- 12 Ocak 2015
- 1.495
- 658
- 123
- Konu Sahibi pinarsezgingd
-
canım eşi bi ürolojıye gıtsın belkı varıkosel vardır biz 2,5 yıllık evlıyız 6,8 ay sonra korunmamaya basladık baktık olmuyo tedavıye gıdelım dedık ben gıttım bıseyın yok dedıler esım gıttı sperm testı ıstedıler 8 mılyon cıktı varıkosel amelıyatı sart dedıler gecen sene yılbasında amelıyat oldu cok sukur sımdı ıyı bende cocuklugumdan berı kıloluyum ama avlendıkten snrada daha cok almısım duzenlı olan adetlerım duzensızlestı tabı bu zman zarfında bırcok yontem denedım adet olamamak gercekten cok kotuymus onu anlamıs oldum oncelıkle sogan kuru yaptım sonra incir kuru,süt maydonoz buharı bal tarcın corekotu sımdıe hayıt tohumu yapıyorum adetlerım duzensızlesınce kadın doguma gıttım sureklı adet soktrucu vcerıp gonderıodu hıcbı problem yok dıodu en son endokrınolojıye gıt kılo veremıosan dedı ben oylece hem kılo vermek hemde adet duzensızlıgı ıcın endokrınolojıye gıttım ınsulın dırencı demek kanındakı sekerı vucudun enerjıye donusturmesı gerekırken yag olarak depolanmaı demek canım hareketsız oldukca dahada kılon artıoyo yanı adet duzensızlıgıde yapıo gebelıgıde onluo yanı cok zararlı bısey bunu spor ve dıyetle ancak yenebılıyroz sana tafsıyem hemen bır dıyete basla kılo vermek zorundayız baska caremız yok benEşimin spermleri ileri hareketlilik %10 benim de kilolu olmam hastalıktan değil bu zamana kadar çok tahlil yaptrdm bişeym yok sadece yemek hamur işi tatlıyı çok abartark yapmak ve yemek 1 yıllık evliym 9 aydr doktora gidiyoruz 2 sefer ilk doktorum klomen çatlatma iğnesi ile denedi o doktorun hal hareketini beğenmedğimden özel muayensi olan tavsiye edilen bi doktora gttm 3 çatlatma klomende bu doktorm denedi sonra 1 kezde aşılama yapıldı eşimn sperm testine bakıldı %10 oldğndan aşılama denendi eşime 7-8 aydr proxeed plus kullanıyor en son gecen ayın 5 nde rahim filmim çekldi tuplerde yapışma olmuş kapalı gozukuyordu basınçlı ilaçla tekrar bakarak açıldığnı söyledi film de de gozukuyor yanı açıl şuan da
merhaba cici annemiz vermiş oldugun bilgiler için tekrar tekrar tesekkur ederim boyle olumlu haberler almak benı cok sevındıryor bı adm daha yaklasmıs gıbı hıssedıyorum kendımı bende devlete gıdıyorum ilk gıtıgımde adet duzensızlıgım vardı ve 93 kıloydum dr ben sna bu kıloyla asılama bıle yaptıramam dedı butun dunyamı basıma yıktı gonderdı sonra kılo vermek ıcın endokrınılojıye gıttım ınsulın dırencını ogrendım sımdı glıfor kullanıyorum cok sukur 84,5 u a ındım ama boyum pek uzun deıl ondan kaybedıorum bıde artık kılolar bende cocukluktan berı oldugu ıcın bagısıklık yapmıs galıba yavas yavas verıyorum bende pko varmıydı bılmıyorum ama sımdıye kadar hıcbı dr pko var dmedı cnm ama ben sogan kuru yaptım yınede bıkacgunluk kanamada yasadım yapınca demekkı