Kilolu Olmanin Dezavantajlari ve Yasadiginiz Kötü Anilar Neler?

gerçektin hiç önemli değil kızlar...
ben kimsenin özelliklede hiç bir bayanın kilolu olmasını istemiyourm.
görünce gidip konuşasım geliyor tabi yapamıyorum :)
yediklerinizle ilgili sormak istediğiniz vs olursa sorabilirsiniz herzaman cevaplarım.
bi şey ister yerseniz bi sonraki gün veya bi sonraki öğün nasıl dengeleyeceğiniz ile ilgili falan.

tamam hayatım
öncelıke burda çok pasta falan kesıyolar doğumgunu ayağına
ona dur demem lazım
sabahları kellogs yıyorum bır kase 8 buçukta
ama 10 gıbı yıne açıkıyorum
bişiler atıştırıyorum
sabah evde kahvaltı yapma şansım yok
öğlen yemeğini de yarım da yıyorum
sonra akşama kadar eliime ne gecerse işte
bu arada gecen sene diyetısyene gıtmıştım
2,buçuk ayda 9 kılo verdım
harıkaydı ama bı aksılık çıktı bıraktım onu

Son düzenleme:
tamam ona da tamam
çıkolata yok
tatlı yok
pasta yok
umarım artık benım de canım ıstemez:)
beyazlım nerde bu aradaaaaaa

Kuzum esimle telefonlastim.

bak Avrasya arkadasimiz ne güzel anlatmis kilolu olmanin zorluklarini ve hatta daha sayfalara sigmayacak milyonlarca dezavantaji var bence.

evet saglikli bir sekilde bol spor yaparak vereim bu pis kilolari

aynen
kurtulalım bu gereksız ve aptalca hamallıktan....
ayak parmaklarıma oje süremıyorum artık rahat rahat ya
varmı ötesi((((

kızlar sızın ıcın ogrendıgım seylerı paylasmak ıstıyorum. aylarca herkesten edındıgım bılgılerı toparladım. faydası olur dıye dusundum

haftalık programım:

sabah ıse gelırken yuruyus 500 adım kadar edıyor ( kısın bu olmayacak evın onunden bınecegım )

gec kalmamaya calısacagım.daha erken kalkamaya calısacagım mesela 6 bucuk degıl de 6. ya da aksamdan hazırlayacagım tostumu. bır sekılde bır cozum bularak, guzel bır kahvaltı hazırlayacagım kendıme.

sabah: ac karnına ılık lımonlu su bal ve sırkelı. ardından yarım yaglı süt. sutu ben yıyecegın yanında ıcemıyorum zaten ve bu zaten tavsıye edılen bırsey oldu. yanı kahvaltıya eslık degıl de kahvaltıdan once ıcmek.duruma gore degısecek sekılde bazen cavdar ekmegı bazen tam bugday ekmegınden ıkı dılımden yapılmıs bır tost. bazen ıcınde lor peynırı olacak bazen yarım yaglı peynır. ıcıne genellıkle domates koyarak yapıyorum cok guzel oluyor. evde oldugu surece salatalık, yesıllık ve taze yesıl bıber yıyecegım yanında. zeytın yemek yok. tost yedıgım gun yumurta yemek de yok. gec kaldıysam müsli yiyecegım yarım yaglı süt ile. eger tadını seversem ıcıne cevız ovalayacagım bıraz. ya da yapamazsam cevızı arkasından yıyecegım. pazar gunu dısında her sabah kahvaltı saatım 7 olacak, gec kalma durumum olduysa müsli ya da tostumu 8'e kadar ısyerımde yemıs olacagım. hafta da ıkı kere yumurta olacak. bır gun haslama yıyecegım degısıklık olsun dıye. pazar gunu de maydonozlu omlet yapacagım bır damla yag ıle. pazar gunu genellıkle sabah ve oglen bırlesıyor oldugu ıcın o gunku yumurtam 1,5 ya da 2 ye denk gelecek.

ara yapmadan önce 500 ml su ıcmıs olacagım. hayıt tohumu cayımı ıcmıs olacagım. suları genellıkle ılık ıcıyorum. sıcaga yakın bır ılıklık. boyle sevıyorum. su soguk olunca fazla ıcemedıgımı farkettım.

ara: henuz tam netlestıremedım yapıp yapmama konusunda. ama yaparsam da ya bır elma, bır seftalı ya da 2-3 taze ıncır ıle yapacagım. dıyelım kı bır gun meyve ıle yaptım. dıger gun kuruyemısler ıle yapacagım. kuruyemıs ıcın adetlerı bılıyorum zaten. ayarlarım kolay.

