumun cevabı gereksiz oldu sorum kusura bakmayın:)
bahsettiğiniz sorunlardan hiçbirini dahi yaşamıyorsak da şüphelenmeli miyiz yani bu rahatsızlıktan, doktor soracak sonuçta ne gibi sıkıntılardan ötürü bu şüphede olduğumu sadece hızlı kilo alamıyor olmam sebep midir buna? üstelik bu ay düzenli ve bol yiyerek 4 kilo aldım. merak ediyorum cidden varsa bu rahatsızlık sonuçta ülkemizde yaygın değil diye doktorların da aklına gelemeyebilir dediğiniz gibi.
varsa vakit kaybetmeden tedavi olmak gerek

Sorun değil :)

Bu şikayetlerin hiçbiri olmayıp yine çölyak hastası olan birçok arkadaşım var,ama genelde bu şikayetlerle çölyak teşhisi konulanlar daha çok.

Zaten çölyaksanız gün kaybetmeden gluteni hayatınızdan çıkarmanız lazım,yoksa Allah korusun bağırsak kanserine kadar gidiyor işin sonu
:50:

Sorun değil :)

Bu şikayetlerin hiçbiri olmayıp yine çölyak hastası olan birçok arkadaşım var,ama genelde bu şikayetlerle çölyak teşhisi konulanlar daha çok.

Zaten çölyaksanız gün kaybetmeden gluteni hayatınızdan çıkarmanız lazım,yoksa Allah korusun bağırsak kanserine kadar gidiyor işin sonu
:50:

açıkçası ben kendimle ilgili pek bir şüphede değilim ama yine de aklımızın bir köşesinde her daim bulunmalı

19 Kasim 2013

-BirAdetLokum 55

-Nute 47.7 +100 gram

-guraypelin 47.3 +200 gram

-Afilli_kiz 46.7 +100 gram

-gazeldustubaglara 55 -400 gram

-mavisimmavi 41 +0 gram

-tull 57.7 -300 gram

-xannemx 57.2

-Aysdndogma 47

-dhoqa 29

Kizlar yeni listemiz:42:
Cezaya da gelince, aslinda guzel bir ceza :23:
Ogunler haricinde 'bir simit, yaninda peynir,zeytin ne severseniz icecek olarak ayran ya da meyve suyu' menusunu uygun gordum sizlere:12:

19 Kasim 2013

-BirAdetLokum 55

-Nute 47.7 +100 gram

-mavisimmavi 41 +0 gram

-tull 57.7 -300 gram

-xannemx 57.2

-Aysdndogma 47

-dhoqa 29

Ogunler haricinde 'bir simit, yaninda peynir,zeytin ne severseniz icecek olarak ayran ya da meyve suyu' menusunu uygun gordum sizlere:12:

çoğumuz alamamışız, alanlarda üç beş gr. :1:
bu hafta ne oldu bize böyle...
tamam cezamı kabul ediyorum :51:

19 Kasim 2013

-BirAdetLokum 55

-Nute 47.7 +100 gram

-mavisimmavi 41 +0 gram

-tull 57.7 -300 gram

-xannemx 57.2

-Aysdndogma 47

-dhoqa 29

ben de kabul ediyorum cezamı, zaten mesaimin olduğu her gün sabahları simit yiyorum, mesaim yok bugün ve simit yemenin eksikliğini hissediyorum iyi olur yerim öğle yemeğinden sonra :64::64::64:

özümüze dönelim pizza da neymiş :52::52:
$lahmacun (2).webp

ben de kabul ediyorum cezamı, zaten mesaimin olduğu her gün sabahları simit yiyorum, mesaim yok bugün ve simit yemenin eksikliğini hissediyorum iyi olur yerim öğle yemeğinden sonra :64::64::64:

Simiti yazarken aklima sen geldin, sabaha dogru nobette simit yedigini soylemistin ya ondan ceza boyle olsun dedim:64:

