kilolu bir genç kızın kaleminden

5 yıldır kilolu olma sartı var ben 18 yıldır kiloluyum :) bir de 14 60 yaş galiba sartlar uyuyor yani :( ama doktora baglı hersey

Sen yinede bir git görüş bakalım seni çok iyi anlıyorum teyzemden dolayı onun psikolojisini bildiğim için
Eğer ameliyata karar verilirse her türlü merak ettiklerini sor bana özelden Allah yardımcın olsun
Sana süreç hakkında bilgi vereyim taze taze tanık oldum her şeyine :)

Sen yinede bir git görüş bakalım seni çok iyi anlıyorum teyzemden dolayı onun psikolojisini bildiğim için
Eğer ameliyata karar verilirse her türlü merak ettiklerini sor bana özelden Allah yardımcın olsun
Sana süreç hakkında bilgi vereyim taze taze tanık oldum her şeyine :)

mesaj attım geri dönebilir misin :))))

ve her girdigin magazada tezgahtarın sana "bu dukkanda sana olabilecek bişey bulabilecegini mi sanıyorsun" der gibi bakmasıdır.. bende 50 bedenim ama her zaman cok begenmişimdir kendimi :1:
bi elbiseyi cok begendiysem (ki mutlaka bana olan bedeni yoktur) hemen fotografını çeker, aynısını diktiririm cok da yakısır :1: sende öyle yap bence..

ayrıca yazılarını okuyunca bir film geldi aklıma, yasanmıs bir olaydan alıntı, kusursuz kurban ismi. kilolu bir kız aynen şöyle diyordu "bu iğrenc bedenin içine hapsoldum baba"

ve her girdigin magazada tezgahtarın sana "bu dukkanda sana olabilecek bişey bulabilecegini mi sanıyorsun" der gibi bakmasıdır.. bende 50 bedenim ama her zaman cok begenmişimdir kendimi :1:
bi elbiseyi cok begendiysem (ki mutlaka bana olan bedeni yoktur) hemen fotografını çeker, aynısını diktiririm cok da yakısır :1: sende öyle yap bence..

ayrıca yazılarını okuyunca bir film geldi aklıma, yasanmıs bir olaydan alıntı, kusursuz kurban ismi. kilolu bir kız aynen şöyle diyordu "bu iğrenc bedenin içine hapsoldum baba"

su kıyafet diye sorunca kime olacak demesi size göre yok demesi....

Mrb arkadasim.

Konunu okuyunca, bi arkadasim aklima geldi. Eger yanlis hatirlamiyorsam geçen yil 120 kilo civarindaydi. bu arada boyu 165cm felandir.
Arkadasim çok rejim denedi, kilo verdi sonra fazlasinla geri aldi.

Temmuz ayinin sonunda mide kucultme ameliyati oldu suan 68-70 kilo arasinda gidip geliyor. bu ameliyatin tek avantaji miden kuculdugu için fazla yemek yiyemiyorsun, kusuyorsun.Dengeli beslenerek kilo veriyor.

inan bana dengeli beslenerek sende kilo verebilirsin (ameliyat olmadan once dengeli beslenmeye baslayarak kilo vermeye baslamisti)

onun beslenme programini sana yaziyorum :
sabah : iki dilim ekmek uzerine beyaz peynir, reçel yada tereyag, sekersiz kahve veya çay
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve (meyvenin miktari kalorisine gore degisiyor mesela muz yemek istersen yarisini yemelisin)
oglen : 100 gr kadar haslanmis sebze (kucuk bi tavaya biraz su koy (YAG KESINLIKLE YASAK) ve sogani kavur sonra haslanmis sebzeleri ve sevdigin baharatlerdan (toz sarimsak, kekik, ne istersen,..) koy ve bir iki dakika daha pisir.
100 gr izgara yagsiz et
ve bir yemek kasigi dolusu yagsiz HASLAMIS tahil 50gr kadar(makarna, bugday, bezelye,..) yada cok kucuk bir parça ekmek
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve
aksam : oglenin aynisi
yatmadan iki saat once kadar : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve

bu arada gunde en az 2 litre su içmelisin (eger suyu sevmiyorsan sekersiz yesil çay içebilirsin)
hergun tuvalete çikmalisin (arkadasim sindirim sistemi için ilaç kullaniyor)
ve spor yapmalisin (haftada en az iki kere)

