Kilo veriyorum:)) mutluyum:)))

LESA76

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
5.661
7.376
398
Bursa
:16:selamlar neden benimde güzel bir kilo verme serüvenim olmasın dedim...vede serüven başlıyor....hiç kimse sebepsiz kilo almıyor ...kimi sağlık sorunlarından kimi dengesiz vede düzensiz beslenmeden vs ....derken sebepler saymakla bitmiyor....velhasıl ben de ne yazıkki çok kısa bir sürede 25 kg birden aldım....3 ay önce yeter artık dedim kendime.....ve yavaş yavaş kg almama sebep olan ne varsa bırakmaya başladım.....3 ay önce başladığım serüvenimde toplam da 7.5 kg verdim....ve daha yolun başındayım....azim ve iradeyle inşallah eski günlerime döneceğim....

malum hafta sonu kaçamaksız olmuyor:17::18:bugünkü menüm...yarın telafi etmek ümidiyle...

SABAH:1 BARDAK ILIK SU
KAHVALTI:
2 DİLİM TAM BUĞAY
EKMEĞİ( 1 TANESİ KIZARMIŞ)
2YEŞİL+2SİYAH ZEYTİN
1/2 KK PEYNİR
1 DOMATES
1 FİNCAN ŞEKERSİZ ÇAY
1 YUDUM REÇEL
ARA:1 ÇAY BARDAĞI DİET COLA
1 KASE ÇİKOLATALI NESFEED
ÖĞLEN:
1 ÇİĞ KÖFTE DÜRÜM
:56:
1 AYRAN
1 ŞEKERSİZ ÇAY
SPOR: 1 SAAT SAHİLDE YÜRÜYÜŞ
ARA:
1 KUPA ŞEKERSİZ SÜTLÜ NESCAFE
2 YULAFLI +2 KAKAOLU BİSKÜVİ
AKŞAM:
BU AKŞAMI BOŞ GEÇİCEM AÇ DEĞİLİM....
ARA:
MEYVA + ŞEKERSİZ ÇAY LA GÜNÜ KAPATICAĞIM....

1 SAATLİK YÜRÜYÜŞLE DÜRÜMÜN KALORİSİ GİTMİŞTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
:10:

[ı]günü bitirmeden 25 dakika bisikletede bindim....[/ı]:8::46:[ı]25 calori tv seyrederken gitti[/ı]:21:

günaydın günlüğüm:16:güzel bir gün olması dileğiyle güne başladım.....
Kahvaltı:
2 dilim tam buğday ekmeği
1/2 kk peynir
1 domates
2 yeşil+1 siyah zeytin
2 fincan şekersiz çay
1 yudum reçel

az kalorili ve de keyifli bir gün geçirmek dileğiyle
:21::16:

YORUCU BİR GÜNÜN ARDINDAN BUGÜNKÜ MENÜM...
Kahvaltı:
2 dilim tam buğday ekmeği
1/2 kk peynir
1 domates
2 yeşil+1 siyah zeytin
2 fincan şekersiz çay
1 yudum reçel
ARA:
1/2 S.U BARDAĞI DİET COLA
1 YEŞİL ELMA
ÖĞLEN:1.5 KASE ŞEHRİYELİ SÜTLÜ ÇORBA
SALATA
ARA:1
1 KUPA ŞEKERSİZ SÜTLÜ NESCAFE
2 ETİ YULAFLI+2 ETİ KAKAOLU BİSKÜVİ
ARA:2
1/2 SU B. DİET COLA
1 MISIR PATLAĞI
AKŞAM:
1 KASE ÖĞLENKİ ÇORBA
SALATA
ARA:
ŞEKRSİZ ÇAY 2 FİNCAN

2 LİTRE SU GÜNBOYU.....BU GÜNLÜK BU KADAR...ŞİMDİ DİNLENME ZAMANI
:130:

sevgili günlüğüm yoğun ve yorucu 2 günün ardından tekrardan merhaba:16:...şuan okadar yorgunumki elimi kaldıracak halim yok :50:ve bu yoğunluk böyle sanırım 1 - 2 daha devam edecek.bugünkü menümüde paylaşayım ve kaçayım:10:
:56::21:

sabah. 1 bardak ılık su
kahvaltı:
Artık klasikleşti farklı birşeyler yapmak lazım diye düşünüyorum
1 dilim tam b. Ekmeği
1/2 kk peynir
2 yeşil +1 siyah zeytin
1.5 fincan şekersiz çay
1 yudum reçel
ara:
Aralarda diet kola cızlar var ama yorgunluk ödülü 1 kaç gün böyle olsun
1 çay bardağı diet kola
1 kupa şekersiz sütlü nescafe
4 tane mavi yeşil kremalı bisküvi
öğlen:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 dilim tam b. Ekmeği
ara:
1+1 çaybardağı diet kola
1 yeşil elma
belki :? şekersiz sütlü bir nescafe
belki:? 3 eti yulaflı bisküvi
akşam:
1.5 kase yarım yağlı sütlü tarhana çorbası
salata
1 servis kaşığı pırasa yemeği
ara:
1-2 fincan şekersiz çay
1 kupa tarçın +karanfilli çay
gün boyu 2 lt su....

