Mrb arkadasim.
Konunu okuyunca, bi arkadasim aklima geldi. Eger yanlis hatirlamiyorsam geçen yil 120 kilo civarindaydi. bu arada boyu 165cm felandir.
Arkadasim çok rejim denedi, kilo verdi sonra fazlasinla geri aldi.
Temmuz ayinin sonunda mide kucultme ameliyati oldu suan 68-70 kilo arasinda gidip geliyor. bu ameliyatin tek avantaji miden kuculdugu için fazla yemek yiyemiyorsun, kusuyorsun.Dengeli beslenerek kilo veriyor.
inan bana dengeli beslenerek sende kilo verebilirsin (ameliyat olmadan once dengeli beslenmeye baslayarak kilo vermeye baslamisti)
onun beslenme programini sana yaziyorum :
sabah : iki dilim ekmek uzerine beyaz peynir, reçel yada tereyag, sekersiz kahve veya çay
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve (meyvenin miktari kalorisine gore degisiyor mesela muz yemek istersen yarisini yemelisin)
oglen : 100 gr kadar haslanmis sebze (kucuk bi tavaya biraz su koy (YAG KESINLIKLE YASAK) ve sogani kavur sonra haslanmis sebzeleri ve sevdigin baharatlerdan (toz sarimsak, kekik, ne istersen,..) koy ve bir iki dakika daha pisir.
100 gr izgara yagsiz et
ve bir yemek kasigi dolusu yagsiz HASLAMIS tahil 50gr kadar(makarna, bugday, bezelye,..) yada cok kucuk bir parça ekmek
ara : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve
aksam : oglenin aynisi
yatmadan iki saat once kadar : 50gr kadar light yogurt ve bir meyve
bu arada gunde en az 2 litre su içmelisin (eger suyu sevmiyorsan sekersiz yesil çay içebilirsin)
hergun tuvalete çikmalisin (arkadasim sindirim sistemi için ilaç kullaniyor)
ve spor yapmalisin (haftada en az iki kere)
NOT : Eger arar ogunlerde canin tatli yada biskuvi dondurma gibi herhangi gibi birsey çekerse : yogurt ve meyvenin yerine CANININ CEKTIGINI YE ama az ye (mesela 1 top dondurma yada 3 tane petitbeurre biskuvi).
Ogunler için de ayni sey geçerli, mesela arkadaslarinla pizzaciya gittin, canin pizza çekti, çok kucuk bir parca pizza ye (TAhil), salata domates (sebze) yiyebilirsin
Bu arada subat ayindan itibaren bende BIRAZ "dengeli beslenmeye basladim. ben sadece sebze-tahil-et dengesini uyguladim.yemeklerimi hep yagli yedim . hep gun abur cubur yedim (her aksam cips yedim). spor yapmadim, iki litre su içmedim. bu yuzden ben ayda sadece yarim kilo verdim. 7 kilo fazlam verdi 5 kaldi.
Seninde kilo verebilecegine inaniyorum. Ben haftada 5 kilo diyetlerine inanmiyorum. veriyorsun ama fazlasiyla aliyorsun.
AZ ver ama kalici olsun.
bu diyetle ayda ortalama 4-5 kilo verirsin. baslarda belki daha fazla ve ileriki zamanlarda daha az (ne kadar fazla kilon varsa o kadar çok kilo veriyorsun).
kusura bakma biraz uzun oldu :)