Kilolu hamile kalan var mı ?

Bende maalesef tiroid var, ama bir inip bir çıkıyor, tiroid ilacına 1 ay oldu başlayalı
Hamileliğimi öğrendikten sonra 2-3 gün kutlamalar oldu pastalar kekler anında 2 kilo aldım !
gözlerime inanamadım ama tam 1.5 günde 1.5 kilo verdim, mesela dün akşam sıfır yağsız 2 tabak mercimek çorbası içtim
1 bardak az tuzlu ayran içtim, bol suya dayandım verdim.
Neyseki henüz mide bulantım yok, ben istanbuldayım o yüzden buralarda bir diyetisyen bulmalıyım.
Aslında ben senelerdir diyetisyen vs. gittiğim için ne yemem gerektiğini gayet iyi biliyorum
amacım hiç kilo almadan bu hamileliği bitirmek hatta kilo bile veren oluyormuş
nutella falan ben ancak rüyamda görürüm öyle şeyleri
hamilelik dönemi ile ilgili ingiltereden bir kitap aldıracağım bir arkadaşıma özellikle kilolu hamileliklerle ilgili
çok güzel kitaplar var. Buradan paylaşırım öğrendiklerimi..
Sağlıklı beslendiğimiz sürece zaten bizde ki yağ oranı ile 5 çocuk büyütürüz :) lüp lüp çekerler süt diye
ohhh harika olur valla, tüp bebek tedavileri öncesinde o kadar kastım kilo vereyim dedim yapamadım
ama şimdi hamileyim hem kendim hem içindeki can veya canlar için bunu yapacağım..
bana katılan var mı ? karşılıklı her gün ne yediğimizi yazalım kilomuzu yazalım biribirimizi kontrol edelim..
haydiiiiii :)))
tamam şekerim yazarım ben yediklerimi hem günah çıkartmış olurum :))) sabah tam buğday ekmeğine tost yedim üstüne dondurma sonra ikisine de veda ettim.. diyetisyen önerisiyle 2 ceviz 5 çiğ badem yedim.. şimdi soda içiyorum.. doktor yazın hergğn 2 soda iç elektrolit dengen için gerekli dedi.. patates haşlanıyor öğlen ve akşam yoğurtla onu yerim ve de karpuz.. geceleri yatmadan da bir bardak yarımyağlı süt içiyorum...
ayseeeee kız sen bursadamıydın anaaa bende bursadayım, osman beyi de çok iyi tanırız ama ben ona gıtmedım, art demı gidiyorsun orayı kapatıyorlar dıye duydum malum tam gun yasasından :),
sabıhayıda cok ıyı tanırım benım gıttıgım spor clubune gelıyordu cok şirindir gercekten , aaa hale bak nekadar yakınmısız:))))))),

aaa çok sevindiiim benim burdan tanıştığım sık sık görüştüğüm arkadaşlarım var umarım seninle de görüşürüz.. art den gürkan hoca ayrılcakmış diye duydum ben de ama osman hoca napar bilmiyorum o fakülteden istifa etmişti onu tam gün yasası bağlamaz herhalde..ben zaten karar verene kadar iki doktora gidiyorum diğeri pembe mavide nilgün hanım osman hoca bırakırsa ona devam ederim ama osman hocanın yerini hiiiç bir doktor tutamaz benim için..sen kime gidiyorsun??

