- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi imagemaker
-
Doymayı doymamayı bilmem de karatay diyeti çok tehlikeli. Ben hiç denemedim ama ekmek yemeyi sevmem. Günlerce ağzıma sürmediğim olurdu eskiden. Sonra ne oldu bilin bakalım. Bağışıklığım düştüğü için hastanelik oldum. Günlerce hatanede yattım, bağışıklık kuvvetlendiriciler aldım. Tek sebebi ekmek yemememdi. Ekmek mayasındaki bir madde bağışıklığı kuvvetlendiriyormuş. Ekmeği tamamen kesmek intihar benim gözümde.ama işte canım benim yumurta ekmeksiz nasıl yenir? bu millet ezelden beridir ekmeğe alıştı :) yoksa ben de yapmak istiyorum karatay diyeti ama doymucam diye korkuyorum.. mesela akşam yemeğinde sebze yemeğinin yanına ekmek yemezsen nasıl doyacaksın?
ben diyetisyene gittim, verdiği diyete harfiyen uydum, 3 ana 3 ara öğünle beslendim sonuç : 1 haftada 1 kilo aldım !!!Ben de bi haftadir diyetteyim. Bir kilo vermisim.diyetisyenden aldim sistemi. Boyim 163 cm kilom da 71 çok yani.hedefin 63 e dusmek .kizlar geç saatte yemek yemeyin bir de yavaş yyavaş çiğnemek lazim lokmalari. Tatli canavarini unutmamak lazim.bir de marketten asla çikolata bisküvi almiyorum canim da istemiyor artik hem de çok sagliksiz paletli yiyecekler
ama işte canım benim yumurta ekmeksiz nasıl yenir? bu millet ezelden beridir ekmeğe alıştı :) yoksa ben de yapmak istiyorum karatay diyeti ama doymucam diye korkuyorum.. mesela akşam yemeğinde sebze yemeğinin yanına ekmek yemezsen nasıl doyacaksın?
hadi ya bunu ilk kez duyuyorum.. benim de duyduğum şey şekeri tamamen kesince sağlıklı düşünemiyomuymuş ne insan tam hatırlayamadım şimdi.. hatta karatay dolandırılmasının sebebini buna bağlamışlardı..Doymayı doymamayı bilmem de karatay diyeti çok tehlikeli. Ben hiç denemedim ama ekmek yemeyi sevmem. Günlerce ağzıma sürmediğim olurdu eskiden. Sonra ne oldu bilin bakalım. Bağışıklığım düştüğü için hastanelik oldum. Günlerce hatanede yattım, bağışıklık kuvvetlendiriciler aldım. Tek sebebi ekmek yemememdi. Ekmek mayasındaki bir madde bağışıklığı kuvvetlendiriyormuş. Ekmeği tamamen kesmek intihar benim gözümde.
ama işte canım benim yumurta ekmeksiz nasıl yenir? bu millet ezelden beridir ekmeğe alıştı :) yoksa ben de yapmak istiyorum karatay diyeti ama doymucam diye korkuyorum.. mesela akşam yemeğinde sebze yemeğinin yanına ekmek yemezsen nasıl doyacaksın?
Doğrudur. Şeker beynin çalışması için enerji üretiyor sanırım.hadi ya bunu ilk kez duyuyorum.. benim de duyduğum şey şekeri tamamen kesince sağlıklı düşünemiyomuymuş ne insan tam hatırlayamadım şimdi.. hatta karatay dolandırılmasının sebebini buna bağlamışlardı..
ben diyetisyene gittim, verdiği diyete harfiyen uydum, 3 ana 3 ara öğünle beslendim sonuç : 1 haftada 1 kilo aldım !!!
hadi ya bunu ilk kez duyuyorum.. benim de duyduğum şey şekeri tamamen kesince sağlıklı düşünemiyomuymuş ne insan tam hatırlayamadım şimdi.. hatta karatay dolandırılmasının sebebini buna bağlamışlardı..
Doymayı doymamayı bilmem de karatay diyeti çok tehlikeli. Ben hiç denemedim ama ekmek yemeyi sevmem. Günlerce ağzıma sürmediğim olurdu eskiden. Sonra ne oldu bilin bakalım. Bağışıklığım düştüğü için hastanelik oldum. Günlerce hatanede yattım, bağışıklık kuvvetlendiriciler aldım. Tek sebebi ekmek yemememdi. Ekmek mayasındaki bir madde bağışıklığı kuvvetlendiriyormuş. Ekmeği tamamen kesmek intihar benim gözümde.
vücudumuzun ihtiyacı olan şeker günlük sadece bir adet küp şeker .Doğrudur. Şeker beynin çalışması için enerji üretiyor sanırım.
şeker ve tuz akdeniz toplumlarında yani sıcak toplumlarda mecburi tüketilir .Asıl amaç yiyeceklerin bozulmasını önlemek iken beslenme alışkanlığına dönüştü .
Bunu diyen büyük palavra sıkmış. Çünkü bildiğimiz haliye şekerin tarihi bile çok kıssa...yani binlerce yıl insanlar hiç şeker tüketmediler, Osmanlı yemeklerinde ayva, kuru erik gibi şeyler kullanılması da bundan. Hanii bildiğimiz zeytinyağlıyı şekerle tatlandırma mantığı, şeker yerine meyve. Evet bal vardi belki, o da lüks tüketim öyle herkes sık tatlı yapamazdı.
Rafine şeker gerçekten başa bela. İnsülin direncinizi mahvediyor. Resmen eroin gibi bağımlılık, vücut ondan istiyor. Bırak şekeri3 hafta, ama hiç ağzına sürmeyeceksin, sonra az şekerli vişne suyu bile içemiyorsun...bende öyle oldu, o pastaları , bisküvileri istemek bir yana, sulandırılmış meyve suyu bile içemedim, midem bulandı.
Bir ayda 6 kilo verdim. Şeker ve unlu mamülleri hayatımdan çıkarak. Sebze, et , yulaf ürünleri yedim..sınırsız, ki ben geç yiyen bir insanım...8-9 u bulduğu oluyor.
Harikacanim bende cok diyet denedim dukan karatay vs. ama simdi kendi yöntemimi buldum ve ayda 4kilo verdim halada devam ediyorum..
ekmek tüketmiyorum hicc. sabahlari ekmeksiz kahvaltii doymak icin yumurta yiyorum genelde
öglen mutlaka sebze yiyorum haslanmis, firindan veya salata olarak hic fark etmez ve yanina et, köfte balik olabilir.
Aksamada öglenin aynisini yiyorum yada cok ac olmayinca yogurdun icine meyve dilimliyorum
Ve cok önemli ara ögünleri yap mutlaka. Kuru kayisi olabilir badem findik fistik yada meyve
kendin secebilirsin yani
Muhakkak ki öyle. Fazlasının zarar olduğu malum da hiç şeker almadan yaşamak zarar verir muhakkak vücuda.vücudumuzun ihtiyacı olan şeker günlük sadece bir adet küp şeker .
İsveç diyetinde o var mesela
harika .Teşekkürler .Peki bu dört ayı hangi aralıklarla uyguladınız .sürekli mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?