NOT : Eger arar ogunlerde canin tatli yada biskuvi dondurma gibi herhangi gibi birsey çekerse : yogurt ve meyvenin yerine CANININ CEKTIGINI YE ama az ye (mesela 1 top dondurma yada 3 tane petitbeurre biskuvi).
Ogunler için de ayni sey geçerli, mesela arkadaslarinla pizzaciya gittin, canin pizza çekti, çok kucuk bir parca pizza ye (TAhil), salata domates (sebze) yiyebilirsin

Bu arada subat ayindan itibaren bende BIRAZ "dengeli beslenmeye basladim. ben sadece sebze-tahil-et dengesini uyguladim.yemeklerimi hep yagli yedim . hep gun abur cubur yedim (her aksam cips yedim). spor yapmadim, iki litre su içmedim. bu yuzden ben ayda sadece yarim kilo verdim. 7 kilo fazlam verdi 5 kaldi.

Seninde kilo verebilecegine inaniyorum. Ben haftada 5 kilo diyetlerine inanmiyorum. veriyorsun ama fazlasiyla aliyorsun.
AZ ver ama kalici olsun.
bu diyetle ayda ortalama 4-5 kilo verirsin. baslarda belki daha fazla ve ileriki zamanlarda daha az (ne kadar fazla kilon varsa o kadar çok kilo veriyorsun).

kusura bakma biraz uzun oldu :)

yorumalrdan gördüm sonunda kac kilo oldugunu evet cok kilo fazlan var ama cözümsüz degil
Allah dermansiz dert vermesin
10 kilo faylasi olan birinin o 10 kiloyu vermesi cok zaman almaz
senin kilo fazlan cok fazla seninki sadece daha fazla zaman alir
ama verirsin en sonunda kendine hakim olursan
buda hic zor degil
aksamlari yemeyeceksin
kesinlikle yemeyeceksin vucudun buna ilk basta zorlanacak ama sonra alisacak
ve daha hizla ve saglikla kilo vereceksin
gun boyu ne istersen ye ama tabi abartmadan
ama aksam asla
benim bildigim en iyi yöntem budur
ben bu sekilde yasiyorum
yoksa kendini yirtsan spor yaparsan veremezsin
yemegi kisacaksin bu kadar basit
sevgiler

Mrb arkadasim.

Konunu okuyunca, bi arkadasim aklima geldi. Eger yanlis hatirlamiyorsam geçen yil 120 kilo civarindaydi. bu arada boyu 165cm felandir.
Arkadasim çok rejim denedi, kilo verdi sonra fazlasinla geri aldi.

Temmuz ayinin sonunda mide kucultme ameliyati oldu suan 68-70 kilo arasinda gidip geliyor. bu ameliyatin tek avantaji miden kuculdugu için fazla yemek yiyemiyorsun, kusuyorsun.Dengeli beslenerek kilo veriyor.

inan bana dengeli beslenerek sende kilo verebilirsin (ameliyat olmadan once dengeli beslenmeye baslayarak kilo vermeye baslamisti)

onun beslenme programini sana yaziyorum :
sabah : iki dilim ekmek uzerine beyaz peynir, reçel yada tereyag, sekersiz kahve veya çay
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve (meyvenin miktari kalorisine gore degisiyor mesela muz yemek istersen yarisini yemelisin)
oglen : 100 gr kadar haslanmis sebze (kucuk bi tavaya biraz su koy (YAG KESINLIKLE YASAK) ve sogani kavur sonra haslanmis sebzeleri ve sevdigin baharatlerdan (toz sarimsak, kekik, ne istersen,..) koy ve bir iki dakika daha pisir.
100 gr izgara yagsiz et
ve bir yemek kasigi dolusu yagsiz HASLAMIS tahil 50gr kadar(makarna, bugday, bezelye,..) yada cok kucuk bir parça ekmek
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve
aksam : oglenin aynisi
yatmadan iki saat once kadar : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve

bu arada gunde en az 2 litre su içmelisin (eger suyu sevmiyorsan sekersiz yesil çay içebilirsin)
hergun tuvalete çikmalisin (arkadasim sindirim sistemi için ilaç kullaniyor)
ve spor yapmalisin (haftada en az iki kere)