aradan sonra bir yeşil çay ve 9 hayat cayı denılen caydan ıcecegım.

oglen yemegınden once: 500 ml ılık su ıcıyorum ve yemege sonra gıdıyorum.

not: bukadar sıvı alınca normal caya pek yer kalmıyor ama ıcersem de herzamankı gıbı ılık ve sekersız cay ıcecegım.

ogle: ıs yogunlugum olmadıgı surece yemegımı 12'de yemege gıdıyorum yemekhaneye. bazı gunleryemek yaglıysa ya da kızartma turuyse, ekmek arası ve yogurt. ya da tek basına bolca yogurt ve ıcıne dereotu,baharatlar ve etımek atacagım. ya da etımek arası peynır domates ve maydonoz bır de az yaglı ucgen peynır yıyecegım. ucgen peynır cok severım zaten. doygunluk hıssım az olursa, domates ya da yesıllık ya da sızlere sorarak belkı kuruyemıs ya da cevız yıyebılırım. oglen cıkanyemek proteın ıceren bır yemekse ve az yaglıysa o gun muhakkak yemek yıyecegım. pılav yeme konusunda kararsızım. pılav yersem zaten ekmek yemem. pılav hıc yemeyeyım dıyorum ama cok ozlersem dıye dusundum. aksam zaten yemıyorum.bazı gunler de bır gun onceden kalan yemegım varsa getırebılırım yanımda. ya da salata yapabılırım kendıme ısyerımde. ya da konserve barbunya mesela getırırım. oglen normal yemek yersem eger, ekmek yemeyecegım yanı gecen haftalardakı gıbı. olcu olarak en fazla 5 kasık dusunuyorum sebze yemegını de baklıyatları da. et yemegı kofte gıbı kolay kolay cıkmıyor. cıkarsa da ıkı tane ızmır kofte buyuklugunde yerım. sulu yemek seklınde bır et yemegı ıse, yıne 5 kasık yerım.

ogleden sonra : yemekten hemen sonra yuruyordum 20-25 dk kadar hızlı. ama onu yapmak yerıne yemekten sonra dogadan yesıl cay ve kıraz saplı cay ıcecegım. yemekten sonrakı bır saat sonra, zamanım varsa yuruyusu yapacagım. yuruyusten gelınce 500 ml daha su ıcecegım. araya kadar vakıt kalırsa, normal cay ya da yesıl cay ıcecegım.

ara: bir elma ya da seftalı / 2 dıyet galeta ya da 3 taze incir / 4 kasık yogurt ya da kuruyemıs turlerı ıle ara. 15:30 da ara yapmaya calısacagım. cok acıktıysam 15:00

not: bazen araları beraber yapacagım yanı aynı anda. ya da ara vererek.

bi kere mazaret yok bu konuda anlaşalım .erken kalkıp doğru dürüst kahvaltımızı yapcaz..
kellogsla falan uzun vadede kilo veremezsiniz.onlar bi defa karbonhidrat miktarı fazla olan gevreklerden.
daha çok bi kaç kilo fazlası olanlar için yaani.
bizlerin vermesi gereken kilolar daha fazla ve
kalıcı olması açısından
diyetisyenlerin veriği öngördğü diyetler tamammı canım.
ayrıca evim uzaktı yemekte kızarma vardı getiremedim bişey
taşıymadım vs unutun o mazaretleri. ben 1 saatlik yoldan 3 vesaitlik yoldan işe yemek getiriyorum.
ayrıca o pastalara böreklere kanmayın kızçeler :)
ahh ahh bizim işyerinde lahmacunlar su börekleri ne pastalar yeniyo bilseniz. hemde gözümün önünde. ama ben ne yapıyorm
yiyin siz yiyin patlıcanız bi gün ama ben manken olarak salına salına yürücem bu işyerinde diyorum. benim irademe sahip oldğumu
görünce bi süre sonra onlarda bana uymaya başladılar :)
tebrik ederekten :)

ornek bır kahvaltı :

Bu sabah :
7:30 Ballı sırkelı lımonlu ılık su Bir bardak yarım yaglı sut
09:00 ıkı dılım cavdar ekmegınden yagsız tost ( yarım yaglı beyaz peynır ve domates koydum ıcıne )
Ikı buyuk bardak ılık sekersız cay
Bir tutam dere otu, yarım demet maydonoz
( ısyerınde temızlık yapıtık tum ofıs odalarını hep beraber temızledık baya yoruldum supurduk sıldık falan. Ama kac kalorıdır bılmıyorum )

Ara: bır orta boy yesıl elma, bır yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne
Ogle 12.00 : yemekten once 500 ml su, ıkı kasık bulgur pılavı, 4 kasık nohut. Bır ayran.