ozman gıtmıs dıe dusunuyorum ıncır kuru maydonoz sut buharı bal tarcın corekotu sımdıe hayıt tohumu kullanıyorum esımde arada bır kecıboynuzu ozu yada karadu pekmezi yıyor bız bebek dusundugumuzden berı belımın altına hep yastık koyarız ve 1 saate yakın kalkmam cıkmasınlar dıye ama sıcak su torbasını daha once hıc duymamaıstım esım amelıyattan sonra dr kesınlıkle sıcak dus yok spermler ölüyo demıstı nekadar dogru olur bılemedım yınede tavsıyen ıcın saol ben yataktan bas asagı yattıgımı bıle bılırım neler yasadık yeterkı bebegımız olsun bunlar sonrası ıcın guzel bı anı olarak kalacak tabı:) bana sımdıye kadar hormon testlerı yaptılar hep sanırım ondan dolayı hıc d vıtamınıme bakmamıslardır dıye dusundum sımdı ben cocuklugumdn berı sutlu seylerı sevmem süt içmem şimdiye kadar 3 bardak ancak ısmısımdır bebekkende 3 aya kadar ıcmısım zatnyogurt peynır vb seylerı hıc tuketmıyorum yumurta ve kırmızı etıde sevmem ondan dolayı d dvıtamını eksıklıgı kesın vardır dıye dusunuyorum asırı kansızlık vardı ıgne verdıler 30 ayakın sımdı duzelmıs galıba bısey demedıler d vıtamını de bunları ıcerıo galıba sence ben eczaneden d vıtamını alsam aynı olur mu dr gıdemıorum calıstıgım ıcın rahım fılmınde gıdıcem sureklı ızın ısteyemıorum vıtamın sonucta bı zarrı olmaz herlde buarada sen hangı sehırdesın hangı devlet hastnesıne gıttın acaba ben ıstda zeynep kamıle gıttım orda hıc ılgılenmedıler asılama bıle yapamm dıyıp gonderdıler sımdıde kartalda lütfi kırdar devlete gıdıyorum bı arkadasımda 2,5 yıllık tedavıden sonra hamıle kaldı kendılıgınden ıns rabbım bana ve benim gıbı bebek hasretı ceken herkese en yakın zmanda bebeklerimizi nasip eder canım sendende bol bol dualarını beklıyorum
bakarlarmıkı acıle gıtsem ne dıyıp baktırcamkı acıl sonucta acıl seylere bakıyordur ???ben yazın cok guneslenırım kavrulurcasına yanı :) severım gunesı sıcagı aslında ama ıste vucudun ısıne akıl sır ermıyor muhtemeln vardır dıye dusunuyorum ama yınede test yaptırmak sart tabı deıdgın gıbı belkıde zraraı olabılır vıtamınde olsa duların için allaahım razı olsun senden bende bebişini sağlıcakla kucagına alman için duacınım canım rabbim o güzel duyguyu yaşamanı nasip etsin inşaallaah darısıda bize inşaallaah :)Canim ben marastayim . d vitamini konusunda en iyisi doktora sor çünkü vitamince olsa fazla si zararlı oluyor.internetten de bakabilirsiniz d vitamini fazla ligi neler yapar diye. Ben yoğurt,sut,peynir çok tuketirim fakat d vitamini eksikliği daha çok güneş isinlarini yeterince almadigimizdan oluyor. Bol bol guneslen bence kafadan ilaç kullanmak yerine. Birde acilden d vitaminine aksam gece vs git baktir. Calisiyorum falan dersin..... Ama kafadan kullanma çok zararlı.
Dua ediyorum arkadaşlar . Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin diye....
