Kilolu hamile kalan var mı ?

Happynews

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
101
9
66
İstanbul
Arkadaşlar,

Aranızda tüp bebek ile kilolu hamile kalan var mı ? Pek çok kişi hamilelik esnasında kilolu iseniz kilo almadan hamileliği sağlıklı şekilde tamamlayabilecğimi söylüyor.
Bu konuda bilgisi olan var mı ? Bazı diyetisyenler bu konuda bilgiliymiş, bilgisi olan var mı ?

Bir arkadaşım tüp bebek ile ikiz doğurdu, doktoru magnesium diasporal diye bir ilaç vermiş, bol bol tuvalete çıkarıyormuş, hamileliğini kilo vererek bitirdi ve nur topu gibi ikizleri seneye okula başlayacak !!!
Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler,

HAppy

bende malesef kiloyla hamile kaldım tek ümidim vücudumdaki eşssiz kaynakları bebişlerimin yemesi :) yıllarca onlar için yedim içtim ben... :) inşallah sonuna kadar sağılıkla sıhhatle gitmek nasip olur...

tatlım ben 85 kilo ile hamile kaldım.boyum 173 öyle çok kilolu sayılmam ama yinede kiloluyum.birde tedavi sırasında çok fazla şiştim.şimdi 22 haftalık hamileyim 20.haftamda 5 kilo almıştım şimdi biraz daha almışımdır.ama inan ben hiç takmıyorum kafama.bebeğim sağlıkla bir doğsun ondan sonra kilomu düşünmeye başlarım.zaten kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama 18 haftadan sonra benim iştahım bir açıldı ne yapıyım yemeyimmi yani bebeğim gelişmesinmi.doktorumda hiç takma diyor.tabi buarada sen kaç kilosun boyun kısaysa yemeklerinden asla kısma ama ekmek gibi abur cubur gibi şeyleri kes.çünkü göbek kısmında fazla yağın varsa bebeğin yeri çok daralıyormuş ve hareket edemiyormuş.

ohoooo kiloda laf mı ben 105 kiloyla hamile kaldım şimdi 101 kiloyum daha da verecekmişim doktorum direkt diyetisyene gönderdi.. hem doktor hem de diyetisyen hamile kaldığın kilonun altında doğuma girebilirsin diyorlar.. bakalım görücez.. şimdilik zaten diyet yapmam mümkün değil yemek yiyemiyorum bulantıdan.. ama doktorum başka bir hastasının dosyasını gösterdi 98 kilo ile hamile kalmış şimdi 34. haftası 90 kilo ve bebek de gayet sağlıklı ve olması gereken ağırlıktaymış..

Ayşe Selam,

Seninle önceden de yazışmıştık, hamile olmana çok sevindim :)
doktorun kim ? bir de seni hangi diyetisyene gönderdi ? özel bir diyetisyen mi yani bu konuda daha mı deneyimli ?
Ben de kilonun %10 az olarak hamilelik tamamlanabilirmiş diye öğrendim , nasıl oldu anlamadım ilk öğrendiğimden bu güne ( 5 günde !!) 2 kilo aldım ve şoka girdim. Şimdi 1 kilo verdim, sen kaçıncı haftadasın ? Ben 5. hafta bitiriyorum yarın. Bir ilaç falan verdi mi ?

Sevgiler,

Happy

Ben maalesef çok kiloluyum, hamile kalmadan önce vermeye çalışsam da her tüp bebek denemesi bana tüm kilolar geri döndü.
Daha 5 haftalık hamileyim ama karın bölgem korkunç şiş, kilolular hamilelikte kilo almayabilir diye bir mantık var.. buna takıldım sadece..[/QUOTE]

canım o karın şişliğin biraz daha iner benim 10.haftamda falan indi acayip şişmişti benim karnım gören 7-8 aylık hamile sanıyordu.10.haftaamdan sonra şükür gitti o şişlik.ya aslında fazla yiyoruz diye bebek gelişiyo diye bişey yok önenli olan sağlıklı beslenmek.bir arkadaşım vardı baya bir kiloluydu o hiç kilo almadan doğum yaptı ve doğumdan sonrada baya bir kilo verdi.iraden varsa kilo almadan sürdürebilirsin hamileliğini ben en fazla 12 kilo alıyım diyordum ama kendime hakim olamıyorum iştahım çok açık.ama kesinlikle bir diyetisyene git hem psikoljik olarak daha motive olmuş bir şekilde devam edersin hemde hamile olduğun için neyden nekadar yemen gerektiğini onlar daha iyi bilir.