Bende maalesef tiroid var, ama bir inip bir çıkıyor, tiroid ilacına 1 ay oldu başlayalı
Hamileliğimi öğrendikten sonra 2-3 gün kutlamalar oldu pastalar kekler anında 2 kilo aldım !
gözlerime inanamadım ama tam 1.5 günde 1.5 kilo verdim, mesela dün akşam sıfır yağsız 2 tabak mercimek çorbası içtim
1 bardak az tuzlu ayran içtim, bol suya dayandım verdim.
Neyseki henüz mide bulantım yok, ben istanbuldayım o yüzden buralarda bir diyetisyen bulmalıyım.
Aslında ben senelerdir diyetisyen vs. gittiğim için ne yemem gerektiğini gayet iyi biliyorum
amacım hiç kilo almadan bu hamileliği bitirmek hatta kilo bile veren oluyormuş
nutella falan ben ancak rüyamda görürüm öyle şeyleri
hamilelik dönemi ile ilgili ingiltereden bir kitap aldıracağım bir arkadaşıma özellikle kilolu hamileliklerle ilgili
çok güzel kitaplar var. Buradan paylaşırım öğrendiklerimi..
Sağlıklı beslendiğimiz sürece zaten bizde ki yağ oranı ile 5 çocuk büyütürüz :) lüp lüp çekerler süt diye
ohhh harika olur valla, tüp bebek tedavileri öncesinde o kadar kastım kilo vereyim dedim yapamadım
ama şimdi hamileyim hem kendim hem içindeki can veya canlar için bunu yapacağım..
bana katılan var mı ? karşılıklı her gün ne yediğimizi yazalım kilomuzu yazalım biribirimizi kontrol edelim..
haydiiiiii :)))
tamam şekerim yazarım ben yediklerimi hem günah çıkartmış olurum :))) sabah tam buğday ekmeğine tost yedim üstüne dondurma sonra ikisine de veda ettim.. diyetisyen önerisiyle 2 ceviz 5 çiğ badem yedim.. şimdi soda içiyorum.. doktor yazın hergğn 2 soda iç elektrolit dengen için gerekli dedi.. patates haşlanıyor öğlen ve akşam yoğurtla onu yerim ve de karpuz.. geceleri yatmadan da bir bardak yarımyağlı süt içiyorum...
ayseeeee kız sen bursadamıydın anaaa bende bursadayım, osman beyi de çok iyi tanırız ama ben ona gıtmedım, art demı gidiyorsun orayı kapatıyorlar dıye duydum malum tam gun yasasından :),
sabıhayıda cok ıyı tanırım benım gıttıgım spor clubune gelıyordu cok şirindir gercekten , aaa hale bak nekadar yakınmısız:))))))),

aaa çok sevindiiim benim burdan tanıştığım sık sık görüştüğüm arkadaşlarım var umarım seninle de görüşürüz.. art den gürkan hoca ayrılcakmış diye duydum ben de ama osman hoca napar bilmiyorum o fakülteden istifa etmişti onu tam gün yasası bağlamaz herhalde..ben zaten karar verene kadar iki doktora gidiyorum diğeri pembe mavide nilgün hanım osman hoca bırakırsa ona devam ederim ama osman hocanın yerini hiiiç bir doktor tutamaz benim için..sen kime gidiyorsun??

canım kızım iyi allaha şükür 11 aylık oldu hala yaşıtlarına göre minik ama sağlığımız iyi şükür..ama 34 gün küvezde yatmıştı..dikkat edin kızlar o kadar da sıkmayın kendinizi...

yoğurt kızıma yaptım ama internetten araştırabilirsin daha iyi öğrenirsin ne kadar süte ne kadar yoğurt koyulur felan daha net yazıyordur..çünkü ben kızıma az yapıyordum..sen daha çok yaparsın heralde..
ama ne şeklde yapıldığını yazabilirim..
sütü kaynatıyorsun sonra ılıması için soğutmaya bırakıyorsun parmağının dayanabileceği kıvama gelince yoğurt koyuyorsun yaptığın süte göre ne kadar koyacağın değişir..koyduktan sonrada karıştırıyorsun bu kadarcık bilmem anlatabildimmi?:)))))
valla böle kolay gözüküyor ama tutmayabiliyor.hele az yapınca tutmama şansı daha da fazla oluyır..

canım kızım iyi allaha şükür 11 aylık oldu hala yaşıtlarına göre minik ama sağlığımız iyi şükür..ama 34 gün küvezde yatmıştı..dikkat edin kızlar o kadar da sıkmayın kendinizi...

