• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilolu bir genç kızın kaleminden

Bir de Google'da "fat shaming" "fat activism" yazınca dünyada şişmanların medyanın zayıf kadın dayatmasına karşı oluşturduğu duruşla ilgili yazılar çıkıyor. Hiç biz tombul kadınların toplumda ezilen bir azınlık olduğu aklınıza geldi mi? Sokakta ve internette taciz ediliyoruz resmen... Bunu böyle görürsek mağazada "sizin için mi olucak" diye soran tezgahtar kıza "Evet benim için olacak" diye göğsümüzü gere gere cevap verebiliriz. Yani sağlıksızsan sen sağlıksızsın kardeşim, tezgahtar kıza çok af edersiniz ama giren çıkan ne? :1: Şişmanlık utanılacak bir şey değildir. Özür dilenecek, hakaret kabul edilecek bir şey de değildir. Sağlıklı olalım, sağlıklı beslenelim, spor yapalım, ama bedenimizden de utanmayalım.

Ben de 153üm:) ama eşim 183... diğer insanları bırak az önce annem geldi yanıma bir bluz dikmiş bana her zamanki gibi büyük... şu tipine bak seni de kadın diye aldı kocan, 10 cm var mı sırtın acaba diyerek çıktı.
Herkesin dediği takılacak olsa önce aileminkini takardım :D
Ahaha kizma ama cok guldum annene

Merhaba tatlım ben 16 yasındayken 110kg elbise bakmaaya gitmişitm annemle magzacı satıcı kadın bana abla kaç cocuk var dedi 4 tane dedim hısımla cıktım magzadan sonra aynadan baktım kendime gerckten ruhum 16 yasım 16 ama nasıl böyle derler die sonra karar verdim diet yaptım bol bol yüzdüm 7 ayda 65 kilo olmustum 3sene 65 kilo kaldım sonra suanki kilom 75 hep geceleri aglardım hatırlıyorum rabbim uyandıgımda ne olur zayıf oliyim die o piskoloji o sevipte ark hoşlanılması hepsini yasadım ama yapabilirsin canım yeterki kendine inan:16::16::16::16::16:

İnsanların ağzı torba değil büzesin... Sanki herkes bir irade abidesi de tek iradesiz grup şişmanlar!!!:19: Kendisi günde bir paket sigara içer ama sana "boğazını tut, sağlıksızsın" der. Ben geçenlerde kendi iş alanımdan "obez" kategorisine girecek bir kızla tanıştım. Kız benden küçük ama bilgi birikimi ve iş disiplini konusunda beni baya baya aşıyordu. Yani bu kız mı iradesiz? Şimdi ben bu kızdan zayıfım diye hayatta ondan başarılı mıyım? Seni eleştiren zayıflar acaba 18 yaşında şu cümleleri kurabilirler mi? Valla işin aslı, bence herkesin hayatında iradesiz olduğu bir konu var, tamamen alışkanlık meselesi... Kimisi sigara içer bırakamaz, kimisi yemek yer bırakmak ister bırakamaz, kimisi internet bağımlısıdır bırakamaz. Nasıl alışırsak öyle gidiyoruz, bence zorlanmamız çok normal. Bu yüzden buradaki herkes gibi ben de doktor yardımıyla aç kalma diyeti değil sağlıklı beslenme alışkanlığına geçiş yardımı almanı tavsiye ederim. Çok büyük yararları olacaktır, ben de iki üç aydır sağlıklı yiyip yürüyüş yapmaya çalışıyorum, inan çok güzel bir şey...

Ve yukarıdaki yorumlarda da belirtildiği üzere ÖZGÜVEN... Sen kendini şişmanım diye sadece vücutları daha ince insanlardan aşağı görürsen bu adil bir şey mi sorarım sana. Hindistan'da bıngıl bıngıl kadınlar modaymış diye duydum. Keza çoğu Afrika ülkesinde. Keza çok yakın zamana kadar Anadolu'da. Zayıflık modadan ibaret. Ama fazla kilo sağlığa zararlı. Ama stres ve özgüvensizlik de sağlığa zararlı. Bir de son bir şey, o çocuğun sana abla demesi kilondan ziyade duruşundan, giydiklerinden olmasın? Ha insanların tam bir mal kafa olduğunu inkar edecek değilim, öyleler. Sadece sağlık için değil, daha çok beğenilmek için de zayıflayabilirsin. Ama bil ki birinin seni beğenmemesi senin değerini etkilemez.

Basindan sonuna kadar katiliyorum. Ozellikle son cumlenize.
★★★★★★

Ameliyat son her zaman son çare ve bu tip ameliyatlara diyabet gibi kilo vermeyi oldukça zorlayan hastalıklarda başvurulur. Her ameliyat risk demek ve ameliyat olursan ilerleyen zamanlarda sarkma olacağı için yine ameliyat gerekebilir. Bence iradene hakim olmayı başarıp sporla zayıflamaya bak derim.

