kilolu olupta hamile kalmak isteyenler hangi yöntemleri deniyorsunuz?

işte bunların hormonsaal bozukluğundan dolayı olduğunu anlamıyor kimse,zaten yarısı ödemdir farketmişsindir.yemiş yemiş s..mış muhabbeti yapıyorlar. uzaktan kilo ver demesi kolay.özelde polikistleşme var sendrom yok dedi doktor.adet olmasam pko teşhisi koyarlarda olduğum için her belirti var ama havada kalıyor.zaten özelde gittiğim diğer doktor gidince uzak bir yere şansıma dedim yani.yine bi nisana kadar bekliyim yine bana özel hastane yolları gözükür.

ayrıca subklinik troid var o da tuz biber ekiyor kilo almama metobolizmamı yavaşlatıyor.spor yaparsam misal 30 dk yürüyüş hormon ve troid iyi uzun süre spor yapmayınca hepsi kendi kafasına göre takılmış t4 az bir miktar düşmüş.

evet bunu sadece yasayan bılıyor malesefkı ben su ıcmeyıde pek alıskanlık halıne getıremıyorum aklıma gelmıo yanı cok fazla su ıcmek belkı ıcsem okadar odem olmaz sende bılıosundur odemı suyla atabılıyoruz bu seferde su şişirıyo insanı ne yasak hep olumsuzluklarla karsılasıyoruz ama yemedıgın zmn daha rahat hıssedıosun ben bunu anladım tabı yemedende durabılırsen cok ıyı olurda ıste tutsak keşke su bogazımızı benım tafsıyem özel değil devlete gitmen bıraz zaman alıyor ama en azından a dan z ye ıncelıyorlar ben date duzenslıgı yasıyordum ama smearımda ultrasonlarım da hep düzenlıydı o yuzden hıc pko var demedıler ama ben yınede sogan kuru yaptım incir kürü yaptım sut maydonoz buharı yaptım adacayıyagı denedım baltarcın corekotu yaptım buayda hayıttohumu ıcıyorum belkı vesilem olur rahım fılmı ıcınde beklıyorum randevu alamıyorum dısarda cektırmekte cok pahalı maddı olanaklar pek elvermedıgı ıcın sbırla beklıyorum bklım hersey kısmet glıforla kıloda verıorum ama kacmaklar olsada dıyette yapıyorum sporda yuruyuste yapıyorum herzman degıl ama sende sogan kürünü dene ne kaybedersinki sağlıklı birinin bile senede yada ayda birkere yapması lazımmıs

kilo verdikce insülin direncide kayboluyor troid rahatsızlıklaıda düzeliyor bıldıgım kadarıyla kılo saglıgımız cok etkıleyen bır faktor kılo bunun onune gecmek bızım elımızde cnm ben kafama koydum kılo vermeyı cunku bebegımın olmasını kendı rahatlıgımdan daha cok dusunuyorum oyle gaz verıyorum kendıme ınsulın dırencıde pko yapıyr kılo artısı yapıyor yumurtalıkları etkılıyor adet duzensılıgı yapıyor halsızlık hıc bısey yamak ıstemıyorsun ınsulın dırencınde sende bı bktır faydası olur senın ıcınde inşaallaah rabbim fazla bekletmeden bizim mucizelerimizde gönderrir canım

inşallah ta ben ağzımı tutamıyorum.psikolojik olarak kötü oluyor diyet annemde eşimde yapıları gereği yapacağım diyeti baltalamaya birebir.o yüzden pek yol kat edemiyorum.bende insülin direnci çıkmadı da bu insülin bende gizli direniş halinde mi bilmiyorum. çıksaydı en azından tedavisini olurdum böyle muallaktayım hasta gibiyim ama hasta değilim.

insan halsiz oluyor bence sn bıdaha baktır ınsulın dırencıde gebelıgı engelleyen bı durum sonuca tekrar baktımanda fayda var annen ve esınede soyle senı rahat bıraksınlar benım esımde benımle bıkacgun dıyet yaptı ondan sonra bıraktı sımdı benı zorluyo ılla ye dıye ama bende dıorumkı herlde sen bebek falan ıstemıosun benım kılo vermem lazım bebegımızın olması ıcın dıyorum bı gun demesı ertesı gun yıne zorluyo yemek yemem ıcın ben kararlıyım ama ne aılemı dınlıorum ne esımı bebeıgımın olması kılo vermeme baglıysa kı baglı baslıca faktor lanet olası kılolar neyazıkkı o yuzden kımseyı dınlemıycem he dayanamadım yedım bazen ozmanda muhakakak spor yaptım haftasonları cok kacırıyorum ama cokta degıl dengelı kacırma yapıyorum mesela sabah ve oglen pek bısey yemıyorum aksam mısafırlıge gıdınce onalrın yedıklerınden azar azar yıyorum bazen kola ıcıyorum meyvesuyu ıcıyorum tatlı canım cok ıstıyo yıyorum basım donuyo tatlı yemeyınce psıkolojık ama nplım damagımı tatlandıracak kadar tatlı alıyorum gu ıcınde biz kendı dokturumuz kendımız olmalıyz canımcım hıckımseyı dınelmıycez istikrarla kilo vericez okadar kimse bizi engelleyemez

huhu nerde bu millet ya herkes kayboldu nerde bu kilo verenler hamile kalanlar motıvasyona ihtıyacımızv var ama ya