yoğurt kızıma yaptım ama internetten araştırabilirsin daha iyi öğrenirsin ne kadar süte ne kadar yoğurt koyulur felan daha net yazıyordur..çünkü ben kızıma az yapıyordum..sen daha çok yaparsın heralde..
ama ne şeklde yapıldığını yazabilirim..
sütü kaynatıyorsun sonra ılıması için soğutmaya bırakıyorsun parmağının dayanabileceği kıvama gelince yoğurt koyuyorsun yaptığın süte göre ne kadar koyacağın değişir..koyduktan sonrada karıştırıyorsun bu kadarcık bilmem anlatabildimmi?:)))))
valla böle kolay gözüküyor ama tutmayabiliyor.hele az yapınca tutmama şansı daha da fazla oluyır..

Yoğurt tarifi ;

YOĞURT YAPIMI Tarifi

1 kg süt
1 çorba kaşığı yoğurt

Süt, kepçeyle savura savura 10 dakika kaynatılır. Yoğurt mayalanacak kaba konur, sütün sıcaklığına parmak dayanır durumdayken (43 derece) çırpılmış yoğurt süte katılır. Yoğurt kabının kenarlarını hafif oynatarak yerleştirilir, kabın her tarafı sıkıca kapatılır, ılık olarak saklanır. 5 saat sonra yoğurt açılır, serin yerde bırakılır. Süt iyi kaynamazsa ve fazla bırakılırsa sulanır.

Yoğurt

4 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı yoğurt

Kapaklı bir tencereye parmağın dayanacağı sıcaklıkta süt konur, çırpılmış yoğurt üzerine akıtılır, bir tur karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, üzerine kalın bir örtü sıkıca örtülür, ılık bir ortamda 5-6 saat bekletilir.

YOĞURT

Malzeme:
2 kg. süt
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Sütü güzelce kaynatın. Yoğurt yapacağınız kaba sütü dökün. Sütün sıcaklığı parmağın dayanacağı dereceye gelince iki kaşık yoğurdu ilave edin ve güzelce karıştırın. Kabın kapağını kapatıp üzerini birkaç kat güzelce kapatın. (Yün battaniye veya yün bir örtü ile üzerini sarabilirsiniz). Evin en sıcak bölgesinde 4 saat kadar bekletin. Kabın üzerindeki örtüleri aldıktan sonra yoğurda dokunmadan en az 4-5 saat dinlendirin.

Ben bunlardan birini yapacağım, az miktarla başlamak lazım sanırım. yoğurt yapayım derken ayran çıkmasın da..
Patates için çok kalorili diyorlar, kalorisiz mercimek çorba tarifini verebilirim, içine patates de koyuyorum doyurucu oluyor.
Bir de zeytinyağsız, zeytinyağlı fasulye tarifim var. Sanırım hayatımızdan yağı çıkarırsak güzel şeyler olacak.
Badem ve fındık mı demiştiniz ? günlük ne kadar ? ben de başlıyım..

demek ayrıldı fakulteden hey allahım ya yazık be yılların hocası yani, ben serhat beye gideceğim burda, ıstanbulda bırgul hn dı dr um , burdada serhat tatlıkazanı önerdiler, iyi bir dr, o da ordaymış ancak şimdi kendi muayenehanesşni açıcakmış,
bakalım yeni başlıycaz daha :), hadi hayırlısı valla güzel olur ben bi toparlayımda kendimi görüşürz ne güzel olur:)

