Kilom ve özgüvenim

Bebek yoruyor emzirmek acıktırıyor çok iyi biliyorum. Aslında emzirmek kalori harcatan bir eylem. Ben olsam diyetisyene giderim. Abur cubur yazmışsınız mesela, ben de çok yerdim emzirirken acayip ihtiyaç duyuyor insan ama bunun sağlıklı versiyonları mutlaka vardır.
Ben çikolata konusunda karşı konulmaz bir istek duyuyorum. Hem de böyle tek oturuşta 100 gram yiyecek kadar 😔

Verirsiniz daha yeni annesiniz. Doğum eski bedene de veda cidden başka bir beden oluyor. Eşinizin yaptığı çok ayıp ve düşüncesizce. Yeni anne olmuş bir kadına bunları hissettirmek çok üzücü. Kendinizi hazır hissettiğinizde Spor ve diyet ile verirsiniz. Şuan emziriyorsunuz uykusuzluk vs var haliyle tek iyi aktivite yemek oluyor. Emzirmek de acıktırırıyor zaten.
Tavsiyem eşinizden ev işi çocuk bakımında mesai saatleri haricinde tam destek isteyin. Haftasonu bir saat de olsa şuan ona bırakıp tek dışarı çıkın. Kendinize zaman ayırdıkça kendinizde enerji bulursunuz. Ev işine zaten kesinlikle eşinizi katın. Tek tek yazın görevlerini gerekirse.
Aksi halde kadın o kadar yoruluyorki bebekle evde tek bakmaktan banyo yapmaya zamanı mecali olmuyor. Nasıl motive olup kilo verebilir ki bu durumda insan.

Ayrıca Bebek beş altı aylıkken bir anda sekiz on kilo gotmişti bende nasıl oldu anlamadım.

Sonrakileri de kızım dört yaşona geldi , bu sene kendimi hazır hossedebildim spora diyete bu sene veriyorum. Evde tek bebek bakmak çok çok zor bir iş bence. Bu da tabiki mentalimize yansıyor.
Eşim bebek bakımına evde olduğu zamanlarda yarı yarıya yardım ediyor. Bezini değiştirir. Beraber yıkarız. Ben oynayayım sen biraz uyu der. Ancak bebeği güvenip de ben evde yokken baş başa bırakamam. Ben varken bebiş ağlarsa kalkıp bakıyorum. ama üçümüz yürüyüşe çıkabiliriz. Kanguru seviyor.

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
25 kilo hamilelikte normal sayılmiyor mu?
Neyse sonuçta senin içinden çocuk çıktı çok istiyorsa kendi doğursun ayrıca daha lohusa sayılırsın yavaş yavaş dikkat ederek bebişinle uğrasarak zaten verirsin bence o kiloyu normalde hep zayif bir insansan sanmiyorum ki kilolu kalasın 🫶🏼🙏🏼

Şuan diyet yapman doğru olmaz ama sağlıklı beslenmeye başla acilen abur cuburu bırak bunu kendin için yap
Bebeğin biraz büyüdüğünde diyete başlarsın özgüvenin için sağlığın için yapmalısın kocan beğensin diye değil

Ay evlenirken 40 kilolardakiler bende 120 civariydim evlenirken simdi 73 eşime sorsan o halim daha tatlıymış napim simdi 120 kilo mu olayim :70: yav bırakın şu adamlar ne düşünuyor ne ediyor kendin için kilo vereceksen ver sırf kocan istiyor diye değil
Ben sizin kaslarınıza hayranım bu fırsatla söylemiş olayım 😍 maşallah

kilo alinir, verilir, sonra yine alinir, sonra yine verilir, sonra alinir verilmez. o kadar normal bir olay ki, bunun icin bir sebebe bile gerek yok dogum yapmak gibi, insaniz hepimiz. bunu o hadsiz esiniz yuzunden bir kompleks haline getirmeyin lutfen, psikilojinizi onemseyin, sonra kilo da verirsiniz alirsiniz da.