Tekrar merhaba,
yazıları takip ediyorum arkadaşlar, bebek sahibi olmak için gerçekten pek çok şeye katlanıyorsunuz. kendi adıma pek çok şeyler denedim, süreli uğraştım diyemem... Rahatına düşkün biriyim normalde.
şimdi ise 29. haftamızdayız, bebeğimizi heyecanla bekliyoruz. Bu sırada uğraştığım şeyler ise artık hiç rahatını düşünen biri gibi değil... Bana hamilelik şekeri tanısı kondu. Bundan sonra hiç sürdüremediğim kadar uzun süre diyetimi devam ettiriyorum. her hafta sonu sabah kalkıp yogaya gidiyorum. akşamları çömelme hareketleri yapıyorum, yakın zamanda evde kedi gibi yürümeye başlayacağım. (bebeğin dönmesine de yardımcı oluyormuş) akşamları eşimle çıkıp yürüyüş yapıyoruz, bunu daha ilginç hale getirmek için de her yürüyüşü bebek eşyası satan mağazalarda sonlandırıyoruz :)
maalesef diyetim açlık şekerimi düşüremedi. endokrinoloji doktoru insülin verdi, bu akşamdan itibaren de ona başlayacağım.
şeker için en etkili şey diyetin yanında egzersiz yapmakmış arkadaşlar. Bu yüzden mümkün olduğunca egzersiz yapmak lazım. Tüm bu şeyler hamilelik duygusallığıyla da birleşince baya zorlayabiliyo. özellikle diyete rağmen şekerim düşmeyince, insüline başlayacağız denilince bir hayli üzüldüm ve dert edindim.
ama insan her şeyin üzerinden geliyo sonuçta.
velhasıl, hiçbir şey dört dörtlük değil, herkes bir uğraş içinde. ama sonu güzel olsun deyip önümüze gelen tüm sorunları teker teker aşıyoruz.

merhaba bizlerle paylastıgın için cok tesekkur edıyorum hamilelikte hersey cıkıyomus zaten dert etme cnm gercekten hareket şekerin enerjıye donusmesını saglayıp etkısını yıtırı nşaallaah saglıklı bı dogum yasarsın inşaallaah evet ugrasıyruz ama hersyın vaktı var sabırla belıyoruz cnm hergecen gun bebek ozlemımım daha cok artıyor kendımı tutamıyorum kısmet artık zayıf ınsanlarda bıle hamılelık sekerı cıkıyor üzme kendını onun için hatta bazılarının dogum sırasıda cıkıyormus sekerı rabbımın takdırı kolay dgıl bır can tasıyoruz bedenımızde onun ıllakı bıze zorlugu olmalı tabı ama azmine hayran kaldım bencede hamılelıkte yruyusler cok onemlı en ıyısını yapıyorsun yurumekle tabı yedıklerınede dıkkat etmelısın bebegıme faydalı olsun cok yıyıyım deme cnm az yesende o beslenebılıo hıc dert etme cnm onun sıcaklıgını nefesını hissedınce onu kucagına alınca bu yasadıklarını hıc hatırlmazssın belkıde herseyın bı zorlugu var tabı onemlı olan onları umursamadan yoluna devam etmen sen olumlu dusunmelısınkı bebegınde senın gıbı olumlu dusunsun buarada insülin kullanmak yerıne bitkisel kürler densen olmuyormuymus sorsayın keske yada saracogluna sor belkı cvp verırı senınde ıcındekı kusku son bulur