merhaba kızlarr

bende bu yemek işini yazmaya katılmak istiyorum...sabah bulantım falan olmuyor kahvaltımı güzel yapıyorum ama gün içinde canım bişey yemek istemiyor hatta yedikçe midem bulanıyor...1 saat kadar önce kiraz yedim midem bulanmaya başladı onu bastırsın diye çubuk kraker yedim ama hala geçmedi...bu haldeyken ne yapacağımı bilemiyorum...hiçbirşey tad vermiyor...ilaç içmek için yiyorum sırf...hiç şikayetçi değilim halimden memnunum bebişlerim benimle olsun başka bişey istemiyorum...sizde her ultrasona girdiğinizde bebişlerinize aşık oluyormusunuz????yoksa tek ben mi böyleyim....:49: :52: :27:

kızlar benim büyük ablam 91 kg hamile kalıp hergün 1 kavanoz nutelle yemesinden dolayı malsef 128 kg doğuma girdi çok şükür hiç bi sorun yaşamadı allahtan sağlıklı bi kız doğurdu ...
bi arkadaşımda 95 kg kaldı tıplamda 6 kg aldı ben bebeği görmeye gittiğimde eski pantolanlarının bol geldiğini söylemişti.

ayy ablama söyledim çok kızdı yanlış yazmışım 118 kg doğuma girdi:9:

Herkese günaydıınn :)
Evvet ben son 2 gündür yaptığım sağlıklı beslenme çalışmaları ile hamile kaldığım kiloya inmiş bulunmaktayım. Şu anda 94.8 kiloyum, 2 kilo verdim rahatladım.
Dün yediklerim ,
Sabah 2 yumurta bir domates beyaz peynir'den güzel bir yumurta yaptım 1 dilim tam tahıl ekmek , 1 tane kafeinsiz çay yumurtada hiç yağ yok
peynir ve domatesi kaynar su ekliyip hafif hafif teflonda pişirip üzerine yumurta kırıyorum.
Öğlen büyük bir dilim lazanya ( bol sebzeli) yiyecek başka bir şeyim olmadığından yedimmm yanında 1 bardak ev yapımı tuzsuz ayran.
Akşam 1 kase yağsız mercimek çorbası, 1 bardak ev yapımı ayran, 1 dilim tam tahıllı kızarmış ekmek, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (canım öyle bir peynir çekti ki cennet meyvası yer gibi gözlerimi kısıp inleyerek yedim peyniri, hayırlara karşı.. )
Yatmadan 1 kase organik kiraz
Aralarda toplamda 1 lt su içtim..

Evettt sıradaki.. yazın bakiiim siz neler yedinizzz :)

SEvgiler,
Happy

:50:yine aynı nakarat... sabah tost öğlen haşlanmış patates..arada ceviz badem ve çekirdekli kuru üzüm.. akşam artık et yemem lazım dün akşam yedim ama çıkarttım... doktor yeşil mercimek salatsı yap dedi aslında severim ama bilmem içim alır mı..

:50:yine aynı nakarat... sabah tost öğlen haşlanmış patates..arada ceviz badem ve çekirdekli kuru üzüm.. akşam artık et yemem lazım dün akşam yedim ama çıkarttım... doktor yeşil mercimek salatsı yap dedi aslında severim ama bilmem içim alır mı..

Ay tuzlu siyah zeytin ve kızarmış ekmek dene..
Bu bebek sayaçlarını nereden yüklüyorsunuz ? Ben de yüklemek istiyorum artık :)

valla profiline yapıştır demişsin hem profilime yapıştıramadım, nerden yapıştırılıyor
hem de profil deyince canım profiterol çekti.. ama aşkolsun yaaaa :)

AY HİÇ GÜLECEĞİM YOKTUUU:9::9: ayy benim içim sade dondurmadan başka tatlı hiç bişey almıyo.. amaaa ben de korkunç bişey yaptım burger kingten bişeyler getirttim yedim:17: ama neyseki çıkarttım bunlar da yapışmayacak popomaa:1: dur şimdi profilime bakıcam nereye yapıştıracağını yazıcam..

