- Konu Sahibi geceprensesi
-
yaklaşık 1 bucuk ay once karar verdim kilo vermeye ama en başlarda saçmaladım baya irademi kontrol etmek kolay olmadı ya aç kalıyodum ya abur cubur yiyodum çok yiyodum falan.bi de o en başlardaki psikoloji vardı işte ya yapamazsam aman kim uğrascak zaten gene bozucam diyodum ama niyeyse her seneden farklı oldu bu sene çok kararlılık gösterdim.kısacası önemli olan kararlılık :) bu sitenin de çok faydası oldu bana canım bişey yemek istediği an acıyodum siteyi okuyodum hırslanıyodum.ramazanla beraber irademe iyice hakim oldum.bişeyi yemeden önce bin kere düşünüyorum çünkü biliyorum ki ne kadar fazla yersem bana geri dönecek neden ıkı dakikalık zevk için kilo alıyım ve mutsuz olıyım? zamanla alıştım midem küçüldü hayır yemek istemiyorum demeyi öğrendim zamanla canım çekmez de oldu.ha tatlı da yemedimmi yedim ama mümkün oldugu kadar az miktarda yemeye çalıştım normalde iki dilim yiyosam bir dilim yedim.ağır tatlılardan kaçındım.dondurma sütlü tatlılar kuru incir kuru kayısı badem fındık.. haftada bir belki küçük bir çikolata.meyve yerken bile porsiyonuma dikkat ediyorum o bile kilo olarak geri dönüyor.en başlarda ailem çok sert çıktı çünkü yeme ölçümü yarıya indirmiştim ama kararlılıgımı görünce bişey demez oldular.mümkün oldugunca yaglı seyler yemekten kaçındım.kızartmalar burgerler.. 1 aydan fazla oldu burger yemeyeli kola içmeyeli :) pilav makarna bulgur bunları da yedim.annem evde ne pişiriyosa ondan yedim ama az yemeye çalıştım. ekmek neredeyse hiç yemiyorum.bikaç lokma belki.bizimkiler açıyolar tatlıları yiyolar hepsi ben odama geçiyorum neden canımı istettiriyimki :) mutfaktan uzak dur mesela yemek saatleri haricinde gitme illa atıştırıyosun çünkü gözüne çarpan bişeye.bol bol su iç. 2-3 yeşilçay tüket günde.abur cubur yeme işte sana en önemli tavsiyem budur. bu arada spor yapmayı ihmal etme.spor yaptıgın zaman yemek istemiceksin o kadar emek boşamı diceksin :) 1 buçuk aydır her gün spor yapıyorum inanırmısın bir gün bile bırakmadım.
sağlıklı beslen en önemli kural bu bence.sağlıksız şeylerin yerine sağlıklı şeyler koy. canın aşırı tatlımı çekti kuru incirin arasına badem koy ye oh nasıl da enerji dolarsın.eskiden aman o nasıl tatlı isteğimi bastırıcak pasta yicem ben diyodum ama gördümki bastırıyomuş. önce inan.daha yolum var benim de inş böyle devam ederim :) inanırsan başarırsın gör bak
amin canım inşallah iyi dileklerin için çok sağol :)İnşallah başarırsın tatlım.
Haklısın canım bende 1haftada henüz kilo veremediğimi farkettim spor aletleri aldım yeni onlara başlıcam artık çünkü böyle olunca insanın morali bozuluyor ama diyeti bozmayacağm , dışarda yemeyi de kesicem 2kereyedim şu ana kadar ama olmaması şart.. Çok teşekkür ederimm önerilerin içinn umarım herşey gönlünceolurr :))Canım bende yaklaşık iki ay kadar önce 82 kiloyla başladım diyete. Şu an 75 kiloyum. Hedefim benim de 65-60 kiloya kadar düşebilmek. Bazen hızlı kilo veriyorum ama bazende 3-4 gün aynı kiloda kalıyorum. Bu süreçte duraklamalar oluyor sakın moralin bozulmasın. Diyetle birlikte sporunu da sakın ihmal etme, spor diyetten daha çok yardımcı oluyor bence zayıflamaya. Bir de son zamanlarda dışarda yemek yediğimde kilo veremediğimi fark ettim ben. Izgara köfte gibi daha az yağlı yemekler yediğimde bile kilo veremiyorum bazen. Çok güvenmemek lazım sanırım dışardaki gıdalara. Kola gibi asitli içecekleri de tamamen kes bence, çok zararlı şeyler zatenİnşallah hedeflediğimiz kiloya ulaşırız canım, başarılar diyetinde
merhaba kızlar,
hepinizi öncelikle kararlı olduğunuz için tebrik ediyorum.önceden diyetin her çeşidini yapmış biri olarak ve arada sırada hala küçük diyetlere ihtiyacı olan biri olarak sizlere birkaç fikrimin faydası olabilir diye yazıyorum.
