kilo sorunu

Cecinli23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
28
6
16
Eşimle evleneli de 11 ay oldu.
Evlendiğimde 92 kiloydum şuan ise 88 kiloyum kalp-damar hastasıyım eşimle benim kilom dışında bir sorun yok Allah a şükür ama bu olay canımı çok sıkıyor anlıyorum benim iyiliğimi istiyor ama fazla oluyor sürekli laf çarpmalar iğnelemeler zoruma gidiyor. Sonuçta bende çabalıyorum ama zamanında kortizol çok kullandığımdan çok kolay kilo veremiyorum. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum eşim iyi bir insan ama bu konuda beni ve sabrımı zorluyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

iyi niyetinden şüpheniz yoksa, onun desteğini de arkanıza alıp kiloyla mücadelenize devam edin,
tek başına diyet yapmak inanılmaz zor, mutlaka aile, arkadaş, eş birilerinin devam devam demesi lazım, yoksa insan daha da yalnız hissediyor kendini.
keşke benim eşim de kilo vermem için destek olsaydı, hiçbir zaman olmadı, ben diyetteyim adam baklava alıp geliyor ağzıma burnuma sokuyor ye diye, resmen çin işkencesi

İyiliğimi düşünerek sağlığım amaçlı bu şekilde konuşuyorsan kırıcı oluyorsun laflarını daha özenle seçebilirsin gibi ufak çaplı bir tartışma başlatabilirsin. Eğer sebep bu değilse aldığında da böyleydim. Çok kafana takıyordun madem ne diye evlendik bende dikkat etmeye çalışıyorum çabalıyorum diyebilirsin.

Bol su içip o kortizonun etkilerini atabilirsiniz.Bana bir doktor söylemişti.
Diyetle birlikte hergün 1 saat yürüyün haftada en kötü 500 gr. Verirsiniz
Biraz çabala canım eşin için de olabilir ama en önemlisi kendin için çabala.

inanın bana kendi
inanın benimkide karşımda bir kilo baklavayı hop mideye indirir bana hop sen yeme der üstüne ekler benim kilo sorunum yok senin var diye

demezmiyim ben zaten böyleydim diyorum onada cevabı senin için senin sağlığın için diyorum oluyor

Sizin yerinizde olsam en acilinden uygun bir diyet ve ardından bir spor salonuna yazılırdım. İmkanınız yoksa eğer evde uygulayabileceğiniz çok etkili hareketler var. Başardığınızı gördükçe kendinize olan güveniniz geri gelecek. O zaman bakın bakalım ağzını açabiliyor mu?

pek vaktim ve imkanım yok çalışıyorum ve bulunduğum bölgede böyle imkanlar yok

Kilo iyi bir şey değil. Sağlığınız için, kendinizi iyi hissetmeniz için vermelisiniz bu kiloyu.
eşinizin konuşması antipatik gelse de, ben haksız görmüyorum.
tabi ki iğnelemek, laf sokmak yanlış.

kalp damar hastasıysanız zaten doktorunuz da söylüyordur.
doktor ve diyetisyen kontrolünde yapın. sonuçta ağır spor da yapamazsınız.
eşinize de kırıldığınızı ve destek beklediğinizi söyleyin.
konuşun.

inanın bana kendi

inanın benimkide karşımda bir kilo baklavayı hop mideye indirir bana hop sen yeme der üstüne ekler benim kilo sorunum yok senin var diye

Daha once 40 kilo verdim ben, 3 yil sonra sigarayi birakip 10 kilosunu aldim, su an onu vermeye calisiyorum.
O 40 kilo verdigim surecte de her gun evde tatlilar, pilavlar, makarnalar yaptim, zaten kucuk kizim var yapmamam imkansiz, karsinizda yenmesi guzel bişey, daha da hirslaniyorsunuz. Ama benimki bana zorla yedirmeye calisiyor, bu yastan sonra manken mi olacaksin, bla bla bla...
Inanin hem motivasyonunuzu hem sinirlerinizi bozan bisey bu.
Ailemleyken cok daha iyiym onlar hep yeme yeme modundalar

Zaten kilo yüzünden çıkan sorunlara sinir oluyorum. Herkes çok yediği için kilo almıyor sonuçta. Gerçekten sağlık problemi olan insanlar, isteyerek o duruma gelmeyen insanlar var. Onur kırıcı bir durum

Zaten kilo yüzünden çıkan sorunlara sinir oluyorum. Herkes çok yediği için kilo almıyor sonuçta. Gerçekten sağlık problemi olan insanlar, isteyerek o duruma gelmeyen insanlar var. Onur kırıcı bir durum
aynen öyle

pek vaktim ve imkanım yok çalışıyorum ve bulunduğum bölgede böyle imkanlar yok
Ama bunlar hep bahane,
Tüm kiloluların yaptığı gibi siz de kilolarınıza bahane buluyorsunuz.
Kimse de evet yedim,ilaç da aldım üstüne kattım,tembelim de demiyor,
Eşim eleştiriyor diyor.
Adam evlenmeden önce de söylüyormuş zaten memnun olmadığını,unutacak ya da huyu değişecek sanmadınız değil mi?
Hastalığa lafım yok ama bir doktor gözümün önünde bahane bulmayın kortizona gereken yapılınca gidiyor o kilolar dedi ki haklı.
Benim eşim kilolu,benim hiç umurumda değil.Daha da alırsa kalp sağlığı için ver o kiloyu derim.Ama onun tenini içim alıyor ve yanımda gezerken utanmıyorum,eğer eşinizin hissettikleri buysa en kötüsü,bahanelere sığınmadan vermek lazım ,
Bende de aslında yok ama 3 kg takıntı yaptım ve her fırsatta spor diyet debeleniyorum resmen.
Bahanem de yok,yedim içtim yattım.net.

Son düzenleme:
her insanın durumu düşüncesi hissiyatı farklı :)

Eşiniz evlenirken kilonuzu görmemiş mi?
11 Aydın vermeye çalışıyorsunuz ve 4 kilo ise az olmuş gerçekten.
Kafanıza göre diyet yapmayın, mutlaka diyetisyene gidin.
Onlar ilaçlarla hangi beslenme daha iyi biliyor.
Ve günde 1 saat yürüyün.
Merdiven kullanmayın.

nasrettin hoca demiş eşekten düşeni getirin karsındakinin yaşadıklarını yaşamadan bilmeden bilemezsiniz

nasrettin hoca demiş eşekten düşeni getirin karsındakinin yaşadıklarını yaşamadan bilmeden bilemezsiniz
Yine bahane,yine bahane,
Olay bizim,sizin hoşunuza gitmeyen şeyleri söylememiz değil,
Eşinizin eleştirmesi,
Ona da evet eşin tü kaka deyince değişmeyecek,haklı olmak değil mevzu,sizin eleştirilmeniz.
Çabanız bile yok,sonra da eşekten düşen,evet,tabi,kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…