şimdi yukarda sağda kontrol paneli var onu aç onun içinde solda ayarlarımın içinden profili düzenleye gir, orada çizelge diye bir bölüm var lilypie dan kopyaladığın linki oraya yapıştır.. ama orada çıkan linkin başında sonunda birsürü harfler oluyor oralarını sil sadece şöyle bişey bırakacaksın http://lmtf.lilypie.com/GDOSp3.png :34:

Selam hanimlar bende 75 kilo ile hamile kaldim suan 79 kilodayim doktorum hersey normal diyor cünkü ikizlere hamileyim 5bucuk aylik suan aama fazla belli etmiyormusum öyle diyorlar tek bebekte böyle olurmus :63::63::63:

selaaam

dün gece kanama geçirdim acile gittik herşeyok. ama çoooook korktum. 1 taneciğim varmiş, kalp atıişını gördük. tam 5 hafta 1 günde kalp atışı olması çok iyiymiş rahadım şimdi 3-5 gün yatak verdiler başına böyle bir kanama gelen var mı ?

dün çok güzel beslendim sabah yine yağsız yumurta öğlen fasulye çorba akşam kuzu şiş, 94.7 kg.
burger king süpeerrrr boşver eninde sonunda cikartacaksan ne istiyorsan ye
şimdilik bende mide b. yok
yatarak yazdım mısajı hatalara sorry

sevgiler

selaaam

dün gece kanama geçirdim acile gittik herşeyok. ama çoooook korktum. 1 taneciğim varmiş, kalp atıişını gördük. tam 5 hafta 1 günde kalp atışı olması çok iyiymiş rahadım şimdi 3-5 gün yatak verdiler başına böyle bir kanama gelen var mı ?

dün çok güzel beslendim sabah yine yağsız yumurta öğlen fasulye çorba akşam kuzu şiş, 94.7 kg.

sevgiler

bende bi kanama geçirdim geçen hafta çarşamba...kanama anında hastanedeydim hemen müdahele ettiler..temizlediler...sonra ultrasonda baktık yavrukuşlarım ordaymış ama ömrümdem ömür gitti desem yaalan söylemem...bende de sorun yokmuş..çok şükür..ben biraz araştırdım...bi kaç sebep var progestron az olduğundan ya da adet gününüz geldiği için vücut otomatik olarak adet olacakmış gibi tepki verdiğinden oluyormuş...bende çarşambada beri sürekli yatıyorum..aklım hep onlarda...cumartesi tüp bebek doktoruma gidecem bakalım o kanama için ne diyecek çok merak ediyorum...çok geçmiş olsun...ilk ve son olur bu kanamalar....biz diyene kadar da oldukları yerden çıkmaz bu yaramaz bıdıklar ;) :9: :20::emir_bebek::nazar:

selaaam

sevgiler

ahh canıım geçmiş olsuun..sıkma canını ilk aylarda çoğu insana oluyor böyle şeyler..
beslenme konusu felaketti benim yine abuk subuk şeyler yedim onları da çıkarttım.. doktor mutlaka bol bol semizotu ye dedi dün markete gittim semizotu yoktu zaten sinirlerim altüst hormonlardan dolayı çocuğuma faydalı hiç bişey yemiyorum diye ağladım :)) offf ne zaman düzelir bu saçma ruh hali yaaa...

ahh canıım geçmiş olsuun..sıkma canını ilk aylarda çoğu insana oluyor böyle şeyler..
beslenme konusu felaketti benim yine abuk subuk şeyler yedim onları da çıkarttım.. doktor mutlaka bol bol semizotu ye dedi dün markete gittim semizotu yoktu zaten sinirlerim altüst hormonlardan dolayı çocuğuma faydalı hiç bişey yemiyorum diye ağladım :)) offf ne zaman düzelir bu saçma ruh hali yaaa...
istanbulda mısın
tarladaneve.com. harika org.semzotu var
dr neden smzotu dedi ?
yatmaktan ve korkmaktan sıkıldım koccama sinir oluyorumm
dün big mac yedim ama kilom aynı
6. hafta bitiyor mide b. yok hiç olmayacak mı acep?

Back
X