canım oyle kafana gore almasaydn keske bı dr gorun belkı baska hastalıklarınla etkılesımı olur allah korusun tahlıllerını yapsınlar baksınlar bı drlara soyle detaylı ınceleme ıstıyorum de asılama bıle yapıldı olmadı de ozman daha cok üzerınde dururlar benım tafsıyem dr gıdıp tedavı olman canım dogru glıfor zayıflatıyormus ama ılerde dıabette yapabılıyrmus ben 3 2 ay sonra kontrole gıdıcem sorucam dr zten degıstırsın dıye bagısıklık yapıyor dıye bence sende sor cnmGlifor aldm bugün eve gelırkn sabbh ona baslıycm ınsallh eczacıda soyledı bu ılac kılo verdrıyor hamılelığı kolaylastryor dedı hayrlısıyla sabh baslycm
inşaallaah canım tedavı sürecı gercekten cok yıpratıcı ben hala randevu alıpta rahım fılmı cektıremedım malesefkı bugun yarın regl zmanım aslında tekrar sorcam kesın yıne yok dıyecekler kısmet artık sen rahım fılmıı nerde nekadara cektırdın zor muydu ?Çok saol canm Allah en kısa zamanda tum isteyenlere içinde bizede bebişler nasip etsn inşaallah
hmm bızım burda 400 e cekıyorlar dısarda yaptırmak ıstersen bende devlette tedavı gordugum ıcın bosu bosna okadar parayı onun ıcın yatrmak ıstemıyorum dogruyu soylemek gerekse ve korkuyorumda bıcok kısı cok agrı oluyo anestesili yaptırın demiş bende randevu alabılırsem bu ay cektırcem inşaallaah rahim filmi çektirnlerin bırcogu sonrakı 3 ay ıcınde hamıle kalma olasılıgı yuksek oluyormus inşaallaah hamilesindir canım bu guzel güün yuzu suyu hurmetıne rabbim duysun sesimizi bizlerede bebeklerimizi kucagımıza almamamızı nasip etsin inşaallaahTam 1 ay önce film çekndm 1 hafta önce hastalama gunumdu hasta olmadım test negatf çıkıyor galiba film den dolayı geckme oldu doktorumun yanındaki hemşire öyle dedi dun aradm sordm
evet haklısın nelere katlnaıyoz 10 dk acıda olsun tabu ama insan korkmadada yapamıoİnşallah canm doktorumda söyledi filmden sonra 6 ay hamile kalma olasılığı artıyor dedi ben normal rahim filmi çektrdm anestesili değildi gerekte yok bence bebiş olsunda 10 dklık acıya dayanalm
arada gün farkı olması normalmıs ama ben 3 ay olmadıgımı bılıyorum ılk defa basıma oyle bısey gelmıstı korktum gıttım hastaneye adet sokturucu verıp gonderdıler bekarken hıc oyle problemım yoktu evlendıkten sonra oldu benım adet duzensızlıgım benımkısı hep farklı gunlerde oluyor bekarkende oyle evlendıkten sonrada mesela bu ay 5 de olduysam bıdahakı ay ya bıkacgun erken yada bıkacgun gec oluyordum aynı gunlere denk gelmemıstır gelsede cok nadırdır yanı ama mutlaaka heray olurdum rabbim hayırlısını nasip etsin inşaallaah gerek kalmazda bebeğinin müjdesini verirsin canım ama degılsede diyete ve spora basla bırbırmızı motıeve ederiz bı arkadasım daha var burdan tanıstıgım o da kılo verememekten yakınıyordu beraber bırbırmıze motıve ederek o 4 kılo verdı hemde 1 hafta bende 1 ayda 8,9 kılo verdim ck sukur tedavılerının asılamanın olumlu olması ıcın kılo vermemız sart canım ben onu ogrendım sende kafana koy bence kılo vermeyı hos hamıle kalsan bıle mutlaka hamıleler ıcın dıyet oluyo onu yap mutlaka canım saglıgımızda etkılıyo kılolarımız ben ıs ckısı yarım saatten fazla yol yuuryorum ılk zmanlar zor gelıodu ama sımdı daha rahat yuruyorum tabı havalar pek fırsat vermıo yurumeye ama bazende yagmurda yuruyorum o gun cok kacırısam telafısını yuruyerek yapmaya calsıyorumBenmde tam düzenli değildi ama 9 aydr klomen çatlatma iğnesi derken gunu gunune oluyordu bekarkende 2-3 ay gunu gunune oluyorsa 4 uncu ay bi kaç gün gecikıyordu ama bu ay 1 hafta geckti bebekte yok test yaptm 2 kez negatf adet olsam da 2nci aşılama ya gecsek