Kaç kilosun canım? Tüm yorumları okumadım da. Ben de 30 kilo verdim. Ne diyetisyene gittim ne bir ilaç kullandım. Allah'ıma binlerce kez şükür. Şu an sana diğer insanlarla aynı yiyorsun gibi gelir ama inan öyle değil. Sen sana göre az yiyorsun bu da kilo vermene yetmiyor. 50 kiloyum şimdi, bir arkadaşım da diyet yapıyordu azıcık yesem de kilo veremiyorum diyordu. Beraber yemek yiyince ben ne kadar aşırı yiyormuşum, tabi ki kilo veremem demişti. Önce kendine güven, yemiyorum ama olmuyor deme, bol su , ekmek kepek ekmeği günde 3-4 dilim pilav, makarna varsa 2 dilim, kızartma yok ama her türlü yemeği yiyebilirsin, hamur işi, şekerliler, gazlı içecekler hepsini hayatından at. Bol salata, acıktıkça su iç çok işe yarıyor. Yoğurt muhakkak ye kahvaltıda bile. Sindirime yardımcı şeyler kuru kayısı gibi ama günde iki tane . Çok acelem olunca 2 kuru kayısı, iki ceviz kahvaltı yapıyordum ben. bir de bulgur, kuru baklagiller onlardan da muhakkak ye. Yemekten çok hafif doyduğunu hissedince kalk. Zamanla miden küçüleceği için yediklerin daha da azalacak. En önemlisi akşam saat 6 dan sonra hiç bir şey yeme. 2'de uyuduğum olurdu açlıktan ağlardım kimi günler. Ama bunun kilo vermeye çok etkisi var. Hala bir iki kilo alsam yediğimi azaltırım, akşamları aç yatarım, bir haftaya yoluna girer. Yarım saat yürü. 18 yaşındasın, metabolizman çok hızlı, kilo vermeye başlayınca bir devamı gelsin istersin. Bir de en fazla 3 haftaya alışırsın açlığa. Bir süre sonra sevdiğin şeylerden de az az yiyebilirsin. Ben bir 15 kilo sonrasını her istediğimi yiye yiye verdim. Umutsuzluğa düşme asla. Rabbim yardımcın olsun.

denedim. 6 kilo verdim üzerine cıkamadım inan cok da yemedim hiç. zayıf arkadaslarımla oturunca aynı seyleri yedim üstüne bi de Allahım kilo olmasın duasıyla yedim. salı günü randevum var mide küçültme operasyonu için görüsücem doktorla inşallah ücretsizdir. bi an önce okulumu bitirip işime başlasam keşke o zaman ücretsizdir inşallah diye düşünüp durmazdım. sen de cok iyisin. tesekkürler zamanını ayırdıgın için cok tesekkürler

yok abla, midenin yarısını katlıyorlar yani cok azcık biseyle bile tıka basa doymus oluyosun. ölüm riski binde bir diyorlar. sağlıklı yani. fakat ücretsiz olması cok önemli eğer uygunsa hemen olucam hiç tereddütüm yok. kendimi zayıf görmeden ölmek istemiyorum cünkü

canım benim kıyamam ya,bak sana birşey diyeceğim,ben 29 yaşıma kadar hep 34-36 bedendim,benim bir görümcem var o da çok kiloluydu 110 kiloya kadar çıkmıştı bir ara,neyse birgün görümcemin kafasına birşey dank etti,az yedi diyet yaptı ama hergün sabahın köründe kalkıp ben mışıl mışıl uyurken gitti yürüyüş yaptı,neyse uzun bir süre görmemiştim kendisini,birgün evde bir gördüm şok oldum kadının yarısı yoktu,67 kiloya kadar düşmüş manken gibi olmuştu,tabii bu süreçte o hep fit kaldı ama ben kilo aldım.şimdi o 38 beden ben 38-40 beden arası giyiyorum.ama şunu anladım eğer zayıflamak istiyorsan diyetten daha önemlisi düzenli yürüyüş yapmak,o fırtınalı yağmurlarda bile gitti aynı saatte yürüyüşünü yaptı ama en az 1 saat.sende yapabilirsin,hatta benimde yapmam lazım.

gelelim midene kelepçe taktırma olayına,ben kesinlikle buna karşıyım,doğal yoldan zayıflamak varken neden hayatınla oynuyorsun,haberlerde orada burada çok duyuyoruz bu konuyla ilgili kötü haberleri,bence sadece yürüyüşle bile yol katedersin,hergün kaşık kaşık nutella yiyen görümcem bile zayıfladıysa bizde zayıflarız:34:üstelik o en fazla 6 ay gibi bir sürede zayıflamıştı.ne dersin başlayalımmı yürüyüşe?

Son düzenleme:
Fazla kiloyu her zaman fazla aşırı yemek ve abur cuburla ilişkilendirmemek lazım,belki altta bi sağlık sorunu veya genetik bi yatkınlıkta yatıyor olabilir.Mesela benim kardeşim benden çok fazla yemiyor hatta son zamanlardaki menüsünü açıkladı,nee dedim bana bile asla yetmez bunlar,sen nasıl doyuyorsun!Bende aşırı zayıfım bildim bileli ve o da hep bayağı bi kiloludur al işte!Sanırım birimiz anne tarafına birimiz baba tarafına çekmişiz.Arkadaşların fikrine katılıyorum,eğer diyet işe yaramıyorsa ya da iradeye sahip olunamıyorsa en güzeli egzersiz ve bol bol hareket ve duruma uygun bitki çaylarındanda kontrollü bi şekilde faydalanmak.Bende bu ameliyatların pekte sağlıklı ve kalıcı bi çözüm olmadığını düşünüyorum açıkçası.

Back
X