- 19 Ekim 2015
- 88
- 52
- 3
- 30
Arkadaşlar ben aşırı zayıftım. Doktor kontrolnde kilo aldım. Almasaydım hasta olcaktım. Doktorun bana uyguladığı program çok basit sadece biraz dikkat gerektiriyor. Ve doktorumun bana dediği şey şuydu " bu listeye kilo almak için değil sağlıklı fit bir bedene sahip olmak için uycaksın." Yani kilonuzda güzel ama fiziğinizde
gerçekten dediği gibi oldu. Doktora gittiğimde 41 civarıydım. Şuan boyun 1.62 ve kilom 61. Ama görenler beni 52 falan sanıyo. Ve o kadar kiloyu nerde sakladığımı soruyolar :)
Şimdi listeyi vericem. Saatlere özen gösterilmeli. Ben unutkan biri olduğum için vakitlerin 15 dk öncesi için telefonuma alarm kurmuştum.
Sabah 8.00 kahvaltı
Ara öğün 10.00 (bi meyve bisküvi vs ne seversen)
Öğle yemeği 12:30
Ara öğün 15.00 (meyve vs ne istersen ama abartmadan yenmeli doyacak kadar değil tadımlık)
Akşam 5.30 yemek
Ayrıca hergün vucüd ihtiyacına göre su tüketimi. (Bende su kaybı olduğu için 3lt ydi günlük. Ama normal kişilerde 2lt)
Ve son olarak her gün 1 saat yürüyüş. (Yürüyüşin amacı aldığımız besinlerin faydaları vücudumuza orantılı dağılması. Ve de yürüyüşü akşam yemeğinden önce yapmak en ideal. Sabah olmaz. Zira gün boyu yediklerinizi ertesi sabah yok etmiş olursunuz.
İşte dengeli kilo alma formülü. Kolay gelsin.
Bu arada sevenler için söylüyorum. Bal pekmez protein bs takviyeleri alabilirsiniz. Hangisini severseniz. Bana bal alerji yaptığı için her akşam yatarken pekmezli süt içtim

Şimdi listeyi vericem. Saatlere özen gösterilmeli. Ben unutkan biri olduğum için vakitlerin 15 dk öncesi için telefonuma alarm kurmuştum.
Sabah 8.00 kahvaltı
Ara öğün 10.00 (bi meyve bisküvi vs ne seversen)
Öğle yemeği 12:30
Ara öğün 15.00 (meyve vs ne istersen ama abartmadan yenmeli doyacak kadar değil tadımlık)
Akşam 5.30 yemek
Ayrıca hergün vucüd ihtiyacına göre su tüketimi. (Bende su kaybı olduğu için 3lt ydi günlük. Ama normal kişilerde 2lt)
Ve son olarak her gün 1 saat yürüyüş. (Yürüyüşin amacı aldığımız besinlerin faydaları vücudumuza orantılı dağılması. Ve de yürüyüşü akşam yemeğinden önce yapmak en ideal. Sabah olmaz. Zira gün boyu yediklerinizi ertesi sabah yok etmiş olursunuz.
İşte dengeli kilo alma formülü. Kolay gelsin.
Bu arada sevenler için söylüyorum. Bal pekmez protein bs takviyeleri alabilirsiniz. Hangisini severseniz. Bana bal alerji yaptığı için her akşam yatarken pekmezli süt içtim