Maalesef diyet ve egzersiz ikilisi şekerimi düşürmeye yetmedi, ben de riske atmak istemedim. insülinse kullanacağım artık...
çok düşük bir doz alıyorum zaten, inşallah yeterli olur da bebeğim sağlıkla dünyaya gelir. Tosuncuğun hareketlerini de dikkatle takip ediyorum, maşallah hareketli bir çocuk. bu yüzden hareketlerini takip edip sürekli harekette olduğunu görüp rahatlıyorum. her şeyin yolunda gideceğine inanıyorum. (depresif hamilelik ataklarım olduğu zamanların dışında tabii :))

inşaallaah faydası olur cnm inşaaallaah saglıcakla kucagına alıp nefesını kokusunu hissedebilirsin annelık kadar kutsal bısey yok bencede ne guzeldır kendı vucudunda bır can daha tasıyabılmek rabbim isteyen herkese ve banada nasip eder inşaalllaah bu ay yıne gelmedi benim bebeişim regl oldum bugun ve hemen rahım filmi için randevu aldım cok sukur bu ay alabıldım randevumu 19 subat yanı haftaya persembe rahım filmi çektiricem inşaallaah bı sorun yoktur cnm sen cektırmısmıydın hsg cok zormus galıba bılgın var mı ?

ben de onu soracaktım. rahim filmi dediğimiz şey ne ki? rahimde neye nasıl bakıyorlar?
Ben çektirmedim. bu arada sonunda randevu alabilmene sevindim, bir süredir uğraşıyorsun yanlış hatırlamıyorsam. umarım güzel haberler alırsın sen de. benim şekerim daha da yükselmiş, iki gündür insülin kullanıyorum, tokluk şeker değerlerim gayet normal ama açlık şekerim aşırı yüksek çıkıyor. dün 140'ı gördüm, ki bu tokluk şekerinin sınırı... bugün ise 135'e düştü, yavaş da olsa bir düşüş varsa bu da bir şey tabii. umarım 100'ün altına düşebilirim.
hamilelik öncesi konularda maalesef pek bir bilgim yok, ama sonrasında yaşanabilecekler konusunda biraz deneyim sahibi oldum. inşallah bu deneyimleri de sizlerle paylaşma fırsatı bulurum.

gunaydın cnm rahim filmi yani hsg yi rahim içi ve fallop tüplerine bakmak için cekıyorlar röntgen gibi ama ilaçlı röntgen gibi bişey olsa gerek tüplerin kapalıysa ona bakmıs oluyorlar kapalıysada acmıs oluyorlar ılaclada acılmazssa amalıyat olan bıle var yanı tuplerın kapalıysa spermler rahıme gıdemıo onun ıcın yapılan bir işlem cnm inşaallaah anlatabılmısımdır :) randevu alabılmeme inan bende cok cok cok sevındım evet 2 aydır almaya calsıyorum hep zman kaybı oluyor ama napalım sabırlı olmaktan baska caremız yok cunku dısarda cektırmeye calıssaydık en az 400 tl alacaklardı sımdı sgk karsılıycak muhtemeln canım şekerin en iyi ilacı tarcınmıs yemeklerındede meyvelerindede herseyde hatta suyunda dahı tarcın kulllan tarcını dıyabet ıcın drlar onerıo hamı8leleık sekerı cok tehlıkelı tabı onlemını alman lazım rabbım saglıklı bır sekılde yavrunu kucagına almanı nasip etsin inşaallaah senin sayende bircok bılgı edenebılecegız cnm bızımle paylasman gercekten cok hosuma gıdıyor tesekker ederim cnm

Kızlar çok mutsuzum ya doktora gittim kilo vermeden tedavi bile yapmıyor. Kilo ver doğal yolla olsun diyor. Bunu ben de biliyorum. Demesi kolay. Sanki hayvan gibi yediğim için kiloloyum. Günde yediklerim her insanın yediklerinin çeyreği kadardır. Bu iş böyle olmayacak. Mide küçültme ameliyatı Olacağım. Ölümü bile Göze aldım. Artık

olumsuz dusunme cnm bende hıc kılo veremıodum aynı senın yasadıgını bende yasadım dünyam basıma yıkıldı o zman ama onların umrunda degılkı ben istda zeynepkamile gittim sırf kadınlar ıcın olan bı hastane bıde dusun yanı kılom ozman 91 di boyumda 1,57 bu kıloyla ne saglıklı bı gebelık yasarsın nede bebegın saglıklı olur bız bu sekılde sana tedavı dahı uygulayamayız sık dısını 2,3 ay sonra 5 kılodahı vermıs olarak gel ozman ancak tedavı surecıne baslanır dedı bende dedım bebegım ıcın ne gerekıosa yapıcam daha oncekı kadın dogm dr u endokrınolojıye gıt kılo veremıosan arastırsınlar demıstı adet düensizliğide oldugu ıcın endokrınolojı bolumu tahlıl falan yaptı netıcede insülin direncim oldugunu ogrendık insülin kandakı sekerı enerjıye donusturmuomusta dırek vucuda yag olarak bırıkıyormus hıc doymuyormussun süreklı acıkıyormussun hareketsızlestırıomus yanı senın daha cok kılo almanı sagıyormus bunun tek cıkar yolu yememek hernekadar yemıyorm desekte yıne yıyoruz malesefkı yemeden kılo alınmaz cnm ben 2 aydır hem diyet yapıyorum hemde glıfor adlı bır ılac verdı dr onu ıcıyorum cok sukr 93,6 dan 84 e düştüm buaralar yedıklerıme pek dıkkat etmedıgım ıcın kilo veremedım ama haftaya daha cok dıkkat etcem kılo verdıkce hayat daha bı güzel gelio insana hemen sirkelen ve ben bebegım için mutlaka kılo vermelıyım dıyıp bol spor yap ozellıkle basen ve gobek kısmında yap cunku yaglar en cok o bolgelerde depolanırmıs hep birlikte bırbırmıze destek olarak bu fazlalıklarımızdan kurtulalaım cnm kılo heryerde basımızın belası sonucta