Son düzenleme:
buarada bebeğinde hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inş.

sağol canım senin de hamileliğin hayırlı olsun inşallah kolay ve güzel geçirirsin.. benim doktorum bursada prof.osman develioğlu beni yine burada jimer diye özel bir hastane var onun diyetisyenine gönderdi sabiha ataç.. çoook şeker sıcakkanlı bir insan ve verdiği diyet listesi inanki bir diyet listesi değil.. herşeyi doyuncaya kadar yiyebiliyorsun.. şimdi senin daha çok erken bulantıların başlayınca zaten yiyemezsin.. ben nerdeyse bir haftadır sadece tost haşlanmış patates ve çubuk krakerle besleniyorum :)))) bak bu sabah 1 kilom daha gitmiş tam düz yüz olmuşum ilaç konusuna gelince zaten ilk tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandığında bana metformin başlatmıştı doktorum ona gebelik süresince devam edicez dedi.. bir de tiroid sorunum var onun için de 1 yıldır ilaç kullanıyorum.. bunlar da kilo kontrolüne yardımcı olan ilaçlar.. doktorun mutlaka istemiştir ama eğer benim kadar ciddi kilon varsa ogtt yani şeker yükleme testi ve tiroid kontrollerinin mutlaka yapılması lazım.. eğer yapılmadıysa bunları iste doktorundan..

kızlar benim büyük ablam 91 kg hamile kalıp hergün 1 kavanoz nutelle yemesinden dolayı malsef 128 kg doğuma girdi çok şükür hiç bi sorun yaşamadı allahtan sağlıklı bi kız doğurdu ...
bi arkadaşımda 95 kg kaldı tıplamda 6 kg aldı ben bebeği görmeye gittiğimde eski pantolanlarının bol geldiğini söylemişti.

demek ki ye tatlıyı doğur atlıyı lafı yalanmış ben de tatlı tüketmemeye gayret ediyorum ama gece şekrim mi düştü nolduysa rüyamda kendime muzlu süt yapıyorum içine bal koydum içtim az geldi tadı şeker ekledim habire az geldi hep şeker ekledim... kalktım çok bulantım vardı tuzlu bişeyler yedim içim basıldı hemen dondurma yedim ama kalmadı içimde neyse popoma yapışmayacak dondurma

kendisinden hoşlanmasam da komşumuz neredeyse 90 kilolarda falan hamile kaldı 3. çocuğuna ...
yüksek tansiyon şikayeti vardı. bebeği sağlıklı bir şekildi doğdu.şimdi oğlu 1.5 yaşında ...

geçenlerde bi akşam pilav yediğim için oldu hep olur çünkü benimde gece şekerim düştü sabaha kadar muz meyve suyu peynir ekmek yemek zorunda kalıp anca kendime geldim..zaten şekerin düştüğünü anlıyo insan..
senin yediklerin daha mideye ulaşmadan gittiği için bari ye tatmin et kendini çıkaramadığında yemezssin

Bende maalesef tiroid var, ama bir inip bir çıkıyor, tiroid ilacına 1 ay oldu başlayalı
Hamileliğimi öğrendikten sonra 2-3 gün kutlamalar oldu pastalar kekler anında 2 kilo aldım !
gözlerime inanamadım ama tam 1.5 günde 1.5 kilo verdim, mesela dün akşam sıfır yağsız 2 tabak mercimek çorbası içtim
1 bardak az tuzlu ayran içtim, bol suya dayandım verdim.
Neyseki henüz mide bulantım yok, ben istanbuldayım o yüzden buralarda bir diyetisyen bulmalıyım.
Aslında ben senelerdir diyetisyen vs. gittiğim için ne yemem gerektiğini gayet iyi biliyorum
amacım hiç kilo almadan bu hamileliği bitirmek hatta kilo bile veren oluyormuş
nutella falan ben ancak rüyamda görürüm öyle şeyleri
hamilelik dönemi ile ilgili ingiltereden bir kitap aldıracağım bir arkadaşıma özellikle kilolu hamileliklerle ilgili
çok güzel kitaplar var. Buradan paylaşırım öğrendiklerimi..
Sağlıklı beslendiğimiz sürece zaten bizde ki yağ oranı ile 5 çocuk büyütürüz :) lüp lüp çekerler süt diye
ohhh harika olur valla, tüp bebek tedavileri öncesinde o kadar kastım kilo vereyim dedim yapamadım
ama şimdi hamileyim hem kendim hem içindeki can veya canlar için bunu yapacağım..
bana katılan var mı ? karşılıklı her gün ne yediğimizi yazalım kilomuzu yazalım biribirimizi kontrol edelim..
haydiiiiii :)))

