• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo ver diyen kv

Süt çok yemekle olmuyor ki ama çok su içip dengeli yemekle oluyor. bana da annem doğumdan sonraki 20. gün başlamıştı göbeğini sar falan diye. ben dikkat ettim bol su içtim kızım 1 yaşında hala emziriyorum. kilomda kalmadı. yani benim kendi annem tepeme dikilmişti hemen :KK48:
Cok yiyorum demis miyim bilmiyorum. Zaten hep sut yapan seyler yedim ama.. Pek bi kilo gitmedi..

Kizlar ben dogum yapali 5 ay oluyor, emziriyorum. Gecen kv demler torun gormeye geldi, ve bana sen biraz kilo ver artik, bebekle degil kendinle ilgilen uzulursun sonra dedi.. Her zaman hazircevap olan ben sok oldum tabi hihi falan dedim gectim.
Diyemedim ki, kilo alacagim zamani da, verecegim zamani da ben bilirim. Kaldi ki belki hic vermem, ustune mi vazife.. Diyemedim ya icimde kaldi..
Ayrica oyle cok kilolu da degilim. 168 boyum 70 kiloyum. Tamam dogumdan once zayiftim 50 kiloydum ama acelem ne yahu..
Kendime yeni yeni geliyorum zaten. Belki de sevdim bu kiloyu esimde memnun.. Vermek istemiyorum.
İyiniyetlidir falan demeyin, degil biliyorum.. Yillarca gorusmedik zaten esimde dahil.
Ayrica ben esimle evlenirken esim 130 kiloydu..
Ben dogum yapmisim emziriyorum hadsizlik degil mi emziren kadina kilo ver demesi..
Esim de hak verdi bana. Esimi arayip Bendimm benm teli acmiyor diyormus esimde hehe deyip geciyormus. Simdi soylesem boyle boyle demissin diye ne degiscek diyor, o da bikti zaten cahilliklerinden. Arada torunlari var mahrum kalsinlar istemiyorum. Ama geldiginde de muhattap olmak, cay bile ikram etmek icimden gelmiyor.
Zaten ayda bir gelip gorurler o kadar.. Biz gitmeyiz. Geldiklerinde nasil davranayim sizce..
Aman konuyu çok takmissin. Ver dediyse dedi. Sen de ona bi laf soyleseydin
Hemen bişey ters olunca cahil diyorsunnz bana da kv ver dedi. Sen beni çok kafana takma dedim bidaha bişey diyemedi

Deseydiniz ya "anne buyur gel günde 2 saat bak,bende spora gideyim"diye. Bebekle ilgilenmede kilo ver ne demek yahu? Sanki bebeği bırakırsanız evde kendi kendine takılacak.
Ayrıca boyunuz gayet uzunmuş,sizin boyunuza 70 kilo anca balık eti olunur,öyle acayip şişman değilsiniz.
Boşverin,kendi işine baksın. Onu ilgilendirmez yani.

kv. kilolu mu?
benim de kendi annem bana çok söylerdi, kiloyu hiç sevmez, sağlıksız bulurdu. sezaryenle doğum yapmıştım, göbeğim zor toplanmıştı. sürekli göbeğime laf ederdi. ama maksadının benim iyiliğim için olduğunu bildiğimden sesim çıkmazdı.

kv niz adsizlik etmiş doğru
ben olsam bende kırılırım yalan değil
bir daha diyecek olursa hazırlayın lafını ama
önüne çay kahve koymamak nedir o kadar abartmayın
o zaman saygısız olursunuz eşiniz de üzülebilir

siz saygınızı gösterin

Kendi anneniz deseydi bu hiç sorun olmazdı. Cok abartmissiniz eşinize kadar duyurup huzursuzluga ne gerek var ki. Ayrıca boyunuza göre 70 kilo çok fazla on onbeş kilo vermeniz sizin sağlığınız için iyi olur nacizane fikrim.. Ve beş ay olmuş doğum yapalı artık o moddan çıkmanizin zamanı gelmiş.

sonradan şunu deseydim bunu deseydim,şunu söyle bunu söyle demekle olmuyor çünkü sonradan pat diye bu konu ile ilgili laf söyleyince havada kalıyor, o an söyleyemediğiniz için içinizde kalmış
nasılsa sizi beğenen beğeniyor kafanıza takmayın

Kendi anneniz deseydi bu hiç sorun olmazdı. Cok abartmissiniz eşinize kadar duyurup huzursuzluga ne gerek var ki. Ayrıca boyunuza göre 70 kilo çok fazla on onbeş kilo vermeniz sizin sağlığınız için iyi olur nacizane fikrim.. Ve beş ay olmuş doğum yapalı artık o moddan çıkmanizin zamanı gelmiş.

