kilom belli bir yerde kitleniyor :(

laprimavera

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
14
3
288
kızlar merhaba suan elma diyeti yapıyorum 5.günümdeyim 65 kiloya rahatça ulasıyorum herzaman boyum 1.76 ve 65 kiloyum.bunun altına inemiyorum.göbek kalca bacak kol sırt hepsi eridi bitti ama su yanlardan kurtulamıyorum.tek dileğim 58 olmak o rakama sempatim var hızlandırmak adına ne önerirsiniz kurban bayramına yetişmek istiyorum en azından 60 felan olsam anca bir kaç ay sabitlemem lazım (

Öncelikle elma diyeti, armut diyeti, çer çöp diyeti gibi diyetlerden vazgeçmen gerekiyor. Bu tip diyetlerle kilo versen bile geçici olur. Düzenli ve sağlıklı beslenmelisin. Hayatından hazır gıdaları tamamen çıkartıp, doğal gıdalara yönelmeli ama her şeyden eşit yemelisin. Bu arada her diyette bir direnç noktası vardır. Yani sen aç kalıp sadece suyla bile beslensen bile yaklaşık bir iki ay kadar kilo vermen durur. Çünkü vücudun zayıflamaya karşı direnç gösteriyor bu arada az yediğin için metabolizman yavaşlıyor, metabolizman yavaşladığı için kilo vermen duruyor. Yani iki aylık bir kısır döngü bu. Bu kısır döngüyü de ancak az az, sık sık, her gıdadan eşit alarak yenebilirsin. Bu arada tabii ki zayıfladıkça sarkmamak için ve ekstradan kalori yakman için düzenli olarak spor yapman da gerekiyor.

Haklisin tamamen ama 84 den buraya saglikli beslenme ve spor olayiyla geldim artik zamanim ve takatim kalmadi.bu elmalardan sonra da cok ciddi sekilde istahim kapandi elmalari da yiyemiyorum yemek kokusuda midemi bulandiriyor. Ama hala 65 hala 65 boya gore normal bir kilo ama eskiden gelen o psikoloji bana kendimi hep en iri insanmisim gibi hissettiriyor.

Karbonhidrat cok tüketme yani ekmek pilav makarna hamurisi gibi seylerden fazla yeme. Seker tüketme. Meyve ye ama çok yeme seker çok oluyor onlarda vitamin açısından yemen lazim çünkü kilo vermek vitamin eksikliğine sebep oluyor. Sık sık az az ye. Bol bol su iç. Yağ yemek kilo aldırmaz ama depo edildiği için kilo aldirmis gibi duruyor yağli şeyler yemeyin pek fazla yoksa yanlar erimez. Protein tuketin yani yumurta peynir sut falan. Bol bol yürüyüş yapın hareketli olun. Onun dışında belli diyet programı yapmaniza gerek yok bu şekilde düzenli beslenirseniz kilonuzu korursunuz. Bende 52 ye kadar geliyorum bir anda 49 a dusuyrm hedefim 53 olup bunu korumak ama bakalım :)

Hee 84den mi düştün o zaman daha fazla zayıflamaya çalışma boyuna gore iyi cunku kilon vücudunda sarkmalar çatlaklar çok olur sonra

:)) keske bende almaya calissam :)) zaten ekmek tuketen biri degilim makarna ve pilavla aramiz coktan bozuldu ama ya tam oldum hic diyemedim iste:/ hareket de problemim var hep cok bitkinim diyet yapmasam da oyle isten gelip uclu koltuga cuval gibi dusmemle sabah yine ise uyanmam bir oluyor:/

Ama 84 den 1 sene icinde dikkat ve caydan sekeri brakarak 74 e indim sonra 1 senede 70 i sabitledim sonra gecrn yaz 63 e dustum kisi 66-69 arasi gecrdm ve artik surekli ayni seyi yasamaktan sikildm yani bir an da deil

Bir anda olmasa bile yirmi kiloya yakin kilo vermek sarkma yapabiliyor su an kolunuzu kaldırın salladiginiz zaman koltukaltiniza yakin olan bölge sallanacaktır mesela. Bence boyunuza gore kilonuz iyi daha fazla zayifloycam derken kilo alabilirsiniz de stresten stres kilo yapar. Bence böyle yaşamayı öğrenin eminim şuan o kiloda çok güzel gorunuyosunuzdur :)

:)) moral icin tesekkur ederim ama sarkmam da yok kmse inanmiyor o kadar kilo olduguma eskiden cunku 3 saat spor yapiyordum gunde ama sanki enerjim bitti gibi bir his kaldi cevaplariniz icin tesekkur ederim 58 i bir kere gormeden rahat edemeyecegim ama :)

Merhabalar,
Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum çok güzel kilo vermişsiniz Kilonuz 65 te sabit kaldıysa aldığınız kalori miktarını daha da düşürmelisiniz ve sporunuzu aksatmamalısınız. Kendinizi çok halsiz hissediyorsanız eğer ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler tercih edebilirsiniz. Enerjinizi toparlamanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte akşamları eve gelip üçlü koltuğa devrilmek yerine bir saatlik yürüyüş yapabilirsiniz ya da imkanınız varsa iş yerinizden çıktıktan sonra yolunuzun üstündeki bir spor salonuna uğrayıp öyle evinize dönebilirsiniz. Spor yapmak sizi daha çok yormayacak, aksine kaybettiğiniz enerjinizi size geri kazandıracak. Sakın pes etmeyin hedefinize ulaşmak için son 7 kilo. Bunu da başardığınızda kendinizi harika hissedeceksiniz :)

tam bugun bırakmıs bir sürü pasta börek yemişken mesajınız ne kadar ıyı geldi :)))kaybettiğim gücü buldum yine cok tesekkür ederim :))

tam bugun bırakmıs bir sürü pasta börek yemişken mesajınız ne kadar ıyı geldi :)))kaybettiğim gücü buldum yine cok tesekkür ederim :))
Çok sevindim mesajımın işe yaradığına :) Bugün nasıl gitti, yediklerinize dikkat edebildiniz mi?

Yuruyus yap kesinlikle spor yap.sadece diyetle bir yere kadar verirsin sonra sıkılıyor insan yemege basliyor tabi aliyor tekrardan.hic birsry yapamiyirsan yarim saat tempolu yürü .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…