Şu an emziriyor olmanız büyük avantaj emzirmeyle birlikte yediklerinize dikkat ederseniz çok çabuk kilo verirsiniz ben emzirirken 2 ayda 12 kilo verdim emzirmeyi ketim bir aydır 2 kiloyu zor veriyorum abur cuburu kesin protein ve sebze ağırlıklı beslenin birde aralıklı oruç yapın hemen farkı göreceksiniz

Anlaşma yapmadık tabiki, ancak bu konuda kendimi çok suçluyorum. Bir hastalığım yok çok şükür. Yeme bağımlılığım eşimi de etkiliyor diye düşünüyorum.

Kilo verme tüyolarınızı yazarsanız çok memnun olurum.

Ocak ayında başlayan diyet daha doğrusu sağlıklı beslenme sürecim 7. ayını bitiriyor, 18 kg verdim
Süreçte şunu öğrendim ki bildiğimiz hiç bir şey bu konuda etkili değil, her vücut kendine özel
Online bir diyetisyenle çalıştım hala da devam ediyorum, yemeyi çok seviyorum ve kısıtlanma bende ters tepiyor, alışkanlıklarıma,yaşıma ve menapoz durumuma göre bir beslenme düzeni oluşturdu, anladım ki bu işin gerçekten bir bilenle yapılması lazım çünkü yıllarca önceki denemelerimde başarısız oldum. O yüzden lütfen işin uzmanı biri ile çalışın, tavsiye üzerine diyet yapmayın metabolizmanızı bozmayın. Her istediğimi yiyerek bu kiloyu verdim, hayatımda kısıtlı yasaklı hiç bir şey yok, sizin yaşınız benden genç çok daha kolay başarırsınız, bir uzmanla görüşün lütfen

Yahu konu sahibi hastalık sebebiyle mi kilo aldım demiş? Hamile kalınca mı kilo aldım demiş? Gayet de evlenir evlenmez yiyip kilo almış. Yemesinin altında yaşadığı psikolojik bir süreç olsa onu belirtirdi herhalde. Varmış yemiş, kilo almış. İnsanlar partnerlerine gerek görüntü gerek sağlık açısından kilo almışsın vermelisin uyarısında bulunabilir. Seçeceği kelimelere göre yargılayabilirsiniz.
Konu sahibi şu an bebek emziriyor, kilo verme derdine sonra düşsün ama boş yere de gazlamayın ya.

Ben adami hakli buldum sebepsiz yere hastalik gibi birsey yoksa esim habire kilo alsa asik oldugum halinden cok baska bir noktaya gelse bende mutsuz olurdum sogurdum. Bebek emme surecindeyken zaten zayiflamaniz cok kolay neden abur cubur yiyorusnuzki? Abur cuburu kesin hergun bebekle uzun yuryuslere cikin zaten zayiflarsiniz bahane bulmayin bende iki cocuk buyuttuM bunlar yapilabilir seyler

Yorumları okumadim.ilk mesajınıza istinaden, yeni doğum yaptığınız için kilonuz normal kabul edilebilir.
Ama eşimi çok sevmeme ragmen ,ben de kilolu olsun istemem. Hem saglık açısından, hem de normal değil zaten. Kendisine dikkat etmesini bakımlı olmasını isterim.
Soruna gelince , sütün azalmadan kilo verebilirsin.
Diyetisyenler destek alırsan daha kısa sürede verirsin. Yok alamam dersen, başlangıç olarak. Gunde 2 3 lt arası su tüket. Ara öğün olarak hurma ceviz ,bitter ,normal meyve tüket.
Hazir abur cubur yeme. Ogunlerde tam bugday ekmeği 1 dilimi geçme. Her ogun yeaillik olsun,protein olsun tabaginda.Akşam yemeğini erken birak ve her gün yarım saat yuruyus yapmaya çalış.