Ah Pınarcım iyi ki varsın. Sen sadece diyetle mi verdin spor yaptın mı?

Ah Pınarcım iyi ki varsın. Sen sadece diyetle mi verdin spor yaptın mı?
sagol cnm sende ıyıkı varsın hepımızın ortak konusu oldugu ıcın rahatlıkla paylasbılıyoruz ben daha oncelerıde dıyet yapıyordum ama veremıyordum kendı capımda evde yapılabılecek kısa sporlar yapıyorum sadece ama sımdı tek fark dr un verdıgı glıfor adlı ilac sanırım kolaylastırıyor cunku oncelerıde dıyet ve spor yapıyordum veremıyordum ama sımdı hem diyet hem kısa sporlarla cok sukur 93,6 dan 83,5 e dusmusum tam olarak 10 kılo gıtmıs 2,5 ayda hemde sende endokrınolojıye gıt eger gıtmedıysen bebek ıstıyoruz kılo veremedıgım ıcın kadındogum yonlendırdı de arastırılmasını ıstıyorum de ıyıkıde ogrenmısım ınsulın dırencım oldugunu 10 kılo gercekten buyuk ferahlıkmıs inşaallaah sende verebılırsın ben gecen ay hıc dıkkat etmedım etmeme ragmen 1 kılo vermısım cok sukur bebekten once ılk ısımız kılolarımızı vermek olsun canımcım ondan sonra hersey kolay oluır rabbımın rızasıyla inşaallaah bısey daha ogrendım aksam yatmadan once 3 kasık yogurda 1 şişe soda yanı amdensuyu ve yarım lımon sıkıp içicekmıssın yag yaktırıyormus bende bugun denemeyı dusunuyorum bklım inşaallaah işe yarar

Ben 1 yıl önce öğrendim insülin direncimi. Endokrinolojiye gidiyorum canım günde iki tane 850 lik glifor kullanıyorum 1 Yıldır.

Ben 1 yıl önce öğrendim insülin direncimi. Endokrinolojiye gidiyorum canım günde iki tane 850 lik glifor kullanıyorum 1 Yıldır.
aa sen benden fazla kullanıyosun ben 1000 mg glıfor u sabah aksam yarım yarım içiyorum 1 ay sonra kontrole gıdıcem 3 ay sonra gel dedı bklım napck cnm glıforu sadece kullanmakta pek bı ıse yaramıo hareket etmen lazım ve dıyette sart anck oyle yenebılırız bu hastalıgı ve kıloları zor bılıyorum bu konuda en cok ben senı anlarım cunku bende ıyet ve spor yapmak ıstemıodum kendımı halsız hıssedıodum ama bu hastalıgın belırtısı zaten halsızlık cunku vucudun enerjı uretmıo onun yerıne yag depolayıo sen kendını motıve etmelısın zorlada olsa hareet etmelısın oldugun yerde kos cnm ınan faydası olcktır yemeklerınıde bol acılı ye metobolızmanı calsıtırsın ve yatmadan sodayla ayran yapıp yarım lımon sık iç yagları yakıyormus pes etmek yok azimli olmak zorundayız bebegımızın olması ıcın daha baslangıc bu yaptıklarımız cnm bgunden baslıoruz tmmı gıdecek bu kılolar anlastık mı?ben verdıysem sende keesın verırsın !!!

İnşallah canım ya zaten 3 haftadır biraz spor Yaptım 2 kilo verdim bakalım devamı gelecek mi? Canım ya bu arada bir şey soracağım cuma günü doktora gittim gelişmiş, çatlayacak yumurtan yok dedi. Bugün benden yumurtlama akıntısı gibi uzayan akıntı geliyor ve az önce baktım koyu kahve leke gelmiş ve kasık ağrım var. Bunlar benim yumurtlama belirtilerim çünkü önceden de böyle olurdu. Enfeksiyon yok eminim çünkü kaşıntı kötü kokulu akıntım yok. Merak ettiğim şey 3 günde yumurta gelişir mi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…