uygulama hangisidir?
Sağlıksız olduğu şişko göbek tarzı lafları haklı mı çıkarıyor bu nasıl bir kafa yapısıAnne haklı sanki biraz bu boya o kilo çok çok sağlıksız
Asıl sorunu gören kafa yapısı. Annesinin ne dediğinin önemi yok bu kadar kilo çok sağlıksız annesi boş yapıyor işte illa etrafta var bu insanlar. Kız kilo verse bu sefer sıska der. Ama sonuçta aşırı kiloya vurgu yapmış anne. Böyle düşünmekte haklı. Yazık gencecik insanların kendilerine bunu yapmaları üzücü.Sağlıksız olduğu şişko göbek tarzı lafları haklı mı çıkarıyor bu nasıl bir kafa yapısı
annem de ideal kilosunun üstünde ama,kollari ipince yeşil gözlü,sarı saçli.Kendi çok mu fitmiş, body shaming yapanların hep kendi de kötü fizikli oluyor, ben hiç fit uzun boylu güzel birinin body shaming yaptığını görmedim
Yani bazı evler o kadar sağlıksız besleniyor ki bir de 'hic dışarda yemiyorum,fast foodsuz bu haldeyim' diyorlar
Annem banada derdi kilo ver kilo ver belki sizin sırf alinirsinizda kilo vermeye başlarsınız diye yapıyordurartik annem bile dalga geciyor,salona gittim kedımı sevmek ıcın,şişko göbeğe bak dedi,bundan sonra hic bise yemek istemiyorum.
kilo verdikçe guncelleyecegim burayı burası benim kılo verme gunlugum olsun.
suan:84-85
Kesinlikle.hamur üzerine kurulu beslenmeler var aynen. Kıymalı yeşil mercimek yerine kıymalı börek yapanlar var. Mercimek pişirmek daha basit aslında. Maddiyattan vakitten falan tamamen bağımsız, komple bilgisizlik ve yanlış beslenme kültürü
hocam kendi evinde bütün bunlar pişipte kararında yiyip gene zayıf kalan insanlar var,tabi yağ,kas oranı cart curt onlar biraz kötü olur ama bence sağlıklı besinlerdende cok fazla yersek kilo alımı gerceklesir.Kesinlikle.
Biz ailecek zayıfız, çoğu insan genetik diyor. Evet, genetiğimiz de kilolu değil ama dayilarda, teyzelerde, halalarda,ninelerde kilo problemi olanlar var. Yani tamamen de genetik değil.
Ama bizim evde bir ay yaşayan zaten kilo kaybeder. Çünkü beslenme tarzımız kilo almaya uygun değil
Eve sürülebilir çikolata, bisküvi,cips,topkek mopkek,market reçeli, mayonez,ketçap,meyvesuyu,kola,tavuk suyu, hazır çorba, hazır sos falan asla girmez. Misafir gelse bile almayız yani.
Tatlı ,börek desen ayda iki belki yaparız, TV izlerken atıştırmalık yemek gibi bir adetimiz yok. Düz çay içer ya da evde çuvalla olan fındıktan yeriz.
Akşam yemeğinde herkese iki kepçe çorba koyulur, isteyen beğenen bir tane daha yer. Asla 'ye ye' ısrari olmaz (misafire bile ısrar etme huyumuz yok) , çorbadan sonra ana yemekten 'iki kaşık yicem' de, gerçekten iki kaşık koyulur:)
Adetken canın tatlı çekerse evde bir şey olmadığından ev yapimi yoğurda köy yapımı pekmez katar yersin
Koca evde tek kilo yapan alışkanlığımiz çayi şekerli içmek ve beyaz ekmek yemek...
Hal böyleyken kilo almiyoruz, bağırsak problemi yaşamıyoruz... Ama bazen özellikle bir üst nesile misafirliğe gidiyorum. Pantolonumun üst düğmesini açacak hale geliyorum evden çıkarkenöyle bol kepçe - şerbetli tatlısı hamurişisi çok evlerde kim nasıl zayıf kalsin ki?