NOT : Eger arar ogunlerde canin tatli yada biskuvi dondurma gibi herhangi gibi birsey çekerse : yogurt ve meyvenin yerine CANININ CEKTIGINI YE ama az ye (mesela 1 top dondurma yada 3 tane petitbeurre biskuvi).
Ogunler için de ayni sey geçerli, mesela arkadaslarinla pizzaciya gittin, canin pizza çekti, çok kucuk bir parca pizza ye (TAhil), salata domates (sebze) yiyebilirsin

Bu arada subat ayindan itibaren bende BIRAZ "dengeli beslenmeye basladim. ben sadece sebze-tahil-et dengesini uyguladim.yemeklerimi hep yagli yedim . hep gun abur cubur yedim (her aksam cips yedim). spor yapmadim, iki litre su içmedim. bu yuzden ben ayda sadece yarim kilo verdim. 7 kilo fazlam verdi 5 kaldi.

Seninde kilo verebilecegine inaniyorum. Ben haftada 5 kilo diyetlerine inanmiyorum. veriyorsun ama fazlasiyla aliyorsun.
AZ ver ama kalici olsun.
bu diyetle ayda ortalama 4-5 kilo verirsin. baslarda belki daha fazla ve ileriki zamanlarda daha az (ne kadar fazla kilon varsa o kadar çok kilo veriyorsun).

kusura bakma biraz uzun oldu :)
ne kusuru o kadar zahmet edip yazmıssın ellerine sağlık basarılı olarız umarım :)

Bu dünyada pek çok çözümsüz dert var.
İnsanları üzen, hayatlarını karartan, geleceklerini; mutlu olma şanslarını yok eden.

Sizin derdiniz onlardan biri değil.
Üzülmemelisiniz; Çünkü çözümü var.

