İnsanların ağzı torba değil büzesin... Sanki herkes bir irade abidesi de tek iradesiz grup şişmanlar!!!

Kendisi günde bir paket sigara içer ama sana "boğazını tut, sağlıksızsın" der. Ben geçenlerde kendi iş alanımdan "obez" kategorisine girecek bir kızla tanıştım. Kız benden küçük ama bilgi birikimi ve iş disiplini konusunda beni baya baya aşıyordu. Yani bu kız mı iradesiz? Şimdi ben bu kızdan zayıfım diye hayatta ondan başarılı mıyım? Seni eleştiren zayıflar acaba 18 yaşında şu cümleleri kurabilirler mi? Valla işin aslı, bence herkesin hayatında iradesiz olduğu bir konu var, tamamen alışkanlık meselesi... Kimisi sigara içer bırakamaz, kimisi yemek yer bırakmak ister bırakamaz, kimisi internet bağımlısıdır bırakamaz. Nasıl alışırsak öyle gidiyoruz, bence zorlanmamız çok normal. Bu yüzden buradaki herkes gibi ben de doktor yardımıyla aç kalma diyeti değil sağlıklı beslenme alışkanlığına geçiş yardımı almanı tavsiye ederim. Çok büyük yararları olacaktır, ben de iki üç aydır sağlıklı yiyip yürüyüş yapmaya çalışıyorum, inan çok güzel bir şey...
Ve yukarıdaki yorumlarda da belirtildiği üzere ÖZGÜVEN... Sen kendini şişmanım diye sadece vücutları daha ince insanlardan aşağı görürsen bu adil bir şey mi sorarım sana. Hindistan'da bıngıl bıngıl kadınlar modaymış diye duydum. Keza çoğu Afrika ülkesinde. Keza çok yakın zamana kadar Anadolu'da. Zayıflık modadan ibaret. Ama fazla kilo sağlığa zararlı. Ama stres ve özgüvensizlik de sağlığa zararlı. Bir de son bir şey, o çocuğun sana abla demesi kilondan ziyade duruşundan, giydiklerinden olmasın? Ha insanların tam bir mal kafa olduğunu inkar edecek değilim, öyleler. Sadece sağlık için değil, daha çok beğenilmek için de zayıflayabilirsin. Ama bil ki birinin seni beğenmemesi senin değerini etkilemez.