ayseeeee kız sen bursadamıydın anaaa bende bursadayım, osman beyi de çok iyi tanırız ama ben ona gıtmedım, art demı gidiyorsun orayı kapatıyorlar dıye duydum malum tam gun yasasından :),
sabıhayıda cok ıyı tanırım benım gıttıgım spor clubune gelıyordu cok şirindir gercekten , aaa hale bak nekadar yakınmısız:))))))),

canımmm ben katılırım, bende 65 ıle kaldım hamıle tabı 20 gundur hatta 1 aydır hareketsızlıkten ve son bır haftada yatmaktan su an 70 olmusum, boyum 1.70 ama bana göre bu cok fazla, göbek ve bacaklarımdan ben farkedıyorum, bırde kollarım kalınlaştı yaaa off cok fecı bırsey,
ben hep spor yapardım ama tedavıye baslayınca bırturlu gıdemedım ılaçlar felan derken şişdim,
benımde karnım sıs ama sankı ınıyor su ara,

ben de bol bol su ıcıyorum, laktozsuz sut lıght pınarın ıcıyorum, organık yumurta arada bır yıyorum, genelde sebze ve bol çorba, cunku kabız olma durumu var bol sıvı almak lazım,
ayran arada bir cunku gaz yapabiliyor,

işte böyle su an :))))))

ok Lavanta o zaman ikimiz başlıyorum, başla katılmak isteyen varsa istediği zaman başlayabilir.
HEr gün bir önceki gün ne yediğimizi içtiğimizi eksiksiz yazalım kilomuzu da yazalım, bir süre sonra insan yahu internetten yazacağım dünya alem okuyacak diye yiyemeyecek.. ben biliyorum daha önce denemiştim :)
Yarın ilk gün o zaman, arada internete giremezsek vs. olabilir tabii son 2-3 günlük yazarız o zaman.. ok midir ? başka katılan yok muuu ? :)))

bence ok dır, yarın ıtı barı ile bugun ne yedıgımızı yazalım, zıra ben dun akşam azcık profıterol yedım (,)
ama artık yemıycemmmmm:)

kızlar kesinlikle dikkat edin yediklerinize..çok yemeyin bışuna kiloları almayın..ben çok fazla kiloyla hamile kalmadım 63 le hamile kaldım 78 le doğum yaptım ve bir buçuk ayda erken doğdu kızım heralde zamanında doğsaydı 25 kilo felan alırdım ki son zamanlarda 6 kilo alıyordum 1 ayda..ve bebeğimde 1 500 kilo doğdu düşünün..şimdi o kiloları vermeyle uğraşıyorum he tabiki sağlıklı bebekleriniz dünyaya gelşsin sonra verirsiniz tabi ama zor kilo vermekde sizlerde bilirsiniz..
ben çok fazla yedim ve bebeğimde kilo alamadı tamam erkende doğum yaptım ama yine kilosu daha fazla olabilirdi.
ve benim bir hatam daha var süt içemediğim için nesguik içtim hep hemde günde kaç kez..ve tüp yaptığım dr yazık olmuş sana kiloları sen almışsın süt içmene dahi gerek yok demişti..çok keşkelerim var süt içmeseydim ayran içseydim..bebeğinize yarayacakşeyleri yiyin bencede..

bu arada sağlıklı,sıhhatli, hayırlısıyla evlatlarınızı kucağınıza alırsınız inş istediğiniz kilolarla...

Hilalcim çok geçmiş olsun, erken doğuma üzüldüm ama şimdi bebeğin iyi herşey yolunda değil mi ?
Ben son 6 aydır organik besleniyorum, biraz pahalı oluyor ama değdiğine inanıyorum.
Ayrıca kesinlikle hiç bir toz ( nesquick, hazır çorba, tavuk suyu, yani hazırlanmış hiç birşeyi) asla tüketmiyorum
puding bile yapsam kendim pirinç unu ile falan..
ayranı da hazır alırdık, şimdi organik yoğurt az tuz o şekilde kendim yapıyorum
şimdi de aklıma organik sütten yoğurt yapmak fikri geldi, yoğurt yapmasını bilen var mı ?

Lavanta o zaman başladık, ben bugün bir dilim lazanya yedim ama başka yemeğim yoktu az yağlı tamamen sebzeli vallaaa ...
akşama yine yağsız mercimek çorbam var.. ondan içerim.. yanına da bir dilim kepek ekmeği tamamdır..
bu arada kiraz su ikilisi süper oluyor.. tavsiye ederim..günde 2 pors. kiraz yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…