• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu

meryemya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
89
Puanlar
3
Diyet yerine yazdım da cevap alamadım 😭 buraya yazayım hem dert de oldu bana...
Ben su içsem bana kilo oluyor zayıflamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum bana dert oluyor artık kendim ile barışık olamıyorum hem de çevreden sürekli kilo aldın vs yorumlar gelince çok zoruma gidiyor yardımcı olur musunuz bu konuda

Ben su içsem bana kilo oluyor zayıflamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum bana dert oluyor artık kendim ile barışık olamıyorum hem de çevreden sürekli kilo aldın vs yorumlar gelince çok zoruma gidiyor yardımcı olur musunuz bu konuda
Sürekli kilo aldın kilo verdin sözlerine ben de mağruz kalırım. Beyaz unu, tatlıyı, paketli gıdaları kesersen direkt kilo verirsin. İraden varsa bir de spor yaparsan bitti gitti. Ama bunu hayatına yayman lazım 5 6 ayda incecik olup sonra tekra eski yeme alışkanlıklarına dönersen verdiğin kiloları direkt geri alırsın biraz irade meselesi. Sabahları tam buğday ekmeği yiyebilirsin ya da ekşi maya bir dilim ama sorunun 5 6 kilodan fazlaysa diyetisyene git mutlaka. Bir de kan tahlili yaptır. Protein salata beslenirdim eskiden bayağı bir fittim. Sporla da destekleyince harika oluyor. Sağlığın içinde beslenme önemli direkt cildine yansıyor dediklerin.

Kilo almaya sebep, vermeye engel bir sağlık durumunuz yoksa böyle bi şey mümkün değil. "Su içsem yarıyor" diyen insanlar kontrolsüz şekilde yemek yiyor, kusura bakmayın:KK53:
Kalori açığı+haftada 3 gün spor, farkı görürsünüz.

Kilo almaya sebep, vermeye engel bir sağlık durumunuz yoksa böyle bi şey mümkün değil. "Su içsem yarıyor" diyen insanlar kontrolsüz şekilde yemek yiyor, kusura bakmayın:KK53:
Kalori açığı+haftada 3 gün spor, farkı görürsünüz.
Yeme konusunda pek bir yemeğim yok, 2 öğün yiyiyorum hatta bazen 1 oluyor arada atistiririm belki ama nadir o

Merhaba bende sizin gibiydim. Doktora gittim tiroidlerim aşırı yüksek çıktı. Tiroid sorununu giderdikten aylar sonrası dedim diyet yapıcam. 78 kilodan 40 günde 67 kiloya indim. Hedefim nisan sonuna kadar 60 kg altına düşmek. Beraber yapabiliriz🙂

Sürekli kilo aldın kilo verdin sözlerine ben de mağruz kalırım. Beyaz unu, tatlıyı, paketli gıdaları kesersen direkt kilo verirsin. İraden varsa bir de spor yaparsan bitti gitti. Ama bunu hayatına yayman lazım 5 6 ayda incecik olup sonra tekra eski yeme alışkanlıklarına dönersen verdiğin kiloları direkt geri alırsın biraz irade meselesi. Sabahları tam buğday ekmeği yiyebilirsin ya da ekşi maya bir dilim ama sorunun 5 6 kilodan fazlaysa diyetisyene git mutlaka. Bir de kan tahlili yaptır. Protein salata beslenirdim eskiden bayağı bir fittim. Sporla da destekleyince harika oluyor. Sağlığın içinde beslenme önemli direkt cildine yansıyor dediklerin.
KYK yemekleri beni sıkıntıya sokuyor ya, peki mesela kilo verdim vs diyelim paketli gıdaları az bir şekilde yediğimde yine o problem olur mu

M
Merhaba bende sizin gibiydim. Doktora gittim tiroidlerim aşırı yüksek çıktı. Tiroid sorununu giderdikten aylar sonrası dedim diyet yapıcam. 78 kilodan 40 günde 67 kiloya indim. Hedefim nisan sonuna kadar 60 kg altına düşmek. Beraber yapabiliriz🙂
Maşallah:) o zaman diyetisyene gitmek ile basliyim

KYK yemekleri beni sıkıntıya sokuyor ya, peki mesela kilo verdim vs diyelim paketli gıdaları az bir şekilde yediğimde yine o problem olur mu
Paketli gida tamamen 0 olmalı yoksa boşuna boşuna zahmete girmiş olursunuz. Bende 0

Herkeste farkli yöntem calisiyor. Ben yillarca diyet yaptim, kardiyi yaptim. Sevmedim. Simdi agirlik kaldiriyorum, cok hizli sekillendim. Maddi durumunuz el veriyorsa personal trainer ile calismaya baslayin: 2-3 ay sonra kilo derdim buyuk olcude bitti benim. Son 7 yilin en dusuk kilosundayim ama kas oranim da arttigi icin daralmam daha da fazla.