insulin direncin yada troitlerinde bir sorun olmasin sakin bunlarda kilo.yapar ve veremezsin endokroloji doktoruna gitmelisin neden kilo aliyosun ve veremiyosun bunu yaptigi testlerle ortaya cikarir.mide kucultme ameliyatini sen kolaymi saniyosun?en son dusunecegin sey bu olmali bu operasyon saglikli bisey degil ve asiri obez olan insanlara en son care olarak yapiliyor.benim insulin direncim var ve bi ara cok kilo aldim deli gibi spor ve diyet yapmama ragmen veremiyodum doktora gittigimde pkolu oldugumu ogrendim ve insulin direncim varmis bundan kilo veremiyormusum doktorum bana insulin direncini kirmak icin bir ilac yazdi bi donem kullandim yediklerime dikkat ederek ve spor yaparak cok guzel zayifladim.daha cok gencsin hemen bir endokroloji uzmanina gidiyosun zayifladikca dahada sevke geleceksin azimli olucaksin inan bana canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kilolu bir genç kız dedim. genç kız diye kendimi bir tek ben tanımlarım heralde. ardımdan bakan der kaç tane çocuğu varsa diye.. kilolu olmak. girdiğin bir mağazada kıyafetin modelinden önce bedenine bakmaktır... elbise giyememektir çok sevsen de. utanç verici bi şey yapmışsın gibi yürürsün yolda. teyzelerin aşağılayıcı bakışlarından utanırsın. çocukların yanından kafan yerde geçersin bir şey demesinler diye bazen derler bazen sadece gülerler.. dolmusta yanındakinin alanına taşar kolların çevredekiler iğrenerek bakarlar sana. her kilo yiyerek alınan kiloymuş gibi az ye ayı derler arkandan.. kilolu olmak en çok parayı pantolona ayırmaktır cünkü pantolon ağları en fazla bir ay dayanır sana sonra bacagına bıraktığı büyük acı ve yarayla yırtılırlar.. çook beğendiğin bir elbiseyi arkadaşına denettirmektir. onun üzerinde görüp hevesini almaktır.1. sınıfta boy kilo ölçümünden sonra yüzün kırmızı bir şekilde arkadaşlarının bakıp ooooh demesini dinlemektir. büyüyünce bilim adamı olup kilo verdirme şeysi yapıcam diye hayaller kurmaktır. rüyalarda kendini zayıf görmektir. boydan fotoğraf çekinememektir. aynalardan kaçmaktır.arkadaşınız bi dk deyip yoldaki vitrinde kendini incelerken senin kendine bakmaktan korkup onu incelemendir. canın dondurma çektiğinde yolda yiyememektir. en sevdiğin sey gezmek olup dısarı cıkmak istememektir. ablanın kardeşin sanılmasıdır. ayrı bir türmüşüz gibi bakılır. kocaman 48 beden bir vücudun içinde 36 beden bir ruh vardır belki de.. 35 yasında gözüken bedende,18 yasında bi genc kızın hayalleri vardır.. yıkılmaz zırh gibi duran bedende yumuşacık bi kalp vardır belki de. en çok canımı ne yaktı biliyor musunuz? dün yolda birini gördüm ne kadar da yakışıklıymıs diye bakarken göz göze geldik. sonrasında baktım arkamda bi heves bi umut acaba dedim acaba ben de beğenilecek miyim. yanımıza geldi geldi. daha sonra yürüdük biraz arkadaşımdan hoşlanmış... bana abla evli misin sen dedi, işin en üzücü yanı ise benden 4 yaş büyükmüş...keske dedim ufalsam kücülsem gözyaslarımdan aksa yaglarım. üzülürmüs kızlar yağ bağlamıs kalp acıyabilirmis. tombul yanaklar da ıslanabilirmis gözlerin kuruyana kadar. (bu hesap başka bir arkadaşımın şimdilik ben kullanıyorum kızlar)

kilo vermene gerçekten engel olacak bir sağlık sorunun mu var?

daha 18 yaşındasın. derdin çözümsüz değil. ne dertler var insanların elinden bir şey gelmiyor.

sen iradeli olamıyorum diyorsun. acını düşünüp olacaksın. diyet spor yapıcaksın. doktor kontrolünde eminim çözülür.:34:

ne başarı hikayeleri var.:3:

kendine acıyacağına hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcamalısın.:6:

sana o lafları diyen insanları Allah a havale et. maalesef insanlar çok acımasız. :41:

ameliyat fikrini şimdilik rafa kaldırım bence.diyetisyene gidin, fitnessa başlayın ve iradeli olun; belki bunlara uymak zor gelecek ilk başlarda ama alışırsınız.istediğiniz kiloya gelene kadar pes etmeyin, zaten bir süre sonra mideniz küçülür.eğer bunlar işe yararsa ve kilo verirseniz de diyete devam etmesiniz bile yediklerinize dikkat edersiniz tekrardan geri almamak için.

Kısa ve kolay yoldan kilo vermek istiyorsun.. mide küçültme ameliyatlarının risklerini biliyor musun? Doktora gidip tahlil yaptırdın mı, hormonlarına baktırdın mı?
Ameliyat sonrası da diyet ve spor yapacaksın, ameliyat olmasan da spor ve diyet yapacaksın.. kilolarını kısa sürede verme de uzun sürede ver, sağlıklı olarak ver, kendini riske atma...

ameliyat en son çare olmalı, sen daha o durumda değilsin...

komşunun kızı vardı küçüklükten beri kiloluydu. 17-18 yaşında şimdi.. baya kilo verdi 1 sene de.. diyet ve spor yaparak. baya azimli davrandı. ablasının düğününde istediği elbiseyi giyebilmek için ve giydi de...