özümüze dönelim pizza da neymiş :52::52:
Eki Görüntüle 866993

Senin yaptigini corumlu yapmaz biliyor musun misilleme mi yapiyorsun sen ha ha :47:
Ben de birazdan annemin yaptigi taze fasulyenin yanina tazecik pilsv yapicam fotograflayip koyayim da gor gununu:27:

ben de şüphelenmeye başladım şimdi yaa, sabahları karın ağrısı ve özellikle mide bulantısı ile uyanıyorum. çok az yediğim halde büyük tuvalete çok çıkıyorum ve aynen dediğin gibi çoğu zaman kahvaltımı daha bitirmeden tuvalette buluyorum kendimi.gün boyu sürekli hafif bir mide bulantısı var.bağırsaklarım hep hareketli ve kramplar çok oluyor. bana gastrit dendiği için çok da üzerinde durmadım. kan değerlerimde sıkıntı yok sadece demir eksikliğim var o da ara ara normale dönüyor ama genelde anemi mevcut bende. çölyak için ayrıca birşeye bakılmadı bugüne kadar ama ben zaten bi gastroenterolojiye gitmeyi planlıyordum gastrit dışında birşeyler var gibi hissediyorum çünkü uzun zamandır. endoskopi isteyeceğini adım gibi bildiğimden hep erteledim ama en kısa zamanda cesaretimi toplayıp gitmem gerek :25: teşekkürler verdiğin bilgiler için. çok güzel açıklamışsın herşeyi:34:

bir de çölyak çıkarmış şimdi bende:25: makarna ve bulgur delisiyim ne yaparım bilmiyorum:ssz:

Allah korusun Mavisim, ona bakarsan hepimiz her hastaliktan olabiliriz, septomlarin hepsi birbirine benziyor sen bu isin icindesin benden daha iyi bilmen gerek:34:
Icini ferah tut, kendine kuruntu yapmadan emin olmak icin git sor bakalim doktora:ssz:

Allah korusun Mavisim, ona bakarsan hepimiz her hastaliktan olabiliriz, septomlarin hepsi birbirine benziyor sen bu isin icindesin benden daha iyi bilmen gerek:34:
Icini ferah tut, kendine kuruntu yapmadan emin olmak icin git sor bakalim doktora:ssz:

haklısın canım. zaten hastanenin gastro uzmanlarını tanıyorum bi danışırım test falan gerekli görürse yaptırırım. kaçmak sonucu değiştirmez.. varsa ona göre yapılacak olan yapılır, yoksa da içim rahat eder en azından. dediğim gibi zaten gitmeyi planlıyordum artı olarak bu konuyu da sorcam artık

Eki Görüntüle 867004 hastalıktan sonra ilk normal yemeğim :17:pilavı azıcık daha dinlendirsem olurdu ama dayanamadım:9:

ohhhh mis gibi harika görünüyor afiyet olsun lop lop et olsun inşallah:9:

benim huyumdur taze yada kuru fasülye farketmez pilavin üzerine döküp öyle yerim seninkini yan yana görünce kendime güldüm ya tabağını alıp fasülyeyi pilavın üzerine koyasım geldi:60::60::60:

ohhhh mis gibi harika görünüyor afiyet olsun lop lop et olsun inşallah:9:

benim huyumdur taze yada kuru fasülye farketmez pilavin üzerine döküp öyle yerim seninkini yan yana görünce kendime güldüm ya tabağını alıp fasülyeyi pilavın üzerine koyasım geldi:60::60::60:

Gel canim beraber olsun:29:
Indirdim bile mideme:9: Iki catal pilavim kaldi bi:9:
Kuruyu ben de dedigin gibi yaparim da, tazeyi genelde boyle yerim:23:
Ben de guldum dedigine bi hayli:60::60:

evet kızlar az sonra kampa gideceğim pazartesi gününe kadar yokum :14:
umarım orada bol bol yeme fırsatım olur ve umarım yemekler güzeldir :31:

Back
X