Kendi annesi deseydi evet. Ama kendi annesi değil bunu söyleyen.

Oyle diyolar hep normal de dogurdum ama yine de oyle cok kilo vermedim.. Sut yogurt tuketemiyorum alerjisi var bebemin.

Tiroid var mi ya da şeker ?
O zaman bol su , dere otu , salatalık , badem ve ceviz . Ara öğünler şeklinde veya yemeklerden yarım saat önce tüketin bolca. Günde 15 badem, 2 ceviz tüketme hakkını var. Isırgan otu çayı da aynı şekilde süt yapar.
Bu saydıklarım hem yağ yakar , hem iştah keser.

Isterseniz verirsiniz eğer bir rahatsizliginiz yoksa. Emzirme dönemini iyi değerlendirin derim.
Kv. Nizin dediğine odaklanmayin. Iyi niyetle söylememiş olsa bile doğru söylüyor.
Kilo sonralarda başa bela oluyor. Elbet verilir tabi ancak zaman geçtikçe sanki kroniklesiyor gibi yapışıyor insanın vücuduna. Ayrıca vücudu deforme ediyor.

Bunu fit bir hatun olarak yazmıyorum , benimde az da olsa kilolarım var ama çabam fazlasıyla. Ve " kilo sana yakışıyor " diyenden daha çok rahatsız oluyorum " kilo ver dese daha iyi.
Objektif bakanlar her zaman iyidir.

Ben kv nize hak verdim cidden de 20 kilo sizin sağlığınız için çok fazla.ayrica en güzel emzirme döneminde kilo verirseniz ki 6 aydan sonra ek gıda olduğu için daha az emzireceksiniz ve daha az enerji harcayacaksiniz. Benim de 5 aylık bebegim var bende sadece anne sütü ile besledim yeni yeni ek gıda olayina geçiyoruz. Benden size tavsiye protein ve yeşil ağırlıklı beslenir hızla kilo verirsiniz tatlı Şerbetli hamurlu gıdalar kesinlikle süt yapmıyor nasıl ki sen hamilesin 2 kişilik ye yalan ise sen emziriyorsun kılı verme de yalan.

benim bildiğim yeni doğum yapmış kadının etrafında pervane olunur ye iç de sütün artsın diye diye. ne insanlar var yahu kalplerinde hep fesatlık hep hasetlik... Allah ona akıl fikir sizlere de kolaylık versin.

Bunu yapanlar , o anneye sadece zarar veriyor.
" Ye ye süt yapar " çok zararlı bir cümle.
Oysa sadece su bile çok süt yapar. Sütün kalitesini arttırmak için de protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor.
Hamur işi ve beyaz şekerden uzak durarak , yeşillik , şekersiz komposto , çiğ kuruyemisler v.s tüketerek dengeleyebilir ogunlerini.