Ama daha once calistigim diyetisyenim ile konustum, o da kardiyo yapinca kilo veriyormuş. O zaman dedim demek ki herkes icn farkli tepki veriyor vucut.

Hiç mi canınız çekmiyor 😱
Çekmez olur mu dünyanın en obur insanıyım ama napalım mecbur dayanıyorum yaza fit gireyim diyorum. Eşim kardeşlerim görümcelerim kalem gibi ince ben biber dolması gibi duruyorum 😂

Çekmez olur mu dünyanın en obur insanıyım ama napalım mecbur dayanıyorum yaza fit gireyim diyorum. Eşim kardeşlerim görümcelerim kalem gibi ince ben biber dolması gibi duruyorum 😂
Ya hahahahahahah umarım ben de yaparim

Isten eve geldim, kizim susileri yerken rendelenmis kereviz, yogurt, ve izgara kofte yedim, o california rolleri afiyetle mideye indirip ustune birde tatli yemek icin katliam cikartabilirim. Bogazimi tutmam lazim.

Isten eve geldim, kizim susileri yerken rendelenmis kereviz, yogurt, ve izgara kofte yedim, o california rolleri afiyetle mideye indirip ustune birde tatli yemek icin katliam cikartabilirim. Bogazimi tutmam lazim.
Afiyet şeker olsun 😁 ağzımı ah bir tutsak...

Yeme konusunda pek bir yemeğim yok, 2 öğün yiyiyorum hatta bazen 1 oluyor arada atistiririm belki ama nadir o
O zaman değerlerinize baktırın, özellikle troid vs.
Abur cubur, asitli şekerli hazır içecekleri çıkarın hayatınızdan komple. Hamur işi, tatlı, makarna, pilav vs arada elbette tüketilebilir; diğer günlerde ve öğünlerde dengelemek şartıyla. Her şeyi bi anda kesmek de sonrasında iyi olmuyor çünkü.
İhtiyacınız olan kalori, yaktığınız ve aldığınız kaloriyi hesaplayın ve ona göre açık vererek beslenmeye çalışın. Aç kalarak, saçma şeyler yiyerek metabolizma yavaşlatıp vücudunuza zarar vermeyin; hem kilo veremezsiniz hem de sürdürülebilir bir beslenme olmaz.
Protein, lif, karbonhidrat dengede olmalı.
Özellikle yumurta, tavuk, yoğurt, sebze ağırlıklı beslenmek çok iyi geliyor.
Yapay zekadan destek alarak hem günlük tutar gibi yediklerinizin kalorisini hesaplayıp hem de evdeki malzemelerle fit ve lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz.

Kaç külosun obezite bir hastalık maalesef kendi kendine yenemeyebilirsin

İğne kullanabilirsin ya da kilona göre obezite cerrahisi düşünebilirsin

Kilo vermek basit matematik işi. Harcadığından az kalori alacaksın. Günde bir öğün yemek ve bolca abur cubur tüketeceğine sağlıklı üç öğün yemelisin.

Ömrüm boyunca kilo problemim olmadı. Oruç moruç, günde bir iki kez beslenme işlerine de karşıyım. Günde 6-7 öğün yiyorum ama hepsi bir avucumu geçmeyecek miktarlar. Canım ne istiyorsa da yiyorum. Paketli gıdayla, abur cuburla pek aram yok. Çikolata yiyeceğime incir üzüm yiyorum mesela. Canım çikolata istediyse de yiyorum kısıtlamıyorum ama koca paketi gömüp kalkmıyorum. Yani sözün özü katı diyetler yerine beslenme biçimini değiştirirsen kilo sorunun çözülür.

Back
X