merhaba günlüğüm...:21:güneşli güzel bir günden az kalorili keyifli bir gün başlasın....:16:güne;

sabah:
1 bardak su
kahvaltı:
1 dilim tam buğday ekmeği (fırın ekmeğiydi 2 li yani büyük bir dilim
:17:)
2 bardak şekersiz çay
1/2 kk peynir
1 yeşil +1 siyah zeytin
1 yudum reçel
ara:
1 bardak diet cola
ile başladım...
:56:diğer öğünlere henüz karar vermedim.....

öğle yemeğimi de yedim....
:126:
öğlen:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği

:21:

sabah
taze sıkılmış portakal suyu ve eti form portakallı olanlardan. halen acıkmadım öğlen de tavuk yağsız tuzsuz :)

öncelikle hoşgeldiniz...:16:günlüğüme sefalar getirdiniz...
:21:evet canım azim ve irademizle hedef kilolarımıza ulaşacağız....:46:tşklr cnm...:21:

öğleden sonra 1 saat alış veriş vs...30 dk tempolu yürüyüşümü yaptım ....açık hava iyi geldi doğrusu.....
Ara öğünde:
2 kuru incir
3 eti yulaflı+ 1 eti kakaolu bisküvi

akşam için henüz karar vermedim.... Bakalım....

öğleden sonra 1 saat alış veriş vs...30 dk tempolu yürüyüşümü yaptım ....açık hava iyi geldi doğrusu.....
Ara öğünde:
2 kuru incir
3 eti yulaflı+ 1 eti kakaolu bisküvi

akşam için henüz karar vermedim.... Bakalım....

Bugün hava çok güzel, alışveriş ve yürüyüş walla özendim.

bende öğle yemeğinden sonra biraz yürüyüş yaptım.

Bende bugün neler yediğimi paylaşayım.

Sabah ılık su,

yarım simit
üçgen peynir
tarçınlı yeşil çay,

öğle
3 ızgara köfte, 1 parça ızgara et
3 y.k. bulgur pilavı,
küçük salata,

ara
yarın simit
1 tarçınlı yeşil çay,

2 litre suyu bitirdim, içmeye devam

akşam yine yoğurtlu yulaf kepeği.

annem bizde döktürmüştür yine nasıl tutucam kendimi bilemiyorum.:26:

bugün hava çok güzel, alışveriş ve yürüyüş walla özendim.

Bende öğle yemeğinden sonra biraz yürüyüş yaptım.

Bende bugün neler yediğimi paylaşayım.

Sabah ılık su,

yarım simit
üçgen peynir
tarçınlı yeşil çay,

öğle
3 ızgara köfte, 1 parça ızgara et
3 y.k. Bulgur pilavı,
küçük salata,

ara
yarın simit
1 tarçınlı yeşil çay,

2 litre suyu bitirdim, içmeye devam

akşam yine yoğurtlu yulaf kepeği.

Annem bizde döktürmüştür yine nasıl tutucam kendimi bilemiyorum.:26:

gerçekten de çok iyi geldi cnm...kaldırımlar marketler ana baba günü gibiydi....2 gündür evde işlerim vardı bu yüzden spor yapamamıştım bir şekilde telafide etmiş oldum....havalar az daha ısınsa sahil yürüyüşlerimede başlıcam...menünde gayet güzel cnm afiyet olsun...tarçınlı çayı bende bir süredir içiyorum...4-5 karanfil + çubuk tarçın bazen 1/2 çay kaşığı bal ilavesiyle ...çok güzel ödem attırıyor.....

iyi akşamlar...bu gününde yeme faslını kapatayım...
Akşam:
1 tabak yağsız 1/2 kk peynirli spagetti
ara:
2 fincan şekersiz çay
20 gr çekirdek
1 kupa tarçınlı+karanfilli çay...

bu arada tartı günümüz::8: cumartesi:8: - kg leri görmek dileğiyle...
:21:
başlangıç kg:?
Geçen haftaki kg :?
Bu haftaki kg:?
Giden -gelen kg:?
Hedef kg:?

En kısa zaman da sağlıkla ideal kilolarımıza ulaşmak dileğiyle
:16:

Belimizdeki, kalçamızdaki fazlalıklardan nasıl kurtulacağız? Kilo değil önemli olan yağ oranıdır. Bu yağın da hangi noktada, ne kadar biriktiği önemli. Eğer size doğru diyet verilirse vücudunuzdaki yağları yakar.

Bolca maydanoz yiyin!