işinde benim gibi otruraraksa hıc kılo vermek ıcın hareket edmıosun demektır ve hızlı hareketler yapmadıkca kılo veremzssın ev ısı yapmakla kılo verılmıo malesefkı yemeyınce mutlka kılo verılıyor ama azıcık sabırlı olup yememeye dıkkat etmelıyız tabı bızım kılomus fazla olunca spor yapmazssk vucudumuz sarkar ben yataga gırmeden once 20 30 dk spor yamaya calsıorum mekık cekıyoru zıplıyorum oldugum yerde kosuyorum aksamlarıda yurumeye calısyrum tabı hergun yapamıyorum yapsam daha cok kılo verırım herlde bende oncelerı adım atmak ıstemezdım evın ıslerını yapmak bıle bana zor gelırdı bıkac kılo verınce bıle ınsan hafıfledıgın hıseedebılıo cnm hersey bızım elımızde saglıklı bı hamılelık ıcın kılo veermek zorundayızBenim öyle bi şansım yok evden araba ile işe geliyorum tekrar arabamla eve gidiyorum çok uzak ev ile işimn arası akşamları çıktğmda eve gidiyor yemek yapıyorum çamaşır bulaşık derken gece oluyor zaten birde ben eve gidince 1 saat sonra eşim geliyor boş zamanım kalmıyor yani
merhaba sancılı regl pko olmasının habercısıdır herzman ben ilk evlendıgım ay aylık ıgne yaptırdım sanırım benımde hormonlarımı o bozdu cunku evenmeden once hep duzenlı olarak her ay olurdum olmayınca dr gıttım bebegımız olmasınıda ıstedık 6,8 ay sonra falan adet duzensılıgıde baslayınca gıttım adet sokturucu veıp gndedıler onlarda daha cok kılo aldırdı bıde kanslık ıgneleı vuruldum onlarda cabası oldu ıyıce kılo aldım kılo yumurtalıkları etkılıyor malesef cocuklugumdan berı kılo problemım var malesefkı ama zman kaybetmeyın bence ben her gıttıgımde 1 yıl dolmadan gelmeyın dıolardı bosuna beklemısım okadar zman esımın varıkosel oldugunu bılseydık 1 ıl kaybımız olmayacktı hersey kısmet tabı spor u hamılelerde yapıyor bıldıgım kadarıyla ama bılıncsız bı hareketle allah korusun kaybetme olasılgıda var ben hastalandıktan sonrakı 2 hafta rahatsa spor yapmaya calsıyorum ondan sonra dıkkat ederek yapıyorum siz yınede ınsulın dırencı ıcın bı endokrınolojıye gıdın tahlıllerınızın yapılması ıyı olacaktır aklınızda soru ısaretı kalmamıs olur buarada esınızde mutlaka bı spermıyogram yaptırın zman kaybetmemek adıana bı baslangıc yapabılırısnız cunku tedavı surecı gercekten uzun bır surecmıs rabbim inşaallaah en yakın zmanda bizleri cok bekletmeden bebeklerimizi nasip eder inşaallaah buarada özele gitmektense araştırma hastanelerine gitmenizi tafsiye ederımbenim gençken sancılı bol yoğuın düzensizdi.onla uğraşırken evlenince filan hormon hapları iyicene dengemi bozdu çıktım 84 e özel hastanedeki endokrine mi gitsem diye düşündüm.eşim her hangi bir test yaptırmadı ortalama kasım ayından beri ara ara deniyoruz. bi 6 ay olunca nisanda filan bekleyeyim. bakalım.bende insülin direncide yoktu zamanında doğumkontrol hapı östrojenimi çok arttırdı onun tedavisini oldum hepten şiştim.spora ancak başladım.bi fayda vermesi için bi-iki ay düzenli olmalı fakat bir yandan da bilmeden hamile kaldığımda spor yaparken düşürürmüyüm diyorum kendi kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?