Yahu konu sahibi hastalık sebebiyle mi kilo aldım demiş? Hamile kalınca mı kilo aldım demiş? Gayet de evlenir evlenmez yiyip kilo almış. Yemesinin altında yaşadığı psikolojik bir süreç olsa onu belirtirdi herhalde. Varmış yemiş, kilo almış. İnsanlar partnerlerine gerek görüntü gerek sağlık açısından kilo almışsın vermelisin uyarısında bulunabilir. Seçeceği kelimelere göre yargılayabilirsiniz.
Konu sahibi şu an bebek emziriyor, kilo verme derdine sonra düşsün ama boş yere de gazlamayın ya.
Kimse ay ne güzel kilolusun verme dememiş zaten neyin gazı 3,5 aylik yeni anneyede seni beğenmiyorum denmez düzgünce uyarırsın ama bu şekilde değil kocaysa koca gitsin kendi doğursun çok biliyorsa

Kimse ay ne güzel kilolusun verme dememiş zaten neyin gazı 3,5 aylik yeni anneyede seni beğenmiyorum denmez düzgünce uyarırsın ama bu şekilde değil kocaysa koca gitsin kendi doğursun çok biliyorsa
Adamın üslubunu yargılayabiliriz dedim zaten ama burada ben de 45 kiloydum 75 oldum aman beni beğenen böyle beğensin demek birbirini gaza getirmek olur.
Kocasının üslubu için konu açar onu ayrı yorumlarım ya da canım ister sadece kilo açısından yorum yaparım. Hamile kalmadan 20 küsür kilo almış kadın. Kendisi de diyor keyfi aldım diye. Adam da susmuş susmuş belki şimdi patlamış ve haksız duruma düşmüş. Yok kocası brad pitt mi yok bilmem ne. Sadece güzel görünene mi güzel görünme hakkı var? Kilo çok güzel bir şey olsaydı siz ameliyat olmazdınız değil mi? Hastalık harici alınan kiloyu kimse savunmasın. Emzirmesi bitince konu sahibi kilo vermenin derdine düşsün.

Adamın üslubunu yargılayabiliriz dedim zaten ama burada ben de 45 kiloydum 75 oldum aman beni beğenen böyle beğensin demek birbirini gaza getirmek olur.
Kocasının üslubu için konu açar onu ayrı yorumlarım ya da canım ister sadece kilo açısından yorum yaparım. Hamile kalmadan 20 küsür kilo almış kadın. Kendisi de diyor keyfi aldım diye. Adam da susmuş susmuş belki şimdi patlamış ve haksız duruma düşmüş. Yok kocası brad pitt mi yok bilmem ne. Sadece güzel görünene mi güzel görünme hakkı var. Kilo çok güzel bir şey olsaydı siz ameliyat olmazdınız değil mi? Hastalık harici alınan kiloyu kimse savunmasın. Emzirmesi bitince konu sahibi kilo vermenin derdine düşsün.
Kim burda kilo güzel birşey yazdı? zaten hepimiz az çok bu tavsiyeleri verdik sorun sadece kocasının tavrı ee başımıza şu anda da birşey gelebilir 20 30 kiloyu dert eden adam herşeyi dert eder sonuçta kilo verilebilen birşey evet adamlar brad pitt falan değil hepsi gün sonunda tv karşısında göbeğini kaşıyor

25 kilo hamilelikte normal sayılmiyor mu?
Neyse sonuçta senin içinden çocuk çıktı çok istiyorsa kendi doğursun ayrıca daha lohusa sayılırsın yavaş yavaş dikkat ederek bebişinle uğrasarak zaten verirsin bence o kiloyu normalde hep zayif bir insansan sanmiyorum ki kilolu kalasın 🫶🏼🙏🏼
Tabi ki normal sayılmıyor bibi. 9-12 arası normaldir. 25 normalin 2 katı. 2 kilo bebek doğurmak için 25 kilo alınmaz.

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
Kandırmak değil bu. Kim üstüne 20 kilo almak ister ki. Bi de döngüye girdiyseniz insan kötü oluyor. Kilo aldığın için mutsuzsun, mutsuz olduğun için yiyosun ve tekrar kilo alıyosun.
Yaşadım biliyorum. Sağlıklı beslendiğiniz sürece sütünüze zarar gelmez. Abur cuburu bile kesseniz fark eder eminim.

Back
X