Sağlıksız ev yemeği diyince aklıma şu intagram hesabı geliyor
Full ev yemeği yapıyor ama aşırı sağlıksız. En basiti tatlı yapacaksa içine margarin koyuyor, fırında tavuğu kansorejen poşetlere koyuyor, sebzeleri kizartiyor, her yemeği hazır sosa buluyor, tavuk kanadı kızartacaksa galeta ununa değil ezilmiş doritosa batırıyortüm aile de kilo problemi yaşıyor.
Ev yemeği mi, ev yemeği...
İnsanların ne dediğine cok takılma..benim de kendi çapında toksik bir annem var. Sinirlendigi zaman bana hakaretler eder.hocam kendi evinde bütün bunlar pişipte kararında yiyip gene zayıf kalan insanlar var,tabi yağ,kas oranı cart curt onlar biraz kötü olur ama bence sağlıklı besinlerdende cok fazla yersek kilo alımı gerceklesir.
bizim sadece ailemiz değil tüm akrabalarimiz şişman,biraz da genetik sanirim.
benım burda takıldııgım konu tam olarak o değil,ben dedıgım gıbı her zaman sismandim ve kendımı seviyodum yani,büyüdükçe ailemin içinden olan insanların dalga gecmesi biraz sersemletti,okuldaki zorba kiz bile bana şişko dememişti ya gitti annem dedi saka gibi.
yani sonuc olarak evde pisenin onemı yok,sağlıklı beslenmek isteyen onu bi şekilde ayarlar,cokta ustune durulucak bir konu degil.
Aynen biz de öyleyiz. Annem babam kardeşim de öyleydi, şimdi eşim ben çocuklar yine öyle zayıfız. Çünkü alışkanlık meselesi. Bu arada şekersiz çayı gün boyu içerim ve yanında bir şey yemeyi sevmem. İyi ki öyle alışmışımKesinlikle.
Biz ailecek zayıfız, çoğu insan genetik diyor. Evet, genetiğimiz de kilolu değil ama dayilarda, teyzelerde, halalarda,ninelerde kilo problemi olanlar var. Yani tamamen de genetik değil.
Ama bizim evde bir ay yaşayan zaten kilo kaybeder. Çünkü beslenme tarzımız kilo almaya uygun değil
Eve sürülebilir çikolata, bisküvi,cips,topkek mopkek,market reçeli, mayonez,ketçap,meyvesuyu,kola,tavuk suyu, hazır çorba, hazır sos falan asla girmez. Misafir gelse bile almayız yani.
Tatlı ,börek desen ayda iki belki yaparız, TV izlerken atıştırmalık yemek gibi bir adetimiz yok. Düz çay içer ya da evde çuvalla olan fındıktan yeriz.
Akşam yemeğinde herkese iki kepçe çorba koyulur, isteyen beğenen bir tane daha yer. Asla 'ye ye' ısrari olmaz (misafire bile ısrar etme huyumuz yok) , çorbadan sonra ana yemekten 'iki kaşık yicem' de, gerçekten iki kaşık koyulur:)
Adetken canın tatlı çekerse evde bir şey olmadığından ev yapimi yoğurda köy yapımı pekmez katar yersin
Koca evde tek kilo yapan alışkanlığımiz çayi şekerli içmek ve beyaz ekmek yemek...
Hal böyleyken kilo almiyoruz, bağırsak problemi yaşamıyoruz... Ama bazen özellikle bir üst nesile misafirliğe gidiyorum. Pantolonumun üst düğmesini açacak hale geliyorum evden çıkarkenöyle bol kepçe - şerbetli tatlısı hamurişisi çok evlerde kim nasıl zayıf kalsin ki?
Sağlıksız ev yemeği diyince aklıma şu intagram hesabı geliyor
Full ev yemeği yapıyor ama aşırı sağlıksız. En basiti tatlı yapacaksa içine margarin koyuyor, fırında tavuğu kansorejen poşetlere koyuyor, sebzeleri kizartiyor, her yemeği hazır sosa buluyor, tavuk kanadı kızartacaksa galeta ununa değil ezilmiş doritosa batırıyortüm aile de kilo problemi yaşıyor.
Ev yemeği mi, ev yemeği...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?