* Belimizdeki, kalçamızdaki fazlalıklardan nasıl kurtulacağız?
Kilo değil önemli olan yağ oranıdır. Bu yağın da hangi noktada, ne kadar biriktiği önemli. Eğer size doğru diyet verilirse vücudunuzdaki yağları yakar. Bunun için de diyette belli bir oranda karbonhidrat, protein, yağ, mineral ve vitamin olması gerekiyor. '5 kilo vereyim, belimdeki yağlar gitsin' derseniz olmaz. Genel bir erime olur. Bu genel erimenin büyük çoğunluğu da yağ içermeyen, kas kaybıyla sonuçlanır. Onun için diyetinizin doğru yüzdelerle karbonhidrat, yağ ve protein içermesi lazım. Yağ yakılmasını hızlandırdığı için bu dönemde protein alımını, yani et, tavuk, balık gibi besinlerin tüketimini artırabiliriz.

* Kahvaltıyla başlayalım mı?
Tabii... 1 dilim esmer ekmek, yanında az yağlı peynir, 3-4 zeytin, domates, salatalık, sivri biber, bol maydanoz...

* Niye maydanoz?
Vücuttan su atmaya çok yardımcı oluyor. Ayrıca kadınlık hormonları üzerinde de pozitif etkiye sahip. Östrojeni tetikleyici etkisi olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden özellikle menopoza girecek kadınlara çok veriyoruz.

Kiraz sapı suyu için!
* Peki arada ne yiyeceğiz?
20 tane kiraz. Ayrıca bu 20 kirazın sapını kopartıp cevzenin içine atın, içine 2-3 de kiraz katın. Kaynatın... Suyunu için. Bütün aktarlar bilir. Diüretik etkiye sahiptir. Yani vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

* Peki belde ne kadar bir fazlalık normaldir?
İki parmağınızın arasına girebilecek 5 santimlik fazlalık normaldir. Eğer iki parmağınızın arasına sıkıştırdığınız et 5 santimi geçtiyse fazladır.

* Peki yemeğe dönersek... Öğlen ne yiyeceğiz?
4 kaşık sebze yemeği.

* Sadece 4 kaşık mı?
Tamam tamam, yarım tabak diyelim. Moral bozmayalım. Yarım tabak, az miktar ayçiçek yağıyla pişmiş zeytinyağlı taze fasulye yiyebilirsiniz mesela. Yanında 100 gram, yani bir avuç içi kadar ızgara et ve bol yeşil salata.

* Peki ben et yememeğe çalışıyorum. Yerine ne yiyebilirim?
Mantar yiyebilirsiniz.

* Yerini tutar mı?
Tam olarak tutmaz. Yerine yarım tabak barbunya pilaki, yeşil mercimek ya da nohut ve fasulye yiyebilirsiniz.

4 dilim ekmek serbest!
Bu diyette hiç ekmek yok mu?
(Gülüyor) Kahvaltı dışında yok. Ekmek yiyerek boşuna kalori almak yerine, o kaloriyi başka bir besinden alıp daha yüksek moralle diyete devam edebilirsiniz.

* Bir dilim ekmek kaç kalori?
Eğer kepekli ise 50, kepeksizse 64-70 kalori kadar...

* Peki ama ben ekmeksiz bir yemek düşünemiyorum...
Sizin kilonuzda, yapınızda bir insan 'Ben ekmekten vazgeçemem' derse, 'Tabii hay hay. Hiç mahsuru yok' derim. Asla eziyet etmem. Ama ara öğünlerde bisküvi vermem. Meyveden gelecek karbohidratı biraz azaltırız veya makarna-pilav yerine ekmek koyarız. Ekmeği eksik etmeyiz.

Bunun yerine, 'Zeytinyağlının ve salatanın yanına kepek ekmeği ye' derim. Çünkü glisemik endeksi daha düşük. Kepek ekmeği yiyenleri uyaracağımız tek şey şu: Demir eksikliği anemisi olmaması. Demir eksikliği kepek ekmeği yendiğinde daha da artıyor. Onlara çavdar ekmeği veriyoruz.

* Günde kaç dilim ekmek yiyebilirim? Normalde bir kadının alması gereken kalori miktarı 1100 ile 1500 arasıdır. Sizin 1300 kalori almanız gerekiyorsa, kahvaltıda zaten ekmek veriyoruz. Öğlen 1-2 dilim koyarsak, günde 4 dilim ekmek yiyebilirsiniz. Bu da toplam 200 kalori demektir. Siz kalkıp makarna yiyecekseniz eğer, 1-2 dilim ekmek yerine koyuyoruz onu. Yarım tabak sebzenin yanında, yağsız pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt kattığınız makarna yiyebilirsiniz. Böylece hem kalorinizi düşürüp beldeki yağları kırmayı sağlarız hem de sevdiğiniz gıdaları almış olursunuz

umarım faydası olur
smile.png

alıntıdır

Back
X