denedim. 6 kilo verdim üzerine cıkamadım inan cok da yemedim hiç. zayıf arkadaslarımla oturunca aynı seyleri yedim üstüne bi de Allahım kilo olmasın duasıyla yedim. salı günü randevum var mide küçültme operasyonu için görüsücem doktorla inşallah ücretsizdir. bi an önce okulumu bitirip işime başlasam keşke o zaman ücretsizdir inşallah diye düşünüp durmazdım. sen de cok iyisin. tesekkürler zamanını ayırdıgın için cok tesekkürler

allah başka dert vermesin canım..bende zayıfım işte :5: yesemde alamıyorum....metabolizmam çok aktifmiş...
bende kendime iskeletor diyorum, başkaları da der kesin :5: şükür yine de napalım,,,rabbim başka dert vermesin...

Evet ben şanslıydım sanırım.
Kilolu olduğum dönemde bu bahsettiğin hiçbir şeyi yaşamadım. Ne laf yedim ne bakış, ne ters tepki aldım.
Ama bunun sebebinin benim özgüvenim olduğunu düşünüyorum. Hep başım dik ve kendimden emindim.
Dışarıya nasıl enerji yansıtırsan öyle karşılık alırsın unutma bunu lütfen.
Kıyafet sıkıntısı da hiç çekmedim, hatta hep derlerdi ne güzel giyiniyorsun diye. Mesela tulum mu giymek istiyorsun, git hamile reyonundan al bi tane, kime ne?

Canım lütfen ama lütfen kendine değer ver. İnan bana bu kilolarından daha önemli bir sorun.

haklısın. çok tesekkürler:2:

İnsanların ağzı torba değil büzesin... Sanki herkes bir irade abidesi de tek iradesiz grup şişmanlar!!!:19: Kendisi günde bir paket sigara içer ama sana "boğazını tut, sağlıksızsın" der. Ben geçenlerde kendi iş alanımdan "obez" kategorisine girecek bir kızla tanıştım. Kız benden küçük ama bilgi birikimi ve iş disiplini konusunda beni baya baya aşıyordu. Yani bu kız mı iradesiz? Şimdi ben bu kızdan zayıfım diye hayatta ondan başarılı mıyım? Seni eleştiren zayıflar acaba 18 yaşında şu cümleleri kurabilirler mi? Valla işin aslı, bence herkesin hayatında iradesiz olduğu bir konu var, tamamen alışkanlık meselesi... Kimisi sigara içer bırakamaz, kimisi yemek yer bırakmak ister bırakamaz, kimisi internet bağımlısıdır bırakamaz. Nasıl alışırsak öyle gidiyoruz, bence zorlanmamız çok normal. Bu yüzden buradaki herkes gibi ben de doktor yardımıyla aç kalma diyeti değil sağlıklı beslenme alışkanlığına geçiş yardımı almanı tavsiye ederim. Çok büyük yararları olacaktır, ben de iki üç aydır sağlıklı yiyip yürüyüş yapmaya çalışıyorum, inan çok güzel bir şey...

Ve yukarıdaki yorumlarda da belirtildiği üzere ÖZGÜVEN... Sen kendini şişmanım diye sadece vücutları daha ince insanlardan aşağı görürsen bu adil bir şey mi sorarım sana. Hindistan'da bıngıl bıngıl kadınlar modaymış diye duydum. Keza çoğu Afrika ülkesinde. Keza çok yakın zamana kadar Anadolu'da. Zayıflık modadan ibaret. Ama fazla kilo sağlığa zararlı. Ama stres ve özgüvensizlik de sağlığa zararlı. Bir de son bir şey, o çocuğun sana abla demesi kilondan ziyade duruşundan, giydiklerinden olmasın? Ha insanların tam bir mal kafa olduğunu inkar edecek değilim, öyleler. Sadece sağlık için değil, daha çok beğenilmek için de zayıflayabilirsin. Ama bil ki birinin seni beğenmemesi senin değerini etkilemez.

Back
X