Kizlar ben dogum yapali 5 ay oluyor, emziriyorum. Gecen kv demler torun gormeye geldi, ve bana sen biraz kilo ver artik, bebekle degil kendinle ilgilen uzulursun sonra dedi.. Her zaman hazircevap olan ben sok oldum tabi hihi falan dedim gectim.
Diyemedim ki, kilo alacagim zamani da, verecegim zamani da ben bilirim. Kaldi ki belki hic vermem, ustune mi vazife.. Diyemedim ya icimde kaldi..
Ayrica oyle cok kilolu da degilim. 168 boyum 70 kiloyum. Tamam dogumdan once zayiftim 50 kiloydum ama acelem ne yahu..
Kendime yeni yeni geliyorum zaten. Belki de sevdim bu kiloyu esimde memnun.. Vermek istemiyorum.
İyiniyetlidir falan demeyin, degil biliyorum.. Yillarca gorusmedik zaten esimde dahil.
Ben dogum yapmisim emziriyorum hadsizlik degil mi emziren kadina kilo ver demesi..
Esim de hak verdi bana. Esimi arayip Bendimm benm teli acmiyor diyormus esimde hehe deyip geciyormus. Simdi soylesem boyle boyle demissin diye ne degiscek diyor, o da bikti zaten cahilliklerinden. Arada torunlari var mahrum kalsinlar istemiyorum. Ama geldiginde de muhattap olmak, cay bile ikram etmek icimden gelmiyor.
Zaten ayda bir gelip gorurler o kadar.. Biz gitmeyiz. Geldiklerinde nasil davranayim sizce..
Daha çocuk 5 aylık yahu hala emiyor bir insanın neden özgüvenini kırarsın ey kayınvalıde ? sanane ayrıca yahu kaldıki kilonuz dogum donrası ıcın gayet normal cocuk sütten kesilince zaten diyettir spordur yaparsınız kayınvalıdenız biraz cahilce konusmus cok kaale almayın derim.

Hanfendi kadın hala emziriyor beslenmesinde tabiiki abartmaması lazım ama suan dıyet yapması uygun değil,kaldıkı 168 boya 62 63 kılo ideal kılodur 15 kılo vermek de neyin nesiyse.

Cok yiyorum demis miyim bilmiyorum. Zaten hep sut yapan seyler yedim ama.. Pek bi kilo gitmedi..
Bence sizin hormanlarda bir sorun olabilir çünkü emzirince baya bir kalori gidiyor günde 500 cal. Fazla. Yani siz vermeyip sürekli alıyor musunuz. Bir TSH degerinizi olcturun. Sorun yoksa da yediklerinizde sorun var demektir. Bir yeeiginiz şeyleri yazın börek baklava bal reçel kurabiye vs. Bunları çıkartın veya en aza indirin. Et türevi beslenin. Ben eski kiloma 3 ayda geri dönmüştüm. Gerçi hamilelikte de 12 kilo aldım. Hatta 15 idi doktorum hamileyken bana bu kadar çok kilo alma sagliksizlik göstergesi deyip kızdı bende 3 kilo falan verdim doğum sonrası da hepsi gitti aslında normali bu ama biz nasılsa emziriyoruz diyip vermiyoruz.
Bir de siz 20 kilo fazlanizdan şikayetçi değil misiniz yani 1.60 ve 50 kiloymussunuz fıstık gibi. Yani ben çok rahatsız olurdum. Hiçbir kıyafete sıgamiyorum s iken XL mi oldum diye. Zaten hamileyken de fit anneler çok hoşuma gitmistir.

Ay sinir oluyorum böyle tiplere. Manyak kadın ona mi kalmış. Bende 4.5 ay oldu doğum yapalı veremedim hala. Biri dese bişey çok sinirlenirim. Zaten ayda bir geliyormuş çok babanelik yapıyor ya böyle ilgili kadın pozlarini biraksin

Hanfendi kadın hala emziriyor beslenmesinde tabiiki abartmaması lazım ama suan dıyet yapması uygun değil,kaldıkı 168 boya 62 63 kılo ideal kılodur 15 kılo vermek de neyin nesiyse.

Diyet yapmak aç kalmak değildir ki , sağlıklı beslenmektir.

Emziren kadın diyet yapamaz, sadece süt için yediklerini düzenleyebilir.
Kvnize sınırlarını bildirin ki saçma saçma konuşarak asabınızı bozmaya devam etmesin,
bir daha kilodan mevzu açılırsa "Ben çocuk emziriyorum görüyorsun, anlayacağın, kilom şu an için umursayacağım son şey. Eşimin de bir şikayeti yok. Özetle, üzerinize vazife olmadığı halde, kilom bir tek size batıyor nedense. Fikirlerinizi kendinize saklayın." filan deyin, kibarca ağzına tıkın.

Hadsize bak.

Back
X