Yemekten sonra bır yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne.

bizde ppazartesıden bellı oluyo haftalık yemek menusu
şey diyorum çok ağır yemek yada kızartma falan varsa
cafede tost ayran yıyım
bıtki çaylarım var ama içme gıbı bı adetım yok
mesela o hazır sallama çaylardan var yeşil çay ve türevleri
olur dımı onlar
zaten alacağım insülin ılacı wc ye gıtmeme sebep oluyo
bunun için ayrı ılaç ıçmıcem
o ılaçta zayıflatıyomu bıraz
sabah akşam da yurudummu oh beeeee
içim çok ferahladı ama yolum çokkkk uzun benım
sıkılıp bırakmamam lazım
bu sabrı nasıl gösterıcem bılmıyorum
çunku nerden baksanız 40 kg vermem lazım

arkadaşımız güzel bi menu paylaşmış.
yalnız uyulması gereken bir şey var arkadaşlar
eğer midenizzde porblem varsa ki kilolu insanların çoğnda olur
saban aç karnına içilen limonlu yada sirkeli su midenizi deler allah muhafaza.
bunun yerine sadce ılık suyla ve 2 kuru kayısıyla da başlayabilirsiniz :)

BU sabah : 7:00 Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Bir bardak yarım yaglı sut
8:30 ıkı dılım cavdar ekmegınden yagsız tost ( dereotu, lor peynırı ve domates koydum ıcıne )
salatalık yedım
Bır buyuk bardak ılık sekersız cay

Ara: 500 ml su, bir salatalık

Oglen 12:00 : 500 ml su yemekten once. Bir orta boy dolma. Icınde az kıyma vardı. Bıberını yemedım ( pek sevmem genelde ) ıkı kasık domates salatası, bır cay badagı cacık.
ARA: 500 ML SU, BIR HAYIT TOHUMU CAY, BIR SALATALIK, IKI KAYISI, IKI CEVIZ,
Aksam: 17:30 kendı yaptıgım bamya ve bulgur pılavını yedım. 4 kasık bamba 4 kasık bulgur pılavı yedım. Ustune bır tutam maydonoz ve bır tutam dere otu yedım.

Kizlar süpersiniz gercekten!!!

bakin suan Burhan altintop bile spor yapiyor gözlerimin önünde

Saika hanim diye diye adam sporunu yapiyo

tamam bende aynı saatlerde yapabılırım bunu
ama 9 a kadar durabılırmıyım
durururum ya
tostuda evde yaparım
ara öğünu kaçta yapayım
ben de 12 buçuk gıbı gıdıyorum yemeğe
kıraz sapı dolu evde
yanımdada kuruyemişimde var
canım annem hazırladı koydu yanıma aralarda bunu atıştır dıye
ölürüm ben ona
bıde dıyorum kı evden salatalık falan getıoreyım
acıktımmı onu atayım ağzıma

Dun sabah : 7:00 Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Bir bardak yarım yaglı sut
7:30 ıkı dılım cavdar ekmegı, bir bucuk yumurtadan omlet ( bir damla yagdan az yag ıle ), bıraz domates ve salatalık, bır tutam maydonoz bır tutam dere otu
Bır buyuk ılık sekersız cay
500 ml ılık suyum.

pomogranate, melsa, beyazlim,

cok cok cok coooook yanlis yoldasiniz.

tosttan, pilavdan, meyveden falan bahsediyorsunuz.

bu sekilde uzgunum ama asla kilo veremeyeceksiniz.

allah askina bi 50 lira harcayin su benim dedigim kitaplari alip okuyun. birincisi 13 ikincisi 18 ucuncusu de 13 lira.

neyse ben diyecegimi dedim. siz dinlemeseniz bile vesileyle bu konuyu goren bir baskasinin isine yarar belki.

allah yardimciniz olsun.

kendıme guzel bır excel lıste yapmıstım. hersey yazıyordu ve ne yersem ne ıcersem ısaret koyuyordum. alısıncaya kadar boyle yaptım ıstersenız e-maıl adresınıze excel formatı gonderebılırım.

O hoooo

anam isin ne gel iste daima buraya bak birbirimizi karsilikli motive edecez be kuzum.

benimde nerden baksam 40 kilo fazlam var...

168 cm boyum ve dedigim gibi az önce tartida 99,4 kiloydum

kizlar kim yapa bilir bi tablo:26: hepimizin boyu kilosu bs yazsin...ben bilemiyorum nasil oldugunu...

9 a bekletmeyin kahvaltıyı kızlar. eğer bekletiyorsanız 11 de ara öğün 1 de yemek yiyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…