öncelikle dambıl kullanan arkadaşlar benim fikrim çok yüklenmemeniz,kilo kollarda fazlaysa incelme olmuyor dambılla.yemek düzenini oturtunca geriye vücuttaki birikmişleri atmak kalıyor.onuda ben şu şekilde yapmıştım.en az 40 dakika (enerjiksem 1saati geçirdiğim oluyordu)hareketli müzikler eşliğinde dans.dışardan komik görünsede:)çok hızlı yağ yakıyor.kalça ve göbek bölgesini daha çok kullanıyordum,sıkılınca yerimde sayarak koşu yapıyordum.ilk başladığım günler gevşek ve yağlı bölgeler çok sallanıyor ve belli bir dakikadan sonra kaşınma başlıyor...ve sanırım 4veya 5.günden itibaren daha az sallannıyor etler.gerçekten hızlı toparlanıyorsunuz.dansın hemen sonunda 30la başlayıp 100e kadar mekik vee kollar için yarım şınav(sadece 10-15 tane)oda bilmeyenler için şöyle şınav şeklini alın diz kapaklarınız yerde olsun ve ayaklar yukarı kaldırılıp birbirine bağlayın.bu normal şınava göre daha kolay ve kollara çok yüklenilmiyor.tüm bunlar yapılırken en önemlisi karnınızı hep içinize çekin(dans ta da)
ve kızlar bir çoğu yeşil çayı çok sevmez biliyorum ama yinede taze(yani kurutulmuş aktardan alınan)yeşil çay tüketin.büyük kupayla bir tutam yeşil çay yapın günde 2 kez için.sevmeyen içine limon damlatsın.
inanın ne bir hap a nede açlık diyetine ihtiyacınız olmadan verirsiniz.
bir arkadaş l-carnitin den bahsetmiş.kızlar ben doğumdan sonra o kadar kilo alıp depresyona girmiştimki en tehlikeli hapları bile kullandım ama şu anki aklımla asla kullanmam.bu haplar beyindeki sinir sistemine odaklı içeriğe sahip..bol hareket kızlar:))
tatlı,yağlı ve hamur işleri tamamen beyinde bitmesi gereken şeyler.asla hayatımızdan tamamen çıkaralım düşüncem yok,çünkü arada bir yemek bizi mutlu ediyor:)ama demek istediğim şu yemek yerken bedenimize ne yapıyoruz u düşünerek yersek ve bunun gerçekten bilincindeysek yemiyoruz.ve aklımızda kalmıyor...neyse çok konuştum...herkese başarılar...
Selam kızlar bu bayramda çok yoğundım internete girme fırsatım olmadı kusura bakmayın çalıştığım içinde adam akıllı diyet yapamadım:/ yarından itibaren dukana başlıcam kısmetse yulaf kepeği bulabilirsem yine yazıcam herşeyi :)
Slm Gece prensesi,
Şahsi fikrim Dukan 'da verilenler aynen geri dönüyor
Karatay'ı tavsiye ederim, aç kalmadan zayıflıyorsun ve yağdan ciddi kayıp oluyor,
egzersizle de birleşince kilo kaybetmemek için bir sebeb kalmıyor
: )
Başarılar dilerim.....
teşekkür ederim önerin için karatay yapmayı çok istedm ama doğal ürünleri nasıl bulucam nasıl anlıcam diye korktum :) yapılır mı sizce kolay mı? Bi de ben öğrenciyim çok uğraşamam yemek falan yapmakla da yardımcı olursanıx çok mutlu olurum :) bir de 1 ayda mesela 6-8 kg arası zayıflamak istiyorum sizce mümkün mü bu karatayla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?